Qyteti i pare qe do te zgjidhja do te ishte Tirana
Qyteti i pare qe do te zgjidhja do te ishte Tirana
"E mira vjen nga Zoti,e keqja eshte kusht i egzistences se krijeses"
Per jashte vendit tim do te zgjidhja Johanesburgun ose nje qytete ne Irlande.
"E mira vjen nga Zoti,e keqja eshte kusht i egzistences se krijeses"
pershendetje juve
pergjigjia eshte aty ku njeriu ndihet mire.
nje mendje e zgjuar ka thene qe vetem ne dhe te huaj e kupton njeriu se cfare vlere ka atdheu,dhe atehere e do dhe me teper.
ju ngaterroni dy gjera me duket.te gjykuarit e jetes ne nje vend te huaj si turist,student ose te jetuarit normal.pra pune,te paguarit e qirase,te gatuarit hallet dhe problemet e perditshme.mendoj se jane dy ane te ndryshme te medaljes.
lexova komentin e nje vajze qe paska shetitur pakez neper bote..nje pyetje.e leket e kujt,te babit?
dite te mbare
imagine
[FONT=courier new][SIZE=3]Postuar më parë nga Eliona
Jemi te gjithe te ndare nga c'do ane e botes. Ne kete teme te diskutojme ne c'vend te pelqen te jetosh, edhe ne qofse nje nga juve jeton ne kete qytet jipni te mirat dhe te keqiat e vendit.
Tungjatjeta , Une Jam Dorjana(nga korca),
Ne vendin me te bukur te botes te shkoja ,dicka do me mungonte,
Bukurite dhe mbrekullite e natyres do te gjeja, dashurine atje kurre s'dota genjeja,
Ne vendin me te bukur do jetoj edhe pse disa vite burg me kane mbetur....,
E di ,e di atje do shkoj atje ku toka me theret dhe fladi i embel me ben te jetoj ,
Te jetoj perjete.
Ne token time Shqiperine(Vendin me te bukur te botes Vendlindjen time Shqiperine )
Me kujtohet kur ngrihesha ne mengjes dhe eren e mengjezit thithja , mushkerita e pergjumura mi zgjonte,- Ta dini dicka se si atdheu tone nuku ka )
Me mall e kujtoj ate toke te heshtur ,qe gjithmone ne proza, poezi, perrallla, tragjeti eshte kujtuar, qe me mall te gjithe e kujtojne.
:-U
me thane te drejten e shpirtit kisha me dashte me jetu ne lezhe..ose ne tirane , sido qe jane me balte me murra(murra ere e forte) te varfer, pa drita ... as nuk e kam te vonueme me u kthy se pplasaaaaaaaaaaaaaa!
"Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)
mire e ka macja e ku ka si shqiperia![]()
Pa dashur tju prish mendjen por,
me zuri syri nje liste te qyteteve me standartin me te mire te jeteses,
krahasuar me qytetet ne gjithe boten.
Vlersuese dhe krahasuese eshte Mercer Human Resource Consulting (s´e kam ndigju ndonjeher).
Nejse, per vlersimin ne fjale, jane marre parasysh rreth 39 faktore, mes te tjerave edhe kriteret mbi:
Politiken
Ekonomine dhe ceshtjet sociale
Sigurine
Ambjentin
Shendetin
Arsimin
Infrastrukturen
Argetimin etj.....
Vendin e pare ne liste e kishte Zyriu (Zvicra).
1. Zyriu
2. Vancouveri
3. Viena
4. Gjeneva
5. Frankfurti
……………………..
Mynihu, pune dreqi ne vend te dhjete.
Me lindi pyetja :
Po ku eshte lista e qyteteve me banoret me te lumtur ne bote ?
Pyeta njonin qe merret me keto gjona dhe me tha se Rejkjaviku (Islanda) ze vendin e pare.
Aty robt jane qamet te lumtur dhe te kenaq.
Paradoksi eshte se po aty eshte edhe numri me i larte i vetvrasjeve dhe konsumit te alkoolit.
Hajde merre vesh ti ket muhabet!
Shoket me thone se ne Spanje jane femrat me te ik truni. Duhet me e bo nji xhiro andej.
ne shqiperi dhe pikerisht ne Tushemisht te Pogradecit
feja e shqiptarit eshte shqiptaria
Aaaaaah Shkodra jeme !
Mos E Maj Mendjen nKobure Per Mi Kndu Gjithmon Trimnis
Se Me Qa Shohim Neper Filma->Iky Shekull Asht i Dashnis
------------------------------------------------------------------------
----Me--Shum--Rrespekt--Per--JU-->Degjoni--Kte-Kang --Nga--SCORPIONS----
Krijoni Kontakt