Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 48
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    1- AI shembulli qe ke sjellme me citimin tim nuk ka asnje lidhje pasi aty ska asnje mburrje personale dhe me duket pa kuptim te mburresh ne nje forum apo diskutim virtual ku nuk njohim njeri - tjetrin dhe mburja mbetet abstrakte dhe jo konkrete.

2- Ne shembullin tend un dal gjeni jo i matematikes por i Shqiptarizmit pasi ne gen kam prejardhje Shqiptare dhe jo sepse jam shqiptar me bindje nga dituria,
    ndersa me poshte e mohon ate qe nenkuptohet ne shembull duke me thene se nuk njoh as trashgimin Shqiptare e as cdo te thot te jesh Shqiptar

3- Megjithate me mir te jesh gjeni i Shqiptarizmit pa e ditur se ke gen Shqiptari sesa te mos jesh gjeni i Shqiptarizmit duke e ditur se ke gen Shqiptari , ( nuk aludoj per ty po per shembullin)

4- ndersa sa per qefin un mundohem tja bej gruas dhe jo vetes sime duke shkruajtur ne forum.

Zoteri
    Anëtarësuar
    03-03-2005
    Vendndodhja
    Ne aeroplanmbajtese
    Postime
    5
    Se cfare feje jemi ne te gjithe, nuk ka te beje aspak me faktin se ne te gjithe jemi shqipetare. Te vjeterit tane, dhe liderat tane (fetare apo shteterore) qofshin ata te mire apo te keq per kombin tone, kane pasur gjithmone nje gje te perbashket. Interesi i vetem eshte mbijetesa e kombit shqiptar. Sa per ca te krishtere qe presin kohen e luaneve, me vjen keq se ka ikur ajo kohe. Ndersa per ca myslimane qe presin gjakderdhje(kush eshte ky Qafir Arnaut mor aman), per hatrin tuaj, kur te vije ajo kohe mos kryqezoni udhe me mua.
    Une nuk vij ne forum te diskutoj se feja ime eshte me e mire se te tjerat. E besoj veten te jem me i edukuar dhe me i shkolluar se te mendoj te tilla gjera.
    Sa per Kryekleriket tane, Bravo ju qofte qe te gjitheve, dhe do Zoti/Allahu ose sido qe e quani ju Hyjin tuaj, te gjithe ne te tjeret ndjekim shembullin e tyre.
    Ti ke pas qenë një zojë e randë,
    Burrat e dheut të thirrshin nanë.

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Una jam rruga, e verteta dhe jeta! Askush nuk vjen tek Ati pervecse nepermjet Meje!

Jezus

Ne keto fjale nuk mund te kete kurre kompromis!

Ndersa koha e luaneve nuk ka ikur. Nuk do te ike perderisa te ekzistojne keto gjera: Sistemi boteror(ku pershihen sistemi moral i vlerave, sistemi shteteror, sistemi fetar, etj...) dhe Turmat e njerezve te rene.

Ketu nuk eshte ceshtja per te mbrojtur identitetin kombetar. Ketu eshte pyetja: A mundet njeriu te jetoje duke ruajtur vlerat qe i ka krijuar vete, me ndihmen e mendjes dhe te shpirtit human, apo ka nevoje per nje Person te gjalle, i Cili duke jetuar brenda ketij njeriu, do ta beje te jetoje Jeten Hyjnore, per te cilen u krijua?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 28-04-2005 më 05:10
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Citim Postuar më parë nga Matrix
    Una jam rruga, e verteta dhe jeta! Askush nuk vjen tek Ati pervecse nepermjet Meje!

Jezus
    Kush te paska rrejt ty qe i paska thon Jezui keto gjona? Aha...Ungjilli sipas Gjonit.
    Po degjo, cito te njejtat fjale ne ungjijt e tjere e pastaj bej be per jo-kompromis

i/e regjistruar Maska e Irfan
    Anëtarësuar
    08-07-2002
    Vendndodhja
    Aty ku Allahu me krijoji
    Postime
    464
    Citim Postuar më parë nga Matrix

Jezus

lalo ke gabim qe te ka thene Gjon Pasha ne Ungjellin e vete....,rruga e vertet eshte Islami.

Ne islam njihen te gjithe pengambetre,prej ademit e deri te Muhamedi a.s.Por Muhamedi a.s. eshte pengamber i fundit qe e perkreu detyren e pengambereve.Te gjithe ishin pengambere qe thirrnin ne rrugen e zotit, ne Islam...

--------------------------------------------------------------------------
    O ju njerez!I derguari ju ka ardhur me te verteten nga Zoti juaj.Andaj besoni; eshte me mire per ju.Po nese mohoni,prapseprap,Allahu i perket çfaredo qofte ne qiej dhe toke.
    Allahu eshte i gjithdijshem, i urte.(KUR'AN)
    ----------------------------------------------------------------------------------
    Shqiperi eshte aty ku flitet shqip.....aty ku u nda toka dhe qielli

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,400
    Postimet në Bllog
    22
    1) Kisha kerkon ndihme nga Shteti qe te mbrohet nga armiqte e Saj.
    Mos shkruaj per gjera qe nuk ke informacionin e duhur apo nuk i kupton ne kompleksitetin e vete. Vete shteti eshte armiku me i madh per Kishen Orthodhokse, duke sjelle nder mend shkaterrimin e 23 vjeteve te ateizmit komunist ne Shqiperi. Pa harruar edhe perskutimet, pergjimet, shantazhet, moskthimin e pronave te kishes, mos dhenien e ndertimit te lejeve te ndertimit te kishave, sulmet me njerez te montuar neper gazeta e media, e plot si keto qe kane ndodhur tani ne demokraci. Prandaj mos dil ne perfundime hamendesore qe jane shume larg realitetit.

2) Kisha mundohet te gjeje brenda Saj elemente te perbashket me besimet pagane dhe t'i theksoje keto elemente.
    Kisha nuk po mundohet te gjeje "elemente te perbashket", por po mundohet qe te japi kontributin e saj, se bashku me komunitetet e tjera fetare ne vend, qe te ndertoje paqen, mirekuptimin dhe vellazerine ne shoqerine shqiptare. Dhe kur kreret e institucioneve me te medha shpirterore ne vend shtrengojne duart dhe firmosin perkushtimin e perbashket per nje Shqiperi ne paqe shpirterore, kjo u pret udhen kalemaxhinjve dhe kokebosheve te paguar qe mbushin faqet e gazetave dhe ekranet e televizioneve me injorancen e tyre fetare, te cilen e shesin per dije.

Ata qe perpiqen te sulmojne apo mbjellin armiqesi midis komuniteteve fetare ne Shqiperi, i shqeteson fotoja dhe mesazhi i mesiperm, pasi ne mendjen e tyre, Shqiperia eshte nje "xhungel" dhe feja nuk eshte themeli i identitetit kombetar shqiptar, por vetem nje rrobe qe e veshim dhe e zhveshim atehere kur na do ne qejfi.

Jezu Krishti ka thene shume gjera, por ka thene edhe dy mesime qe ti i do fort mire:

1. Duaje dhe adhuro vetem Zotin tend.
    2. Duaje fqinjin ashtu sic do edhe veten tende.

Dhe nje mesim tjeter qe ti me sa duket e ke harruar:

Kur farisejte filluan te akuzonin dishepujt e Krishtit se mesuesi i tyre ishte ulur ne tavoline me taksambledhes e prostituta ne shtepine e tyre, Jezui u tha:

"Vetem i semuri ka nevoje per doktor. Une nuk kam ardhur te therras ne pendim te drejtet, por mekataret."

Prandaj i dashur Matrix meso nga keta pleq me thinja dhe mos i gjyko ata.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 28-04-2005 më 14:23

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    në realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    Albo si shpjegohet qe ne forumin tone e kemi harruar ekzistencen e komunitetit bektashian?

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Kur farisejte filluan te akuzonin dishepujt e Krishtit se mesuesi i tyre ishte ulur ne tavoline me taksambledhes e prostituta ne shtepine e tyre, Jezui u tha:

"Vetem i semuri ka nevoje per doktor. Une nuk kam ardhur te therras ne pendim te drejtet, por mekataret."

Eshte e vertete se Ai nuk beri dallime dhe shoqerohej me te gjithe. Por, Ai i thirri ata ne pendim dhe u dhuroi Jeten. Une nuk shoh diku ne pikat e deklarates, qe te thuhet se vetem Krishti eshte shpetimi yne!

Une nuk dua te gjykoj askend, as pleqte, as te rinjte. Te gjithe ne jemi te rene, te felliqur, te ndyre, te shperndare si delet pa bari, dhe kemi nevoje per nje Shpetimtar.

Ne rast se ja hapim Atij zemren, ne do te rilindim!

Me dashuri, ne Te Kryqezuarin!

Zoteri
    Anëtarësuar
    03-03-2005
    Vendndodhja
    Ne aeroplanmbajtese
    Postime
    5
    Duke dale nga tema.....Ja pra ku vazhdojme ne injorantet e ditur te ofendojme njeri tjetrin dhe te mburremi cila fe eshte e mire apo e vertete. Secili prej nesh e zgjedh vete fene e vet dhe te gjithe ne na pret nje gjykim, pra le te zgjedhim mire, por secili per vete. Le te respektojme njeri tjetrin dhe zgjidhjet e secilit prej nesh pa u zene dhe ofenduar. Merrni shembull nga ata pleqte me thinja, sic i karakterizoi dikush me siper. Sigurisht qe njerezit duhet te jene te ndryshem. Ca te bardhe e ca te zinj, ca krishtere e ca bektashiane etj etj. Ajo qe ne na intereson eshte te kthejme koken nga Evropa dhe te "bashkuar" te shkojme aty ku na takon. Jo te kthejme syte tek Perendia dhe te nisim te shajme njeri tjetrin.
    Ose ca me keq akoma.. te shkojme te shkollohemi neper shkollat islamike te lindjes dhe te sjellim ate katrahuren e atjeshme ne vendin tone.
    Respekt dhe humanitet eshte e vetmja rruge qe duhet ndjekur nga te gjitha komunitet fetare. Dhe sa per Shqiperine. Le ti dalim te gjithe sebashku Zot. Si myslimane ashtu edhe te krishtere dhe bektashiane. te gjithe sebashku jemi Shqipetare.
    Pa u munduar te le te kuptoni se cfare besimi kam une(nuk eshte e rendesishme) po ju them kaq.. gjerat qe thuhen ketu ne forum nga ca "Kristiane" dhe gjerat e tjera me te cilat pergjigjen ca "Myslimane" me bejne qe te me vije turp te jem i cilitdo besim.
    Ti ke pas qenë një zojë e randë,
    Burrat e dheut të thirrshin nanë.

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Sigurisht qe njerezit duhet te jene te ndryshem. Ca te bardhe e ca te zinj, ca krishtere e ca bektashiane etj etj. Ajo qe ne na intereson eshte te kthejme koken nga Evropa dhe te "bashkuar" te shkojme aty ku na takon. Jo te kthejme syte tek Perendia dhe te nisim te shajme njeri tjetrin.

Po ti kete te na kishe thene qe ne fillim.
    E sheh Albo?
    Ky bashkim eshte per ata qe nuk besojne tek Perendia, ose te pakten nuk duan t'ja dine shume per Te.

Nuk ka te beje me ne. Ne i perkasim Atij. Jemi blere me Gjakun e Tij te cmuar.

Ajo qe jam munduar te them une eshte se ky bashkim, sado i bukur te duket nga jashte, nuk i sjell ndonje te mire vendit tone. Ne fund te fundit, destinacioni yne nuk eshte Europa, por Perjetesia. Ne Europe mund te jetojme dhe pak vjet, por Perjetesise nuk i shpetojme dot kollaj. Dhe ne Perjetesi nuk ka Europe, Amerike, Shqiperi etj.. por vetem Jete te Perjeteshme ose Vdekje te Perjeteshme.

Dhe dicka te tjeter.
    Une nuk kam folur per fene e krishtere si superiore ndaj atyre te tjera.
    Une kam folur per nje Person. Per nje Person te gjalle. Pa kete Person te gjalle qe jeton brenda nesh, feja e krishtere nuk ka ndonje vlere. Ajo eshte po aq e pakuptimte sa cdo fe tjeter.

Per ta mbyllur:
    Ne rast se syte tane shohin fene e krishtere dhe jo Personin e Krishtit, ky bashkim eshte dicka qe do ule konfliktet ne nivele njerezore, dhe cdo fe do jete thjesht nje departament i nje nje Feje te Madhe Kombetare ose Nderkombetare.

Por ne rast se syte tane shohin Personin e Krishtit, aty nuk mund te kete kurre kompromis!

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Theofan Stilian Noli: Jeta dhe veprat e tij
    Nga ILovePejaa në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 15-11-2022, 22:39
  2. Ortodoksia Shqiptare sot
    Nga Orientalist në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-09-2010, 10:11
  3. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-11-2005, 12:33
  4. Përgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •