Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 18
    Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anėtarėsuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955

Profesionalizmi dhe Nacionalizmi

Tung...

Me lindi kjo ide nga nje postim i nje antari dhe mendoj se a duhet te kete nacionalizem ne profesionalizem dhe e kunderta...

Nne jam qe duhet te respektohet etika e punes dhe te mos hudhet poshte profesionalizmi i dikujt per shkaqe se i takon nje grupi etnik tjeter...

Valle si mendoni ju te dashur forumista...
    My silence doesn't mean I am gone!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-04-2005
    Vendndodhja
    te guri i shqipes
    Postime
    92
    Davius,me jep nji shembull per kete teme.

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Kisha te njejten pyetje me Nikon, pa e pare ende postimin e tij. Duhet nje shembull konkret sepse eshte e paqarte ajo cka kerkohet.
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

Anėtarėsuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Pershendetje...

Tek nje teme tjeter nje forumist tjeter hodhi disa fjale te keqija mbi nje aktore goja se ajo ka origjine serbe dhe nuk ja vlen te permendet, por edhe shume here ka pasur replika ne ate se a duhet te kete nacionalizem ne profesionalizem:

Shembull: Nje kengetare kosovare vendos te bene nje videoklip ne Maqedoni ku e dine se ketu ka disa profesionist ne kete aspekt, dhe nuk vendos te beje ne Kosove sepse ajo shembull mendon se atje nuk jane aq te afte per te bere nje vidoklip te mire, pra tash ketu perzihet gjerat dikush thote jo, pse te shkoj ne Maqedoni ajo te beje klipin duke pasur ne Kosove dhe me shiqiptare ndersa shkon atje me maqedon, ajo kengtarja thote jo pse ne Kosove ketu nuk punojne mire...duke qene Maqedonia atje punojne me mire nuk ka dert pse une i le shqiptaret ne nje ane dhe shkoj me dikend tjeter, ketu eshte cilesia dhe kualiteti dmth profesionalizmi......e keshtu dicka...perzihet gjerat...

Se di sa jam i qarte por ndryshe e kam ne mendje dhe s'dije si te formuloj por besoj se me kuptuan esencen se cka dua te them.

Shkon me maqedonin shembull ben nje biznes sepse ai eshte me profesional dhe nuk e ben te njejtin biznes me shqiptarin sepse ai nuk eshte aq profesional ne ate fushe shembull...keshtu dicka...

Si mendoni ju kur vihet ne pyetje ceshjta profesionale a duhet te jemi nacionalist dhe te na vret ajo ndjenja se e nacionalizmit te tepruar...do e beje kete me shqiptarin edhe pse eshte keq por e dije se eshte shqiptar, dhe kurre nuk shkoj me ate tjetrin edhe pse e ben me mire ate pune...

PS:
    Krejt e kam perzie me duket por s'dije si ta sqaroj...

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    S'shoh ndonje gje te keqe me kete qe beri kjo kengetarja. Eshte e njejta gje sikur nje Shqiptar te vazhdoje shkollen e larte ne Turqi apo ndonje vend tjeter, por jo ne Shqiperi sepse jashte shtetit cikli i edukimit eshte me i mire.

Kur ke mundesine per me mire, atehere me te miren duhet te zgjedhesh.

Anėtarėsuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Citim Postuar mė parė nga s0ni
    S'shoh ndonje gje te keqe me kete qe beri kjo kengetarja. Eshte e njejta gje sikur nje Shqiptar te vazhdoje shkollen e larte ne Turqi apo ndonje vend tjeter, por jo ne Shqiperi sepse jashte shtetit cikli i edukimit eshte me i mire.

Kur ke mundesine per me mire, atehere me te miren duhet te zgjedhesh.
    Shume e bukur kjo, ja edhe nje shembull se cka kam dashur te them me kete pyetje...

Flm per ndihmesen Soni...

Vajza e Eres Maska e Puhiza
    Anėtarėsuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    355
    Eshte e kote te vazhdohet me keto lloj nacionalizmash... jemi qytetare te botes dhe cdo individ, pavaresisht se ku ka lindur, meriton te gezoje respekt. cdo njeri ka personalitetin e tij dhe boten e tij e cila nuk eshte pjelle e mendesive te perbashketa
    Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
    perplasen nė detin e renkimit pamor,
    Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė
    U mpiksėn tingujt, ngrirja filloi
    Heshtja ime u trishtua...

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    a duhet te kete nacionalizem ne profesionalizem:
    Absolutisht jo! As nacionalizem, as racizem! Kam nje shembull: Me vjen nje zezake ne vendin e punes dhe kerkon nje sherbim, pedikyre. Ishte i pari rast me te cilin ballafaqohesha dhe nuk e kisha menduar kurre. Gjithsesi ndodhi. Ishte nje barriere psikologjike ne mes. E superova. Ajo nuk mori vesh asgje por une luftova me konceptin tim. sa per temen mund te them qe nacionalizmi i tepruar eshte i demshem.
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-04-2005
    Vendndodhja
    te guri i shqipes
    Postime
    92
    Citim Postuar mė parė nga Davius
    Pershendetje...

Tek nje teme tjeter nje forumist tjeter hodhi disa fjale te keqija mbi nje aktore goja se ajo ka origjine serbe dhe nuk ja vlen te permendet, por edhe shume here ka pasur replika ne ate se a duhet te kete nacionalizem ne profesionalizem:

Shembull: Nje kengetare kosovare vendos te bene nje videoklip ne Maqedoni ku e dine se ketu ka disa profesionist ne kete aspekt, dhe nuk vendos te beje ne Kosove sepse ajo shembull mendon se atje nuk jane aq te afte per te bere nje vidoklip te mire, pra tash ketu perzihet gjerat dikush thote jo, pse te shkoj ne Maqedoni ajo te beje klipin duke pasur ne Kosove dhe me shiqiptare ndersa shkon atje me maqedon, ajo kengtarja thote jo pse ne Kosove ketu nuk punojne mire...duke qene Maqedonia atje punojne me mire nuk ka dert pse une i le shqiptaret ne nje ane dhe shkoj me dikend tjeter, ketu eshte cilesia dhe kualiteti dmth profesionalizmi......e keshtu dicka...perzihet gjerat...

Se di sa jam i qarte por ndryshe e kam ne mendje dhe s'dije si te formuloj por besoj se me kuptuan esencen se cka dua te them.

Shkon me maqedonin shembull ben nje biznes sepse ai eshte me profesional dhe nuk e ben te njejtin biznes me shqiptarin sepse ai nuk eshte aq profesional ne ate fushe shembull...keshtu dicka...

Si mendoni ju kur vihet ne pyetje ceshjta profesionale a duhet te jemi nacionalist dhe te na vret ajo ndjenja se e nacionalizmit te tepruar...do e beje kete me shqiptarin edhe pse eshte keq por e dije se eshte shqiptar, dhe kurre nuk shkoj me ate tjetrin edhe pse e ben me mire ate pune...

PS:
    Krejt e kam perzie me duket por s'dije si ta sqaroj...
    Diku ne forum e kam lexuar se secili nacionalizem pervec artit eshte i demshem dhe une jam dakord me te.
    Kurse per ket shembull qe e dha kengetarja e ka me te drejte ,kurse ata tjeret qe kritikojne mendoj se pervec nacionalizem ajo eshte dhe idiotizem.
    Fjala e urte,eshte fjale e zjarte

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Tema esht shum domethense prandaj po i pergjigjem me aq sa di e mendoj.

1- Nacionalizmi eshte shum i vjeter ne historin e njerezimit dhe ai lind nga nevoja per te mbrojtur nje grup disa grupe apo nje popull nga te tjere grupe apo popuj , ai mund te mbrohet me arme me pene dhe me ekonomi, pra neqoftese rezikohesh nga xhdukja me arme do te mbrohesh ne te njejten menyre sic ishte lufta ne kosove, ne qoftese rezikohesh me pene duhet te mbrohesh me pene sic eshte shkrimi i historise i heronjve deshmoreve i gjuhes shkollave shqipe etj. dhe ne qoftese rezikohesh ekonomikisht duhet te mbrohesh ekonomikisht biles mund e them se sot eshte me e rrezikshme kjo e fundit pasi nje ekonomi e dobet sjell nje politik te dobet individ te varfer etj.

2-Profesionalizmi eshte induvidual dhe ne grup por nuk ka asnje lidhje me nacionalizmin pasi ai eshte nje tregues i zhvillimit te nje individi nje grupi apo nje shoqerie ne fusha te ndryshme te jetes.

3- Pyetja juaj eshte e drejte dhe ka dy pergjigje,
    nje nacionalist do te pergjigjej qe megjithse ne kosove cilesia mund te jet me e dobet ti duke e bere ate ne kosov ndihmon nje individ te kombit tend duke i dhene mundesi qe neser te blej nje studio me te mire dhe ti qendroj konkurences ne te kundert po nuk vajti njeri ai falimenton, dhe e dyta me ato lek ajo studio jep pune disa familjeve kosovare ose shqiptare.
    E rendesishme eshte qe te mos jete cilesi shum e dobet por pak a shum njesoj me te tjerat.

Ndersa nje Jo Nacionalist do pergjigjej qe ne radhe te pare suksesi i individit eshte me i rendesishem pra ajo me nje disk te dobet mund te humb kohe dollare dhe karriere personale te cilen nuk mund tja jap nacionalizmi i saj.
    Dhe po pati sukses te hapi ajo nje studio moderne qe te konkuroj te tjeret.

4- Dhe me kryesorja eshte se nacionalizmi si virtyt vjen gjithnje ne ulje ne te gjith boten pasi rreziku i zhdukjes ose eliminimit nga nje nazion tjeter esht pothuajse zero poashtu edhe kufijte e nacioneve po eliminohen ekonomite po bashkohen duke dhene mundesine e nje bote me te lire ne te gjitha drejtimet ,dhe si perfundim do te thoja qe ajo kengtarja le ta beje video-clipin jasht atdheut por po te ket mundesi ekonomike nga fitimi i atij disku le te behet bashkpronare dhe te investoj
    ne vendin e vet per nje studio me te mire meqe nuk egziston dhe do te ket fitim me te madh.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •