Bahtir Hamza
University of Toronto
Date.06.Korrik.2009
Thema : Njohja e kohes qe lane gjurme.
NUK DUHET TE TREMBEMI NGA E VERTETA.
PO TE PERGJIGJEM OR TI DAI.”TIMI”
Leter e hapur per nje Nofk”TIMI” fshatar nga Deqani. Ne forum shqiptar Timi_1 i/e regjistruar Anëtarësuar: 24-08-2008 Vendndodhja: Gjermani.
OR TI DAI
Une kam prezentue te verteten e jetese se Jusuf Gervalles, i shoqeruare me vet punen e tije zyrtare si jete e perditeshme me shoqeri, me banese,me te ciline kemi kene ne nje “SH.K.A”Rilindja” ne Prishtine.Duke qene edhe une anetare i kesaje shoqerie kulturore artistike,Jusuf Gervallene njohim shume mire, gje qe Jusuf Gervalla e ka pas mik te ngushte “Cobin”(shtetas Serbi )qe ishte Korograf ne kete Shoqerie per zhvillmin e valleve te traditese shqiptare. Si dhe shok dhe mik e ka pase Nazmi Pevqelin te i cili ka banua tri vjet reshte ne shtepine tije.Jusuf Gervalla.Ne kete Sh.K.A.”Rilindja” ka qene dhe Hashim Shala, e edhe Shefkiu ka qene Klarinetist.Pra e njohe shume mire,a.
Prandje zoteri ka kalu kohe e kercnimeve dhe tashe duhe te njohim dhe te dijme dhe te mesojme te vertetene. Sepse Kosova eshte shtet, eshte Repoblike eshte Amerike.
Une kam paraqite anene e Jusuf Gervalles ne te cilen ai ka qene i kyqyre zyrtarisht ne Instutucionet e Serbise te Jugosllvise ne Kosove,qe ka qene i punsuar dhe ky zyrtarisht e ka prezentue gjuhe serbe, dhe ka qene i angazhur si perkethyese zyrtar i gjuhese serbe-shqip, zyrtarisht ne favor te Serbise, gje qe me kete pune Jusuf Gervalla, e hudhe poshte ate kombetare dhe shkele mbi vyrtytet e nacionalistave shqiptar.Jusuf Gervalla ka qene dhe si persone privat i angazhuar si perkethyese ne favorin e tije personel dhe si zyrtar ne interesin shtetror te organeve zyrtare shterore Krahinore te Kosove e te Serbise te Mqedonise e te Jugosllvise.qe kan punar me planprogrameve te kushtutese se Serbise-Jugosllvise.
Dhe qendrimi dhe puna e Jusuf Gervalles ka qene i qarte. Perketheyse zyrtar SERBISHT –Shqip.Dhe me vonese bene nderrimin e TEZAVE,pe te u be kinse
” Patriot”!………….
Ti or DAI, nuk bene te idhnohesh sepse dhe te tjeret e kane shkruare te njejten gje,per te vertetene e kohese qe shqiptarte lane gjurme,pra kam shkrua dhe dote shkruja edhe UNE.Por jane edhe deshmit historike, ne pune e tina si perkethyes zyrtar ne Instutucionet te “Krahinese se Kosovese, te Republikse se Serbise te Repoublikes se Maqedonise, e te Jugosllavise qe eshte e dijshme se Jusuf Gervall ka qene i interesuar zyrtarisht te i kontriboje me gjuhe serbe , serrbeve te Kosoves te Serbise dhe Maqedonve te Jugosllve si perkethyese zyrtar,a.
Kjo eshte qe Jusuf Gervalla e qete vetevehten jashte rrjedhave te kombetarese dhe te nacionalismit shqiptare te Kosovese, dhe angazhim I tije per Kosove nuk ka qene as me arme zjarri lufte,e as me shpate e as me PENEN SHQIPTARE.sepse ka qene pjese active e qendrimit si perkethyese zyrtar Serbsihte –Shqip.I tille eshte Anton Pashku, I tille eshte Mehmet F.Gerguri, e shume e shume te tjere….
Perpejkejet e tina si puntor perkethyese zyrtar serrbisht –shqip e edhe ne Maqedoni, i sjellin veprimtarise se tije humbje te kombetares, qe disa “professor” tane,e disa “doktorrat” tan, e dis “magjistra” qe e prezentojen letersin e historise si pase deshirave te tyre lidhje fisnore, lidhje fshtareske, lidhje miqesor, lidhje te perbashket te baballareve te tyre, me sistemin e UDBese, I tille eshte Bagzad Baliu, dhe shoqeja e tina Myrvete Dreshaj Baliu, I till eshte Dr.Sabri Hamiti, e shume te tjere qe nuk i kane regjistruar keto anen te jetese dhe te punese zyrtare te Jusuf Gervalles, per vete kohen qe lane gjurme, si pasoje e perballjese me kercnime e me probleme me shqiptar fashtar te Komunes se Deqanit.Pra nuk duhet te trembemi nga e verteta.
NUK DUHET TE TREMBEMI NGA E VERTETA.
Por duhet te dihet se kete çka e kam shkruar une duhe te shkruaje te gjithe shqiptaret me deshmi dhe fakte per kohen qe lane gjurme, me qellim per te njohur te vertetene e kohese per te siguraure te verteten e historise se popullit shqiptar.Dihet se Jusuf Gervalla nuk eshte i çmuare si luftetar per Lirine e Kosovese, dhe nuk mundet te hyne ne ate kategorine si luftetar e as si Hero e as si Deshmor i lirise.Por duhet te dihet se qe nga periudha 1982-1999.Gervallat nuk i gjejme ne asnje akcion lufte -luftarak, e as ne nje organizmi te nderit kombetar per lirine e Kosovese.Pra nuk eshte as per diçka te tille Jusuf Gervalla.Jusuf Gervalla nuk e meriton qe te jene HERO e te shpallet Deshmor ne favore te Shtetit te Kosovse.AS qe te jete i barabart me Zahir Pajzitin, me Adem Jasharin, me Tahir Sinanin, e as me Deshmoret e Herojte e tjere te Gllogjanit,sepse Jusuf Gervalla ka punuar zyrtarisht me planeprogramin e Serrbise te Marksizme Leninizmit e te vllaznim bashkimit,te Maqedonise e te Jugosllavise.
Çuditerisht askush nuk e ka riperteri luften per gjak marrje te Jusuf Gervallese qe nga Janari.1982-12.qershor 1999.e as nuk jane gjinde ende vrasesit e tije.As nuk kane me u gjind edhe 500.vjet.
Çuditerisht askush nuk e ka perteri luften e Heronje te Deshmorve te Krahinese Autonome Autoktone te Drenicese e te Llapit, qe nga versja e Nebih e Tahir Mehese, 13.Maj.1981. E te Ylfete Hyollit 1990. (Heroine Llapjane)Kete interese per lirine e Kosove e paraqiten Serbet masate e dhunshme te tyre me Dhunen e Terorin e Serbve e te UDBashve shqiptaroserboshqipatre, te ushteruare mbi popullaten e pa fajshme shqiptare,per zhvillimin e tyre ne lufte kunder shqiptarev, ne Krahinen e Drenice ne Likoshne e ne Qirez.1997……….1998…..1999.Si dhe me debime e Nje(1)Milion shqiptareve te Kosoves per ne Shqiperi. Ky ishte gabimi me i rande i Sllobdan Milosheviqt, qe Nje(1)Milion shqiptar te Kosoves nuk i qoje ne Serbi e ne Vojvodin, dhe Prishtine nuk e shpalli Kryeqytet te Serrbise……….
Prandje çdo shqiptar e edhe Une kemi obligim kombetar per ta thene te vertetene, dhe nese doni une mundem te ua shtoje disponimin e gezushem e te levderushem per Jusuf Gervallen,por zeri i se vertetese eshte ky, dhe urdheroni pyteni gjeneratet e asje kohe qe ishine komunista, Marksista e Leninesta, e qe e njohin shume mire Jufsuf Gervallen, I tille eshte Nazmi Pevqeli, I tille eshte Korogarfi “Cobi” te tille jane UDBashe e asje kohe qe jane te pranishem edhe sot ne Kosove , qe ishin deshmitare te rrejshem qe gjithekund qe i kane gjykua nacionalizmi e seperatizmin te rinisstudentore shqiptare, dhe kjo eshte e qarte dhe kohe e njohur per mbare shqiptaret.
Ne ankohemi ne kohe, ne system monist e ne politike te komunisteve shqiptar, mirepo problemi I shqiptareve eshte zhgenjimi i tyre i vet shqiptareve ne vet shqiptaret edhe ne jeten e perditeshme qe shifte edhe sot.Meqe nga viti.1941- 1945-1956. u shua Batallioni I Ballistav shqiptarte et Kosoves,si dhe u shuane Ustashet e Artukovicit, Shqiptarte e Kosovese te gjorit nuk kane dite te kerkojne ate cka u takonte ate te derjete te lirise, qe nga kjo e drejte shqiptaret nacionalista u keqetarjtuane ng vete shqiptarte ,u izoluan, u deferencuan,u Cenzuruar,u shterruan, u burgosen u denunane,u pushkatuane dhe si popull mbetem ketu ku tani jemi, dhe tani na flete Koha e çdo shqiptari qe lane gjurme.
Kjo eshte shume ne rregull qe te thuhet e verteta qe duhet te ndikon ne te vertetate e vet shqiptareve, qe shqiptaret duhen te mesohen qe te jene te ndershem ,te sinqert qe duhen te mesojen te vertetene dhe te jene njohes te se vertetese kohore, gje qe per me teper eshte kjo per te iu kethye vet historise e verteta e vete kohes dhe e gjurmeve qe lane shqiptaret ne kohe.
Eshte e ditur se UDBashet, policet, policte reserve, komunistat Marksitate e Leninistta,puntoret zyrtar te Instutucioneve te Kosoves ne ate kohe,Komunalit, nenpunsate,e drejtorat e shkollave ,jane keta qe shume shqiptar fshatr,nxenes e student i futen ne vuajteje ne dhembje i burgosen, i keqetrajtuane, i rrahen,dhe nga DHUNA, shume nacionalist i kane marre rrugen e mergimit. Por ne fakt qe nga 13.Maj.1981. nuk pate rahati Kosova.
Poletikajt shqiptar, struktuar te ndryshem shoqerore shqiptare, dhe ne shekullin XX, e edhe ne kete shekull e edhe sot ne Kosove eshte riperterirja e UDB-asheve shqiptar qe e kane prevojne e Serbise,dhe karakterizohen me karakter serbe, qe kane vra Identitetin shqiptar, qe kane bere dhune e teror fatal mbi nacionalistet shqiptar e mbi Familje shqiptare.
Eshte domosdoshme qe shqiptaret njeher per gjithemon ta njohin te vertetene e cdo shqiptari si dhe te verteten e kohes qe lane gjurme, per te vertetene e vet shqiptareve dhe te jetes se e tyre per vet Historin e popullit shqiptar.
Bahtir Hamza
bahtirhamza@yahoo.com
Univeristy of Toronto
Krijoni Kontakt