Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 33
    Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170

Selam alejkum!

Tani ju e dini se une e kam ves te nderhyj ne diskutime e aq me pak tek ky nenforum por ama kesaj here dicka me thote se duhet ta bej.

Acid, me gjithe respektin qe kam nuk jam me ty ne kete pike. Sipas fjaleve te tua ti i ke dhene te drejten qindra njerezve ne shqiperi te marin rrugen drejt teqeve e te luten neper varret e shehideve apo njerezve te mire pasi ka dobi.
    Jam dakort se ata qene njerez te ndereshem , te devotshem besimtare saqe thone disa prej tyre,jane varrosur me shpate qe ta kene si argument diten e gjykimit, disa te tjere kane mbledhur tymin e rrobave me te cilat kane marre pjese neper beteja e kane vene ne shishe dhe jane varrosur me te... kane bere pune e pune... Allahu i nderofte dhe i dergofte ne xhennet ishalla.
    Mirepo e gjithe kjo nuk i ben te mbinatyreshem, nuk i ben ata te shenjteruar pa marre parasysh graden e larte te devotsherise qe kane arritur.
    Ne per te ardhur keq, nuk jemi askund perpara tyre dhe si per tu justifikuar kemi ngritur mijera teqe, dhe genjejme veten se duke u lutur tek ata do te na falen tere gjynahet qe bejme.
    Jo i dashur jo, kjo nuk duhet te ndodhe, i thone nje fjale te urte:"mos lyp tek lypesi por tek ai qe ka cte te jape
    pra edhe ne ti lutemi Allahut qe na ploteson cdo lutje nese plotesohen konditat e saj dhe jo tek ai i cili nuk ka ne dore asgje.
    Allahu xhsh thote:"Nese roberit e mi te pyesin per mua, thuaju qe jam afer, i pergjigjem lutjes se lutesit, nese me lutet.
    Po ashtu thote: Lutmuni Mua qe tju pergjigjem Pra nuk ka thene lutuni tek pejgamberi e as tek eulijate por tek Allahu, madje ka edhe nje ajet te cilin e lexojme mbi 20 here ne dite ku thuhet Vetem ty te adhurojme dhe vetem prej teje ndihme kerkojme
    Fundja profeti as thote: Kur vdes i biri Ademit, nderpritet aktiviteti i punes se tij pervec ne tre raste... Pra qe dmth se ai smund te luaje me asnje rol per veten e tij e jo me per ty e per mua. Madje edhe profet qofte.
    Nje here me ka ndodhur te shkoj tek nje teqe para nja dy vjetesh dhe u habita sa njerez kishte qe luteshin aty e kerkonin ndihme.
    Une kurioz po degjoja dike qe thonte: O ti njeri i mire, me ndihmo mua edhe gruan time, pasi ajo eshte shtatezene dhe e ka femijen mbrapsh....
    isha me nje shok qe nuk qe fetar dhe ai me thote edhe une dua te bej nje lutje prandaj ec ta bejme bashke tek ky shehidi ketu.
    Lol i them se degjove se ju lut dikush tjeter perpara nesh? Tani shehidi ka shkuar ne maternitet me gruan e ketij, vijme tjeter here se skemi kohe ta presim tani Sa ka qeshur shoku dhe tha se ke keq qe kjo pune eshte kot fare.
    Njerez, ne islam nuk ka shenjterim te asnje njeriu sado i mire te kete qene, gjithesecili do ti pergjigjet Zotit per veprat e tij, cdo njeri do jete peng i vepres se vet, dhe nese ke bere mire do gjesh mire nese ke bere keq nuk ka shehid qe te shpeton as profet.
    Me duket se u zgjata shume.
    Indriti.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga INDRITI : 16-04-2005 mė 17:03
    Injoranca nuk zhduket me top

Nderi i Forumit Maska e Acid_Burn
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Veprat jo te natyrshme qe bejne Eulijate me lejen e Allahut ne Islam nuk quhen mrekulli, (mu'xhizeh), por kerameh. Keto jane te verteta dhe disa prej nesh ndoshta dhe i kane perjetuar.

Medh'hebet nuk jane vetem menyra falje sic eshte shpreh dikush. Mdh'hebet jane shkolla te mendimit Islam. Jane shkolla te dispozitave Islame. Keto shkolla jane formuar prej personave me dituri shume te larte ne fene Islame, prej atyre qe Alahu jua ka mudesuar kuptimin e fese. Ne terminologji keta njerez quhen Muxhtehida. Muxhtehid shumesi Muxhtehidijn. Ehli Suneti jane ne konsensus qe te kater shkollat e medha jane te pranuara.

Pse ne duhet te ndjekim nje Medh'heb? Per arsyen e thjeshte qe nuk e njohim fene sa duhet dhe sepse nuk i takojme Muxhtehidineve.

Rreth kendimit te Kur'anit per nje musliman te vdekur ka debate ndermjet dijetareve muslimane. Inshallah shume shpejt une do e argumentoj qendrimin tim rreth kesaj ceshtje.

Nuk kerkohet ndihme nga i vdekuri. Ndihma kerkohet nga Allahu. Une kam folur ne lidhje me Teuessul (qe nuk do te thote afrim sepse Teuessul vjen prej Uesile qe dmth mjet. Pra ndermjetsim.) dhe ne lidhje me kete do argumentoj qendrimin tim.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Citim Postuar mė parė nga Acid_Burn

Pse ne duhet te ndjekim nje Medh'heb? Per arsyen e thjeshte qe nuk e njohim fene sa duhet dhe sepse nuk i takojme Muxhtehidineve..
    Lexoje mire cfare kam thene une..... Mos mu hidh nga dega ne deg. Une thashe qe merr per baze argumenti pastaj shifet menyra e faljes. Edhe nuk thashe qe njeri methheb eshte me i mire sesa tjetri. Nejse pak rendesi ka kjo.
    Medhebi per ty Acid_burn eshte thjesht nje menyre faljeje. Per shembull : Mesa di une ti je ndjek medhebin hanefi (mesa fole me KLevisin) dhe ne akide qe Maturidi. Kshu qe troc muhabeti ti nuk je i shkolles se mendimit te hanefiut sepse po te ishe ne akide hanefi duhet te quheshe KAFIR kur the qe Zoti nuk eshte mbi Arsh. Dakort je deri ketu .....

Nuk kerkohet ndihme nga i vdekuri. Ndihma kerkohet nga Allahu. Une kam folur ne lidhje me Teuessul (qe nuk do te thote afrim sepse Teuessul vjen prej Uesile qe dmth mjet. Pra ndermjetsim.) dhe ne lidhje me kete do argumentoj qendrimin tim
    Po pra ashtu eshte ndihma kerkohet nga Allahu. Kete nuk e mohon njeri por tek posti i Zanes se Malit thuhej

Citim Postuar mė parė nga Zana e malit
    * Te besojme se vizita e varreve dhe t'i kerkosh ndihme Pejgamberit ose evlijave eshte e lejuar.
    Dhe kur te na argumentosh per teuessulin nqs ke mundesi na sill referenca te sakta dhe jo me hamendje.

Selam

p.s he mos fshi me postime. Forumi eshte per te mesuar nga njeri tjetri dhe jo te jemi te njeanshem.

V per Vendeta Maska e ORIONI
    Anėtarėsuar
    10-12-2003
    Vendndodhja
    Shkup-Prishtine-Ulqin-Tirane-Cameri
    Postime
    919
    Acid

Rregulli fetar i Usulit per Fene

Nuk lejohet te flasesh ose te veprosh per ceshtjet fetare pa pasur argument (Kuran dhe sunet)

Rregulli per ceshtjet botes
    Lejohet gjithcka ne kete bote pervec asaj qe vjen e ndaluar me argument(Kuran dhe sunet)

Kuptimi qe nuk mund te thuash Zoti keshtu apo ashtu pa i bashkengjitur argumentin fetar(Kuran dhe sunet)
    Ndalim veprimi per cdo gje pa pasur argument.

Lejohet te flasesh dhe te veprosh ne kete bote cdo gje vetem kur vjen me argument ndalimi (kuran dhe sunet)
    Veprim ne cdo gje por i kushtezuar ndalimi me argument.

Ti me thua Zoti nuk eshte mbi arsh.Atehere me thuaj si komenton ajetin e kuranit.

39:75.
    E do t'i shohėsh engjėjt tė rreshtuar pėrreth Arshit, e madhėrojnė me falėnderim Zotin e vet. E nė mes tyre (njerėzve) kryhet gjykimi me drejtėsi dhe thuhet: "(prej tė gjithėve) Falėnderuar qoftė vetėm All-llahu, Zoti i botėve!"

57:4.
    Ai ėshtė qė krijoi qiejt dhe tokėn vetėm pėr gjashtė ditė, pastaj u lartesua mbi Arsh.

20:5.
    Mėshiruesi qė qėndron mbi Arsh.

E sa e sa argumente te tjera ka .Mirepo ti nuk po na paraqet ndonje argument pervec fjaleve te nje poeti qe nuk eshte baze argumentimi per muslimanet.Edhe krishteret qe jane politeiste prape ne biblen e tyre thuhet per Arshin e Zotit dhe lartesimin e tij mbi te .Kurse ti e mohon kete gje dh nuk e di pse mohon ku bazohesh?Ti na thuaj referancat se payshim librat jane te gjetur me kete bot sot gjen per 10 seconda cdo gje.

Acid ki frike Zotin kur mohon lartesimin e Allahut mbi arsh.Kjo mund te konsiderohet dh kufer prandaj kujdes.

39:65.
    Pasha Alahun, ty tė ėshtė shpallur, e edhe atyre para teje: "Nėse i bėn shok (All-llahut), veprat tua janė tė asgjėsuara dhe ti do tė jeshė prej tė humburve.

In God I trust Maska e fjollat
    Anėtarėsuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Para shfaqjes sė hitlerit
    Postime
    1,085
    Acid

Tema dhe ēėshtjet e ngjashme ishin arsye pėr atė qė u bė me Klevisin, nuk duhet tė lejoni qė tė pėrsėritet e njejta.

Prandaj tė kėshilloj qė tė mendosh njėherė rreth kėtyre ajeteve qė i ka citu Orioni, pa u munduar tė bindish tė tjerėt se e kanė gabim. Ndalu kėtu dhe mendo pse shumica kėtu nuk pajtohen me ate qė e thua?

Kėto ajete janė me kuptim tė qartė. Nuk ėshtė nė dobi tė asnjėrit qė tė mundohemi ti paraqesim mendimet dhe bindjet tona si tė drejta, nėse ato nuk janė tė atilla. Nuk ėshtė as nė dobinė tėnde, as tė fesė, as tė muslimanėve nė pėrgjithėsi.

Emrat dhe cilėsitė e Zotit gjenden nė Kuran. Nėse Zoti thot se qėndron mbi Arsh, ne e dijmė se Ai nuk i ngjason asgjėje tė kėsaj bote, prandaj edhe Arshi dhe qėndrimi mbi Arsh nuk duhet tė paramendohet ashtu siē e kupton ti.
    Si e paramendon ti Arshin?

Sa i pėrket ndėrmjetėsimit, ajo do tė mundėsohet nė ditėn e Gjykimit e jo nė kėtė botė.

Vdekja ėshtė kijameti i vogėl pėr ēdo njeri, pas vdekjes nuk ka veprim.

Besimi islam dallohet nga besimet tjera mu pėr kėtė shkak se nuk ka ndėrmjetėsues midis Krijuesit dhe krijesave.

"Vendoseni lidhjen me Krijuesin tuaj me dhikr tė shpeshtė" ėshtė porosi e Muhammedit s.a.v.s., nuk do tė gjejsh ajet ose hadith qė thotė se duhet tė kėrkohet ndėrmjetėsim te All-llahu nga evlijatė, shehidėt, apo varreza e tė dėrguarit.

Tekiet dhe tempuj ku praktikohen metoda tjera fetare, pėrveē se ato nė xhami, tė cilat i ka bėrė farz All-llahu i Madhėruar dhe sunnet Muhammedi s.a.v.s., ato janė devijime. Nė shumė tekie pihet alkooli, shpuarjet...

Tė them dhe njėherė feja ėshtė e qartė dhe nuk ka nevojė pėr shpjegime... bazohu nė Kuran dhe Sunnet.

Selam

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Une ajetet qe ka cituar Orioni nuk i kuptoj si i kupton Orioni. Une kur lexoj Isteua nuk kuptoj Qendron, por sundon. Une lartesimin nuk e kuptoj si levizje fizike. Une nese engjejt drejtohen nga Arshi nuk kuptoj qe Allahu eshte mbi Arsh sikurse nuk kuptoj qe kur ne kthehemi nga Qabja Allahu te jete ne Qabe. Une ajetin e sures El Hadid nuk e kuptoj qe Allahu eshte kudo edhe pse bukfalisht ate kuptim ka ajeti.

Une ajetet nuk i kuptoj siperfaqsisht. Ajetet qe kane zbritur per jo muslimanet une nuk i mar si argument per muslimanet. Me deshiren e Allahut edhe pse jam shum i zene do te shkruaj ne lidhje me keto ceshtje do sjell argument Kur'anin, Hadithin, fjalet e dijetareve dhe argumentin logjik dhe gjuhesor. Ketej e tutje nuk do komentoj asgje prej atyre qe ju pretendoni ne lidhje me keto pika. Bashke do flasim per tema te tjera. Kur t'i kem librat gati per shtyp do t'jua postoj edhe ketu.

Arsyeja qe une dhe ju nuk jemi dakort eshte shume e thjeshte. Une nuk jam Uehabi. Une nuk ndjek rrugen e Ibn Tejmijes dhe pas ardhesve te tij. Dhe per ju noshta jam qafir. Gjithsesi Allahu do e tregoj se kush e ka kuptuar dhe besuar Islamin dhe kush ecen ne rrugen e drejte.

V per Vendeta Maska e ORIONI
    Anėtarėsuar
    10-12-2003
    Vendndodhja
    Shkup-Prishtine-Ulqin-Tirane-Cameri
    Postime
    919
    Une ajetet qe ka cituar Orioni nuk i kuptoj si i kupton Orioni. Une kur lexoj Isteua nuk kuptoj Qendron, por sundon. Une lartesimin nuk e kuptoj si levizje fizike. Une nese engjejt drejtohen nga Arshi nuk kuptoj qe Allahu eshte mbi Arsh sikurse nuk kuptoj qe kur ne kthehemi nga Qabja Allahu te jete ne Qabe. Une ajetin e sures El Hadid nuk e kuptoj qe Allahu eshte kudo edhe pse bukfalisht ate kuptim ka ajeti.

Une ajetet nuk i kuptoj siperfaqsisht. Ajetet qe kane zbritur per jo muslimanet une nuk i mar si argument per muslimanet. Me deshiren e Allahut edhe pse jam shum i zene do te shkruaj ne lidhje me keto ceshtje do sjell argument Kur'anin, Hadithin, fjalet e dijetareve dhe argumentin logjik dhe gjuhesor. Ketej e tutje nuk do komentoj asgje prej atyre qe ju pretendoni ne lidhje me keto pika. Bashke do flasim per tema te tjera. Kur t'i kem librat gati per shtyp do t'jua postoj edhe ketu.

Arsyeja qe une dhe ju nuk jemi dakort eshte shume e thjeshte. Une nuk jam Uehabi. Une nuk ndjek rrugen e Ibn Tejmijes dhe pas ardhesve te tij. Dhe per ju noshta jam qafir. Gjithsesi Allahu do e tregoj se kush e ka kuptuar dhe besuar Islamin dhe kush ecen ne rrugen e drejte.
    Nje nga gabimet e tua eshte se do ti klasifikosh besimtaret musliman me termin uehabi per te mbrojtur termin tend maturidi.Ne jemi muslimane as uahabi as maturidi.Ti e ke cilesuar veten te tille ne temn ku fillove te fusje percarje midis muslimaneve sic vazhdon te besh.Ne kemi besimin e Imamv te katr medhhebeve.Ti besimin e kujt ke?Ti e kqinterpreton ajet kuranit.

Prandaj je prej atyre qe thote Allahu ne kuran
    “Allahut i takojnė emrat mė tė bukur, ndaj luteni atė me ta dhe largohuni shoqėrisė sė atyre tė cilėt i pėrgėnjeshtrojnė Emrat e Tij. Ata do tė shpėrblehen pėr ēfarė kanė vepruar”. [El A’raf:180]

Plus kesaj meqe kundershton besimin e te gjithe muslimaneve te ketij forumi nuk meriton te jesh moderator pasi na dukesh si "kukull" qe ka vendos veten siper pa te drejte.Dhe qellimi jot per tu bere moderator nuk ishte tjeter vtem per tu hakmarre dhe per te fshire poste Islame.Deklratat te tuat jo do rregulloj kete forum etj ishin fallco.Edhe kryeminister te kishe qene do kishe pasur pak seder per te dhene doreheqjen.Te ishin te gjithe muslimanet si ty val halli me kete ymet.Falenderimi i takon Allahut qe sna ka bere te tille dhe na ka zgjedh prej grupit qe ndjekin kuranin dhe sunetin dhe dijetaret tone te drejte.

Turp per ty ne kete forum dhe derisa te pendohesh dhe te largohesh ose te ndryshosh menimet dhe besimin tend i cili e kundershton kuranin dhe sunetin.

In God I trust Maska e fjollat
    Anėtarėsuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Para shfaqjes sė hitlerit
    Postime
    1,085
    Nė emėr tė Allahut, Gjithėmėshirshmit, Mėshirėplotit
    Faleminderimi i Takon Allahut, Sunduesit tė botėrave. Paqja shpėtimi dhe bekimi qofshin mbi tė dėrguarin e Tij.

Lufta e pandėrprerė midis tė vėrtetės dhe tė pavėrtetės nė njėrėn anė, si dhe lufta midis besimit tė drejtė dhe besimeve tė shtrembėruara nė anėn tjetėr, nuk do tė mbarojnė gjersa tė ekzistojnė qielli dhe toka. Pa marrė parasysh sa i fuqishėm tė duket besimi i gabuar dhe pa marrė parasysh se ku do tė gjejė pre, po edhe sikur tė zotėrojė mbarė tokėn, fitorja pėrfundimtare i takon fesė sė vėrtetė tė Allahut, sepse Ai ka premtuar ruajtjen e Shpalljes sė Tij tė fundit.

Argumentet e atyre qė predikojnė besimin e gabuar janė tė dobėt. Ėshtė i pamohueshėm fakti se, qėndrimi i njeriut ndaj fesė ka ndryshuar. Njerėzit jo sa duhet u pėrmbahen rregullave islame nė atė mėnyrė siē i shpalli Allahu i Madhėruar.

Qėllimi i autorit tė kėtij libri ėshtė t’ua bėjė tė ditur besimtarėve veprimet dhe sjelljet tė cilėt shkatėrojnė besimin.

Nė vijim ėshtė njė ekstrakt i librit “Dhjetė gjėrat qė e prishin imanin” nga Sulejman b. Nasir El-Alwan.
    Nuk kam kohė ta pėrshkruaj librin, prandaj po shkruaj vetėm njė pjesė tė njėrės nga dhjetė gjėrat qė shkatėrojnė imanin, marrja e ndėrmjetėsuesit midis robit dhe Zotit. (shefa’ati).

Ai i cili merr ndėrmjetėsues, midis tij dhe Allahut, tė cilit i lutet dhe kėrkon prej tij ndėrmjetėsim (shefa’at) nė Ditėn e Gjykimit, ai ėshtė jobesimtarė sipas njėmendimėsisė tė tė gjithė muslimanėve.

Ky shkatėrrues i islamit ėshtė mė i pranishmi dhe mė i rrezikshmi pėr njeriun. Shumica qė emėrohen me emra islam nuk e njohin islamin, esencėn e tij, kėshtu qė marrin midis tyre dhe Allahut tė Madhėrueshėm ndėrmjetėsues tė cilėve u luten, qė ti shpėtojnė nga brengat, t’ua plotėsojnė nevojat e tyre dhe t’ua largojnė vėshtirėsitė. Kėta, sipas konsenzusit musliman janė jobesimtarė, sepse Allahu ka shpallur Librin dhe ka dėrguar profetė qė vetėm Ai tė adhurohet e askush tjetėr.

Ata tė cilėt i adhurojnė turbet, i marrin vetes ndėrmjetėsues prej tė cilėve kėrkojnė t’u mundėsojnė tė mirat dhe t’i shpėtojnė nga dėmet. Ata kėtė lloj veprimi e llogarisin si ibadet dhe mendojnė se Allahu e ka bėrė tė lejuar dhe nėse dikush i gjykon pėr kėtė, ata e akuzojnė pėr mosrespektim tė evlijave dhe njerėzve tė mirė.

Ata, duke u bazuar nė besimin e tyre tė gabuar, nuk i drejtohen nė mėnyrė direkte Allahut, duke menduar se ky ėshtė njė lloj i posaēėm i madhėrimit dhe respektimit tė Allahut.

Ata e kanė krahasuar Allahun me krijesa tė paafta. Nėpėr kėto dyer kanė kaluar tė gjihė ata qė kanė lajthitur nga islami. Nė Kuran dhe Sunnet ka dėshmi tė shumta pėr pavėrtetėsinė e kėsaj bindjeje.

Sebe, 22. Thuaj: Thirrni ata, tė cilėt i menduat pėr zota pos All-llahut! Ata nuk posedojnė sa njė grimcė as nė qiej e as nė tokė dhe as qė kanė nė to nonjė pjesė, dhe Ai nuk ka prej tyre ndonjė pėrkrahje.
    23. Dhe ndėrmjetėsimi nuk bėn dobi ek Ai, pėrveē atij tė cilit i jep leje, e kur hiqe frika nga zemrat e tyre (tė ndėrmjetėsuesve), ata thonė: ēka tha Zoti juaj! (rreth shefatit). Ata (engjėjt e lartė) thonė: Tė vėrtetėn! (u dha leje). Ai ėshtė mė i larti, mė i madhi.

El-Isra, 56.
    Thuaj: Ftoni ata, tė cilėt i menduat (zota) pos Atij, e ata nuk mund tė heqin prej jush mjerimin, as nuk mund tė mėnjanojnėī.
    57. Tė tillė (zotat) qė kėta po lusin (pos Zotit), vetė ata (zotat e tyre) kėrkojnė afrimin (te Zoti i vėrtetė), shpresojnė nė mėshirėn e Tij dhe i frikėsohen dėnimit tė Tij. Vėrtet, dėnimit tė Zotit tėnd ėshė pėr tķiu ruajtur.

Junus, 106. Dhe mos lut tjetėr kė pos All-llahut, ndonjė (idhull) qė nuk tė sjell as dobi as dėm, e nėse bėn atė, dije se i ke bėrė padrejt vetvetes.
    107. Nėse All-llahu tė provon me ndonjė tė keqe, atė sķmund ta largojė kush pos Tij, po nėse dėshiron tė japė ndonjė tė mirė, sķka kush qė mund ta pengojė dhuntinė e Tij. E shpėrblen me tė, atė qė do nga robėt e Tij. Ai falė dhe mėshiron shumė.

Ez- Zumer, 38. Po nėse i pyet ata se kush i krijoi qiejt e tokėn, sigurisht ata do tė thonė: ģAll-llahu!ī Ti thuaju: ģMė tregoni pra, pėr ata qė i adhuroni, pos All-llahut, nėse All-llahu mė godit mua me ndonjė tė keqe, a munden ta largojnė ata atė tė keqe, ose, nėse All-llahu dėshiron ndonjė tė mirė ndaj meje, a munden ta pengojnė ata tė mirėn e Tij?ī Thuaju: ģMua mė mjafton All-llahu. Vetėm Atij i mbėshteten tė mbėshteturitī.

Nė Kuran ka edhe shumė argumente tjera qė flasin pėr pėr obligim e besimtarit pėr kryerjen e ibadeteve vetėm nė emėr tė Allahut dhe se ėshtė e ndaluar tė merren ndėrmjetėsues midis njeriut dhe Allahut.Allahu i Madhėruar ka thėnė:

El- Bekare, 186.
    E kur robėt e Mi tė pyesin ty pėr Mua, Unė jam afėr, i pėrgjigjem lutjes kur lutėsi mė lutet, pra pėr tė qenė ata drejt tė udhėzuar, le tė mė pėrgjigjen ata Mua dhe le tė mė besojnė Mua.

I dėrguari I Allahut s.a.v.s. kur iu tha: le tė jetė ashtu siē ti dhe Allahu doni, ai u pėrgjigj: vallė mė keni barazuar me Allahun?! Thuaj siē dėshiron Allahu dhe askush tjetėr. (Ahmed, 1/213. nga Ibn Abbas)

I dėrguari s.a.v.s, nė njė hadith porositi: Ruajuni Allahut, Ai do tė ju ruaj juve. Ruaju Allahut, do ta gjejsh para vetes. Kur lutesh pėr diēka- lute Allahun, kur kėrkon ndihmė- kėrko prej Allahut. Dije se, sikur tė ngriteshin tė gjithė njerėzit pėr tė tė ndihmuar nė ndonjė ēėshtje, nuk do tė mund tė ndihmojnė, pėrveē sa e ka caktuar Allahu. Dije gjithashtu se, sikur tė mblidhen tė gjithė njerėzit pėr tė bėrė ndonjė dėm, tė keqe, nuk do tė mund ta bėjnė , pėrveē sa ka lejuar Allahu. Lapsat janė ngritur, ngjyra ėshtė tharė.(Tirmidhiu, nga Ibn Abbasi)

El-En’am, 51.
    Ti tėrhiqju vėrejtjen me kėtė (Kuran) atyre qė i frikėsohen tubimit para zotit tė tyre, nė mėnyrė qė tė ruhen, sepse pos Tij nuk do tė ketė as mbrojtės as ndėrmjetėsues.

El-Bekare, 255.
    All-llahu – s’ka zot pos Tij. I Gjalli, Vigjiluesi. Nuk e ze tė koturit, e as gjumi. E Tija ėshtė ēķka nė qiej dhe ēķka nė tokė. Kush mund tė ndėrmjetėsojė te Ai, pos me lejėn e Tij? Ai e di se ēķpo u ndodhė dhe ēķdo tķu ndodhė. Dhe asgjė nga dija e Tij nuk mund tė pėrvetėsojnė, pos sa tė dojė Ai. Ndėrsa pushteti i Tij pėrfshin qiejt dhe tokėn. E nuk lodhet duke i ruajtur (mirėmbajtur), ngase Ai ėshtė i Larti, Madhėshtori. (Ky ajet quhet edhe ģAjetul-Kursijī)

El-Enbija, 28. Ai (All-llahu) e di ēka vepruan mė parė dhe ēka do tė veprojnė, dhe ata nuk pėrpiqen tė ndihmojnė pos pėr atė me tė cilin ėshtė i kėnaqur Ai, e ata nga frika prej tij janė tė pakujdesshėm.

Ez-Zumer, 44. Thuaj: ģI tėrė shefaati (ndėrmjetėsimi) i takon vetėm All-llahut, i Tij ėshtė pushteti i qiejve dhe i tokės, e mė vonė vetėm te Ai ktheheniī.

En-Nexhm, 26. E sa engjėj ka nė qiej, ndėrmjetėsimi i tė cilėve nuk bėn dobi vetėm pasi qė All-llahu tė japė leje pėr atė qė dėshiron dhe me tė cilėn ėshtė i kėnaqur.

Acid, pėr hir tė Allahut, lexoji me vėmendje, mos u bė aq kokėfortė se askush nuk ka asgjė personale me ty kėtu.

Kjo nuk tė mban aspak peshė, prandaj mos e shpreh pakėnaqėsinė tėnde me akuza. Po tė them se ėshtė nė dobi tėnden tė pėrqėndrohesh nė kėto ajete, se nėse Kurani nuk ėshtė dėshmi pėr ty, atėherė ēkado qė tė sjellish kėtu nuk do t'ia vleje.

Qėllimi i islamit ėshtė pėr ti bashkuar muslimanėt e jo pėr ti pėrēarė, Acid, se fundja, edhe sikur ti ndryshojmė ajetet kuranore, fesė nuk i bėjmė dėm aspak, e vėrteta mbetet e vėrtetė siē e shpalli Allahu. Dėmi bie mbi ne.

Tė rekomandoj ta lexosh kėtė libėr, se ka shumė gjėra tė dobishme.

p.s. ajetet janė Copy- paste, nuk mbaj pėrgjegjėsi pėr gabimet drejtėshkrimore dhe nuk kam kohė ti korigjoj.

Selam
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fjollat : 19-04-2005 mė 10:43

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Kini durim ... durimi eshte virtyt.

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Boo paska plas gallata ktej!!!
    Mesa shof i qenkeni gefurr Acid Burn_it sikur ai po ben gabimin me te madh te jetes se tij, me ngadale se s'ka lezet, askush nga ju nuk eshte i sigurte ne fjalet qe i drejtohen Acid Burnit, te gjitha keto fjale me teper se gjithshka jane te importuara me dashje a padashje.
    Ketu nuk ka te beje perkatesia e mez'hebeve, meqe ra fjala-lexova se besohet ne besimin e kater mez'hebeve, sa per informacion, ekzistojne me shume se kater mez'hebe...ne fik'h (juridike), ndersa kur behet skolastiket aty ka gjithashtu shume shkolla (mezahib el-kelamijah) njera prej tyre eshte edhe ajo Maturidijah dhe Esh'arijah qe per disa persona eshte e pakendeshme, a thua valle jane qafire?!?!?
    Meqe ra fjala per shkollat skolastike apo juridike, kush thote qe islami bazohet mbi cka ka thene Ibn Tejmijeh, mos harrojme se ne kohen e Ibn Tejmijes ka qene edhe Tekkiju-d-din Es-Subkij i cili per kohen e tij ishte Shejkh el-Islam dhe Ibn-Tejmijeh e lavderon ate ne shume prej eseve te tij, mire po Subkiju sipas konceptit te tij, nese do rrejshtohej pak me i vonuar duhet te na ishte Esh'arij fati e solli te hershem, i njejte ka qene edhe Sujutij.
    Nese flasim dhe mbahemi se kater Mez'hebet jane te verteta cmund te themi per Ibn Tejmijen qe doli jasht Ixhmaje ne 40 ceshtje te sheriatit (sic eshte divorci i gruas), nese do te konsideronim Ibn Tejmije absolut ne theniet e tij si mund te permbahemi para thenies se tij ne khutbe, ne xhamine Emewijeh se Allahu zbret ne qiellin e kesaj bote si kjo zbritje...dhe nisi te zbriste shkallet dhe xhemati e rrahu duke e goditur me nallane?!
    Si mundet qe sot edhe pse disa e konsiderojne Ibn Tejmijen "Shejkh el Islam" te mos pranojne Tewesulin kur ne liberthin e Ibn Tejmijes "Fjala e bukur" (Kelimetu-et-tajjib) sjell hadithin per Tewessul (pra eshte Kafir per disa), si mundet qe Ibn Tejmijeh e konsideron Mevludin si nje risi te bukur (bid'ah haseneh) dhe disa qe pretendojne se ndjekin fjalet e tij e konsiderojne Mevludin "risi dhe te gjitha risite jane ne Zjarr"
    Dhe megjithate Ibn Tejmijeh nuk eshte vecse nje stacion i kronologjise Islame qe do te mbahet se nje nder percarjet me drastike ne Islam!!!

Dhe mos mendoni se mendimet sufiste jane te gjitha kufer.
    Sot po e mbyll me Ibn Tejmijeh, neser fillojne pergjigjet mbi kundershtite rreth Esh'arive dhe maturidive.
    Po e mbyll me fjalen e Tahaviut te konsideruar nga Ibn Tejmijeh Imam Ehli Suneti we-l-Xhema'ah:.....flet per Allahun......Nuk e kapin gjasht polet (la jahtewij xhihat es-sit)
    Posht, lart, majtas, djathtas, para, mbrapa!!!!

Pershendetje dhe Selamu alejkum ala ehlil-kiblah
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kėshtu foli Tahir Zemaj
    Nga Nice_Boy nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 123
    Postimi i Fundit: 01-01-2014, 18:52
  2. Materiale mbi Provimet e Lirimit nga Ministria e Arsimit (MASH)
    Nga [Perla] nė forumin Mentori akademik
    Pėrgjigje: 57
    Postimi i Fundit: 02-06-2012, 10:24
  3. Del nė shitje "Njė dosje pėr Kadarenė"
    Nga Albo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 17-03-2007, 01:53
  4. Konkurs: Pyetje - Pergjigje
    Nga helene nė forumin Lojra dhe rebuse
    Pėrgjigje: 61
    Postimi i Fundit: 09-09-2005, 06:17
  5. Interviste e rradhes e Kadarese per "Korrieri"
    Nga Eni nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 03-06-2002, 19:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •