Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 38 prej 38
    OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Lightbulb

Lioness, se pari do t'ju lutesha te mos me censuroni, dhe as te me cungoni shkrimet; jua kam thene dhe njehere, nese keni ndonje gje kunder atyre gjerave qe them une, ose shprehuni hapur ne forum, ose m'i hiqni shkrimet ne menyre te plote! Mos lini te shkruar nga une ato qe keni deshire te degjoni juve, cfare shkruaj une, e shkruaj me ndergjegje te plote, dhe cdo gje eshte ne vendin e vet; nese per dicka bie pishman me vone, vij vete ne forum dhe kerkoj te falur. Nese jua permend emrin juve personalisht, e shkruaj ketu, sepse duhet te jete ketu, nuk ka asnje dalje jashte teme aty; ju jeni diskutuese ne kete forum ashtu sic jam edhe une, nese shkruani gjera te papergjegjshme eshte puna juaj, permendja e emrit tuaj vjen si pasoje e atyre gjerave qe shkruani. Goce e dashur, une nuk jam grekofil i zgjebosur sic doni te me nxirrni juve ketu, dhe as turkofil, prandaj, ma merrni per baze kete keshille: ose m'i hiqni fare shkrimet(e keni ne dore gjithsesi, se jeni vete shkop e vete Maliq) ose merrni mundimin e te replikoni. Inatet personale lerini menjane.
    Te mos kujtoje njeri se me kete shkrim kam dale jashte teme; jam plotesisht brenda saj. Tashme duket qarte se disa jane me grekun e disa me turkun, dhe acarimi i marredhenieve Turqi-Greqi po i tregon pasojat e veta dhe ne kete forum "shqiptaresh", po acarohen marredheniet edhe gerkofile me turkofile.
    Keto gjera u bekan te thella edhe neper internetera, e lere me te vinte puna per te marre armet dhe per t'iu rreshtuar fronteve!
    Greku, nese kerkon mbeshtetje ne shqiptari, atehere le te mbaje nje qendrim dinjitoz me shqiptaret, dhe gjithmone do t'i kete ne krah, si myslymanet ashtu edhe te krishteret; nese do te qendroje i poshter me te gjithe, nuk ka per t'i dale mire bilanci ne fund; eshte popull i destinuar te humbase ashtu sic eshte formuar. As qe nuk po e merr vesh lojen e turkut kur i shkel hapesiren ajrore; turku do qe aviacioni grek t'i ndjeke, keshtu edhe stervitja ushtarake zhvillohet e plote dhe cuditerisht gjithmone me sukses. Ehuu, e kam thene njehere, kur te behen njerez do te duhet te kalojne epoka gjeologjike.
    Cfare s'kuptoj ketu eshte simpatia e disa "shqiptareve" per ta; ose bejne pjese ne ndonje shoqate animalistesh, ose per hir te nje armiku te nje shekulli me pare i lepihen nje armiku historik qe vazhdon te tregoje armiqesi te paarsyetueshme edhe sot e kesaj dite.
    Bejini vete llogarite, bejini llogarite edhe per faktin se ku kemi mberritur; kur na cungohen shkrimet dhe fjala e lire(nuk e kam fjalen per fyerjet ose sharjet dhe shpifjet) edhe ne nje forum, mendoni se ku vete llogaria po te dalim fronteve....
    Gjithe te mirat bijte e SHQIPES...
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

V per Vendeta Maska e ORIONI
    Anėtarėsuar
    10-12-2003
    Vendndodhja
    Shkup-Prishtine-Ulqin-Tirane-Cameri
    Postime
    919
    Liones kur shkove ne amerike ti nga i re per nga greqia.

E para punes historia flet se ate qe Europa i ka bere shqiperise nuk ia ka bere turqia.Nese turqia e ka mbajtur popullin shqiptar 500 vjet nen sundim po keshtu Turqia ka mbajtur dhe greqine serbine, dhe bullgarine vende ortodokse dhe sllave.Europa kur-ve nuk i ndau greqine serbine dhe bullgarine por ndau shqiperine.Dhe mos harro se si pals asnje europiani per te futur ty ne Europe nese ti me rri si hu gardhi dhe nuk punon vete.Ju e keni marre kete punen e europes sikur do futesh ne parajse.Ajo qe duhet te beje cdo shqiptar eshte te punoje sesa te flasi nga maja e kulles se lirise.Ti qe me rri atje ne amerike mos e pyet po te dhimbsen te gjithe shqiptaret plus dhe ato qe jane ne greqi.Me thuaj sa lake i ke cuar ndonje kushuriri.Materializmi juaj ua ka heq ndjenjat e mirefillta kombetare dhe ju ka lene vetem mallin per shqiperine meqe jeni ne emigrim.

Shqiptaret e kane mik grekun sipas teje por une e di qe miku sta fut mbrapa shpine sic beri greku ne 1997 qe e beri shqiperine corbe kallashesh.Apo zonjushe keni qene ne amerike ne ate koke kur te fishkellente plumbi si tre te nates.Greku qe ai qe Vavilasit eme shoke te tij ndertuan firmat piramidale dhe pastaj prune te denuarit me 101 vjet burg nga greqia te fillojne kryengritjet e armatosura ne shqiperi.Ne 1997 greku ka pasur plan ta perserise 1912 dhe te marre pjesen e jugut te shqiperise.Nuk e di a i ka marre ndonje pjese turku shqiperise.Nuk e di kush i ka shpronesuar shqiptaret nga trojet e tyre greku apo turku.Nuk e di kush i shpronesoi camet nga vendi i tyre dhe i masakroi.Nuk e di kush sot e kesaj dite vepron kunder shqiptareve dhe i urren me shume ato greku apo turku.Nese propaganda greko-serbe-ruse kunder turqve ka marre dhene dhe ne amerike nga nikola gaxhe nuk eshte faji im.Por shume e dramatizojne ceshtjen e turqise per te mbuluar me shoshe masakrat e tyre dhe urretjen sllavo- .... per popullin shqiptar.

Nuk e di une por nese ti mendon se greqia eshte Europe e ke gabim.Me te civilizuar si njerez jane turqit sesa greket.Ka me entocentriste dhe nacionaliste se greket ne ballkan.Ato jo ne europe po dhe ne grope te hales ti fusesh prape eshte shume pak.Njerez qe nuk te urrejne per asgje tjeter vetem pse je shqiptar, njerez qe vrasin djem te rinj vetem pse bejne tifo per shqiperine, njerez qe shperngulin mijera Came per te vjedhur tokat shqiptare, njerez qe gjithmone punojne kundra shqiptareve per interesat e tyre shoviniste.

Shiko kush e ka pushtuar sot shqiperine ne ekonomi , 6 banka greke ke, kush e ka pushtuar ne politike , Fatosi Nano dhe partia Omonia, Kush i ngriti flamurin grek ne himare turku ta ngriti.Po ju gjykoni me ate qe ju ka mesuar grekofili enver hoxha qe gjithe filmat qe i bente ne bashkepunim me ruset dhe asnje film ska bere kunder grekerve dhe pro cameve ose pro kosovareve perkundrazi i vrau 5000 shqiptar ne Tivar.Me mesimet e e enverit dhe Nikolave gaxheve nuk hyhet ne Europe.Por hyhet duke u ndergjetsuar se kush eshte miku dhe armiku yt.Kush do ta shfrytezoje ty si popull.

Qeveria sotme cfare ben ka ngritur taksat per plehun kimik ne mynyre qe populli shqiptar mos prodhoje vete po te vije cdo gje nga greku.
    Ka lene 6 banka greke qe kane monipolizuar parate e shqiptareve dhe kur ti teket grekuit te beje 100 si 1997 dhe nje banke qe u vendos per tu shitur nje shteti tjeter.Greku hapi lajmin ne athine se po falimenton banka e kursimeve dhe shqiptaret te frikesuar i merrnin paret nga ajo dhe i fusnin ne bankat greke.Je pushtuar nga greku o lum miku megjithese jeton ne ameriken e pushtuiar nga hebrejte kur te analizosh analizo si njeri me mend dhe jo nga ajo qe tu ka servirur 45 vjet nga enveri dhe te serviret sot nga pushtetaret grekofile dhe qarqet greke ne shqiperi.

Gjithsesi shqiptareve ju behet qejfi gjithmone kur grekut i bie turku dhe nese ti nuk pranon te futesh ke fjala ime shqiptar mund ta quash veten cfare te duash.Kur flas per shqiptaret nuk flas per ndonje grekofil me shtetesi shqiptare dhe me zemer greke.Flas per te gjithe trojet shqiptare nga tivari ne gjirokaster nga durresi ne shkup dhe nga vlora ne mitrovice.

Turkun e kemi vlla grekun e kemi armik kjo eshte historia shqiptare dhe kjo ka per te qene gjithmone doni apo sdoni ju te ashtuqujaturit te civilizuarit e perendimit.Po mos ishte Presioni turk ne 1997 do ta shikoje shqiperine sot nga lumi shkumbin deri ne shkoder.

.... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Ah, sulltan, po te qan syri per sulltanek prandaj, s'ke faj ti.

Nuk di ku ta kap e ku ta le kete postimin tend. Nejse, nuk po zgjatem me ty se nuk ia vlen, injoranca, vreri, helmi me te cilin shkruan nuk ka kandar fare. Ti ia ke falur shpirtin shejtanit, asnje gen, asnje qelize shqiptare nuk te ka mbetur. Vellazeri me turqit the? Ah, fat i "poshter" qe Shqiperia nuk eshte ne Anatoli, se po te ishte, nuk do kishe harxhuar kohen te shkruaje keto carcafe.

Une nuk te replikoj me, se sic i thone ketej "you are beyond repair." Po shyqyr qe eshte forum, dhe brockullisim me njeri-tjetrin, dhe per mua aq rendesi ka. Sa per realitetin, sa te kete gjalle niper e mbesa te vertete te Gjergj Kastriotit, Shqiperia nuk ka per t'u bere kurre sulltanllek. vezirllek, servillek i Mongoleve.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Lightbulb

Citim Postuar mė parė nga Lioness
    Sa per realitetin, sa te kete gjalle niper e mbesa te vertete te Gjergj Kastriotit, Shqiperia nuk ka per t'u bere kurre sulltanllek. vezirllek, servillek i Mongoleve.
    Pershendetje...
    Lioness, une do t'i shtoje nje nuance kesaj te fundit te thene prej jush se m'u duk e goditur; gjithnje nese ju jeni dakord.
    Sa per realitetin, sa te kete gjalle niper e mbesa te vertete te Gjergj Kastriotit, Shqiperia nuk ka per t'u bere kurre sulltanllek. vezirllek, servillek i Mongoleve dhe as ka per t'u ngritur flamuri grek ne Shqiperi, qofte Himare qofte Gjirokaster apo Konispol.
    Por e kuptoni vete qe te tilla replika zgjasin shume dhe jane fare te pafrytshme.
    Jam dakord qe historia te mbahet mend dhe te perkujtohet; por, do te ishte mire qe kur te shkruheshin analet, te shkruheshin te plota.
    Historia nuk ka ngjyra fetare apo etnike; plasa duke thene se e verteta eshte e vertete mbi cdo gje, pavaresisht nga ajo qe e rrethon apo kenaqesite tona.
    Mua me duket se po marrim gene te theksuara semite; mbetem duke u ankuar!
    Nuk e kam fjalen vetem per shqiptaret, por edhe per bijte e shqipes renegade; greket, servet etj. Te gjithe kujtojne padrejtesite(apo ajo qe u eshte servirur si padrejtesi) e shekujve me pare; asnje nuk eshte i prirur per te riparuar gjerat. Me krenari dhe kanaqesi te plote verej se shume pak brenga mbahen mend prej shqiptareve ne menyre qe kur te vije koha e pageses te behet me te njejten monedhe. Kjo gje nuk po ndodh me te ashtuquajturit greke te sotem, dhe as me servet. Ne kulmin e marredhenieve te mira midis Turqise dhe Greqise kemi nje pershkallezim te instikteve primordiale; ne vitin 2005 i digjet flamuri gjitonit, qofte per nje vizite kortezie(ne rastin e turkut), qofte edhe ne rastin(c'eshte edhe me e renda kjo) e nje aktiviteti sportiv. Kjo eshte e papranueshme e dashur Lioness.
    Verej ketu se edhe vetem per hir te dabatit ose kundershtimit me Orionin juve i beni bisht temes(jo se Orioni ia kishte qelluar shume, te themi ate qe eshte).
    Perqendrohuni paksa ne gjestin qe ka acaruar marredheniet, e jo ne mbeshtetjen llogjike qe mund t'i jape ky apo ai individ; po te fillojme me "kush e kishte fajin", dihet perfundimi; faji eshte i vetmi qe mbetet jetim. Kjo nuk i jep te drejte as njerit e as tjetrit, dhe veprime te tilla mbeten te pajustifikueshme. Nuk e di, por ne llogjiken time eshte e pakonceptueshme; e pra, boll brenga kam edhe une me Turkun per cfare i ka bere memedheut tone, por nuk do ta imagjinoja dot kurre veten time qe per hir te kesaj ndjesie te shkoj e te djeg flamurin turk; poashtu sic nuk kam djegur kurre edhe flamurin grek, qofte edhe ne momente kur kam qene vetem fare; asqe me ka shkuar nepermend.
    Mos i lini vend keqkuptimeve per arsye qe po kurseni nje fjale me shume apo 5 minuta kohe; shprehuni me qarte qe t'iu kuptojne te gjithe dhe mbani nje qendrim konstant. Nuk ka asnje te keqe te jesh i terhequr apo i mahnitur nga kultura, historia apo populli grek, POR, NGJARJE TE TILLA NUK KANE JUSTIFIKIM, cfaredo kombesie apo prirje te kete tjetri.
    Pra, DISTANCOHUNI nga te tilla veprime, edhe pse ky eshte thjesht nje forum.
    Gjithe te mirat bijte e shqipes.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-10-2004
    Postime
    349

Talking Po

Per Mendimin Tim Marredheniet Greko-turke Nuk Ka Qene Asnjehere Te Mira Qe U Acaruan Tani.
    Ato Kane Pasur Gjithmone Kontradikta Me Njera Tjetren.

Kunja_01 Maska e Duke_Of_Arberia
    Anėtarėsuar
    02-08-2003
    Vendndodhja
    overal, ne levizje.
    Postime
    2,604
    Ja diēka me shume per ju qe e keni ne zemer greqine. Mbase do i mbese pak qejfi Kristoforis Kolombis, Lionesss-it apo ndonje anetari tjeter:

Greqia dhe Mesjeta

Greqia e trashėgimisė klasike ka perėnduar.
    Greqia kurrė nuk ka patur Mesjetė, ashtu siē e kuptojme ne,
    as Rilindje, ashtu siē e kuptojmė ne atė, apo epokė tė Iluminizmit.
    Atje nuk ka ndodhur ajo rritje dhe ngritje e arėsyes pėrtej pjesės tjetėr tė jetės.

Marrė nga libri:
    Philip Sherrard, The Wound of Greece: Studies in Neo-Hellenism, London, Rex Colling, 1978.
    ISBN 086-0360-709

Titulli i pėrkthyer i librit: “Plaga e Greqisė: studimet nė helenizmin e ri”.
    Philip Sherrard ėshtė pėrkthyes me famė i poezisė greke.
    Trimi mirė me shokė shumė!!!!!!

Kunja_01 Maska e Duke_Of_Arberia
    Anėtarėsuar
    02-08-2003
    Vendndodhja
    overal, ne levizje.
    Postime
    2,604
    Megjithese jam pak jashte teme, dua te bej te ditur nje fakt qe shume nga ne nuk e dine ose nuk duan qe ta dine. Ne 1997 ishte shteti Turk qe i tha ndal greqise ne copetimin e Ballkanit. Greket atehere do e kishin djegur Shqiperine me keq se Trojen.
    Megjithate nuk duhet harruar qe Turqit dikur ben pakt me greket te debonin kosovar e ēame nga trojet tona dhe t'i dergonin ne lindje te Turqise.

Pra ēfare dua te them, nuk eshte se po mbajme palen e njeres ane apo palen e tjetres. Ketu po flasim per nje incident ku pala Shqiptare nuk eshte perfshire. Me vjen shume keq te na quajne Turkofil kur denojme kete akt te turpshem grek.

Eshte mese e vertete qe Shqiptaret kane marredhenie me te mira me Turqit sesa me greket. Kjo u pa qarte ne ndeshjet kundra Turqise e greqise. Ne Turqi u ngriten dy flamujt (i joni dhe turk) ne tribune, nga pala Turke mos e harrojme kete fakt. Ne Turqi kombetarja nuk u fye, nuk ju dogj flamuri, nuk pati thirrje raciste gjate ndeshjes, nuk ruhej kombetarja sikur te kishte ardhur George Bush-i per vizite ne evrope, as nuk iu nderpre himni kombetar gjate ndeshjes dhe as nuk u ndaluan tifozet Shqiptare te futeshin neper stadiume. Nderkohe qe ne greqi ndodhi komplet e kunderta. Sado qe pati disa protesta paqesore anti-rraciste, u pa qarte qe e gjithe e greqia mezor e priste kete ndeshje te shpallte hapur rracizmin e saj. Eshte e vertete qe ne greqi ka edhe Shqiptare te tjere qe jetojne ne harmoni me greket, qe jane martuar e qe kane bere nje familje me greket, por ama fatkeqsisht keto jane vetem nje pakice.

Megjithate te mos dal jashte teme, nqs Turqia do te bente diēka te tille (gje qe nuk besoj te ndodhe) do te isha i pari qe do ta denoja rende kete fakt. Sepse djegia e flamurit ne nje vizite jo dosido por shteterore dhe per me teper nga ushtarak greke, nuk besoj se mund te ndodhe ne ndonje shtet tjeter te botes perveē se ne greqi. Nuk ka gjest me te ulet sesa ky. Jo vetem Turqia por edhe ne te bejme diēka te tille jam i sigurte qe do e denonim te gjithe kete gje.

Kurse ty Lioness apo ndonje anetari tjeter, do beni mire te replikoni me fakte, ose te pakten te mundoheni te hidhni poshte keto qe kam shkruajtur une apo disa anetare te tjere. ēdo koment i tepert nga ju, jo vetem qe nuk merret per baze, por tregon qarte menyren e te impenjuarit te mendimit nga ana juaj.

PS: Per t'i dhene fund ketij postimi, tema eshte 'Acarohen marredheniet greko-turke'. Greqia ka bere diēka shume te shumtuar dhe duhet te kerkoje falje. Ketu nuk bazohem aspak me historine, miqesine, armiqesine apo ndonje gje tjeter. Nje gje e tille mund te kishte ndohur midis Anglise e Irlandes, midis Izraelit dhe Palestines, midis Frances dhe Bregut te Fildishte, midis Indise dhe Pakistanit dhe une prape do e denoja si ne rastin konkret.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Duke_Of_Arberia : 05-05-2005 mė 09:49
    Trimi mirė me shokė shumė!!!!!!

.... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar mė parė nga Duke_Of_Arberia
    Greqia kurrė nuk ka patur Mesjetė, ashtu siē e kuptojme ne,
    as Rilindje, ashtu siē e kuptojmė ne atė, apo epokė tė Iluminizmit.
    Atje nuk ka ndodhur ajo rritje dhe ngritje e arėsyes pėrtej pjesės tjetėr tė jetės.
    [/B]
    Persa i perket Mesjetes, Rilindjes, Iluminizmit te mirefillte, Revolucioneve te shek.18-19, jo vetem Greqia po gjithe Ballkani nuk i perjetoi. Dhe kjo sepse ishim te lidhur me zinxhira skllaverie te "vellezerve" turq.

Nejse, diskutimet po lihen me kaq, "bema e flamurit" eshte lajm i vjeter, dhe grekerit e turqit e kane harruar ate "incident."

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema tė Ngjashme

1. Video e ushtarėve grekė nė Internet indinjon shqiptarėt
    Nga Ingenuous nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  2. Turqi-Greqi acarohen marredheniet.
    Nga Arrnubi nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 79
    Postimi i Fundit: 26-05-2006, 16:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •