Tregti?
Fucked up nga çfarë? "Zoti" siç përkufizohet nga fetarët nuk ekziston. Kjo argumentohet më se qartë tek tema "Përkufizimi i zotit". Ti çdo të thuash me termin "zot"? Nëse ke përkufizim tëndin personal të ndryshëm nga ato që janë paraqitur në atë temë deri më tash, je i ftuar ta sjellësh atje. Ashtu siç përkufizohen zotat nga fetë judaike dhe më gjerë deri në Kinë, logjikisht bien poshtë që në përkufizim. Çështje tjetër që nuk bie poshtë menjëherë dhe industria që secila prej këtyre feve ka ngritur.
Thjeshtimi yt i mëspirmëm është krejt i mangët. Në këto 2.000 vjet të sundimit fetar judaik mbi Europë asgjë e mirë nuk i ka ardhur kontinentit prej saj, por vetëm probleme, duke filluar me shkatërrimin e dhunshëm të qytetërimeve, me djegjen e dijes, vrasjen e dijetarëve, mbajtjen e popujve me dhunë në obskurantizëm mesjetar, vonesën zhvilluese dhe teknologjike dhe plot "të mira" të tjera. Pra ai besimtari "paqësor" që përshkruan ti më lart nuk ekziston. Shqipëria e ka vuajtur dhe ajo pjesën e vet nga këta besimtarët "që shikojnë punën e tyre" duke ndaluar zhvillimin e gjuhës, vrasjen e rilindasve, përhapjen e përçarjes kombëtare etj etj etj si dhe të shohim se ku do të dalin tani së fundi.
Gjithashtu je dhe jashtë teme. E ke lexuar temën psh.?
Krijoni Kontakt