Close
Faqja 8 prej 10 FillimFillim ... 678910 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 94
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    01-05-2005
    Postime
    2
    #

Lutu per mu e un lutna per tyyyyy
    hahahahahahahhahhahahahaahhhahhhhhahahahahahahahah ahahah
    qyre qysh e keni gabim ju a po e shifni a lutet nejri per tjetrin njeri breee
    haj kuku per juve sdi juuuuuuuuuuuuuu gjithve po ju boj ni pytje qysh e deklarini veten se jeni krishter......................?????????

a hiq pa me pyt ju mue un po ju tregoj se qysh e deklaroj veten Musliman
    un deklarona ne 5 SHtylla

1. BEsimi ne Nje Zott ... dmth qe ska zot tjeter perveq Allahu Xheleshane hu dhe i derguarti i ATI eshte Muhamedi s.a.v.s.
    2. Falja e Pse Koheve Te Namazit (Sabahu , Dreka , Ikendija ,Akshami dhe Jacia )
    3. Agjerimi i Ramazanit
    4. Dhenja e Zegatit (dmth me ju dhan Pare Njerzve me ju ndihmu nejrzve ju pare po ndihm .. .
    dhe
    5 . Shkuarja Ne Haxh :.. PEr ata Qe KAn Mundesiii.....PEr ata qe nuk kan mundesi nuk eshte patjeter.....

Edhe nje NA lutemi veq PErvetiii Sun Lutemi per xhithkoninnn Kupton ti oree shkerdhattt se smerr vesh ti ne politik sa magari nmuzik

Citim Postuar mė parė nga Jesushaus Lexo Postimin
    Eshte me te vertete nje shkrim i frymezuar!
    Zoti te bekofte vella, ty edhe familjen tende!
    Lutu per mua e une lutem per ty!

Ja ku jam, mua mė dėrgo!
    Anėtarėsuar
    06-12-2008
    Postime
    275

Kush ėshtė Antikrishti?

A flet Bibla vetėm pėr njė antikrisht?

«Fėmijė tė vegjėl, ėshtė ora e fundit, dhe sikurse keni dėgjuar se antikrishti po vjen, tani kanė dalė shumė antikrishtėr; e nga kjo e kuptojmė se ėshtė ora e fundit.» (1 Gjonit 2:18)

«Sepse shumė mashtrues kanė dalė nė botė, njerėz qė nuk rrėfejnė se Jezu Krishti erdhi nė mish. Ai ėshtė mashtruesi dhe antikrishti.»(2 Gjonit 7)

Termi «antikrisht» kėtu i referohet nė mėnyrė kolektive shprehjes «shumė antikrishtėr» tė pėrmendur te 1 Gjonit 2:18.)

A i pėrket ardhja e antikrishtit sė ardhmes?

«Ēdo shprehje e frymėzuar qė nuk rrėfen Je-zuin, nuk vjen nga Perėndia. Veē kėsaj, kjo ėshtė shprehja e frymėzuar e antikrishtit, pėr tė cilin ju keni dėgjuar se po vinte, e tani ėshtė tashmė nė botė.»(1 Gjonit 4:3)

(Kėto fjalė u shkruan aty nga fundi i shekullit tė parė tė e.s.)

«Tani kanė dalė shumė antikrishtėr; e nga kjo e kuptojmė se ėshtė ora e fundit.»
    (1 Gjon. 2:18)

(Me shprehjen «ora e fundit» Gjoni me sa duket ka pasur ndėr mend fundin e epokės apostolike. Apostujt e tjerė kishin vdekur, kurse vetė Gjoni ishte shumė plak.)

Disa nga ata qė janė identifikuar si antikrishtėr:

Personat qė mohojnė se Jezui ėshtė vėrtet Mesia
    1 Gjon. 2:22: «Kush ėshtė gėnjeshtari, pėrveē atij qė mohon se Jezui ėshtė Krishti [ose Mesia, i mirosuri]? Ky ėshtė antikrishti.»

Tė gjithė ata qė mohojnė se Jezui ėshtė Biri i vetėm i Perėndisė
    1 Gjon. 2:22: «Ky ėshtė antikrishti, pra, ai qė mohon Atin dhe Birin.»
    Krahaso Gjonin 10:36; Lukėn 9:35.

Apostatėt
    1 Gjon. 2:18,19: «Kanė dalė shumė antikrishtėr.... Ata dolėn nga gjiri ynė, por nuk ishin tė sojit tone.»

Ata qė kundėrshtojnė ithtarėt e vėrtetė tė Krishtit
    Gjoni 15:20,21: «Nėse mė kanė pėrndjekur mua, do t'ju pėrndjekin edhe ju.... Por tė gjitha kėto do t'i bėjnė ku-ndėr jush, pėr shkak tė emrit tim.»

Individė dhe kombe qė i kundėrvihen Krishtit si Mbret, ose qė pohojnė se ata vetė janė nė rolin e Mesisė
    Psal. 2:2: «Mbretėrit e tokės u kundėrvunė, zyrtarėt e lartė u mblodhėn si njė trup i vetėm kundėr Jehovait dhe tė mirosurit tė tij [Krishtit ose Mesisė].»
    Shih edhe Zbulesėn 17:3, 12-14; 19:11-21.

Mat. 24:24: «Do tė dalin Krishtėr tė rremė dhe profetė tė rremė e do tė bėjnė shenja tė mėdha dhe ēudira, qė tė mashtrojnė mundėsisht edhe tė zgjedhurit.»
    ... njerėzitė deshnė mė tepėrė errėsirėnė se dritėnė; sepse punėrat' e atyreve ishinė tė-liga.

Tė gjithė ata qė mohojnė se Jezui ėshtė Biri i vetėm i Perėndisė
    1 Gjon. 2:22: «Ky ėshtė antikrishti, pra, ai qė mohon Atin dhe Birin.»
    Krahaso Gjonin 10:36; Lukėn 9:35.
    Aatehere ne Bote paska me miliarda antikrishta... po ska kurrfar logjike bre Krishti -profeti - njeru me qen bir' i Perendise..
    Une jam ai Antikrishti qe e mohoj KETĖ.

edhe ju, katolikt e konzervuar -konzevativ, sdi cka jeni... e kam bindjen , qe po te hym thell ne intimitetin e juaj, jeni kontaverZ.
    And my soul from out that shadow that lies floating on the floor, Shall be lifted -- Nevermore!

Ja ku jam, mua mė dėrgo!
    Anėtarėsuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Me vjen keq qe u preke, por kjo eshte formula biblike qe eshte thene para 2000 vjetesh.

Keshtu qe une thjesht po citoj ate, dhe fakti qe autenticiteti i shkrimeve te shenjta eshte i pamohueshem, kjo me duket e logjikshme ta besoj. Keshtu qe nese nuk te pelqen, vazhdo te jesh i tille. Nuk e nxora kete teme per te ofenduar, por per te treguar dicka qe thote Bibla.

Ndersa per ate qe thua si ka mundesi te jete Biri i Perendise. Per hebrenjte, nuk ishte term tabu ky. Ata ne kete menyre i quanin edhe engjejt. Dhe ne dokumentet sqaruese tregon qe po flitet pikerisht per engjej te zakonshem. Keshtu qe fjala Biri i Perendise, shkon prapa ne historine biblike qe ne kohen e Moisiut, Davidit e Solomonit.

Fjala Bir nuk ka kuptimin e te qenit biri i nje njeriu dhe te lindesh me marredhenie seksuale mes mashkullit dhe femres. Nuk eshte kjo ideja qe percjell, as edhe nje here ky term kur perdoret ne Bibel. Ky term tregon qe ajo krijese eshte drejt nga Perendia. (P.sh. biri i kujt ishte Adami?) Bibla e thote qe edhe Adami ishte biri i Perendise, dhe jo se Perendia pati marredhenie me nenen e tij, por se jeta e tij erdhi nga ai.

Por nuk e di pse habitesh nese je mysliman dhe ke lexuar Kuran dhe Hadithe. Shpesh ne kulturen arabe njihet nje term per ata qe udhetojne si biri i rruges? A nuk eshte absurde kjo? Ku ka bir udha, madje me absurde se e para? Por nuk eshte se udha e lindi ate si nje grua, por se ai e ka si prind, aq i lidhur eshte me te . . .

Ja perse, Bibla thote lehte Biri i Perendise. Sepse dihet qe po flitet per nje krijese nga lart dhe jo bir njeriu.

Sa per sqarim nuk jam katolik. Por besoj ate qe thote Bibla cdo dite e me shume. Une e studioj ate dhe nuk e lexoj si roman. Edhe Kuranin e lexoj, edhe nuk i shikoj keta libra me syrin e gjykatesit. Kush jam une te gjykoj Fjalen e Perendise?!

C0PT1C
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga coptic : 26-05-2009 mė 18:58 Arsyeja: sqarimi
    ... njerėzitė deshnė mė tepėrė errėsirėnė se dritėnė; sepse punėrat' e atyreve ishinė tė-liga.

εὐαγγέλιον - Ἰησοῦς Χριστ Maska e lamb-of-god
    Anėtarėsuar
    21-05-2009
    Vendndodhja
    Heaven
    Postime
    115
    Kam degjuar edhe eshte Muhamedi ska tjeter perveq tij ai ishte marr me politik me prostitucion, pedofili etj etj kto jan tgjitha qe ai i ka ba edhe asht krenu

Ja ku jam, mua mė dėrgo!
    Anėtarėsuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Me vjen keq qe kjo nuk kishte te bente me idene e temes ketu, por moderatori Albo me duket vazhdon me traditen e tij per te futur temat e per te bartur sa aty ketu.

Me vjen keq, prap e njejta gje po perseritet, mendova se meqe i kane lene emrin ketij nenforumi Tolerance Fetare, do te kishte pak te tille. Por ja qe nuk ka aspak.

Kjo qe postova ka qene teme me vete, dhe nuk ka te beje as me Muhamedin as me asnje qe flitet ketu.

C0PT1C

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    13-05-2009
    Postime
    795
    Citim Postuar mė parė nga deshmuesi Lexo Postimin
    TReghu me i qarte , prevec Muametit dhe shokeve te tij, ka dike tjeter qe ta vertetoj se ky fakt eshte i vertet, dhe se vertet ajo qe ka sjelle Xhibrili eshte fjala e perendise. Nese kufizohesh vetem ne Muameti dhe shoket e tij, kjo nuk perben fakt bindes . Sepse kushdo mund te mare dhe disa shoke te tij ku te pohojne se vertet xhibraili i dha atij disa shkrime.
    Une dua tjeter deshmi, qe te jete me siper se muameti e te tjere.
    NEse ke me thuaj , nese jo prape me thuakj.
    --------------------------------------

pervec ashabeve dhe disa te tjereve

kane qene prezent edhe CIA, MOSADI ,KGB dhe disa sherbime sekrete tjera, i ke boll.

po ca deshe ti me shume

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga coptic Lexo Postimin

Sa per sqarim nuk jam katolik. Por besoj ate qe thote Bibla cdo dite e me shume. Une e studioj ate dhe nuk e lexoj si roman. Edhe Kuranin e lexoj, edhe nuk i shikoj keta libra me syrin e gjykatesit. Kush jam une te gjykoj Fjalen e Perendise?!

C0PT1C
    Ti je njė hipokrit. Ja se qka thua; "Edhe Kuranin e lexoj, edhe nuk i shikoj keta libra me syrin e gjykatesit. Kush jam une te gjykoj Fjalen e Perendise" Ama as Biblen as Kuranin ti nuk i respekton realisht, ti respekton ato qe pershtaten me dreqnitė e "Kulla e rojes" kjo ėshtė ajo qe te bėnė ashtu si je dhe gjykon mėshumė se krejtė bota tjeter.

Edhe unė e kam lexuar Kuranin disaher, por unė nuk them se ai ėshtė "Fjalė e Perendisė", nuk kam per qellim tė ofendoj muslimanėt sepse besoj se e dinė se unė kam tjeter besim, por qellimi im ėshtė tė them se sa hipokrit qe je, pasi pikrisht ti je njė musliman qe ke lėnė besimin musliman dhe ke marrur njė besim tjeter. Kjo nuk do tė thotė qe njeriu nuk mund tė ndryshoj dhe tė merr atė qe beson dhe mendon si mė tė mirė, por pasi qenka Kurani "Fjalė e Perendisė" pse nuk e besove atė por u konvertove? "O fetah o fetah, as me ne as me ata!"

Fakt nuk je katolik as i krishter, disaher tė kam thėnė. Te krishterė janė ata qe deshmojnė Krishtin (deshmitarėt e Krishtit) kjo buron nga porosia e Jezusit nė vet apostujt "ju jeni deshmitarėt" bashk me Shpirtin e Shenjt, nė mbar boten. Ndersa ti nuk je deshmitar i Krishtit por i dikujt tjeter, kjo deshmon nga doktrinat e juaja dhe, edhe nė emėrtimin qe keni, poashtu nuk bashkpunoni me Shpirtin e Hyjit dhe as qe e besoni bile, andaj nuk jeni deshmitar tė Jezusit, nuk jeni tė Krishtit = tė krishterė. Si perfundim, ju jeni antikrisht dhe mohoni realitetin e Krishtit. Nėse thua se Jezusi ėshtė "krijesė" je armik i Krishtit; antikrishti mė i madh nė botė dhe dinak i mbeshtjellur me dinakri qe nuk u perket njerėzve qe besojnė nė Hyjin e Vertet.

Jezusi tha:
    erdhi Jezusi, zuri vend mes tyre dhe u tha: “Paqja me ju!” 27 Pastaj i tha Tomės:
    “Shtjere gishtin tėnd kėtu dhe ja, shihi duart e mia! Ma jep dorėn tėnde e shtjere nė kraharorin tim dhe mos ji njeri qė s’beson, por besimtar!”

Ju e mohoni kėtė realitet dhe nuk u duket se jeni gabim.

Jezusi tha:
    “Pse po trembeni? Pse po dyshoni nė zemrat tuaja? Shikojini duart e mia e kėmbėt e mia: unė jam! Vetė! Mė prekni e vėrtetojeni! Shpirti s’ka mish e eshtra, si po shihni se unė kam!”

Ju e mohoni kėtė realitet dhe nuk ke turp tė thuajsh se: "ne besojmė Biblen"!

Jezusi tha:
    "48 Ju jeni dėshmitarėt e kėsaj gjėje.

49 Dhe, ja, unė do ta dėrgoj mbi ju Premtimin e Atit tim. Qėndroni, prandaj, nė qytet derisa tė visheni me Fuqinė prej sė Larti.”

Ju lere qe nuk e deshmoni kėtė, por nuk prani duke e mohuar realitetin biblik mbi Zotin!! Atėher ju nuk jeni deshmitar tė Krishtit por antikrisht por pėr falemnderim Krishtit, jeni tė zbuluar edhe pse jeni dinakė.
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

don't bother me Maska e Apollyon
    Anėtarėsuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    E zbuluat kush eshte anti-krishti ?
    Ta dime te pakten!
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

i/e regjistruar Maska e RinorZ
    Anėtarėsuar
    08-06-2008
    Postime
    325
    ...Hetimet jane duke vazhduar...

Faqja 8 prej 10 FillimFillim ... 678910 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Sindromi mesdhetar (mediteranien) a e keni degjuar dhe si e kuptoni.
    Nga Marya nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-05-2009, 10:24
  2. Libri rijadus salihin
    Nga useid nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 24-01-2005, 12:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •