Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 20
    i/e regjistruar Maska e Tom_Sojeri
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    andej kendej Gjithandej
    Postime
    78
    Lidhjen qe po thua ti jan me antena 2.4 Ghz dhe sa me kan thene e tirane ka shume acces pointe te tille te lire fare pa encryption. Nqs vendodhja juaj eshte ne qender te tiranes ne ndonje pik te larte fare mire mund te perdoresh nje karte rrjeti wireless me dalje USB. me te mund te skanosh kanalet dhe SSID te networkeve me antena 2.4 Ghz. kjo sdo te kushtonte me shume se 40 $.

mos e luaj; I DEBUAR! Maska e qoska
    Anëtarësuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    Me akses point duhet te jesh me fat po nqs ke nje antene qe mund te transmetoje deri ne dajt do ishte akoma me mire :P

Ate dite qe mbolla drithe Maska e T68
    Anëtarësuar
    29-10-2002
    Vendndodhja
    AnyTown USA, 00000
    Postime
    84
    WiMAX....

mbase jo deri ne dajt por eshte i mundur mbulimi i plote i Tiranes me nje investim prej reth 6-700 mije dollare.
    Infrastruktura ekziston por nuk ka dale akoma ne treg.

Kam plot info mbi kete.
    .

i/e regjistruar Maska e Tom_Sojeri
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    andej kendej Gjithandej
    Postime
    78
    Ne Tirane kjo gje po ndodh. esht abissnet qe punon me antena 5.8 Ghz dhe base staion i ka ne dajt. ashtu si dhe ne ne elbasan. nuk eshte investimi aq i madh gjithsesi....

Anëtarësuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    o Tom_sojer abissnet nuk ben asnje lek per mendimin tim, gjithsesi te gjitha ISP shqiptare kane ate lloj infrastrukture por po kalojne ne DSL pasi e dine qe sa te stabilizohet Albtelecom konkurrenca me e madhe e tyre do te vije nga DSL si ne gjithe boten gjithashtu eshte edhe me e besueshme si linje :P

Ate dite qe mbolla drithe Maska e T68
    Anëtarësuar
    29-10-2002
    Vendndodhja
    AnyTown USA, 00000
    Postime
    84
    Citim Postuar më parë nga Tom_Sojeri
    Ne Tirane kjo gje po ndodh. esht abissnet qe punon me antena 5.8 Ghz dhe base staion i ka ne dajt. ashtu si dhe ne ne elbasan. nuk eshte investimi aq i madh gjithsesi....

yea ata po punojne me 802.11
    wimax eshte 802.16
    .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-10-2005
    Postime
    34

si te shperndaj rrjetin

tung ju pershendes te gjithve edhe kisha nje pytje a dine dikush te me tregoje se ku mund te gjej material rreth shperndarjes se rrjetit per shembulle nga acces point apo omni deri te klienti dhe si behet montimi i antenave amunde te gjej ne internet informacion se pse une kam nje internet kafe dhe kam shum klient qe dojen me marre rrjetin nga une keshtu qe une me luajt rolin e providerit te vogel tung

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-02-2006
    Postime
    14
    te duhen point to point dhe multi point. Bej search per nje company qe quhet hyperlink ne internet ( me qender ne boca raton te florides). Ata kane shume broadband items qe jane compatible me firma te tjera. Kane edhe antena qe e kane rrezen deri ne 18-20 milje qe ti si provider i vogel do te te benin shum pune. Dhe sigurisht duhet te apguash dhe per feed qe tja shpernadsh te tjereve. Te uroj te mos jesh ne Fier apo Tirane.

Anëtarësuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    labin,

perpara se te mendosh shperndarjne une them se duhet te mesosh si ta sigurosh kete linje pa kabell(wireless) nga "crackerat" verdalle. Pasi njeri nga ta do te vi te pyesi ketu dhe do ta keshillojme si behet hack nje wireless access point.

Me sa shoh ti nuk ke as eksperiencen e duhur per te bere kete lloj shperndarje le me sigurimin e saj. Te keshilloj te shohesh paksa mbi IPSEC, e cila ka disa probleme ne windows XP per konfigurim, ose per PPPOE(ppp over ethernet) qe te sigurojne linjen e interneti nga perdorues te paregjistruar.
    Pastaj lexho legjislacionin shqiptar mbi antenat omni pasi nuk mund te perdoresh nje antene te tille pa leje sepse do te beje nje ktastrofe ne zonen tende pa patur miratimin dhe kanalin(frekuencen) e percaktuar nga entet rregullatore.

Shiko njehere keto qe te thashe une e pastaj merru me kompanite qe te shesin antena se ato jane me shumice. Montimi i tyre eshte nje gje mjaft e thjeshte per OMNI antena mjafton nje tub, gjatesia e te cilit varet nga distanca dhe pamja vizive qe ke ti me klientet e tu, dhe montimi u krye :P. per antenat e tjera te drejtuara per distanca te medha nuk ka ndonje ndryshim percev faktit qe duhet te gjesh piken ku klienti jot ka sinjalin me te mire.
    Nje paisje tjeter qe mund te te duhet eshte nje spektrometer qe te tregon se cfare behet me sinjalet ne zonen tende qe mos tja vesh fajin pasijeve kur ke interferenca.

Nqs te duhet me shume info ji me i qarte ne cfare kerkon, topologjine qe do te realizosh, sigurine qe do te implementosh etj..

Me te mira!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-10-2005
    Postime
    34

shperndarja e internetit

Kerkoj nga ekspertet te me japin disa sqarime,kam nje internet caffe me 10 pc shpejtsi te interneti 256 klb/sec po mendoj te rris shpejtesin dhe pastaj te shperndaj ket rrejet tek klientet qfare me duhet si paisje me duhte nje acces poit apo nje omni dhe me tregoni qfare paisje me duhen une te blej dhe per klientet nga pika se ku do vendos antenen nuk mendoj te shperndaj rrjet me larg se 2 kilometra

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema të Ngjashme

1. Ç'mendim keni për internetin?
    Nga AuGuSt_ në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 11-05-2009, 05:17
  2. Numri i faqeve të internetit rritet për 30 milionë në 2008
    Nga YlliRiaN në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-01-2009, 06:41
  3. Luftë fetare permes internetit
    Nga Cappuccino në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 15-05-2006, 08:37
  4. Java - gjuhë programuese e shërbimeve të Internetit.
    Nga Shpirt Njeriu në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 29-01-2004, 00:07
  5. Java - gjuhë programuese e shërbimeve të Internetit
    Nga ILovePejaa në forumin Arti i programimit
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 27-10-2002, 04:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •