Close
Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 73
    . Maska e nausika
    Anëtarësuar
    26-03-2005
    Vendndodhja
    .
    Postime
    774
    Pershendetje te gjitheve, i lexova me vememndje te gjitha pergjigjet tuaja , por ngaqe dhe si cdo gje ne kete bote nco fak ka edhe anti-fact, asnje nga pergjigjet nuk eshte absolute.

Per mendimin tim nje gje eshte e sigurte qe kane te perbashket te gjithe njerezit sot:
    Kane ardhur te gjithe nga nje majmun: Homo Sapiens...(se gjithe majmunet e tjere per nje arsye ose nje tjeter jane zhdukur...

Cfare do thuash tani Albo?
    When in Doubt, Act Stupid!

Lady Kad Maska e gurl
    Anëtarësuar
    29-10-2003
    Vendndodhja
    Pineal Gland
    Postime
    347
    Ndergjegjen!!

djalli,më i dashuri i Zot
    Anëtarësuar
    23-03-2005
    Vendndodhja
    Në Zvicerr
    Postime
    115
    Janë kafshë të një lloji!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-04-2005
    Vendndodhja
    here siper,here poshte...
    Postime
    8
    Citim Postuar më parë nga nausika

Per mendimin tim nje gje eshte e sigurte qe kane te perbashket te gjithe njerezit sot:
    Kane ardhur te gjithe nga nje majmun: Homo Sapiens...(se gjithe majmunet e tjere per nje arsye ose nje tjeter jane zhdukur...

Homo Sapiens(homo--njeri; sapiens---i ditur) je ti,jo majmuni nga ke ardhur moj nausika.

E perbashketa e njerezve: asnje s'e di nga ka ardhur e ku do shkoje.
    Get out of my mind! Get into my car!

. Maska e nausika
    Anëtarësuar
    26-03-2005
    Vendndodhja
    .
    Postime
    774
    Specia nga e cila une, ti dhe te gjithe njerezit ne kete bote i takojne "Homo Sapiens"-it. Ne krahasim me Homo Erektus (qe quhet edhe ndryshe Pithikanthropos , ne perkthim njeri majmun) ose Homo Ergaster (kafka e te cilit eshte zbuluar ne Afrike dhe ndryshon nga 2 te meparshmit).

Megjithate, nuk dua ta bej postimin mesim te evolucionit. Me pak fjale, dua te them se kemi ardhur nga te njejtit katra-katra-katra gjushe/ë dhe dicka duhet te kemi te perbashket

shendet,
    Nausika
    When in Doubt, Act Stupid!

progress Maska e BvizioN
    Anëtarësuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Citim Postuar më parë nga Albo
    Ju ka shkruar ndonjehere ne mend se cfare kane te perbashket njerezit e kesaj bote? Dallimet i dallon shume kollaj me sy midis racave, kulturave, feve, traditave, qyteterimeve te ndryshme.

Por une po mundohem te kuptoj se cfare kane njerezit te perbashket?

Albo

Prejardhjen do thosha une,ngado qe te jete prejardhja e tij.
    Prejardhja e te gjith njerezve duhet te jete e njejte.

ZiM
    Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    a nuk mund ta quajm vete kete akt, d.m.th. tendencen e njerezve te organizohen neper grupe (pavaresisht se cfare lloj grupi), si dicka qe i perket njerezve kudo, si dicka te perbashket?

Po ta marim me ato qe thot xha alboja, dhe qenet me macet etj. e kan kete tendenc te organizohen neper grupe...kshu qe dhe me kete pergjigje te varin ne litar...

kur them une "asgje" iku ju vu firma asaj pune

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,446
    Postimet në Bllog
    22
    Citim Postuar më parë nga StormAngel
    Nqs nuk jane Toka,ajri dhe qielli, atehere mos eshte Zoti e perbashketa e te gjithe njerezve?
    Zoti i te krishtereve e ka emrin Jisu.
    Zoti i muslimaneve e ka emrin Allah.
    .......
    .......

Prejardhjen do thosha une,ngado qe te jete prejardhja e tij.
    Prejardhja e te gjith njerezve duhet te jete e njejte.
    Edhe qente, edhe macet, edhe kuajt, edhe njerezit duhet te kene te njejten prejardhje, pasi edhe ata ashtu si njerezit, marrin fryme dhe shumohen.

Janë kafshë të një lloji!
    Atehere perse na quajne "njeri" dhe jo "kafshe"?

Nese njerezit kane prejardhjen nga majmuni, atehere ata nuk do te vrisnin e shfarrosnin njeri-tjetrin, nuk do te shkaterronin as natyren ne te cilen jetojne. Ke degjuar per ndonje lufte majmunesh apo ndonje pyll qe u dogj apo u pre nga majmunet?!

Ndergjegjen!!
    Per ndergjegjen e nje njeriu kriminel, vrasja eshte trimeri dhe arritje. Kurse respektimi i ligjit eshte dobesi dhe nenshtrim. Dhe kriminele ne bote ka miliona njerez.

kur them une "asgje" iku ju vu firma asaj pune
    Nese njerezit nuk kane asgje te perbashket, si ka mundesi atehere qe sot njerezimi ka Banka Boterore, Shtete te Bashkuara, Organizate e Kombeve te Bashkuara, Bashkim Evropian, Bashkim Sovjetik, Lidhja Arabe, Organizata Pan-afrikane, Kisha Katolike, Kisha Orthodhokse, Kisha Protestante, Islamizmin, Budizmin, Hinduizmin, FIFA, UEFA, Internet, TV, Radio, etj...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 30-04-2005 më 20:25

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    Citim Postuar më parë nga Albo
    Nese njerezit nuk kane asgje te perbashket, si ka mundesi atehere qe sot njerezimi ka Banka Boterore, Shtete te Bashkuara, Organizate e Kombeve te Bashkuara, Bashkim Evropian, Bashkim Sovjetik, Lidhja Arabe, Organizata Pan-afrikane, Kisha Katolike, Kisha Orthodhokse, Kisha Protestante, Islamizmin, Budizmin, Hinduizmin, FIFA, UEFA, Internet, TV, Radio, etj...
    hmmmm...
    1 grup njerezish dhe mund te ken gjera te perbashkta por nuk do te thote qe dhe "grupi" tjeter i ka ato

keshu qe prap nuk flasim dot per dicka te perbashket qe e kan te GJITH njerezit.

progress Maska e BvizioN
    Anëtarësuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Ok Albo....dhe nje medim tjeter.Emri Njerez eshte diqka e perbashket per te gjithe njerezit.Qdo qenie njerzore quhet Njeri.

ZiM
    Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.

Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Popujt e zhdukur
    Nga Fatih në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 03-01-2010, 19:27
  2. Fjal te urta nga Hasan el Basri
    Nga Nur_11 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-03-2009, 07:40
  3. Mësime themelore Islame për fëmijët
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 02-12-2008, 19:44
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •