Perjetesia eshte ekzistenca pas vdekjes. Perjetesia eshte rimeshiremi i trupit. Ne perjetesi ekziston hapesira dhe koha mirpo ne nuk mund te dijme nese ne perjetesi rrjedh koha. Sepse nese ne perjetesi rrjedh koha atehere ne do te plakemi dhe do te vdesim prap. Pra i bie qe perjetesia te mos ishte perjetesi. Por nese koha nuk rrjedh atehere as ngjarjet nuk mund te rrjedhin ne perjetesi. Pra koha ne perjetesi rrjedh mirpo pa efekt ne materie, sepse ne ne perjetesi nuk plakemi, dhe nuk zhvillohemi mirpo qendrojme ne moshen me te mire(kam degjuar se eshte 30 vjeqare) Koha sipas meje ne perjetesi rrjedh ne nje menyre te pakuptimte. Pra ajo rrjedh mirpo efektet e saj nuk mund te verehen.
Shkencetaret nuk mund te shpjegojne se pse njeriu plaket? Kjo dihet sepse qelizat "plaken". Mirpo pse qelizat po plaken, pse po e lodhen. Une mendoj se pergjigja ne kete pyetje qendron Koha. Koha eshte shkaktari i plakjes se njeriut. Ne nuk mund te verejme kohen mirpo ajo rrjedh. Dhe rrjedhshmeria e asaj ben qe njeriu te plaket
Lexoni me vemendje kete qe po e postoj sepse nuk e di nese e ka thene dikush, para meje kete:
Une mendoj se nese nuk ekziston perjetesia atehere ju do te ekzistoni nje prap ne kohe dhe hapesire, ose ne kete universin ku jetojme ose ne nje univers tjeter.
Nese ekzistoni ne universin e njejt atehere: ju do te keni pamje te ndryshme prej asaj qe e keni pasur. Ju do te jetoni ne nje vend tjeter nga vendi qe keni jetuar. Ju nuk do te mbani ne mend asgje.
Nese ekzstoni(pra eshte fjala pas vdekjes-ve) ne nje univers tjeter me para apo mbrapa ne kohe atehere: ju mund te ekzistoni ashtu qene me po ate trup, me po ate fytyr mirpo njerezit e atij universi nuk kane se si tju njojin se ju jeni rimisheruar, gjithashtu as ju vetveten.
Pra nese (behet fjale per tani) jemi te pasur dhe kemi lumturi ne kete univers mirpo bejme mekate dhe vepra te keqija atehere pas vdekjes ne do te rimisherohemi ne universin e njejt mirpo do te jetojme ne kushte mjerimi p.sh. nese kemi jetuar ne ndonje vend te bukur, do te lindim ne Afrike ku duhet te gjuajme kafshe per te jetuar. Pra ne nuk e dijme se kemi ekzistuar edhe me pare. Keni pasur ndonjehere kur nje rruge apo nje vend,ngjyre etj. ju duket sikur ka nje fare kuptimi per jeten tuaj. Sikur e keni pare dikund kete. Keto une mendoj se jane shenja qe tregojne se ju keni ekzistuar dikur, pa marre parasysh universin ku keni ekzistuar.
Dhe nese ne kemi jetuar ne varferi dhe kushte mjerimi(kjo i bie se ne jetojme ne varferi dhe kushte mjerimi sepse dikur kemi mekatuar) dhe kemi punuar, kemi bere vepra te mira, atehere ajo do te na shpaguhet mbas vdekjes, meqe rast shpriti do te hyn ne nje trup te ri, pra te te njejtit univers apo universit tjeter, ne nje trup i cili do te lindet nga nje familje e pasur apo familje me fat.
Per t'a kuptuar me lehte kete teori duhet te dini rreth universeve paralele.
Edhe pse "une e kam formuluar kete teori"(ndoshta e kane thene shume njerez para meje)
jam ne kundershtim me kete qe e kam thene. Kete teori le ta besojne ata qe nuk besojne ne perjetesi, pasi une besoj ne perjetesi. Besoj ne Zotin dhe besoj ne perjetesi.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Goldanitus : 05-11-2007 mė 10:34
Imagjinata eshte me e rendesishme se dija sepse dija ka limit ndersa imagjinata perfshin tere boten
ama kurgjo s'ke thene! Je per perjetesine biblike, apo per rimisherimin! Apo je tu kerku nje shpjegim ndryshe per boten qe te rrethon, per fundamentin e eksizstences tende! E une po te them, ajo nuk ekziston. Ekziston ti, une, dhe te gjithe te tjeret, dhe keshtu te gjithe bashke, te varur nga njeri tjetri, mbijetojme. Ky eshte fundamenti human, perderisa ai i ekzistences, deri tash sa njihet njerezimi nuk e ka gjetur askush. Respekt per ideologjite fetare, per Zotin, mirepo, po te ishin aq te kjarta sic pretendohet se jane, te gjithe sot do ishim ne nje rruge te vetme.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Aerial : 07-11-2007 mė 22:49
kurse pyejta universale do te ishte, PSE.
Im Zot, mė dhuro gjerėsi kozmike tė SHPIRTIT TĖ LIRĖ, tė tjerat i gjej brenda shpirtit.
Nuk me ke kuptuar se qka kam thene. Ne perjetesi do te ndodhe rimisherimi. Ne do te kemi po ate trup(me perjashtim te disa rasteve), ate fytyre etj. Vetem se perjetesia zhvillohet ne nje vend prefekt, ku pra ne do te rimisherohemi, dhe do te ekzistojme duke mos i perfillur efektet e kohes. Pra edhe ne perjteesi koha duhet te ekzistoje mirpo ne nje menyre te pakuptimt.
Ekzistenca per mua paraqet materien, pozicionimin dhe levizjen e saj ne hapesire dhe nen veprimin e efekteve te kohes.
Perjetesia paraqet njeriun e esencuar, poziten e tij dhe levizjen nen hapesiren prefekte. Pra perjetesia paraqet ekzistencen prefekte te njeriut. Edhe perjetesia pra eshte ekzistence. Mirpo ekzistence e perkryer. Pra njeriu bashkepunon me kohen, koha nuk vepron tek njeriu dhe njeriu nuk vepron ne kohe.
Hapesira prefekte paraqet hapesiren e cila eshte e pandare me kohen, mirpo koha ne hapesiren prefekte rrjedh ne nje menyre te pakuptimte.
Koha nuk i ka efektet e saj, por megjithate rrjedh. Hapesira prefekte nuk ndryshon, sepse koha e cila rrjedh nuk i ka efektet e saj.
Efektet e kohes: rritja, zhvillimi.... dhe ne fund plakja dhe vdekja. Ketu behet fjale per efektet e kohes ne "njeriun".
Rimisherimi paraqet rifutjen e shpirtit tek njeriu. Rifutja e shpirtit ne njeriun mund te ndodhe ne rastet e vdekjeve klinike dhe ne rastin e perjetesise. Ndoshta edhe ne rastin e perjetesise sepse ndoshta ne njeriun futet shpirti i njejte.
Per kete edhe perjetesia eshte e pakuptimt.
Nuk e di se sa kam qene i sakt mirpo kjo eshte per mua ekzistenca dhe perjetesia.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Goldanitus : 08-11-2007 mė 19:15
Imagjinata eshte me e rendesishme se dija sepse dija ka limit ndersa imagjinata perfshin tere boten
Goldanitus, kam dhe une ca verejtje ne lidhje me perjetesine.
Ti thua qe koha rrjedh por e pakuptimte. A mos do te thuash me kete qe koha dhe hapesira nganjehere nuk shkojne mire bashke ? Pra qe ia "dredhin" njera-tjetres ?
Une mendoj qe koha dhe hapesira, duke mos qene jo plotesisht te papajtueshme me njera-tjetren ne rrethana te veēanta por ende te papercaktuara, rrjedh qe ato nuk jane dhe aq shperfillese ndaj elementit te trete qe eshte njeriu me nje busulle dhe ore ne dore. Besoj se eshte e qarte kjo.
Ndoshta e kam gabim, por ky eshte mendimi im. Dhe te pergezoj per larmine e temave filozofike qe ke hapur. Me ka bere shume pershtypje njohurite e tua te gjera ne lemin e fizikes dhe filozofise. E ndjej se me duhet te mesoj edhe me shume.
Kokrrizat e reres nuk jane puthje valesh
Por lot...Lot shkembinjsh, Dashurish, tretur me kot ©
Une do ti kerkoja te me shpjegonte se cfare duhet te bej qe te mos kem me nevoje te bej pyetje, se mu ca t..pi duke bo pyetje..
Krijoni Kontakt