Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 38
    i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Matrix
    Jo, ne nuk mundemi ta adhurojme Ate. Askush nuk mundet, pervec Birit!

Askush nuk e do Atin, pervec Birit te Tij.

Mendjet tona shohin nje perendi mizor qe vret dhe qe nuk vepron asnjehere ashtu sic presim ne, po Biri brenda nesh, sheh Atin e Dashurise!
    Matrix, këto fjalë janë të pakapshme për antenat që përdor mëndja e njeriut. Këto fjalë nuk kanë arritur t'i kapin fetarët, jo më ata që nuk besojnë fare në Zot.

Darwin, të kuptoj shumë qartë dhe nuk të vë asnjë faj, gjuha e Matrix duket si e një jashtëtokësori.

Lavdi Zotit që ende ndodhen jashtëtokësorë në këtë botë!
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Citim Postuar më parë nga liveintwoplaces
    Pothuajse të gjithë, (me përjashtim të një pakice të vogël, të cilët ose do jenë komunistë ose të ndikuar nga disa teori ateiste) të varfër, të pasur, të shkolluar me universitete apo të pashkolluar, kanë një frikë të brëndshme kur përmendet fjala Zot...
    liveintwoplaces, kjo ka brenda nje doze te mire vertetesie dhe mbase eshte nje nga celesat qe te shpien ne ekzistencen e Tij

Citim Postuar më parë nga liveintwoplaces
    Citim Postuar më parë nga Matrix
    Jo, ne nuk mundemi ta adhurojme Ate. Askush nuk mundet, pervec Birit!

Askush nuk e do Atin, pervec Birit te Tij.

Mendjet tona shohin nje perendi mizor qe vret dhe qe nuk vepron asnjehere ashtu sic presim ne, po Biri brenda nesh, sheh Atin e Dashurise!
    Matrix, këto fjalë janë të pakapshme për antenat që përdor mëndja e njeriut. Këto fjalë nuk kanë arritur t'i kapin fetarët, jo më ata që nuk besojnë fare në Zot.

Darwin, të kuptoj shumë qartë dhe nuk të vë asnjë faj, gjuha e Matrix duket si e një jashtëtokësori.

Lavdi Zotit që ende ndodhen jashtëtokësorë në këtë botë!

te krishtere te nderuar, t'ju degjonte dikush ne Amerike do t'ju thoshte "Guys, you're pretty (damn) high"

Gjuha e Matrix nuk eshte dhe aq e pakapshme, por vetem hipotetike. Me e rendesishmja per te eshte se ai ndjehet mire me vizionet e tij. Pse duhet t'i nderhyjme atehere kur ne tokesoret nuk zoterojme aftesi te tilla perceptive?
    Prektora

super saiyan Maska e vampiro
    Anëtarësuar
    04-04-2005
    Vendndodhja
    eneh probe
    Postime
    293
    mnyra me e shpejt me u bo ateist, eshte me lexu biblen a kuranin a cdo liber tjeter fetar.

tested on humans :)

Citim Postuar më parë nga FLORIRI
    Dua te "zgjohem" edhe une
    Ky eshte nenforumi i ateisteve dhe i respektoj mendimet e tyre.Shpresoj qe nuk do te me fshihet kjo teme pasi nuk kam qellim te lendoj njeri.Thjesht debat!

Nese ka mundesi me sillni ndonje fakt llogjik qe Zoti nuk egziston dhe une ta flej mendjen njehere e pergjithmone e mos te lodhem duke kerkuar fene e vertete.Pra me ndihmoni edhe mua te zgjohem.

Ju pershendes Floriri!
    Çështja është se siç e kanë theksuar dhe të tjerë më parë, pesha e provës/faktimit të një hipoteze i bie ngritësit të hipotezës, pra pohuesit/mbështetësit, jo mohuesit.

Nëse A i thotë B-së se ekzistojnë zanat e pyllit, që janë përgjegjëse për krijimin e mbarëvajtjen e pyllit, por që nuk shikohen dot nga njerëzit sepse ato rrinë në pjesë të paarritshme të pyllit, kujt i bie pesha ta provojë ekzistencën e zanave, A-së apo B-së? Pastaj, nëse B nuk arrin dot në ato pjesë të pyllit ku A thotë se rrinë zanat, e kësisoj nuk ka mundësi të pohojë se i kontrolloi të gjitha pjesët e pyllit për të parë a ekzistojnë zanat ose jo, atëherë mos detyrimisht kjo gjë sjell se pohimi i A-së është i vërtetë?

Natyrisht që A-së i duhet të provojë pohimin e tij. Vërtetësia e këtij supozimi (dhe e çdo supozimi tjetër në përgjithësi) caktohet vetëm nga faktet që e mbështesin këtë supozim. Është e paarsyeshme të pohosh se diçka "është" vetëm sepse të tjerët nuk provojnë dot që "s'është", ndërkohë që e arsyeshme është të sillet fakti për "qenien" e diçkasë. Pamundësia e B-së të arrijë në të gjithë pyllin, për të kontrolluar, nuk është fakt, nuk provon gjë!

Nuk mund të caktosh vlefshmërinë/qenien e diçkaje direkt si pozicion fillestar, pa sjellë fakte e pa provuar mbi ato fakte. Ateistët nuk janë aspak të prirur për ndonjë mohim apo pohim të ekzistencës apo mosekzistencës së "zotave" (X,Y,Z). Thjesht kërkojnë provë për këtë. Nëse do të kishte prova për diçka të tillë, ateistët nuk do të mohonin aspak përfundimin që do vinte prej fakteve.

Pa prova, s'ka zana, s'ka zota! <-- Parim themelor arsyetimi / realiteti.

Pse u dashka që B të merret me idenë (e le më të rrijë dhe ta rrëzojë) se zanat e A-së ekzistojnë, kur vetë A-ja nuk e provon dot diçka të tillë. Kështu pse u dashka që ateistët të rrinë të merren me idetë e çdo bindi, zeusi, mithre, omi, apolloni, jahvehu, allahu, krishti etj., kur vetë pohuesit e ekzistencës së këtyre nuk provojnë hiçgjë? (As përkufizimin!)

Të kërkosh provë për çdo ide/fantazi që i hipën dikujt në kokë, është rregull logjik dhe përdoret kudo në jetën e përditshme. Dhe vetë fetarët e përdorin në jetën e përditshme, por thjesht sapo vjen puna te XYZ-at, ata ndërrojnë pozicion. Kur një fetar kërkon prova për ekzistencën e XYZ-ave të feve të tjera (dhe natyrshëm në mungesë të këtyre provave, ai i hedh poshtë ato fe) përse nuk kërkon prova dhe për fenë e vet? Këto janë të ashtuquajturat standarde të dyfishta të besimtarëve.

Ateistët thjesht kanë një standard logjik/real: zbatojnë arsyetimin. Si iu shpëton njeriu mashtruesve e matrapazëve në jetën e përditshme, meqë ra fjala, me besim apo me arsye? Në atë grupim mashtrimi e matrapazllëku hyjnë dhe institucionet fetare për ateistët (Zoti & Co. Incorporated Industries).

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Citim Postuar më parë nga vampiro
    Mnyra me e shpejt me u bo ateist, eshte me lexu biblen a kuranin a cdo liber tjeter fetar.
    tested on humans
    Vampirooooo, nuk e di s ea eshte mendimi yt ky, apo e ke lexuar dikun?
    Mue shume po me pelqen dhe ka shume te vertete ne te.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Armandoboni.com Maska e White_Shadow:)
    Anëtarësuar
    28-02-2005
    Vendndodhja
    Duke ikur ne hene per te dale nje xhiro nga MArsi me EMInene
    Postime
    248
    mnyra me e shpejt me u bo ateist, eshte me lexu biblen a kuranin a cdo liber tjeter fetar.

tested on humans
    nje pyetje kam per ty une ?? Ti si je bere ateist??? Duke lexuar Kuranin??
    Per biblen nuk flas dot...

Oke ....kthe pergjigje

XXXXXXXXXXX

super saiyan Maska e vampiro
    Anëtarësuar
    04-04-2005
    Vendndodhja
    eneh probe
    Postime
    293
    po ....oke

Armandoboni.com Maska e White_Shadow:)
    Anëtarësuar
    28-02-2005
    Vendndodhja
    Duke ikur ne hene per te dale nje xhiro nga MArsi me EMInene
    Postime
    248
    po ....oke

hm..........pse je bere...se atje thote:-DHE NE ZBRITEM HEKURIN VETEM PER TE QENE I DOBISHEM PER JU...
    ketu fjala e zbritem do te thote qe ka ardh nga lart dhe shekullin e fundit eshte zbuluar qe hekuri ne toke ka ardhur nga shperthimet e yjeve te vjetr pra nga hapesira.....
    Nje pyetje per ty mund ta dinin njerezit e asaj periudhe qe hekuri kishte ardhur nga lart pra nga hapesira ?????

Bye

Perjashtuar Maska e Ryder
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    Po oke...mund ta dinin...qe ne mitologjine greke (Daedalus psh) flitet per armet te cilat metal-punuesit benin me materialin qe gjenin ne meteoret e rene nga qielli...oke...kerko iher pergjigje logjike para se te cosh duart nga qielli...nqs ska pergjigje logjike dmth qe nuk esht gjetur hala jo se mund te gjehet ne bestsellerat e zotit...hiq dore nga feja, behu cun i mbare.

...
    Anëtarësuar
    26-11-2003
    Vendndodhja
    PARIS me Xhej-n jo Lopezin jo :P o mo e mir se Lopezi
    Postime
    1,428
    Nuk jam ateist, por besoj me lejohet te them dicka.

Duke lene pak menjane faktet do doja te veja ne tavoline dy karta ose dy mundesi edhe te shohim se cilen preferoni edhe kush eshte me i fituari.

E para 1) Zoti nuk ekziston. --Ne kete rast s'ka asgje pas vdekjes, njerzit shuhen pergjithmone, s'ka Zot.

Nje Besimtar i Zotit - Jetoi, nje jete te paster, me shprese tek Zoti dhe shpesh here gjeti fuqi e mbeshtetje. Jetoi dhe i provoi gjerat njesoj si nje mosbesimtar, por ne menyren qe i pelqente atij. Krijoi familje, u shkollua shkoi ne pune erdhi ne shpi etj. Kur i ndodhen fatkeqesite besoi tek zoti dhe ju mbeshtet atij e kjo gje e ndihmoi shume. Etj etj edhe pastaj vdiq.

Nje mosbesimtar-- Edhe ky jetoi sipas qejfit te vet. U lodh gjithe jeten ti mbushte mendien vetes qe nuk ka zot. Nuk besoi ne zot edhe duhet theksuar se keta njerez i tremben shume vdekjes, fatkeqesive, dhe shpesh jane pre e depresioneve edhe katastrofave mendore. Megjithate jetoi e u "kenaq" sipas menyres se vet. U shkollua, punoi etj etj edhe vdiq.

Ne kete rast asnjeri sdel me i fituar se tjetri (pra besimtari dhe mosbesimtari). Jetuan, vdiqen. Mbaroi filmi.

E dyta 2) Zoti ekziston-- Pra ne kete rast Zoti ekziston dhe fjala e tij i eshte komunikuar njerezve.

Nje Besimtar i Zotit- Do te fitoj nga kjo, per besimin qe kishte dhe te mirat qe ka bere per hir te Zotit.

Nje mosbesimtar - NO COMMENT------JUST FUCKED UP-------------------
    HOLLAND...

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •