Close
Faqja 5 prej 10 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 94
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Po sa ngjashmeri qe ke..

Si dy pika uji jeni se bashku me driten. Njeri blasfemon Krishtin dhe tjetri thote : une i jap te drejte atij qe i takon. njeri thote: Ne Eden Farra e Gruas eshte per Even , dhe tjetir thote: Po une i jap te drejte atij qe i takon.Tjetri thote Isaia ka ginjyer dhe nuk thote te verteten, se keshtu thote Adel Smithi. tjetri thote : Une i jap te drejte atij qe i takon.... atij qe i takon...
    Drita: Nese do te kuptonje shkrimin tim , atehere dote ishe bere kristian. Prandja te thashe se midis nesh ka nje Humnere. perte cilen miku yt cyditet.
    Drita , ke haruar pa permendur edhe faktin qe , nese bibla eshte jofjale Perendie, perse myslimanet perpiqen qe te marin deshmine e saj per Muametin?????
    Ndersa ti klodi , ngatrohesh kur thua se ne Marien ne rifitojme serish lavdine e humbur. konkluzion sa i gabuar aq dhe mohues ndja VEPRES qe KRISHTI beri per njeriun ne kryq.
    Mos valle Maria shkoi ne kryq?
    Mos valle Maria vdiq dhe u ringjall nga Vdekja?
    A ishte mekatare Maria ashtu si te gjithe njerezit?
    E kupton se cfare do te thote: MAria gjeti hir ne sy te Zotit?
    Mos valle Maria e mbajti mekatin e njeriut?
    Mos valle qe Maria lindi Jezusin, ishte aftesia dhe zotesia e saj?
    Po qe Jezusi nuk mekatoi , ishte aftesia dhe zotesia e tij?
    Lexo Romaket 5:12-19.
    Me ane te Adamit hyri vdekja dhe me ane te Jezusit hyri jeta e perjtshme. Nepermjt te cilit njeriu rifitoi birerine tek Ati Perendi. (djali plangprishes)
    KAm dhe nje pyetje , se boll me ke pyetur: Maria me ane te kujt e mori Shpetimin prej mekateve?
    Deshmuesi i Krishtit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 06-09-2002 mė 01:45

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

Re: Po sa ngjashmeri qe ke..

[QUOTE]Postuar mė parė nga deshmuesi

Drita: Nese do te kuptonje shkrimin tim , atehere dote ishe bere kristian. Prandja te thashe se midis nesh ka nje Humnere. perte cilen miku yt cyditet.
    =============================
    Klod -- Drita! Tashti a u binde, se kur them une se Deshmuesi po ti drejtohet njeriu me "le te shohim sebashku, se c'na thote bibla..." (e hengre ne nje fare menyre, e do humbesh kohen), ai mendon se kjo eshte ora qe "Goja" e Zotit po flet, i eshte dhene Zbulesa, keshtu qe ti po se pranove, dmth mospranimi vjen nga nje pengese shpirterore(djalli), prandaj edhe ti s'mund ta kapesh "Zbulesen" e tij, se nuk e ke "logjiken" e "Zbuleses" (ne kete rast, nuk i pergjigjesh marrezive te Deshmuesit).

"Po ta kishe kuptuar shkrimin tim, do te beheshe kristian..."......e shihni apo jo, ku te con kjo lloj mendje...?

Mos duhet ti beje une nje analize, se c'ka thene me pare, qe ta beje rrezile???? Jo! Se eshte humbje kohe, edhe dihet tashme se si do te reagoje (Klodi ka urrejtje pagane...po me persekuton...etj)
    ====================================

Klod -- Deshmues, sic e ke vene re, se pari se me Marien ne rifitojme gjendjen e humbur, e pohon edhe vete Luteri, mesuesi yt!

Se dyti...edhe po te mos e kish pohuar Luteri, ty do te duhej te kuptoje serish, se c'vend ze kjo grua ne historine e Misherimit? Si cdo grua tjeter?

Kur ti te kuptosh se perse Pali thote se me ane te Adamit erdhi mekati (pra nuk e permend Even, me ane te se ciles faktikisht hyri mekati i pare fillimisht), atehere do te kuptosh, perse nuk e permend as Even e dyte kur thote se po me ane te nje njeriu (Krishti) erdhi Jeta!

Logjika juaj mbi shpetimin me ante te gjakut te Krishtit eshte shume literale. ne kuptimin legalistik te kesaj fjale, duke humbur cdo sens shpirteror...prandaj edhe arrin te me pyesesh a shpetoi vete Maria, apo me ane te Krishtit?

Po a ke menduar ndonjehere per Enohun edhe Melkizedekun?

Kaq fillimisht....vetem sa per ata qe shohin pakez: e vini re logjiken mekanike te ungjilloreve? .....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Seminarist : 06-09-2002 mė 07:16

Duke shperndare TRAKTE Maska e DEBATIKU
    Anėtarėsuar
    12-08-2002
    Vendndodhja
    po ju ku jetoni?
    Postime
    221

Trakt per klod

Si fillim une nuk jam ndonje peshk qe ka dale per te gjetur grepin sepse keshtu jini shprehur une nuk i imponova njeriu mendimin e as do te mundohem ta bej dhe as gjykoj njeri dhe te njejten gje dua dhe nga te tjerat sepse asnje njeriu nuk i eshte dhene kjo e drejte pervec Zotit.Per sa i perket temes une dhashe mendimin tim dhe ju hapa zemren dhe ju thashe istorine e jetes time pak a shume. nqs kjo do te behet nje teme me vete athere me falni qe mora mundimin te shkruaj dhe ju kerkoj thelle ndjese dhe se qe sot e tutje do te jem dakort me te gjithe e nuk do te kundeshtoj asnje.Po e mbyll se nuk kam kohe po do te kete vazhdim.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

Re: Trakt per klod

[QUOTE]Postuar mė parė nga DEBATIKU
    ===========================================

Ore po aman more shokeni, po ku i gjeni ket tituj more -- "trakt per Klod - nga Debatiku"

Do me thyeni brinjet ndonje dite nga te qeshurat.......Na, ti Deshmues..mos fillosh te me besh tashti ndonje vjershe si me Qazim Mulletin, se kjo ju ka met tashti....

Po ne radhe te pare, perse e ekni kete sedren kaq te semure njehere.....sa te thush nje fjale edhe fffap e coheni menjehere...

Sa per dijeni Debatik, une nuk jam kundra jetes suaj personale, por kur ti vjen edhe ne emer te vetes tende paraqet te vertetat e krishterimit, atehere sikur kam te drejte te them nje dy fjale apo jo...?

Shnet!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

klodi

Ti ben sikur pergjigjesh , duke u hedhur dege me dege. JE si ai studenti qe rrutullohet brenda Qiklos.
    Ju kam ber nje pyetje teper te qarte, te shkurter dhe te drejtperdrejte.
    Po ju perseri: Maria me ane te kujt e morei shpetimin?
    Nese do te flasim per besimtaret e dhajtes se vjeter, mund te diskutojme sa te duash me Bibel ne dore.
    Ju kini probleme me Krishtin , pasi nuk e njihni personalisht . Ljo sjell tek ju vakum shpirteror. Por fizika pohon se vakumi nuk mund te rije ne "boshllek". gjithmona ai mbushet me dicka.
    Sa per Adamin dhe MArien , jo qe ke dhene nje mendim te gabuar, por ti nuk ke konceptin se Adami dhe Eva eshte NJERIU.

Kur Pali thote me ane te nje njeriu (Adamit) ,erdhi mekati , ai ka parasysh edhe Evan , pasi prej Adamit doli Eva, pra nuk ka Dy krijime. Ndersa kur thote me ane te Krishtit erdhi Jeta , nuk ka parasysh Krishtin se bashku me MArien, sepse nuk eshte e njejta pozite e ngjashme si ajo e Adamit dhe Eves. MAria dhe te gjithe njerezit qe nga Adami dhe deri ne fund te kohes , jane mekatare dhe lindin nen mekat. Pra i vetmi qe solli shpetimin mbi dhe eshte Jezus Krishti me vepren e tij ne kryq.
    Megjithate me kthe pergjigje per Marien , si dhe per dy pyetjet e tjera qe te kam bere tek faqja e krishtere. Mbi lutjen drejtuar Perndise, dhe Cfare do te thote Orthodhoks.
    Deshmuesi i Krishtit.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

Re: klodi

Postuar mė parė nga deshmuesi
    Ti ben sikur pergjigjesh , duke u hedhur dege me dege. JE si ai studenti qe rrutullohet brenda Qiklos.
    Ju kam ber nje pyetje teper te qarte, te shkurter dhe te drejtperdrejte.
    Po ju perseri: Maria me ane te kujt e morei shpetimin?
    Nese do te flasim per besimtaret e dhajtes se vjeter, mund te diskutojme sa te duash me Bibel ne dore.
    Ju kini probleme me Krishtin , pasi nuk e njihni personalisht . Ljo sjell tek ju vakum shpirteror. Por fizika pohon se vakumi nuk mund te rije ne "boshllek". gjithmona ai mbushet me dicka.
    Sa per Adamin dhe MArien , jo qe ke dhene nje mendim te gabuar, por ti nuk ke konceptin se Adami dhe Eva eshte NJERIU.

Kur Pali thote me ane te nje njeriu (Adamit) ,erdhi mekati , ai ka parasysh edhe Evan , pasi prej Adamit doli Eva, pra nuk ka Dy krijime. Ndersa kur thote me ane te Krishtit erdhi Jeta , nuk ka parasysh Krishtin se bashku me MArien, sepse nuk eshte e njejta pozite e ngjashme si ajo e Adamit dhe Eves. MAria dhe te gjithe njerezit qe nga Adami dhe deri ne fund te kohes , jane mekatare dhe lindin nen mekat. Pra i vetmi qe solli shpetimin mbi dhe eshte Jezus Krishti me vepren e tij ne kryq.
    Megjithate me kthe pergjigje per Marien , si dhe per dy pyetjet e tjera qe te kam bere tek faqja e krishtere. Mbi lutjen drejtuar Perndise, dhe Cfare do te thote Orthodhoks.
    Deshmuesi i Krishtit.
    =========================================

Klod -- ka shume mundesi qe te mbetesh per gjithenje, dukush i pandreqshem.

Kush e njeh pak Deshmuesin le ta shohe pak mire se c'shkruan. E them kete sepse hiqet si shume shpirteror, por nuk eshte vecse dikush plot smire, egoizem edhe keqdashje, ne sherbim te te cilave vendos ndonjehere ndonje "pershpirtshmeri" sa per tu hedhur hi syve te mdonjerit.

Perese i them keto?

Nuk respekton temen.

Kur nuk i pergjigjesh sepse nuk respekton temen, e merr per prioritet edhe merr yrrysh.

Sa here e kemi kapur ne gafa e gabime (mos duhet ta bejme me?) edhe serish mendon se di, se ka "zbulesa", edhe se te tjeret natyrisht nuk dine...

Nuk di te vazhdoje nje debat-bisede qe vet e hap (si rasti me Driten, per te cilen une e paralajmerova mos te ndryshoje teme) edhe pa ndonje arsye te pjekur i teket edhe thote ne mes te bisedes:"neve na ndan nje humnere" (shprehje te papjekurish, shenje semundje te Mesipatheve).

Edhe me e keqja, pas kesaj vazhdon me mua ne nje debat te ri...

C'tju them me per kete lloj personi...?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

klodi..

Klodi!
    Ne cdo shkrim me ty , do ti sjell keto pyejte , qe ti te arrishtt e kuptosh , gjendjen dhe shkallen besimit tend.
    Pyetjet edhe njehere po ti radhit si me poshte:
    1: Maria me ane te kujt e mori Shpetimin?
    2:Kur i krishteri i lutet Perendise dhe thote : "O Perendi.." kujt eshte duke ju lutur: Atit , Birit apo Frymes Shenjte, apo njekohesisht te Treve?
    3: Cfare do te thote Orthodhoks?
    Keto Pyejte jane aq te qarta sa qe nuk ka se perse te meresh me Deshmuesin, por mund tju pergjigjesh vetem me nga nje fjale. keshtu mjafton vetem nje fjali dhe ti e ke dhene mendimin tend.
    Deshmuesi i Krishtit.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

Re: Re: klodi

Postuar mė parė nga klod

=========================================

Klod -- ka shume mundesi qe te mbetesh per gjithenje, dukush i pandreqshem.

Kush e njeh pak Deshmuesin le ta shohe pak mire se c'shkruan. E them kete sepse hiqet si shume shpirteror, por nuk eshte vecse dikush plot smire, egoizem edhe keqdashje, ne sherbim te te cilave vendos ndonjehere ndonje "pershpirtshmeri" sa per tu hedhur hi syve te mdonjerit.

Perese i them keto?

Nuk respekton temen.

Kur nuk i pergjigjesh sepse nuk respekton temen, e merr per prioritet edhe merr yrrysh.

Sa here e kemi kapur ne gafa e gabime (mos duhet ta bejme me?) edhe serish mendon se di, se ka "zbulesa", edhe se te tjeret natyrisht nuk dine...

Nuk di te vazhdoje nje debat-bisede qe vet e hap (si rasti me Driten, per te cilen une e paralajmerova mos te ndryshoje teme) edhe pa ndonje arsye te pjekur i teket edhe thote ne mes te bisedes:"neve na ndan nje humnere" (shprehje te papjekurish, shenje semundje te Mesipatheve).

Edhe me e keqja, pas kesaj vazhdon me mua ne nje debat te ri...

C'tju them me per kete lloj personi...?
    ============================================

mua me duket se kam folur teper qarte....

....ti nuk merrke vesh (me keq se "i krishteri")....

....per pyetje, biseda edhe sfida te ndryshme, po deshe te ti "thyej" "dhembet" dil ne shesh e ne vend te caktuar!

Une e kam mbyyllur kete teme!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

klodi.

Me i bute dhe me i qete.Te kam drejtuar tri pyetje , qe kane te bejne me temat dhe mesimet e tua. Pra jam brenda diskutimit tuaj.
    #Per pyetjen e pare , jam nisur nga diskutimi juaj , ku ju thoni se "ne MARIEN njerezimi rifitoi lavdine e humbur."
    # Per pyetjen e dyte, jam nisur nga diskutimi juaj , ku thoni se: "A i luten protestantet Krishtit dhe Frymes se Shenjte?" Une ju dhashe pergjigje te plote nga Bibla dhe ju nuk late pa then budallalek mbi mua.
    #Per pyetjene trete dua te di nga goja jote si orthodhoks qe je , se c\ cfare do te thote orthodhoks.
    Perseri po ti dretjoj Pyetjet:
    1- Maria me ane te kujt e mori Shpetimin?
    2_ Kur i krishteri lutet , dhe thote: "O Perendi.." kujt i drejtohet Atit , Birit , Frymes se Shenjte, apo te Treve se bashku?
    3Cfare do te thote Orthodhoks?
    Pyetjt jane te qarta dhe jam duke pritur pergjigjen tende, Po pres pergjigje.
    Deshmuesi

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ore Deshmues!

A te kam then gje une mos me bej pyetje? Une, ne fe, jam per debat, edhe mundesisht te hapur pa doreza(nuk nenkuptoj zenka apo mosmarreveshje, por jo siperfaqesi, e gjoja pershpirtshmeri)?

Hap ore tema ne vende te duhura...i ke falas ore nuk paguan gje, edhe pyet e diskuto c'te duash...Kjo teme eshte per "Antikrishtin"!

Mos me thuaj se me ke dhene pergjigje per pyetjen ne i luten ungjilloret apo jo Krishtit e Frymes se Senjte...!

Jo po deshe ti thuaja vetes se po, por nuk eshte e vertete!

Temen aty e ke edhe repliko e na trego se ku je pergjigj!

Faqja 5 prej 10 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Sindromi mesdhetar (mediteranien) a e keni degjuar dhe si e kuptoni.
    Nga Marya nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-05-2009, 10:24
  2. Libri rijadus salihin
    Nga useid nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 24-01-2005, 12:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •