Me falni, por nuk jam dakord fare me çeshtjen e paganizmit ose me ate te relativizmit shqiptar ne pune besimi.
Kur mendoj, si i krishtere, per martiret e krishtere ne keto pese shekuj dhe sidomos ne keto 50 vjet nuk mund te them qe ne jemi relativiste. Jam krenar te them qe jemi popull i zgjuar dhe qe e kupton qe eshte prej budallenjsh te vritemi per çeshtje besimi. Por ama nuk jemi relativiste.
Te pakten une personalisht nuk jam i tille. E them me sinqeritet: dua qe Atdheu te kthehet ne fene e tije te lashte, dua qe shqiptaret te behen perseri te krishtere si ne kohen e Skenderbeut.
Duke i lene menjane pallavrat e injoranteve te antikrishtere mbi Kishen, dua te kujtoj te mos harroet qe ne duhet te veme ne praktike mesimin moral te Krishtit mbi dashurine. Pa mohuar ama identitetin tone te lashte e te lare me gjakun e deshmoreve te fese.
Une jam i krishtere sepse jam shqiptar dhe jam shqiptar sepse jam i krishtere. Per mua nuk ka dallim. Nga ana tjeter nuk pranoj te perdoret feja si vegel e nacionalizmit ose nacionalizmi si vegel e fese.
Nese kemi te qarte perkatesine tone dhe bazat e besimit te secilit mund te bashkjetojme.
Krijoni Kontakt