Tani ju e dini se une e kam ves te nderhyj ne diskutime e aq me pak tek ky nenforum por ama kesaj here dicka me thote se duhet ta bej.
Acid, me gjithe respektin qe kam nuk jam me ty ne kete pike. Sipas fjaleve te tua ti i ke dhene te drejten qindra njerezve ne shqiperi te marin rrugen drejt teqeve e te luten neper varret e shehideve apo njerezve te mire pasi ka dobi.
Jam dakort se ata qene njerez te ndereshem , te devotshem besimtare saqe thone disa prej tyre,jane varrosur me shpate qe ta kene si argument diten e gjykimit, disa te tjere kane mbledhur tymin e rrobave me te cilat kane marre pjese neper beteja e kane vene ne shishe dhe jane varrosur me te... kane bere pune e pune... Allahu i nderofte dhe i dergofte ne xhennet ishalla.
Mirepo e gjithe kjo nuk i ben te mbinatyreshem, nuk i ben ata te shenjteruar pa marre parasysh graden e larte te devotsherise qe kane arritur.
Ne per te ardhur keq, nuk jemi askund perpara tyre dhe si per tu justifikuar kemi ngritur mijera teqe, dhe genjejme veten se duke u lutur tek ata do te na falen tere gjynahet qe bejme.
Jo i dashur jo, kjo nuk duhet te ndodhe, i thone nje fjale te urte:"mos lyp tek lypesi por tek ai qe ka cte te jape
pra edhe ne ti lutemi Allahut qe na ploteson cdo lutje nese plotesohen konditat e saj dhe jo tek ai i cili nuk ka ne dore asgje.
Allahu xhsh thote:"Nese roberit e mi te pyesin per mua, thuaju qe jam afer, i pergjigjem lutjes se lutesit, nese me lutet.
Po ashtu thote: Lutmuni Mua qe tju pergjigjem Pra nuk ka thene lutuni tek pejgamberi e as tek eulijate por tek Allahu, madje ka edhe nje ajet te cilin e lexojme mbi 20 here ne dite ku thuhet Vetem ty te adhurojme dhe vetem prej teje ndihme kerkojme
Fundja profeti as thote: Kur vdes i biri Ademit, nderpritet aktiviteti i punes se tij pervec ne tre raste... Pra qe dmth se ai smund te luaje me asnje rol per veten e tij e jo me per ty e per mua. Madje edhe profet qofte.
Nje here me ka ndodhur te shkoj tek nje teqe para nja dy vjetesh dhe u habita sa njerez kishte qe luteshin aty e kerkonin ndihme.
Une kurioz po degjoja dike qe thonte: O ti njeri i mire, me ndihmo mua edhe gruan time, pasi ajo eshte shtatezene dhe e ka femijen mbrapsh....
isha me nje shok qe nuk qe fetar dhe ai me thote edhe une dua te bej nje lutje prandaj ec ta bejme bashke tek ky shehidi ketu.
Lol i them se degjove se ju lut dikush tjeter perpara nesh? Tani shehidi ka shkuar ne maternitet me gruan e ketij, vijme tjeter here se skemi kohe ta presim taniSa ka qeshur shoku dhe tha se ke keq qe kjo pune eshte kot fare.
Njerez, ne islam nuk ka shenjterim te asnje njeriu sado i mire te kete qene, gjithesecili do ti pergjigjet Zotit per veprat e tij, cdo njeri do jete peng i vepres se vet, dhe nese ke bere mire do gjesh mire nese ke bere keq nuk ka shehid qe te shpeton as profet.
Me duket se u zgjata shume.
Indriti.
Krijoni Kontakt