Close
Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 68
    Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602

Na hape barkun me keto te vjellat

Ja ku e ke:

“Karakteret e mia fiktive me prekin jashte mase, me ndjekin, ose me mire te them, jam une qe jam brenda tyre. Kur po pershkruaja vdekjen e helmuar te Ema Bovari, kaq shume e provova shijen e arsenikut ne gjuhe sa edhe vete u helmova...volla gjithe naten pastaj.” E megjithate, Flober deklaron publikisht se gjithcka tek 'Madame Bovari' eshte trillim. Well, nese keto te vjellat e Madames jane te Floberit, perse edhe deshtimi, apo zhgenjimi i saj te mos jete i tij? (me duket se i sherben me mire argumentit tim. Thanks! )

Ndoshta Baudelaire kish te drejte kur tha qe Ema Bovari mbeti nje burre. Thjesht tregon paaftesine e meshkujve shkrimtare te portretizojne objektivisht boten femerore.

Veshtruese, pac fat me te mire se une!
    Summertime, and the livin' is easy...

Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    angel, qenke me e shpejte se une ti dreq. Edhe mjaft me keto kafete e zeza se me duket sikur jemi mbledhur (mos dhente zoti!) me ndonje vdekje. Le qe mos u cuditni shume; ndonje nga keto dite cupka do ja beje Bammm... kur i marrim keto 'final grades' thame? Jo de, qe te marrim masat.

Ika se u beme si kembet e dhise. Do thone njerezia, hajde llafazane keta pe korce...te cajne...ehe

i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anëtarësuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667
    Citim Postuar më parë nga Hirushja pe Korce
    Pra, c'fare eshte e bukura? Njohje! Te njohesh vetveten, te njohesh limitet e tua si qenie shoqerore, te jesh i ndergjegjshem per vendin dhe rolin tend ne shoqeri - kjo eshte e bukur <--- Don't (even) dare to argue with that!
    Diskutimi i temes ka marre fund me vakt e me kohe, me keto llafkat me siper. Ju te tjeret e keni (on the top of that - dhe e keni patur me pas) te kote "te llomatisurit pa hesap" sic i themi nje llafke neve pe nga Korca.

p.s. Cupke, m'qafsh, (me para) ate muhabetin "e njohjes se vetvetes" mos e kishe lexuar gje gjetke me pare, . .?! Hic, kshu, po pyes kot!

p.p.s Ju te tjeret (edhe vetes sime. . .jo per gje po pasaj më zemerohet e me rrofte. . ) suksese me ato finals!
    Ndryshuar për herë të fundit nga EXODUS : 28-04-2005 më 16:17

Eks-plorator Maska e kolombi
    Anëtarësuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720

Ky pazari i Korces ka vajza pa mase lol

Cupke paske hyre ne te thella me keto bukurite .............

Ky Flauberi yt bente pjese ne ate bres shkrimtaresh,qe ishin enderrimtar te shqetesuar per te idealizuar dashurine.
    Nje tjeter pene frenge Fransua Moriak nuk merrej fare me bukurite,pamjet e jashtme,apo pershkrimin e dashurive,por me pacipesine,injorancen,moralin e ulet te borgjezise se asaj kohe.
    Ndaj ai shprehej gjithmone "Nese ekziston shemtim i neveritshem fizik,atehere shemtimi moral eshte i dyfishte"

Tani ajo qe eshte e bukur,absolutisht nuk eshte gjithmone e moralshme,dhe muhabeti eshte bere carcaf,qe nuk gjen dot tela ta varesh..............

Dhe sa per paaftesine e meshkujve te pershkruajne nje bote femerore objektivisht,nuk eshte faji i tyre se personazhe si Madame Bovari apo Tereze Deskeiru,ndonese nuk ngjajne, jane njekohesisht viktima por edhe fajtore.
    Ndryshuar për herë të fundit nga kolombi : 28-04-2005 më 20:08
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    kolomb, tani ne te dy jemi partnere ne bejzboll, nuk do jemi ne te gjitha se c'u pa puna Mua me duket se Fober anon me shume nga literatura e "fin de siecle" sesa idealistet (romantiket). Puna eshte se une nuk e kam lexuar Floberin ekstensivisht qe te percaktoj vendin ku ben pjese (megjithese kjo nuk eshte e lehte). Tani per carcaf, carcaf duhet bere kjo. Ketu nuk po shkruajme ne "scholastic literary journals" - thjesht po spekulojme. Dhe ky ishte qellimi im ne fakt. Shkas per kete u be nje journal i viteve 1980 qe e lexova pra pak ditesh (se nga e c'varrosa as vete se mbaj mend) Ishte shume interesant ne fakt, dhe mes ca shkrimeve-kritike mbi Prust nga Brodskij, kish nje shkrim per Floberin dhe agonine e te shkruarit, krejtesisht pa lidhje me kete "moralin" qe po diskutojme. Kjo thenia gjithmone me kish intriguar....just intellectual curiosity I guess

Tragjedia e Bovarise s'ka per te mbaruar kurre nese ajo vazhdon te ngaterroje synimet me pasojat.
    • Mëndjen në mëndje e zemrën në zemër.

• Të mirën bëje e hidhe në det,
      po s'e diti peshku e di Zoti vetë.

Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    tragedia e floberit thua ti? Ajo ka mbaruar me kohe.

madmoiselle Maska e angeldust
    Anëtarësuar
    08-06-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    1,368
    Varet ku do te dale zoteria me kete... s'dua ta interpretoj se mund te bej ndonje gabim.
    In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.

pa he!... Maska e korçar
    Anëtarësuar
    18-10-2002
    Vendndodhja
    NO god'S LAND
    Postime
    666
    Citim Postuar më parë nga Cupke_pe_Korce
    Ndoshta Baudelaire kish te drejte kur tha qe Ema Bovari mbeti nje burre. Thjesht tregon paaftesine e meshkujve shkrimtare te portretizojne objektivisht boten femerore.
    Une nuk e di se sa aftesi kane burrat per te portretizuar femrat... Megjithate kam pershtypjen se personazhet feminore, me te famshet ne bote, jane portretizuar nga meshkuj... Shembuj ka shume : Madame Bovary, Anna Karenina... etj. Sidoqofte te qenit me te famshmet personazhe femerore ne bote, te portretizuara nga meshkuj, nuk do te thote qe ka pasur ndonje "saktesi" ne portretizimin qe u eshte bere atyre ne perkatesine e gjinise femerore... Ashtu sic te qenit femer nuk te jep te drejten te pretendosh, as ligjerisht e as llogjikisht, se mund te portretizosh nje femer me mire se nje mashkull (dhe vice versa per gjinine mashkullore)...

Po degjoj te lehura une me duket...
    "Oj nan moj, thenke, a ma ep thiken ta prej Ameriken?"

Larguar.
    Anëtarësuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Citim Postuar më parë nga Sokoli
    Tragjedia e Bovarise s'ka per te mbaruar kurre nese ajo vazhdon te ngaterroje synimet me pasojat.
    perseri do te pyesja se cfare eshte synimi...

por, tani po pyes edhe dicka tjeter: A eshte e pamundur pasoja si rezultat i synimit?

Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •