kujdes me emrat qe permend, permbaju temes.
kujdes me emrat qe permend, permbaju temes.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga INDRITI : 29-04-2006 mė 04:15
Antipatrea, un kur ta jap mendimin tim dije qe ate ta japi simbas kuranit dhe fjalve te pejgamberit a.s, sepse edhe un ate mendim kam dhe jam i bindur 100%.
Nen nje: Qysh se e ka kriju Zoti njeriun e par Ademin eshte i njeti besim me kete te muslimanve, d.m.th NJE Zot mi adhuru e jo shum Zotrra (idhuj).
Edhe para krishtit (isa a.s) ka pasur profet tjer, si Musa (moses),Nuh (Noha), Sulejmani (Salamon) etj etj, qe te gjith kan besuar ne NJE Zot dhe e kan adhuruar nje Zot, edhe mbas vdekjes ketyre profetve ka vazhduar kjo fe, d.m.th e kan adhuruar nje Zot ithtart (ndjeksit) e tyre e jo shum zotrra (idhuj).
Te gjith keta besimtar qe kan jetuar para krishtit (ises a.s) dhe pejgamberit Muhamed a.s do te shkojin ne Parajs (xhenet) sepse ju kan bindur urdhrave te profetve. Ata qe nuk ju kan bindur atyre urdhrave do te shkojin ne ferr (xhehnem).
Kurse mbas ardhjes pejgamberit Muhamed a.s dhe mbas zbritjes Kuranit ... aj qe e mohon Kuranin ( qe eshte fjal e zotit) dhe qe e mohon pejgamberin Muhamed a.s qe eshte i derguar (lajmtar) i zotit, aj do te jet ne Ferr (xhehnem) PERGJITHMON.
Le ti ket aj 700 mi te mira, le te jet me i miri i kesaj bote shpirtrisht, atij nuk do ti vlejn ato vepra ne ate bote, dhe do te jet ne FERR pergjithmon.
Sepse aj e ka KUNDERSHTUAR fjelen e Zotit.
Ky eshte mendimi im edhe mesimi islam.
Tash a te pelqej apo nuk te pelqej pergjigjija ime ajo eshte problemi yt.
A te duket apo nuk te duket kjo e logjikshme, apet eshte problemi yt.
Shpresoj qe e kuptuar sado pak ?
brahobravo, ti nipash qe ki ndonje send me kundurshtu apo me shtu ateher urdhero, e mos ja fut si lopa beglen sikur qe ja paske fut ok.
Selam (Paq)
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Bani gjk : 28-04-2006 mė 19:46
nuk po gjykojme Rapsodin por keto qe adhurojne zotin duke shpuar veten...Postuar mė parė nga hubejb
Nderkohe qe rapsod ka pohuar me siper qe keto tarikate i kane sherbyer Islamit e Shqiperise, dhe ne fakt keto foto jane injorance dhe mosbesim i qarte dhe aspak sherbim apo devotshmeri.
Indrit
Injoranca nuk zhduket me top
Shkrimi im i fundit:
Mendoj se eshte gabim ti thuash betakashinjve mosbesimtare apo jashte islamit.
Duhet te dini se mosdija eshte shkaku i ketyre prandaj kujdesni kur te shpreheni.
Pastaj sa synni ka qe bejne vepra nga me te shemtuarat ne shqiperi\/
Per mendimin tim eshte thjeshte mosdituria qe con deri ketu, nderkohe nuk ka dyshim se keto vepra skane asnje pike te perbashket me Islamin e paster.
Indriti
Ty do te tregoj diēka ashtu siē e kam degjuar nga nje Dervish.Postuar mė parė nga La_Lune
Njehere e kam pyetur nje dervish se pse shume njerez nga te tjerat grupe flasin gjera te keqija per tarikatet .
Pergjigjja e tij ishte se ēdo njeri i ka disa foto ne brendesine e tij dhe keshtu njerzit i shohin ato foto te tyre te keqija dhe mendojne se e gjithe bota eshte ashtu si brendesia e tyre .
Dhe pastaj me tregoj nje ngjarje per dijetar se si i kishte ndodhur atij .
Ai dijetari e kishte pasur emrin Ali dhe nje dite e takon nje katundar asi nga me primitivat ,dhe ai katundari i drejtohet dijetarit duke mos e thirur ne emer siē duhet por e thir me emrin gomar .Kurse ky dijetari po ja kthen pergjigjen duke e thirrur ate katundarin me emrin Ali .
Ne ate qast po e pyet nje nxenes kete dijetarin se pse ju pergjegj ne kete menyre .
Dijetari po i thote nxenesit se ai katundari mbrendesine e tij e kishte me gomare e me kafshe te tjera e fliqsira te tjera , dhe se krijesa si ai nuk mund te qesin jashte nga goja e tyre fjale te mira mbasi fjalet e mira nuk existojne tek ata .
Kurse une ne brendesine time pash vetem gjera te mira dhe nuk gjeta asnje gje te keqe per tja kethyer atij .
Ishalla nuk i ke ti fajet per keso gjerash ēfare po flet .
Fajet per keso gjerash qe flisni le tju mbesin ne kurriz atyre qe jane me tradita te rrugeve (sunna e rrugaqve)
Paqja dhe te mirat e Allahut qofshin mbi ata qe e meritojne.
Te them dicka e vertete eshte se Bektashinjte nuk mund ti konsiderojsh pabesimtar, por nese nje pjesetar i tij thote se falja e namazit nuk eshte asgje pirja e alkoolit nuk eshte asgje atehere kete njeri Sheriati Islam e konsideron pabesimtar.
Kurse njerez te tille ne kete tarikat ka plot.
Me falni qe u shpreha keshtu por une vetem se e potencova nje ligj te Islamit nese dikushi don te me dematoj le ta demantoj kete ligj.
"Arsyeja e mosarsyes qė i bėhet arsyes sime aq shum ma dobėson arsyen sa qė me arsye e vajtoj bukurinė tėnde"
Jo hubejba shummmm e verte eshte ajo qe ke then, dhe shum mir dhe bukur je shprehur, aj njeri qe e mohon namazin dhe e lejon pijen e alkoholit (d.m.th i bon hallall keto gjana ) ate njeri lirisht quje QAFIR (Mosbesimtar) edhe pa pik dyshimi bile. Mirpo dallimi eshte qe aj a e pin alkoholin ( d.m.th ben vetem mekat) apo edhe e Mohon urdhrin e kuranit ???? E me sa e di un shumica e dijin qe eshte haram por prap e pijin (sikur qe e pijin edhe disa hoxhallaret msheftas) ,e jo qe e bojin Hallall. Po keshtu edhe me Namazin, e dijin qe duhet Falur ( Nuk e mohojin) por nuk e veprojin (d.m.th bejin vetem mekat). E ketou duhet patur kujdes te MADHE.
Mirpo ka edhe asi qe e mohojin Kuranin apo disa sure te kuranit apo rregullat e Islamit, mirpo ata jan pakic shumm e vogel, dhe ata lirisht mundesh ti quajsh QAFIRA edhe ato pa pik frige bile.
Un nuk e di qe dikush prej tarikateve ( te kosoves, te shqipris nuk e di ?) te ket mohuar kuranin apo pejgamberin a.s apo farzet e islamit. Eshte e vertet qe 70% apo 80% e tyre e pijn alkoholin, mirpo un shummm i kam pytur ata njerz, qe a eshte hallall alkoholi simbas juve a? mirpo me ktha then JO nuk eshte hallall, po a eshte Haram ateher i kam pytur, me jan pergjigjur, po a nuk lexon kuran ti a (jam mbet i shtangur, d.m.th PO eshte haram) !!!!!, Ateher i kam pytur e perse pra beni gjynah (haram) ? me jan pergjigjur, me mir e bejin nje Gjynah (haram) dhe i anashkalojim 99 harame tjera, qe sa ti bejim 99 harame tjera e vetem nje hallall ta bejm! Kjo eshte ideja tyre !!!!!!!!!
Met trregu te verteten, un kurr ne jeten time nuk kam shtir alkohol ne trrupin ( ne goje) tim, mirpo i bej disa mekane ndonjeher brenda dites qe nje Kazan (Bure) raki (alkohol) mi pi, nuk eshte ma haram (mekat) sikur keto gjynahe qe i bej!
E aj Haram eshte Pergojimi, apo mosrrespektimi prindve ( nga Harresa)
Selam (Paq)
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Bani gjk : 29-04-2006 mė 11:45
Hubejb te thashe qe padituria ne islam eshte e justifikueshme, nderkohe kufinjte e saj te justifikimit i di vetem Allahu xhsh.Postuar mė parė nga hubejb
nderkohe edhe vargu kuranor flet per kete:Ata nga ithtarėt e librit dhe idhujtarėt, tė cilėt nuk besuan, nuk iu ndanė (besimit tė tyre) derisa atyre u erdhi argumenti i qartė.
Nderkohe qe Islami ne shqiperi hyri rishtas ne vitet 90 dhe shume gjera nuk mund te interpretohen ashtu sic mendon ti.
Nese ka betashinj qe thone se nuk eshte kusht te falesh, po te siguroj une qe ka edhe shume te tjere jobaktashinj qe mendojne keshtu sepse falja per ta eshte te jesh me zemer te paster.
Ka qindra muslimane qe thone se alkoholi nuk eshte i ndaluar nese pi pak e eshte i ndaluar po pive shume, po ketyre cfare tu themi?
Zoti e befte mire.l![]()
Aldi nuk ka nevoj ti qe ti argumentosh disa gjera .Postuar mė parė nga alDI
Ty ndoshta ta merr mendja qe je njoj fare detektivi dhe ke bere nje zbulim qe i ke mahnitur te tjeret .
Kta dervishet vete i kane bere keto foto dhe asgje nuk eshte fsheftesi .
Une vete i kam pare kur kam qene i vogel ne TV nuk e di a ka qene tv prishtina apo tv i zagrebit .
Nuk ka as 3 a 4 muaj kame pare edhe nje program ne National Geografic ku nje dervish nga Amerika ai ishte nga tarikati Rufai e perdorte kete ritualin e ēpuarjes .
Pastaj kam pare edhe nje here ne nje tv franceze nje emision per dervishet e tarikatit Rufai .
Edhe tek teqja kryesore e Rufaive ne Prizren jane bere keto rituale deri para disa viteve e per tash nuk e di ne kohen e fundit se ēfare behet .
Ashtu siē kam degjuar nuk i praktikojne me .
E kam pyetur njehere nje Sheh nga tarikati Rufai se perse i bejne keto ēpuarjet .
Pergjigjja e tij ishte se kjo gje nuk eshte me e kesaj kohe .
Ndoshta keto rituale ju kane ndihmuar ne te shkuaren duke ju treguar popullit per devotshmerine dhe per forcen dhe durimin qe e ka besimtari.
Ai me tha se keto rituale ju kane mbetur sikur tradita nga e shkuara dhe se po mundohen qe ti largojne keto tradita .
Nuk i bejne te gjithe Dervishet kto ēpuarjet me sa di une vetem te tarikatit Rufai i perdorin keto rituale .
Po e jap mendimin tim per kete qeshtje dhe per postimet e disa anetarve te grupeve te tjera qe kane shkruar me lart .
Une nuk i konsideroj si mekate te medha keto qe i bejne disa dervish .Ka mekate me te medhe qe bejne anetaret e grupeve te tjera njeqind mijehere .
Une jam vertetuar per vete se shumica e Dervisheve jane njerez te devotshem dhe gjithmone prijne nga e mira .
Kam degjuar akuza te lloj llojshme nga anetaret e grupeve te tjera , mirepo shumica kane qene rrena dhe propaganda .
Si duhet tju besoj une grupeve te juaja kur ju po merreni me rrena me propaganda .
Si nuk e shiqoni ju grupet e juaja se ēfare bejne ata sa alkoholion e pijne sa e sa gjera te ndytura ndodhin per ēdo dite ne shoqerine islame sot .
Mos harroni se ata qe kane pushtet dhe ata qe krenohen me se shumti do te pergjegjesine me te madhe para Allahut
Hubejb me fal po do te mundohem qe ti pergjigjem pakez kesaj pyetjes tende .Postuar mė parė nga hubejb
Kur mos shko ma larg se lagjja jote apo familja e gjere e jote .
Vetem dil ne lagjen tende dhe shiqoj njerzit se kush po falet ,kush po beson ,kush po ben gjera te mira ,kush po ben gjera te shemtuara .
Ne qofte se ja nisim me i mbyt apo me i larguar njerzit nga islami per gabime te lloj llojshme qe i bejne atehere shume pak muslimane do te mbeteshin nder ne .
Me vjen shume keq per disa se si i bejne llogari disa gjera .
Te gjithe njerezit kane te drejte qe te kene shance te reja qe te permiresohen .
Njashtu sikur une edhe ti ndoshta nuk kemi qene dhe nuk jemi gjithmone te devotshem .Mirepo shume njerez kane qene durimtar me ne ,prinderit tane pike separi. Durimi eshte arme shume e mire e besimtarit ;
Une jetoj ne nje qytet evropian ,aty jetojne shume jahudi dhe muslimane .
Kto dy grupe jetojne ndamas secila e ka territorin e vet .
Ne qofte se kalon neper vendet ku banojne jahudit do ti gjejsh shkollat me te mira ,llagjet e tyre jane gjithmone te pasterta ,kur nuk ka ngaterresa ndermjet tyre .
Ne krejt komunitetin e ktyre jahudive nuk existon as edhe nje kafe apo kluba te emigrantve .Kta kane vetem restorante ku shkojne e gjithe familja ,ku aty festojne dhe mblidhen pa pasur probleme me njeri tjetrin .
Ne anen tjeter ne qofte se kalon nga teritori ku banojne muslimanet ne ēdo lagje i gjen nga 2 a 3 kafe klube te emigrantve .Aty luhet kumorja (bixhozi loja me letra)luajne ne ata gamblimg automats ,bejne krime te ndryshme ,rrahen vriten ndermjet vetit .
Kisha pasur deshire qe ju si grupi me i madh te merni pergjegjsine me te madhe pasi edhe keni autoritetin e keni poziten dhe mundesine qe ti largoni disa te keqija nga shoqerija islame .
Ndoshta kur nuk do tja arrijme qellimet tona 100 % por eshte mire qe te mundoheni me teper me keto gjera se sa ti njollosni te tjeret .
Paqja dhe meshira e Allahut qofte me ata qe e meritojne
Krijoni Kontakt