Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5
    i/e regjistruar Maska e juliano1
    Anėtarėsuar
    03-09-2002
    Postime
    142

Rini qe shuhet pa e jetuar

Nje tjeter vrasje ne shkolle, nje tjeter ka humbur jeten. Nje tjeter.

Pa kaluar te papunesia apo tek te tjere faktore politik. Une mendoj se shkak i kesaj situate jane prinderit dhe shteti edhese gjendja ekonomike ne shqiperi nuk eshte nga me te mirat. Keta prinder dhe ky shtet po percjellin kete rini me doren e tyre drejt krimit . Nodhta shteti ka per te levizur kur te mbetet vetem. Jane priderit ata qe me te vertete nuk po levizin

Cila mund te jete zgjidhja e kesaj situate ?
    .....................................
    ------------------------------
    --------------------------------

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-04-2005
    Postime
    1
    Pershendetje

Me te vertet esht per te ardhur keq dhe sigurish shteti dhe familja kane shume faje.

progress Maska e BvizioN
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Pershendetje Juliano1

Te tilla ndodhi dhe raste nuk jane tipike vetem ne Shqiperi po gjithandej neper bote,ku me shume dhe ku me pak.Eshte natyra e njerezve.Gjithmone do ket te vuajtur,viktima dhe kriza.
    Dhe jam ndakort me ty..familja dhe shteti kane influence te madhe tek te rinjte, por ka dhe plot faktore te tjere po ashtu.
    Nje pjese e njerezve karekterizohen nga vullneti dhe kurajo.Keta njerez gjithmone perballojne situatat dhe mbijetojne.
    Nje pjese tjeter jane demorale,pesimiste dhe bien viktime me shpejt.Me te tille njerez familja,shoqeria dhe shteti duhet te punoje me shume.

Z.i.M
    Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.

i/e regjistruar Maska e juliano1
    Anėtarėsuar
    03-09-2002
    Postime
    142
    Ne po behemi persona tipik

ne gjermani thone sesi trima hiqen turqit, ne france si trima hiqen magrebinet aq sa kur njezit thoshnin arab ishte si te thuash kriminel, ne greqi dhe ne itali hiqen shqiptaret si cuba
    une mendoj se ne si popull po humbasim vlerat tona ose po nxjerim mllefin e ketyre 600 vjeteve roberi duke vepruar si te cmendur

po pyetja eshte deri ku do arrim
    nuk ka dite qe te mos lexoje ne gazete u vra filani u fut ne burg e tjere ne 365 dite te vitit nuk ka dite pa vrasje edhe ateher kur nuk ka, diten tjeter vriten dy per mos prishur mesataren eshte e lehte te besh shaka se eshte veshtire edhe te gjesh familje pa patur ndonjehere problem me polizine
    ------------------------------
    --------------------------------

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-04-2005
    Postime
    117
    Jam dakord ne ate qe shteti nuk po ben aq sa duhet per kete rini qe po rritet rrugeve por persa i perket familjes nuk jam hiē dakord. Te gjitha familjet kerkojne me te miren per femijen e tyre kjo besoj kuptohet nga te gjithe. Ne kete shoqeri ne te cilen jetojme, ku te gjithe jane ose ndihen kundershtare me njeri-tjetrin nuk ka vend per mirkuptim. Vetevrasjet vijne ne disa kushte te caktuara. Ne keto kushte me shume se sa shteti e familja ndikon shoqerija ku ky individ formohet. Ne shoqerine e sotme njeriu ndihet i vetmuar. I shtypur nga presioni i personave qe te rrethojne, persona me te cilet me ose padeshire je i detyrur te kalosh nje pjese te madhe te kohes. Shtypja ndaj asaj ēfare je dhe ndjen. Nje menefregizem i asaj ēfare ben e ēfare ti ke nevoje te besh. Dhe kuptohet jo te gjithe mund ta durojne kete presion.

Tema tė Ngjashme

1. Wisner: Si do te shuhet nacionalizmi i Ballkanit
    Nga DYDRINAS nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 01-05-2009, 12:34
  2. Ne kemi jetuar me shqiptarė, dhe do vazhdojmė tė jetojmė!
    Nga DYDRINAS nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-12-2006, 09:46
  3. Nė sa shtete keni jetuar?
    Nga *~Rexhina~* nė forumin Votime dhe sondazhe
    Pėrgjigje: 45
    Postimi i Fundit: 25-02-2006, 22:53
  4. Bertrand Russell - Per c'fare kam jetuar!
    Nga Cupke_pe_Korce nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 04-08-2004, 11:39
  5. Jeta - A e jetojme ne jeten, apo eshte pikerisht jeta duke na jetuar ne?!
    Nga EXODUS nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 08-03-2004, 03:10

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •