Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    i/e regjistruar Maska e _D12_
    Anėtarėsuar
    16-05-2002
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    1

Linux Mandrake 8.2 Ndihme

Sapo kam mare versionin e linuxit Mandrake 8.2 .........
    Por kam nje problem .......
    Une dua ta instaloj brenda ne nje file ne windows dhe jo si sistem operativ resident!!!
    Mire po une kam windows XP dhe ndjek ushezimet qe ka ne Help per instalimin ne windows dhe bej keto gjera .......
    1.Fus Cd
    2.Restartoj Komp.
    3.Kur hapet Linux shtyp F1
    4.Shtyp lnx4win
    dhe padstaj hic nuk del gje

po patet mundesi me ndihmoni ...........!!!!!!!
    Faleminderit!!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-06-2002
    Vendndodhja
    -
    Postime
    73
    Pėrshėndetje,

nė tė vėrtetė instalimi i njė shpėrndarje Linux nėn windows nuk kėshillohet mė, qoftė kjo edhe Mandrake. Megjithatė...e ke provuar t'a nisėsh CD nga brenda XP?
    Pastaj n.q.s. pranon t'i sakrifikosh windowsit 2Gb (aq mund tė zėrė vend kartela ku do tė instalohet Mandrake), pėrse nuk krijon njė particion tė veēantė pėr Mandrake dhe kėshtu nuk zihesh me winz dhe mandrake punon e qetė?

Sidoqoftė, kėtu mund tė lexosh dhe bėsh pyetje mbi instalimin e linux, ose po deshe mund t'i hedhesh nje sy ketu
    instruksioneve origjinale (ne shqip) te Mandrake-Linux. (eshte CD e versionit te ardhshem)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga lor : 15-07-2002 mė 19:04
    -

* mbrojtesi me i mire * Maska e Static - Y
    Anėtarėsuar
    04-07-2002
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    15

Ndihme...

Do te doja qe dikush te me ndihmoje...
    Une pasi bera ndarjen e hardiskut ne dy pjese...tek e para futa Windows 2000 ndersa tek tjetra futa Linux Red Hat 7.3. Por kur hap kompjuterin sistemi ne fillim me jep si opsion te vetem Linuxin dhe mbas nja 20 sek. me fut automatikisht ne Linux. dua te di se ku mund te qendroje problemi dhe cfare zgjidhje mund ti jap...megjithate linux red hat 7.3 me duket fantastik fare...goxha grafike te bukur dhe shume stabel.+ qe me beri detektimin e hardeve dhe te kartes grafike automatikisht....

Paqe
    All Rights Reserved © SkYLIGht 2002

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-06-2002
    Vendndodhja
    -
    Postime
    73
    Ndoshta nuk ke qenė shume i kujdesėshėm gjatė fazės sė instalimit tė redhat: kur ke arritur tek faza e instalimit tė lilo (apo grub), programi me miresjellje ju ka drejtuar pyetjen: ku dėshironi t'a instaloj bootloader (lilo apo grub) tek MBR apo hda2 ( / e redhat) ?
    Ju mesa duket nuk keni dhėnė pėrgjigje apo keni lėnė zgjedhjen e default: MBR
    Atėhere lilo ka shkuar dhe ka zevendesuar bootloader-in e win2000 dhe ėshtė normale qė nuk ju hapet win2000. Nga sa imagjinoj keni kryer instalimin e win2000 ne filesystem NTFS prandaj lilo nuk arrin t'a hapė.
    Zgjidhja 1: Hidhe tutje windz dhe dhuroi linuxit edhe particionin tjetėr :-))) ( epreferuara ime)
    Zgjidhja 2: Reinstalo windows dhe perdor disketen e krijuar gjate instalimit te redhat (nuk ke harruar ta krijosh, apo jo?) per te nisur RH
    Zgjidhja 3: Akoma me e mire, konfiguro lilo per te nisur edhe win2000 (duhet te rikompilosh kernel me suportin per NTFS + te krijosh nje pike montimi pėr particionin hda1 (win) + te montosh hda1 dhe se fundi te editosh file e konfigurimit te lilo qe te nise edhe sistemin qe gjendet tek particioni i 1 hda)

Nese ke probleme, tek alblinux.net ekziston nje forum i tėrė kushtuar Linux-it.
    -

Anėtarėsuar
    04-07-2002
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    15
    Lor 1...
    Faleminderit per pergjigjend dhe per kohen qe harxhove...

Paqe

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-06-2002
    Vendndodhja
    -
    Postime
    73
    E zgjidhe problemin??? (nė fazėn e boot, ke provuar tė shtypėsh tastin 'tab' gjatė atyre 20 sek?)
    -

Anėtarėsuar
    04-07-2002
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    15

E Zgjidha...

E zgjidha problemin dhe ishte pikerisht ajo qe thoje ti, per punen e grub-it dhe kisha zgjedhur pikerisht MBR dhe jo hda2.

Rrofsh lale...

Paqe

Tema tė Ngjashme

1. Varfėria dhe mizerja.
    Nga DI_ANA nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 125
    Postimi i Fundit: 18-01-2017, 05:25
  2. Wehhabizmi sipas Ehl-i Sunnetit
    Nga Bani gjk nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 22-10-2009, 12:28
  3. Ēlirimi i Frymės
    Nga Matrix nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 59
    Postimi i Fundit: 12-08-2005, 12:55

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •