Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 48
    Zoteri
    Anëtarësuar
    03-03-2005
    Vendndodhja
    Ne aeroplanmbajtese
    Postime
    5
    O Matrix.
    Qe ta dish ti une besoj tek Zoti por une nuk e shpreh me fjale te kota dhe duke mbjelle percarje si puna jote. Jo qe te te vej ne veshtiresi ose perballe vetes tende. Por kur ka qene hera e fundit qe ti si i Krishtere hape syte te kuptoje se varferia dhe gjendja ekonomike e Shqiperise i vlen njeriu. Kush kujton ti se kujtohet per Perendine, pervec teje, kur shqiptaret vrasin e presin njeri-tjetrin. Kur ka qene hera e fundit qe ti si i krishtere kaq i perkushtuar dole dhe i ndave gjithe bekimet e tua me ata qe nuk kane. Jam i sigurt qe ti tani po te shkosh te hapesh frigoriferin i ke te gjitha te mirat. Madje ke edhe nje kompjuter ne shtepi. Gje qe pjesa me e madhe e Shqipetareve nuk mund as ta enderrojne per shkak te cmimit qe ka. Por jo, ti i krishteri i ndershem qendron atje kur ne mes te qytetit njerezit po vdesin nga uria. Qe te mos tingelloj hipokrit as une nuk i bej gjerat qe duhen por e mbaj gojen qepur i vetedishem qe nuk jam ai qe duhet te jem per syte e atij qe la qiejt dhe erdhi te kryqezohej per mua. Por mua gjithashtu me vjen turp te them se jam i krishtere (Zoti me falte se nuk po mundohem te te gjykoj) sepse ka ca te krishtere si puna jote qe mburren kot se koti dhe na japin ne te tjereve emer te keq. Njerezit shohin gjithe kete hipokrizi dhe drejtesi te vete-shpikur nga disa si puna jote dhe neveriten nga fjala besimtar. Une vete kam menduar njeher e nje kohe qe nuk kam per te besuar kurre sepse nuk kam pare ende nje besimtar te mirrefillte.
    Qe te mos mundohem kot se koti te te hap syte e te shikosh, sinqerisht, une jam i lumtur qe ti vete e ke gjetur vendin tend te lumturise dhe po jeton aty i bindur ne ate qe je dhe deshiron. Por te lutem mos u mundo te ngaterrosh besimin tek Zoti me atdhetarizmin.
    Me qindramije shqipetare kane vdekur qe ti sot te shkruash kete gjuhe, te kesh ate emer qe ke dhe qe ne fund te fundit te jesh ai qe je. Pra le ta mbajme ideliazmin larg realitetit sepse jane dy gjera qe nuk kane per tu bashkuar kurre.
    Zoti te bekofte.
    Ti ke pas qenë një zojë e randë,
    Burrat e dheut të thirrshin nanë.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Ushtar
    O Matrix.
    Qe ta dish ti une besoj tek Zoti por une nuk e shpreh me fjale te kota dhe duke mbjelle percarje si puna jote. Jo qe te te vej ne veshtiresi ose perballe vetes tende. Por kur ka qene hera e fundit qe ti si i Krishtere hape syte te kuptoje se varferia dhe gjendja ekonomike e Shqiperise i vlen njeriu. Kush kujton ti se kujtohet per Perendine, pervec teje, kur shqiptaret vrasin e presin njeri-tjetrin. Kur ka qene hera e fundit qe ti si i krishtere kaq i perkushtuar dole dhe i ndave gjithe bekimet e tua me ata qe nuk kane. Jam i sigurt qe ti tani po te shkosh te hapesh frigoriferin i ke te gjitha te mirat. Madje ke edhe nje kompjuter ne shtepi. Gje qe pjesa me e madhe e Shqipetareve nuk mund as ta enderrojne per shkak te cmimit qe ka. Por jo, ti i krishteri i ndershem qendron atje kur ne mes te qytetit njerezit po vdesin nga uria. Qe te mos tingelloj hipokrit as une nuk i bej gjerat qe duhen por e mbaj gojen qepur i vetedishem qe nuk jam ai qe duhet te jem per syte e atij qe la qiejt dhe erdhi te kryqezohej per mua. Por mua gjithashtu me vjen turp te them se jam i krishtere (Zoti me falte se nuk po mundohem te te gjykoj) sepse ka ca te krishtere si puna jote qe mburren kot se koti dhe na japin ne te tjereve emer te keq. Njerezit shohin gjithe kete hipokrizi dhe drejtesi te vete-shpikur nga disa si puna jote dhe neveriten nga fjala besimtar. Une vete kam menduar njeher e nje kohe qe nuk kam per te besuar kurre sepse nuk kam pare ende nje besimtar te mirrefillte.
    Qe te mos mundohem kot se koti te te hap syte e te shikosh, sinqerisht, une jam i lumtur qe ti vete e ke gjetur vendin tend te lumturise dhe po jeton aty i bindur ne ate qe je dhe deshiron. Por te lutem mos u mundo te ngaterrosh besimin tek Zoti me atdhetarizmin.
    Me qindramije shqipetare kane vdekur qe ti sot te shkruash kete gjuhe, te kesh ate emer qe ke dhe qe ne fund te fundit te jesh ai qe je. Pra le ta mbajme ideliazmin larg realitetit sepse jane dy gjera qe nuk kane per tu bashkuar kurre.
    Zoti te bekofte.
    Hmmm, më ke dhënë shumë material për t'u përgjigjur, por nuk mundem pasi ky është një forum politik dhe jo fetar, kështu që do dal krejtësisht jashtë temës.

Megjithatë dua të them se vlerësoj sinqeritetin tënd pamvarësisht se nuk bie dakort në të gjitha ato që thua.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,389
    Postimet në Bllog
    22
    Une nuk shoh diku ne pikat e deklarates, qe te thuhet se vetem Krishti eshte shpetimi yne!
    Po te tregoj dy histori nga Eterit e Shkretetires qe ishin njerez te shenjte se mbase e kupton gabimin ne sjelljen tende.

Nje abot i nje manastiri, se bashku me dishepullin e tij te ri ne moshe shkuan ne qytet per te predikuar. Pasi erdhen verdalle ne qytet, blene ato 5 gjera qe u duheshin ne manastir, plaku i thot dishepullit: "Hajde te ikim tani ne manastir." Dishepulli u cudit nga kjo dhe i tha: "Po ne nuk predikuam fare?" Plaku iu pergjigj: "Ne kemi gjithe diten qe po predikojme, si jemi veshur, si ecim, si sillemi, si flasim. Çfarë mund të predikojmë më shumë?!"

Nje djalosh i ditur mbi teologjine nga Aleksandria, Egjipt, donte te takonte nje murg plak asketik ne shkretetire i cili ishte i mirenjohur ne gjithe Egjiptin. Murgu e kish emrin Poemen. Me ndihmen e nje mikut te vet qe e njihte plakun, teologu mundi qe te vinte qe nga Aleksandria ne shkretetire per te takuar plakun.

Kur djaloshi e takoi murgun plak, ai filloi ti fliste atij per shpetimin, per parajsen, per mbreterine e qiellit. Murgu plak e ktheu koken menjane dhe nuk nxorri asnje fjale nga goja per djaloshin qe kish ardhur nga aq larg. Djali i zhgenjyer iku nga qelia pa degjuar nje fjale te plakut dhe i rrefeu cfare kish ngjare mikut te tij. Dhe djaloshi iku prape ne Aleksandri.

Miku i tij e pyeti murgun plak: "Perse nuk i the asnje fjale teologut te Aleksandrise qe kish bere nje rruge aq te gjate per te takuar ty?" Murgu plak iu pergjigj: "Ai filloi te me fliste per gjera te avancuara per mbreterine e qiellit dhe parajsen, per te cilat une nuk di asgje. Une di vetem per pasionet e trupit dhe kontrollin mbi to." Kur dy shoket u puqen prape ne Aleksandri dhe miku i rrefeu djaloshit fjalet e plakut, ai e kuptoi fajin e tij, dhe u nis perseri ne shkretetire per te takuar murgun. Kesaj here nuk filloi ti fliste per mreterine e qiellit dhe parajsen, por e pyeti per pasionet e mishit te trupit dhe kontrollin mbi to, dhe plaku i mesoi shume gjera. Kesaj here djaloshi u largua i ngritur moralisht nga shkretetira, e jo i zhgenjyer.

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Albo e kuptoj cfare do te thuash. Sidoqofte, mendimi im nuk eshte absolut.

Une vetem kete gje mund te them, per te cilen nuk nderroj mendim:

Krishti eshte shpetimi i yne dhe i gjithe Shqiperise

(Vini re: Krishti, jo krishterimi, sepse krishterimi pa Krishtin e humbet kuptimin)

Sidoqofte, une nuk jam profet qe te parashoh rruget qe Ai zgjedh per te sjelle njerezit tek Vetja. Mbase kjo deklarate eshte njera nga rruget (Une vura re ne fund te saj fjalet e Tij: "Të sillen me të tjerët ashtu siç do të donin të silleshin të tjerët me ta!"
    -Fjale te cilat vetem Ai mund t'i thote)

Per Ushtarin, do te doja te them vetem se ti ke te drejte ne ato qe thua. Veprat e mia nuk jane veprat e nje te krishteri. Ne rast se do doja ta shfajesoj veten, cfare dobie do te kisha?
    Veprat e mia do te deshmonin te kunderten.

Une vete kam menduar njeher e nje kohe qe nuk kam per te besuar kurre sepse nuk kam pare ende nje besimtar te mirrefillte
    Ne lidhje me keto fjale, dua te te konfirmoj qe besimtare te mirefillte nuk ekzistojne. Me i miri nga ata eshte me i keqi ne syte e Perendise. Vetem nje Besimtar i mirefillte ekziston:
    Jezus Krishti!

Vetem Ai mund te jetoje jeten e krishtere, dhe mund ta jetoje kete jete dhe duke banuar tek qenie te felliqura si puna jone!
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170

pershendetje!

Fillimisht them se jam dakort me deklaraten e katet udheqesve te komuniteteve fetare megjithese nuk i ze shume bese kesaj deklarate.

Se dyti shqiptaret gjithmone jane shquar per nje tolerance dhe mirekuptim midis komuniteteve dhe anetareve te tyre dhe ndoshta ky kompromis vazhdon ende.
    Gjerat sipas kuranit jane te qarta dhe kjo shihet ne shume vargje dhe midis tyre;ju keni fene tuaj e une kam fene time nderkohe qe edhe bibla ne vetvete permban tolerancen e kesaj pa marre parasysh sesi e transmerojne ate shume koka te semura neper forume apo edhe jashte ne praktike.
    ja edhe nja varg biblik:duajini armiqte tuaj, lutuni per ata qe ju mallkojne,veproni mire me ata qe ju urrejne,…(Mateu 5/44-48)

nderkoher qe nga te dy librat e shenjte kjo deklarate ke baza te forte;

Shikoni kuranin:

;” "Ithtarët e Librit mos i polemizoni ndryshe vetëm ashtu si është më së miri..." (Ankebut: 46).
    Kjo do të thotë se egzistojne dy mënyra diskutimi, njëra e mirë dhe tjetra më e mirë, atëherë muslimani do të ndiqte atë që është më e mirë. Ajo që fut paragjykime në raportet ndërmjet ithtarëve të të dyja feve të mëdha është pikërisht moskuptimi reciprok si dhe ndërhyrja e disa personave të huaj, të cilët duan ta përdorin fenë si mjet për arritjen e objektivave jofetare.
    Kurani i ka konsideruar të krishterët me përzemërsi si më të afërmit me muslimanët. Allahu thotë: [b]"...Ndërsa do të vëresh se më të afërmit si miq për besimtarët janë ata që thonë: "Ne jemi të krishterë". Këtë, sepse prej tyre ka dijetarë dhe të devotshëm, dhe se ata nuk janë kryelartë". (Maide:82)[b], ndërsa Profeti i Islamit ka thënë: "Jam miku më i ngushtë i Isait, birit të Merjemes, si në këtë botë, edhe në tjetrën".
    Pra nuk mund te bashkepunojme pervec si vmiq duke toleruar e respektuar njeri- tjetrin.

dhe edhe bibla:

Mos bej vrasje, mos bej tradheti bashkeshortore(imoralitet) mos vidh, mos bej deshmi te rreme, nderoi babain dhe nenen dhe duaje tjetrin si veten.

:Mesues pame nje njeri qe debonte shpirterat e keqinj ne emrin tend.Ne u perpoqem ta pengonim sepse ai nuk i takonte rreshtit tone.” Mos e pengoni me tha” Jezusi sepse kush ben mrekulli ne emrin tim kurre nuk mund te flase keq per mua. Kush nuk eshte kunder nesh eshte me ne.Une po ju them ai qe do tju jape vetem nje gote uje , sepse me takoni mua, do te shperblehet per kete. (sipas ungjillit te lukes)
    Pra edhe sipas bibles del qe ne jemi nje, pasi qe te tere ftojme ne besimin ne nje zot te vetem, po ashtu nese nuk jemi kundra jemi me ju gjithmone sipas ketij vargu, dhe tek e fundit shqiptaret e feve te ndryshme kane bashkepunuar me njeri-tjetrin ne shume forma gje qe i con ne shperblim e jo me vetem per nje gote uje.

Pervec kesaj besimtaret e te dy feve pervec respektit jane te detyruar dhe te urdheruar te dialogojne me fjalet me te mira qe mund te egzistojne pa tentuar te fyejne apo lendojne diskutantin tjeter.
    Kurani thote: A nuk e sheh se si Allahu sjell shembull për fjalën e mirë. Ajo është si pema e mirë e cila rrënjët i ka të ngulitura thellë në tokë dhe kurora e saj ngrihet lart në qiell, frytet e saj ajo i jep herë pas here me lejen e Zotit. Kurse shembull për fjalën e keqe është ajo shkurre e keqe që shkulet nga toka dhe ajo kurrë nuk ka për të zënë vend ndonjëherë
    Po ashtu profeti Muhammet as thote: Kush me siguron mua mbajtjen e gjuhes, ti siguroj parajsen?
    Le ti kthehemi edhe nje here bibles e cila shprehet:Njeriu i mire nxjerr te miren, pasi ka zemer te mire, ndersa njeriu i keq mund te nxjerre vetem te keqen pasi ka zemer te keqe, goja e tij flet me ate qe i eshte mbushur zemra.
    Pra mendoj se ka ardhur koha ti veme ne zbatim keto thenie duke mos paragjukuar njeri tjetrin, por duke u munduar qe ta respektojme e te mundohemi ta kuptojme sa me miresisht.
    Ashtu sikur thote kurani :”diskuto me ta ne formen me te mire dhe ashtu sikur thote bibla:mos i gjukoni te tjeret, qe te mos gjukoheni
    Dhe tek e fundit sipas te dyja feve askujt prej njerezve nuk i takon gjukimi, ne jemi te gjithe per tu gjukuar perpara Gjukatesit Suprem.
    Le tja leme ne dore kopetenteve kete gje.

Pra gjithcka duhet te veprohet ne baze te bashkepunimit dhe per te luftuar armikun e perbashket, ata qe ne emer te fese shkaktojne trazira kujdo grupi qofshin.
    Ja si shprehet Hafiz Ibrahim Dalliu

Na shqiptarët, prej çdo feje qofshim, jemi të tanë vllazën gjaku dhe vllazën (vatani) atdheu. Do të shkojmë mbarë e mirë shoq me shoq si jemi tue shkue, do të punojmë së bashku për lulëzimin e atdheut tonë dhe do ta mbrojmë atë me gjakun tonë."

Ja edhe Mulla Idriz Gjilani

"Kemi tri fe, por kemi vetëm një Atdhe të përbashkët, një gjak vëllazëror, një gjuhë, një diell e një Zot. Detyrë mbi detyrat kemi bashkimin dhe mbrojtjen e atdheut."

O Zot na ruaj nga idjotesia e cdo idjoti qe do te mjelle percarjen mes feve tona.
    Injoranca nuk zhduket me top

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Citim Postuar më parë nga Matrix
    Ajo qe jam munduar te them une eshte se ky bashkim, sado i bukur te duket nga jashte, nuk i sjell ndonje te mire vendit tone. Ne fund te fundit, destinacioni yne nuk eshte Europa, por Perjetesia. Ne Europe mund te jetojme dhe pak vjet, por Perjetesise nuk i shpetojme dot kollaj. Dhe ne Perjetesi nuk ka Europe, Amerike, Shqiperi etj.. por vetem Jete te Perjeteshme ose Vdekje te Perjeteshme.

Matrix, pse insiston te mos e kuptosh qellimin e temes? Nuk ka te beje me shpetimin per ne boten tjeter, ka me shume lidhje me jeten e perditshme te nje pjese te kombit (a ka kuptim fjala komb per ty?).

Citim Postuar më parë nga Matrix
    Krishti eshte shpetimi i yne dhe i gjithe Shqiperise
    (Vini re: Krishti, jo krishterimi, sepse krishterimi pa Krishtin e humbet kuptimin)

Pse duhet qe te nderhyet me keto lloj gjerash te pakuptimta?! Une fare mire mund te them, qe Krishti i mitologjise judaike nuk shpetoi dot veten e tij e jo me te na shpetoje ne te tjereve. Ose nje besimtar islam mund te thote fare mire te njejten gje per shpetimin duke cituar nga hadithet e Muhamedit. Edhe njehere, c'hyn shpetimi ketu? Shpetimin kush e kerkon e gjen me poshte, te Bota SHpirterore.

Citim Postuar më parë nga Indriti
    Ja si shprehet Hafiz Ibrahim Dalliu:

"Na shqiptarët, prej çdo feje qofshim, jemi të tanë vllazën gjaku dhe vllazën (vatani) atdheu. Do të shkojmë mbarë e mirë shoq me shoq si jemi tue shkue, do të punojmë së bashku për lulëzimin e atdheut tonë dhe do ta mbrojmë atë me gjakun tonë."
    bravo Indrit!

Matrix, pak a shume je duke proselitizuar pa dashje.
    Prektora

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170

Pershendetje darwin!

Kerto gjera qe permenda me siper nuk jane thjeshte fjale dhe imagjinata por jane zbatuar me te vertete. Mos tju duket cudi e madhe kur At Gjergj Fishta flet keshtu per Hafiz Ibrahim Dalliun:
    “Shtrin të ngratin hafiz Myslimin,
    Dhe në dru e rrahën trimin

Sado që ishte një ‘hafiz’
    “Jam shqiptar me gjuhë e fis (thoshte ai)”

Jam shqiptar përgjigjet hafizi
    Deri që ashti i kambës i krisi.”

Pra respekti reciprok ka qene prezent nder shptare dhe klerike te ndryshem pa marre parasysh se pali ne letrart e tij nuk na i pranoka keto.(sipas Matrix).
    Fundja letrat e palit jane perfshire rastesisht ne Ulgjill dhe nuk jane pjese e tij.
    Nejse spo merrem shume me kete tani pasi po te kam kohe do e trajtoj ne nje tjeter teme.

Po ashtu Kleriket njihen per kontribitin e tyre ne te mire te shqiperise. permendim ketu Mjeden Fishten, Hafiz Ali korcen e shume e shume te tjere...
    Ja disa vargje te Hafiz Ali Korces.

Si ay ta duam iman’ e vatanë

Për udhë rrefenjës mjaft kemi Kur’anë.

Po mbajtmë Kur’anë, mbajtmë lumtërinë,

Me të munt ta mbajme din’ e kombësinë

ps. Pra ne kete rast Patrioti dhe teologu Hafiz Ali korca do tju tregoje tere muslimaneve te shqiperise se duhet ta duam atdheun tone ashtu sic e donte edhe njeriu shembull per ne Profeit Muhamed as.
    Pra Hafizi tregoi per mbare muslimanet qe perbenin shumicen e popullsise se te duash vatanin eshte urdher fetar dhe moral, nderkohe tregon se edhe shembelltyra Islame e ka dashur vatanin.
    Por fatkeqesisht puna e ketyre njerezve me kaq vlere u nencmua nga regjimi komunist e vazhdon edhe sot e kesaj dite te injorohet nga tipa si puna e matrix.
    Ja edhe pak vargje te hafizit:

Per Shqiperine u perpoqa
    sa flijova jeten time
    nuk tregohet se sa hoqa
    se shteti mi njihte krime.

(Hafiz Ali Korca ne kryevepren e tij 7 enderrat e shqiperise)

Mallku qofte kush qet ngaterrime
    nder kta vllazen shoq me shoq
    kush e ndan me flake e shkrime
    cpat natyra vete perpoq.

Mjeda

Mendoj se shembujt i kemi vetremse duhet te dime te reflektojme miresisht, dhe te marrim merim prej te pareve tane.
    Indriti.
    Ndryshuar për herë të fundit nga INDRITI : 01-05-2005 më 13:52
    Injoranca nuk zhduket me top

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    ...e vazhdon edhe sot e kesaj dite te injorohet nga tipa si puna e matrix.
    E ke gabim Indrit se janë të tjerë ata që injorojnë punën e këtyre njerëzve me kaq vlerë. Janë të gjithë ata politikanët mafiozë dhe të gjithë ata që ndyjnë emrin e Shqipërisë me veprat e tyre që e injorojnë punën e këtyre njerëzve dhe jo Matrix me shokë.

Me ndërhyrjen e tij Matrix, ka dashur të bëjë dallimin midis besimit të vertetë të krishterë dhe feve të ndryshme. Krishtërimi i vërtetë ka qenë armik kryesor i shtetit. Një armik që nuk përdorte mjete dhe armë të shpikura nga njerëzit për t'u mbrojtur nga shteti. E vetmja armë e këtij lloj krishtërimi ka qene dashuria për armiqtë. Vetëm kur shteti dhe kisha u bënë një, pra u bënë miq, e humbi krishtërimi fuqinë e tij, pasi krishtërimi bëri kompromise të pista me shtetin. Për çfarë? Për të pasur pushtet këtu në tokë. Krishtërimi tashmë ka pushtet shumë të madh në tokë, por ka humbur pushtetin e vërtetë, atë frymor.

Fetë e ndryshme mund të mburren sa të duan për përpjekjet e tyre për paqe dhe bashkëpunim këtu në tokë dhe mirë bëjnë, por ne që jemi të krishterë e ndjejmë si detyrë të shpjegojmë se gjëra të tilla e ulin besimin tonë në një nivel tokësor, sado të mira të duken ato. Jo, të krishterët shohin përtej paqes tokësore, ata shohin një paqe që asnjë fe tjetër nuk e ka predikuar dhe shijuar, një paqe të brëndshme. Të krishterët shohin përtej një dashurie njerëzore, dashuri e cila është me kushte - më do të dua, nuk më do, nuk të dua - ata shohin një dashuri që mëndja njerëzore nuk mund ta perceptojë dot, një dashuri që është vetëm hyjnore.

E pra, për t'ju kthyer temës, ju të gjithë magjepseni me Deklarata të tilla apo me udhëtimet e Papës dhe fjalët e tij për paqe këtu në tokë, dhe mirë bëni pasi të gjitha këto gjëra janë të mira, por kur vjen puna për një dashuri pa kufinj ju çirreni dhe grisni rrobat duke u hequr si atdhetar dhe jeni gati t'i përndiqni të gjithë ata persona që guxojnë të tejkalojnë mormat morale njerëzore.

Unë për veten time preferoj të akuzohem (me patëdrejtë) si armik i atdheut tim por të kem një dashuri të marrë për akuzuesit e mij, një dashuri që buron vetëm nga një Person i vetëm, nga Krijuesi yne, Jezu Krishti
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Zoteri
    Anëtarësuar
    03-03-2005
    Vendndodhja
    Ne aeroplanmbajtese
    Postime
    5
    Citim Postuar më parë nga liveintwoplaces
    Unë për veten time preferoj të akuzohem (me patëdrejtë) si armik i atdheut tim por të kem një dashuri të marrë për akuzuesit e mij, një dashuri që buron vetëm nga një Person i vetëm, nga Krijuesi yne, Jezu Krishti
    Prandaj juve shqiptaret ne Greqi i keni lene ata muter( me falni per shprehjen, por nuk mund t'i karakterizoj ndryshe) t'ua ndrojne emrin nga Shqiptar ne Zagar. Nga qe ata atje e dine me mire se si besohet te Perendia. Shikoheni dashurine per njeriun qe rrjedh nga orthodokset e Ballkanit. Mjafton tu hidhni syte Grekerve dhe ca me mire ende...Serbeve. Une jam orthodoks vete, lindur e rritur si i tille. Dhe me vjen keq qe jam nje i tille, sepse me vjen turp nga bashkebesimtaret e mij. Per nje gje bie dakord me MATRIX me siper kur thote se syte duhen mbajtur vetem tek Krishti jo tek Krishterimi.
    Duke cituar shprehjen tende me siper... Une per veten time kurre nuk kam per t'a shkembyer Integritetin, Personalitetin dhe Dinjitetin tim si Shqiptar me asnje oferte greke. Edhe Krishti vete, megjithese nuk u konfrontua kurre me shtetin Romak, gjithashtu kurre nuk e uli ose kompromentoi Identitetin e tij si Bir Perendie dhe Perendi. Ai shkoi ne Kryq per te. Ashtu edhe ne Shqiptaret duhet te identifikohemi cilet jemi brenda vehtes sone ne rradhe te pare dhe te jemi gati per t'u vetekryqezuar kur te jete koha. Fotaqet le te qendrojne dhe te puthin ****** e Grekut se u'a shperblen me mire ai. Ne te tjeret le te bashkohemi dhe te punojme per te miren e Shqiperise.
    liveintwoplaces nje paralelizem per ty --- Tradhtar=Juda
    Vazhdo tani t'i dashurosh greket se ke rene rehat aty
    Ti ke pas qenë një zojë e randë,
    Burrat e dheut të thirrshin nanë.

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574

Për Ushtarin!

Si thua, nuk do ishte më mirë t'i hidhje edhe një herë sy shkrimit tim dhe të shohësh se ato që thua ti nuk kanë asgjë të përbashkët me çfarë kam thënë unë?

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Theofan Stilian Noli: Jeta dhe veprat e tij
    Nga ILovePejaa në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 15-11-2022, 22:39
  2. Ortodoksia Shqiptare sot
    Nga Orientalist në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-09-2010, 10:11
  3. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-11-2005, 12:33
  4. Përgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •