Close
Faqja 3 prej 10 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 94
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Postuar mė parė nga Jesushaus
    Klod shkrimi i Deshmuesit eshte frymezuar nga fryma e shenjte. Gjerat shpirterore jane per shume te pakuptueshme.
    pershnetje

=========================================

Ore te nderuar bashkekrijesa, vellezer ne atin e memen Adam e e Eve, o bashkethithes te te njejtit ajer, o bashkeekzistues nen te njejten atmosfere ----- po pse mo pergjigje eshte kjo me siper??????

Ju lutem shume me respekt qe me vjen vetem ngase jeni qenie njerezore, po nuk mundet dot te shpjegoheni se nuk keni se c'te thoni beni kete: KTHEJUNI KRISHTERIMIT 2000-VJECAR!

PO JU DUAM MORE JU DUAM...NUK JU HEDHIM POSHTE...SE KISHA ESHTE I VETMI SPITAL PER SEMUNDJET HERETIKE SHPIRTERORE, EDHE ATJE DO TE GJENI SHPETIM, SE ESHTE I VETMI TRUPI I ZOTIT, KU KRISHTI BANON PREJ FILLIMIT!

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

mendimi im

eshte e kote qe te debatohet me klodin, nejse nese dikush nuk ka pranuar krishtin ne jeten e vet nuk mund te kuptoje shume gjera. Une jetoj ketu ne itali por te te them te drejten katoliket kane respekt per protestantet sepse perkthimi me i sakt edhe origjinal eshte protestant, sepse menyren e te predikuarit te ungjillizuarit te te folurit edhe zjarrit per Perendine e kane me teper protestantet por jo protestante qe jane fetarer edhe bazohen ne fene edhe jo ne besimin ndaj Zotit. asnje ortodoks nuk ka te drejte qe te flase keq per protestantet sepse ortodoksit jane nga ana tjeter e bote(bejne pashken, krishlindjet nje jave prapa te gjithve) eshte prapa. nuk mund te njohi me mire shqiperine se sa nje shqiptare, keshtu nuk mund te njohi me mire protestantesimin me mire se nje protestant(po te flase si protestant edhe pse une nuk dua qe te hapet muhabeti i protestanteve por dua qe te jete fjala e Perendise ne mes te njerezve, se as protestantet as katoliket as ortodoksit as deshmimtaret e jehovait as myslymanet as bektashjanet as mormonet as budistet as ata te bahait nuk te shpetojne por te shpeton besimi qe eshte ne krishtin).

"Jo ēdo kush qe me thote Zot Zot do te hyje ne mbreterin e qiejve, por do te hyje ai qe do te kryej vullnetin e Atit timqe eshte ne qiej..." "...nese me doni zbatoni urdherimet e mia"(mateu 7:21-29; gjoni 14:15)

te dashur fetare te ashtequajtur te krishtere qe jini katoliker edhe ortodokser mos na kundershtoni neve qe bazohemi ne fjalen e Perendise por analizoni veten tuaj edhe shkoni edhe kundershtoni ata qe nuk zbatojne fjalen e Perendise. mos harroni sepse kishat katolike edhe ortodokse e kane shpallur vete qe "po harrijme kishat protestante". fjala po harrijme eshte sepse e verteta nuk gjendet ne nje fe por ne ate qe ka fjalen e Perendise. juve nuk mund te kini fjalen e Perendise sepse nuk ju lene traditat tuaja(djallezore)!

Zoti ju hapte syte te gjitheve fanatikerve katolik edhe ortodoksa edhe ju dhente nje zemer prej mishi edhe jo prej guri. keshtu mund te doni edhe nuk mund te kritikoni dikush qe deshmon krishtin(sepse ne kete menyre nuk kini njohur krishtin)!!!

Zoti ju dhente hirin e vet edhe paē meshire per te gjithe ata qe hedhim balte mbi fjalen e tij!!!
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    """""i krishteri""""""" e ka pranuar ne jeten e tij Jezusin..!!!!

Po pse une ku e kam pranuar more kalama....ne jeten e komshiut??!!

Po c'jane keto terminologjira e budallalleqe qe perdorni..

Me falni qe u morra pak me te "krishterin"!

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

ehj

sikur ta kishe pranuar edhe ne ate te komshiut do te kuptoje se edhe do te shikoje ate qe Zoti do te thote...te mos shashe por te duash sepse dashuria vjen nga Perendia ndersa sharja, debati, kembngulja, krenaria, edhe budallalleku vijne nga djalli. mos harro se te pranosh Jezusin do te thote Gjoni 13:34-35

oh se desh harrova ka shume qe nuk e njohin fjalen e Perendise por traditat njerezore edhe eshte me mire qe ta them, keshtu e mesojne..."Po ju jap njė urdhėrim tė ri: ta doni njėri-tjetrin; sikurse unė ju kam dashur, ashtu edhe ju ta doni njėri-tjetrin. Prej kėsaj do t'ju njohin tė gjithė qė jeni dishepujt e mi, nėse keni dashuri pėr njėri-tjetrin''. "

Zoti qofte me te gjithe ju qe lexuat kete shkrim
    DASHURIA

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Ej klodi.

durimi nuk me humbet asnjehere per te diskutuar , po keshtu edhe me ju. Vertet qe ky diskutim ka dicka jashte teme dhe per kete ju kerkoj falje. Por meqense une dhe Danieli po diskutonim rreth ketij fakti, ky shkrim mori kete udhe, dhe mendoj se me rendesishme eshte te predikohet fjala dhe mesimi i Perendise, se sa qefmbetjet njerezore.
    Sa per temen ne fjale, si ti dhe cdo mysliman tjeter ka te drejte qe ta gjykoje, ta pranoje apo ta kundershtoje. Ti mund te mbledhesh Driten, apo dike tjeter , per te cilet ke respekt, dhe mbaje respektin ndaj atyre qe blasfemojne emrin e Krishtit dhe te Perendise Jehovah, kjo eshte puna jote.
    Une kam bere vetem nje ZBUlese ne REALITETIN doktrinor biblik dhe kuranor , gjithmone i mbeshtetur ne realitetin e Bibles si e vetmja fjale e Perendise.
    Une ju kam thene se, juve ju mungon ZBULESA biblike , "difekti"qendron ne mardhenien tuaj me Krishtin. Nese ke Krishtin ke dhe Frymen , dhe nese ke Frymen ke dhe Zbulesen e fjales se Perendise ne bible.
    Shpeshhere shoh se gjithshka per ju eshte vetem fjala KISHE, (orthodhokse)dhe nuk shoh asnjehere te thuash KRisht. Se pari nuk ke te qarte se kush eshte Krishti dhe kush eshte Kisha. Nga mosnjohja juaj simbas se vertetes biblike, ju nuk arini te njihni ne thelb mardheniet e Jezusit me kishen , dhe keshtu shpeshhere ju ngatroni pushtetine Kishes me vete kishen.
    Npermjet nje shembulli do te te jap mundesine, qe te njohesh Krishtin dhe kishen e tij, si dhe kush eshte Krishti dhe kush eshte kisha. Kete shembull ja kam dhene dikur edhe nje myslimani. shembulli eshte:
    Mer nje kellef jasteku dhe mbulo koken me te, po keshtu mer dhe nje carcaf dhe mbulo trupin me te. Ma pas var nje tabelle ne qafe te shkrojtur me fjalet: "Gjejeni se kush jam", dhe keshtu dil para shokeve , miqve dhe te aferve te tu. Si mendon ti: A mund ta gjejne ata se ti je Klodi? Por nese ju hiqni kellefin e jastekut nga KOKA, a mund ta gjejne ata se kush je ti? Perse? Sepse KOKA eshte IDENTITETI , AUTORITETI dhe PUSHTETIT i TRUPIT. Cdo kishe qe menjanon biblen , ka menjanuar Krishtin , dhe kush menjanon Krishtin ska KOKE. nje TRUP pa KOKE, eshte pa identitet, dhe pa autoritet. Verei te gjtha fete , pervec krishterizmit, ato jane pa KOKE, sepse KOKA e tyre eshte njeriu i vdekshem dhe mekatar. Ndersa KoKA e krishterizmit dhe besimt te krishtere eshte Krishti i pavdekshem Zoti Perendi.
    Npermejt ketij shembulli te tregova qe te jesh ne gjendje qe te dish pushtetin dhe autoritetin e Kishes , dhe jo te qendrosh vetem ne fjalen dhe mendimin tend te cunguar , kisha. Ti mendon se nje i krishtere nuke di se ceshte kisha? Ju mendoni se kisha e Krishtit jane institucioni i nje sekti? jo . Mesoje kete gje: Kisha e Krishtit eshte NJE dhe e PANDARE, ne te gjithe boten, pavaresisht se cilit sekt i perket. Te jesh ne ksihen e Krishtit ka vetem tri mundesi:
    1- Te pranosh dhe besosh tek Krishti.
    2- te jesh i ndertuar ne Krishtin.
    3-te jesh vdekur dhe ringjallur se bashku me Krishtin.
    Kete thote Bibla , dhe bibla eshte fjala e Perndise , te cilen edhe ti e pranon.
    Deshmuesi i Krishtit.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Nganjehere them me vete: sa do te doja te mos kisha qene fare besimtar, se do beja gallate ketu ne kete forum, sidomos me logjiken e disa protestanteve.

E degjoni mo..:marredhenia ime me Krishtin ka difekt (sipas Deshmuesit)

Lexojeni te gjithin se nuk i qendron vetem ketu gafat...

Deshmues...ju kam paralajmeruar disa here qartesisht, ty me te krishterin - beni kujdes te pakten nga ana psiqike, se te jesh i bindur se ti jo vetem nuk ke bere, por as nuk je ne gjendje te besh ndonje ZBULESE per krishterimin, nemos keni marre udhen...e.....ku rre menja!

Te gjitha shkrimet e tua, pa perjashtim, kane gabime serioze e tipike protestante (dmth pririje peronale per frymezim te vecante, e se ke autoritetin e Zotit, e se ajo qe thua ti eshte ajo qe thote Zoti)

Une ta kam thene e vene ne dukje disa here, edhe nuk kam patur kohe e deshire ti hyj ne imtesi kalamanlleqeve protestante....por te jesh i bindur se nuk e ke ate per te cilen ti pretendon!

Nje keshille: nqs u drejtohesh muslimaneve, qe te te japin fakte se ku mbeshteten ata per vertetesine e shpalljes kuranike (pra kush e verteton ate, pervec Muhamedit), perse uk zbaton te njejtin rregull me "ZBULESAT" E TUA?

Perse te mos i shohim ne driten e krishterimit 2000-vjecar, e te shohim deshmite e DESHMUESVE TE VERTETE, se sa bien dakort me ty?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-04-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    174
    "Dėshmues" ashtu sikur ta kanė thėnė shumė vetė je shumė i paaftė pėr diskutime serioze, dhe kėtė gjė e dėshmon nė ēdo shkrim tėndin...
    Kėshilla mė e mirė pėr ty ėshtė qė tė heshtėsh, e jo tė na japėsh "leksione"...
    E si mund tė japėsh "leksione"ti, kur ti akoma nuk e di se Bibla qė ti beson ka 6 libra tė tėrė mė pak se Bibla qė "Klodi" beson?????!!!!
    Tė lutem, mos u bėj si "i krishteri" qė ėshtė bėrė loloja e kėtij forumi, e qė s'ka ngelė njeri pa e tallė e pa e ofenduar.
    Ja tė tė tregojė, gafat jo tė pakta nė kėtė shkrim, gafa qė vetėm ai qė ėshtė i verbuar (si puna e tė "krishterit" apo "Jesushaus", bile ky i fundit ėshtė rehat fare, gafat e tua i pėrshkruan Shpirtit tė Shenjtė) nuk i kupton...
    Ti thua:
    ---------------------------
    "Midis fjales se Perendise te thene Mojsiut, dhe engjelllit Gabriel ka nje distance kohore prej mese dhjete mije vjetesh"
    ------------------------
    Shiko se i ke bėrė gabim llogaritė...

Mė poshtė thua:

-----------------------------------
    "Se pari le ta nisim argumentin tone nga kurani. Si mund ta vertetojme se kurani eshte fjala e Zotit? Cili eshte burimi dhe deshmia e Perendise , qe na tregon se kurani eshte fjala e Zotit?
    Faktin qe kurani eshte fjal e Perendise , naj deshmon vetem Muameti dhe disa miq te tij,( kete e pohoi vete Danieli) te cilet pohojne dhe deshmojne se Xhibrilli i solli kuranin Muametit. Pra ketu eshte Muameti dhe miqte e tij , te cilet jetuan ne te njejten perjudhe. Por edhe nese ka deshmi te tjera qe ne qender kane njeriun , si dhe i perkasin se njejtes perjudhe kohore, nuk ngre peshe ne vertetimin se kurani eshte fjale e Perendise. "
    -----------------------------------------------

Eshtė Kur'ani ai qė dėshmon se ai ėshtė fjalė e Perėndisė...
    Vargjet nė Kur'an janė me dhjetra, qė e dėshmojnė kėtė gjė, ndėrsa ngjarjet qė "Danieli" tregoi janė njė tjetėr dėshmi se Kur'ani ėshtė me tė vėrtetė prej Zotit.
    Shtoji kėtyre ngjarjeve edhe qindra mrekulli qė Muhammedi i bėri nė sy tė qindra njerėzve.

Ti na thua:
    ------------------------------------------------
    "Gjithmone krahasimin e mar prej bibles , i cili eshte nje liber i pranuar pa hezitim nga te gjitha doktrinat fetare, si liberi dhe Fjala e Perendise. Po keshtu ne lidhje me kuranin , nuk kemi asnje fakt dhe deshmi tjeter, i cili vjen nga goja e Perendise , ku te deshmohet se s kurani eshte fjala e tij."
    -----------------------------------------

O "Dėshmues" mangėsia jote ėshtė tepėr serioze, i afrohet asaj tė "krishterit", vizitohu para se tė bėhesh si "i krishteri"......
    Kush tė tha se Bibla pranohet si fjalė e Zotit (uau, bile pa hezitim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) nga te gjitha doktrinat fetare?????????
    Ja ne muslimanet nuk e pranojme aspak Biblen qe ti ke ne dore si fjale te Zotit...
    Siē te thashe qe Kur'ani eshte Fjale e Zotit, e deshmon vete Kur'ani, dhe nuk ka se kush ta deshmoje tjeter, sepse Kur'ani eshte fundi i shpalljeve.
    Por, meqė ti dashke qė patjetėr njė doktrinė fetare qė s'ėshtė islame tė dėshmpojė pėr Kur'anin, unė po tė pėrmend "Bahain", qė edhe pse e konsideroj fe te rreme, ajo pretendon se ėshtė Fe e fundit e ardhė pas Islamit dhe e pranon Kur'anin si Fjalė tė Zotit (pėr mua nuk ka asnjė vlerė dėshmia e kėtyre).

I dėshmon mė tej mangėsitė e tua kur pohon:
    ---------------------------------------------
    "Ateher le ta nisim arsyetimin ton prej Bibles. Kush eshte bibla? A ka bibla deshmi prej Perendise , se ajo eshte fjala dhe shpreh vullnetine Perendise? Per kete pike nuk dua te zgjatem se, dhe vete kurani e pranon ate si fjale te Perendise, pavaresisht se e "AKUZON" ate si te "shtremberuar" prej njeriut. Per kete fakt te pabaze qe ju perdorni ne lidhje me biblen, me duhet tju them vetem nje gje: Nese Perendia do ta lejonte njeriun, qe ta ndryshonte fjalen e tij , atehere duhet te pranojme se njeriu ka pushtet mbi Perendine (falme o Zot). Por a eshte i vertet ky fakt? Kjo eshte blasfemija me e madhe qe mund te mendosh ndonjehere ndaj Perendise."
    ----------------------------------------------------------------

Ah, i gjori ti...
    I mangėt ke lindė, apo tė mangėt tė ka bėrė "Shpirti i Shenjtė"??
    Po nuk e di ti o i gjorė, se Martin Luteri ka heqė nga Bibla 6 libra tė tėrė, me preteksin se ata i kishin shtuar njerėzit???????????
    Pėr 12 shekuj kėta libra janė besuar se janė prej Zotit, ndėrsa erdhi Luteri, dhe i hoqi, duke pretenduar tamam ashtu si edhe ne (muslimanėt), BIBLA ESHTE E NDRYSHUAR, NE TE JANE SHTUAR TE PAKTEN 6 LIBRA.
    Dhe kėtė Bibėl, qė i hoqi martini 6 libra, e beson ti o i gjorė...
    Bravo, bravo, si "dėshmues" koti qė je, dhe njė dėshmi tė fortė qė ti dhe Martin Luteri jeni blasfemuesit me te medhenj...

Thua:
    ----------------------------------------------------
    "A mund te pranojme se, Perendia nuk pati "aftesi" dhe "fuqi" per ta ruajtur nje pjse te Shkrimit te tij (biblen), prej njeriut, dhe nje nje pjese tjeter (kuranin) e ruajti me plot "aftesi". Kjo llogjike eshte absurede..."
    ---------------------------------------

Perėndia lejoi qė njė pjesė e shkrimit tė Tij tė ndryshohet (Bibla) dhe njė pjesė e shkrimit tė Tij tė mos ndryshohej (Kur'ani), ashtu sikur lejoi qė njė pjesė tė krijesave tė Tij (shejtanėt) tė jenė shumė tė kėqinj, ndėrsa njė pjesė e krijesave tė Tij (ėngjėjt) tė mos jenė tė kėqinj.
    Ē'farė ka kėtu pėr absurde, o njeri absurd??

Nuk po tė citoj mė poshtė se duhet tė marr tėrė shkrimin tėnd qė ėshtė pak i gjatė, por vetėm po hedh poshtė gafėn tėnde tė radhės.
    Ti do tė na nxjerrėsh se meqė Maria nuk qenka mbarsė me mashkull, kur paska lindur Jezusin, atėherė Jezusi nuk qenka bir njeriu por biri i Perėndisė!!!!!!!!
    Po, mirė more "Dėshmues" kur Jezusi (qė pati tė paktėn njė nėnė njerėzore) qenka bir Perėndie, meqė nuk pati baba prej njeriu, atėherė me logjikėn tėndė tė mikur, pse tė mos ta bėjmė edhe Adamin (qė nuk pati as nėnė njerėzore dhe as baba njerėzor) Bir Perėndie?????????
    Sė fundi doja tė tė pyesja:
    Kush ia tregoi Lukės, se Gabrieli i paska thėnė me tė vėrtetė ato fjalė Maries???
    Shpirti i Shenjtė??
    Ku thotė Luka se qenka frymėzuar me Shpirtin e Shenjtė????

"Klodi" na fal se te prishem temen, por si teme koti qe eshte, kot do te shkoje, s'ka dyshim...
    Hajde ore tek temat serioze te flasim, mos u merr me budalliqe...
    Ē'lidhje ka emri arabisht i Muhammedit (bile duke i shtuar 3-4 shkronja) me gjuhen ēifute????????!!!!!!!!
    Sa mirė do tė ishte tė mos kisha lindur,
    por meqė kam lindur sa mirė do tė ishte tė mos vdisja,
    por meqė do tė vdesė sa mirė do tė ishte tė mos ringjallesha.
    por meqė do tė ringjallem sa mirė do tė ishte tė mos dėnohesha, e nėse dėnohem tė mos dėnohem pėrgjithmonė...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Drita:

Se pari , ju jeni teper i shokuar , kjo sepse nuk kini asnje mundesi qe te kundershtoni deshmin qe une kam sjelle. Ju mundoheni qe te beni interpretime te ndryshme por jeni i paafte. Une kam sjelle nje fakt, qe nuk ka se perse te gjykohet me motivin: Martin i apo dikush tjeter i ka hequr bibles gjashte apo dhjete libra. Mos kalo dege me dege , por qendro ne thelb te ceshtjes.
    Une kam sjelle para jush FAKTE ku vertetohet se ENGJELLI Gabriel , ka sjelle tek Maria , plotesisht LAJMIN dhe fjalen e Perendise. Per ta vertetuar ate , e kam nisur vertetimin tim qysh prej fillimit, qysh ne Eden.
    Ju kuranistat pretendoni se , fjalet e engjellit Gabriel jane shtremberuar prej shkruesit biblik. Por ne vertetimin qe une kam sjelle , del se Gabrieli sjell tek Maria plotesisht premtimin e Perendise i cili fillon qysh ne Eden. Ky eshte nje fakt i deshmuar katerciperisht, Shrkimet e gjetura jane nje fakt te cilat i perkasin perjudhave te ndryshme te te shkruarit. Pra nese shkruesi i ungjillit do te shtremberonte fjalet e Gabrielit, ai duhej te dilte plotesish ne te kundert me premtimin e Perendise, dhene qysh ne Eden. Por cfare del midis premtimit te Perendise dhe Mesazhit te Gabrielit? Ato ne thelb jane te njejta, cka tregon se kane nje autor Perendine. Ky fakt i pamohueshem tregon se kurani nuk thote te verteten. Po keshtu ju nuk i jeni referuar Profetit Isai . Valle e kini haruar?????? Profeti e ka parathene disa qindra vjet perpara se Gabrieli te sillte kete mesazh tek Maria. Profeti naj zbulon ne menyre konkretet se cdo te thote FARRA e gruas. Pra E "virgjera do te linde" , eshte tregimi i hapur qe Zoti ju thote Izrailiteve rreth ardhjes se dhe lindjes se Birit te tij te dashur. Pra duke ju referuara dhe profecise se Isaise, del akoma dhe me bindese se GAbrieli ka sjelle plotesisht Lajmin e Perendise. Une kam sjelle tri momente kohore ku vertetohet e njejte gje, te cilat ne vetvete permbajne nje perjudhe mijravjecare: Ne Eden, profeti Isaia dhe fjala e Gabrielit. Te Tria mesazhet kane te njejten permbajtje , mendim dhe qellim.
    Nuk e di se kush eshte i panxene , une apo ju? Ju me ftoni qe ti besoj fjales se Kuranit, i cili e kundershton lajmin e Perendise.
    Ti besoj asaj qe kurani nuk e verteton dot por vetem e kundershton? dhe te le kete verteteim dhe deshmi te bibles , te cilin e vertetova me fakte se eshte fjala e Perendise, kjo eshte cmenduri dhe verberi.
    Gjithashtu ne llidhje me kuranin dhe vertetesine e tij, une kam sjelle argument bindes. Do te ishte zgjuarsi, se perpara se te me ofendosh mua , gje qe per ju eshte normale sepse me te kompesoni paditurine tuaj, fillo dhe lexoi me kujdes argumentat e mija dhe pasaj eja te diskutojme. dhe mos i permblidh ato vetem me fjalen se une qenkam i semure. Absurditet!!!!!!
    Kurani mund ta thote 3 biljon here , se ai eshte fjala e perndise, une si besimtar i krishtere , dua VERTETIMIN Hyjnor , dhej o ate njerezor.
    Ju bini vete me kembet tuaja kur thoni se, Bahai eshte ai qe e pranon kuranin si fjale te perendise, dhe me poshte thoni se Bahai eshte FE e reme. A vlen deshmija e nje deshmitari te Reme???????
    Po keshtu meqenese per ju bibla nuk eshte fjala e Perendise, perse ju me cdo kusht keroni qe Muametin ta kete deshmuar Bibla???????? Perse nuk mjaftoheni me vertetim qe i ben BAHAI????????Kjo eshte fare e thjeshte: sepse BAHAI dhe cdo gje tjeter, pervec Bibles, eshte vecse deshmi njerezore.
    Po te jap edhe nje shembull tjeter: Nese Jezusi do te thoshte se: une jam Biri i Perendise, une jam Zot e Perendi, fjala ime eshte Fjale Perendie e tjera, dhe keto te mos kishin nje vertetim Hyjnor , a do te mund te besonim se Jezusi ishte vertet i tille? Por Per Jezusin kane Deshmuar Ligji, shkrimi dhe Prafetet, perpara se ai tja shpallte Izraelit kete te vertete.
    Pra Deshmija per Jezusit vjen qysh prej fillimit ne Eden, me pas prej Shkrimit, me pas prej ligjit, dhe ne fund prej profeteve. Pikerisht kjo qe arsyeja se perse Jezusi ju theshte izrailiteve se Per muan deshmojne Shkrimi i Shenjte, Ligji dhe profetet, lexoini ato dhe do te shihni se une jam. Po keshtu apostujt e shpallen Krishtin jo thjesht prej atyre qe ai tha dhe beri , por duke e nisur vertetimin e deshmise se tyre , qysh prej Shgkrimit, Lligjit dhe profecive, te cilat u vertetuan plotesisht ne njeriu Jezus. ky eshte fakt dhe nuk ke se nga levis.
    Ndersa nese sheh kuranin , eshte vete Muameti ai qe deshmon per vetveten , dhe mungon deshmija Hyjnore. ai thote se perendia ma dha kete liber , por nuk ka deshmi te Perendise Jehovah. Kjo nuk do shume llogjike qe te kuptohet, cdo kush mund te beje nje liber dhe te thote se ma dha perndia, dhe ne cdo faqe te deshmoje se eshte perndia ai qe ma dha kete liber. Por kur e krahason ate liber me fjalen e Perndise, BIBLEN, sheh se ai eshte ploteisht ne te kundert me mendimin dhe qellimin e Perndise. Atahere do te vazhdosh ta thuash se ky liber eshtte i Perendise? Por a do te kete njerez qe e ndjekin dhe e besojne ate? Po. Ate do ta ndjekin vetem ata qe jane kunder Perndise dhe fjales se tij BIBLES.
    Po keshtu per Jezusin kemi dhe deshmine Hyjnore. Kur Jezusi u pagezua Ati deshmoi prej Qiejve MAteu: 3:17:
    " Dhe ja nje ze erdhi nga qielli: Ky eshte Biri im i dashur, ne te cilin jam kenaqur."
    Pra ketu kemi dhe vete deshmine HYJNORE te Perendise.
    E di qe do ta kundershtoni , kjo eshte e natyrshme , por nuk mund te kundershtosh nje gje pa e vertetuar te kunderten. Eshte naivitet te thuash se , keto gjera jane shtuar ne bibel nga njeriu, dhe me pas te mos e argumentosh. Bibla qendron mbi fkat dhe relitet , i cili eshte vete Perendia.
    Drita mesohuni qe te diskutoni me paqe pa fyerje dhe ofendime. ti qendro ne besimin tend dhe askush nuk ka te drejte qe tju gjykoje , pevec Perendise, por jini me te permbajtur . Une solla kete shkrim , dhe ky eshte mendimi im, ju mund te sillni nje shkrim tjeter ose mund te diskutojm se bashku. Mund te kete pika qe na bashkojne por mund te kete pika qe edhe na ndajne, por asnjehere nuk duhet te fyejme dhe te perndjekim.
    Ne kemi nje fjale te mencme nga ane tona: I talluri te tall dhe i mencmi hesht.
    Sa per Klodin mos u shqeteso dhe mos i kerko leje , se nuk eshte ai Pronari i ketij Website.E di qe ai i eshte me ju dhe pajtohet me doktrinen tuaj, dhe te them te dretjen kam nje hamendje, por qofsha gabuar: mos valle prapa Klodit fshihet Shkelzeni? Kete e them se ka nje stil me te, dhe ka te njejtin agrresivitet qe kishte shkezeni. Megjithate kjo eshte nje hamendje, dhe Klodi te me fale nese ai nuk eshte Shkelzeni.
    Kam hequr dore se diskutauri me nerez qe skane argument dhe ne vend te tij, kompesohen me Ofendime dhe fyerje te personit. Nuk e vlen te meresh me te tille njerez, se nuk ke se cfare te fitosh , pervecse pisllikut. prandaj do tju pergjigjem vetem nese kini argument per ti kundershtuar ato fakte qe une kam sjelle.
    Deshmuesi i Krishtit

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Sa per gallate qe te ben te qash e te qeshesh, ky person u versul ti pergjigjej nje pyetje me krenari, por doli huq!

Per kete arsye, une jam provokues!

Po te kisha mundesi do ta hidhja ne gjygj per akuzat qe ben, por megjithate me ke te merresh?

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

hajde hajde

kini parasysh se ēfare plekse ben macja me lemshin...te njejten pleksje po bejme te gjithe. kjo ndodh per faktin sepse shume prej ketij forumi nuk jane te perulur por jane krenare edhe nje pjese jane te krishtere edhe mysliman.

1- ēeshte perulja?

2- pse duhet te perulemi?

3- kujt duhet ti perulemi?

keto jane tre pikat qe nuk harrij ti shikoj ne kete forum edhe nuk harrij ti shikoje ne mbare shqiptaret.

1- te perulesh nga njera ane do te thote edhe te duash por edhe te kuptosh. shume vete nuk perulen sepse mendojne se po te perulen jane te nenvleresuar...nuk eshte keshtu kush perulet do te shikoj nje fryt qe nuk eshte nga njerezit por nga Perendia. te perulesh do te thote qe te ulesh ne fillim ate qe ti mendon edhe te shikosh me vemendje ate qe tjetri do te te flasi edhe mos ti pergjigjesh para se tjetri te te flasi. Per ne si shqiptare eshte shume e veshtire qe te perulemi, ndoshta sepse kemi marre nga gjaku i turkut (islam) qe nuk jane te perulur por jane gjithmone krenare edhe duan qe mendimi i tyre te realizohet se perndryshe...e dini se ē'ndodhe!

2- Nese ne nje debat une perulem (dmth qe le vend qe te flasi tjetri edhe per respekt), ne kete menyre une e kuptoj ate qe tjetri do qe te thote. Djalli ka bere nje gje vertet tehabiteshme nder njerezit, ka vene kryelartesine "UNE": si Une ska...po te mos isha Une...Une jam... etj.! neve kemi marre ne pak fjale autoritetin qe nuk duhet te marrim, jemi vene mbi Perendine me kete menyre te foluri arrogance edhe injorancizmi(nga ana e Perendise). Thote Perendia i dituri di te pranoje kur eshte gabim, i dituri di te thote me fal, i dituri di te doje(te kete dashuri me te tjeret). ndersa djalli thote: i padituri di te thote une di gjithēka, i padituri dite ofendoj tjetrin, ipadituri di te urreje, i padituri di te arrogant sepse (thot djalli)une jam i pari!
    edhe njehere te perulesh do te thote qe ti te kuptoshe ate qe Zoti do te te thote edhe nepermjet te te tjereve edhe mos ta mbashe veten per te ditur por duhet qe t'i kerkosh Perendise nese eshte e drejte kjo gje.

3- Neve se pari duhet ti perulemi Perendise. ne debatet qe behen nuk jane per neve por per Perendine edhe nese neve ketu shajme njeri tjetri(me fet)fillojm edhe shajme Perendine sepse keshtu ai qe nuk e njeh Perendine, ne kete menyre nuk do te harrije ta njohi kurre edhe do te jemi nje skandal per ta. mos mendoni se te mirni miratimin e njerezve duke ofenduar nje tjeter mirni meratimin e Perendise, Perendia do te gjykoje ēdo gje qe neve te theme, te bejme edhe te mendojme...dmth gjithēka! prandaj duhet ti perulemi njeri-tjetrit edhe duhet te flasim me paqe edhe jo me lufte. thuhet ne fjalen e Perendise: nese ti nuk do vellane qe shikon si do te doje Perendine qe nuk shikon? Perendia sherbehet ne te afermin tend ne sjellje te mire edhe jo ne arrogance.

nese dikush eshte arrogant edhe shane nuk eshte sepse ka te drejte por sepse nuk ka kuptuar qe kur flitet per Perendine duhet ne radhe te pare tja kerkosh ne lutje edhe durim Perendise edhe pastaj ti pergjigjemi tjetrit sepse nese i pergjigjemi nepermjet vetes tone atehere del arroganca injoranca edhe mos besimi ne Perendine. prandaj duhet qe ti perulemi njeri-tjetrit edhe tja kerkojme Perendise qe te na flase edhe jo te sulemi si egersira ndaj te afermit tone!

ishin nje here dy dhi edhe po kalonin ne nje rruge te ngushte sa per nje vet(sa per nje dhi). nga njera ane ishte gremine nga ana tjeter ishte shkembi qe nuk i lejonte(ishin ne nje pjese mali). tani per tu kthyer mbrapa nuk ktheheshin dot sepse mund te binin(rreshoheshin). atehere njera prej tyre ē' bene...perulet persheshi edhe tjetra kalon mbi te keshtu shpetojne edhe kalojne te dyja.
    Kjo do te thote kete: O Perendi une perulem qe te shpetoje i afermi im edhe duke shpetuar ai shpetohem edhe une.

ēfare do te ndodhte sikur te dyja dhite te ishin krenare, sikur njera te thoshte; pse duhet te perulem une, perulu ti e para...ēfare do te ndodhte sipas jush? te jemi pak me te shgjuar se ato dy dhite(pak me te zhgjuar thashe edhe jo shume sepse atehere na rriten mend edhe behem budallenj nga zgjuersia e teper!!!

me falni qe e sgjata po doja te flisja per kete gje sepse siē pashe ketu nuk vendosim gje ne vij neve shqiptaret!!!

me respekt...!!!
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    DASHURIA

Faqja 3 prej 10 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Sindromi mesdhetar (mediteranien) a e keni degjuar dhe si e kuptoni.
    Nga Marya nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-05-2009, 10:24
  2. Libri rijadus salihin
    Nga useid nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 24-01-2005, 12:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •