Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 38
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    29-09-2004
    Postime
    1,466
    Citim Postuar më parë nga FLORIRI
    Ky eshte nenforumi i ateisteve dhe i respektoj mendimet e tyre.Shpresoj qe nuk do te me fshihet kjo teme pasi nuk kam qellim te lendoj njeri.Thjesht debat!

Nese ka mundesi me sillni ndonje fakt llogjik qe Zoti nuk egziston dhe une ta flej mendjen njehere e pergjithmone e mos te lodhem duke kerkuar fene e vertete.Pra me ndihmoni edhe mua te zgjohem.

Ju pershendes Floriri!
    njeriu kur provon dicka nuk e provon qe eshte gabim por gjithmone provon te verteten.

Prandaj pyetja bie te ty dhe te te gjithe qe besojne ne zot. Ju duhet te provoni nqftse zoti egziston, dhe deri tani se keni provuar.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Citim Postuar më parë nga liveintwoplaces
    Kush beson se mund të provojë se Zoti egziston është i marrë. Një gjë e tillë as provohet dhe as vërtetohet. Por kjo nuk do të thotë se ju që nuk besoni nuk duhet të na provoni/vërtetoni të kundërtën. Kaq kollaj mendon se do e kalosh lumin ti?
    E ku dilni me gjithe keto qe thoni?

A mos valle paaftesia/pamundesia e ateisteve per te vertetu mosegzistencn e nje Krijuesi ia ul vlerat mosbesimit te tyre dhe ia shton vlerat besimit te atyre qe thone se ka nje Zot?

ajo qe thote i_pakapshmi ka kuptim, per mendimin tim. Ti qe beson ne diçka "duhet" ta vertetosh dhe jo ai qe nuk beson. Ai zaten s'beson ngaqe nuk e verteton dot... Ti beson ngaqe...?

atyre qe besojne do u thoja qe te mos i futen ketyre lojrave kotmekot...
    besimi eshte tjeter; llogjika/shkenca eshte diçka tjeter...

Nese qe te besosh/mosbesosh do kushtezohej nga faktet shkencore/llogjike çdo gje do ish e prere e nuk do kish vend per iskutim...!
    Ndryshuar për herë të fundit nga [xeni] : 20-04-2005 më 13:55

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    29-09-2004
    Postime
    1,466
    Kush beson se mund të provojë se Zoti egziston është i marrë. Një gjë e tillë as provohet dhe as vërtetohet. Por kjo nuk do të thotë se ju që nuk besoni nuk duhet të na provoni/vërtetoni të kundërtën. Kaq kollaj mendon se do e kalosh lumin ti?
    genius, did newton prove that gravity doesn't exist, is Edison know for his failures of trying to invent the light bulb or for his invention of the light bulb.

you prove things to be, you don't prove things not to be.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    29-09-2004
    Postime
    1,466
    Sepse jeni ju që na përplasni fytyrës vazhdimisht shkencën dhe llogjikën. Hë pra ku ndodhet shkenca dhe llogjika juaj e ndritur kur vjen puna për të vërtetuar mosegzistencën e Zotit? Kjo gjë ju bën juve të "painfektuar"?
    lal shkenca dhe logjika jane per boten reale dhe natyrale, zoti eshte shpikje e imagjinates. Eshte realm i metafizikes, ose realm i njerzve qe duan te jetojne ne endrra dhe te mos jetojne sic tha Nietzsche.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Ky eshte nenforumi i ateisteve dhe i respektoj mendimet e tyre.Shpresoj qe nuk do te me fshihet kjo teme pasi nuk kam qellim te lendoj njeri.Thjesht debat!

Nese ka mundesi me sillni ndonje fakt llogjik qe Zoti nuk egziston dhe une ta flej mendjen njehere e pergjithmone e mos te lodhem duke kerkuar fene e vertete.Pra me ndihmoni edhe mua te zgjohem.

Ju pershendes Floriri!
    A ka apo jo Perendi, nuk due ta mohoj e as pohoj.
    A ka perendi ne ate forme si e pershkruajne librat dhe fete e ndrushme? JO!
    Lexo nje shembull dhe dhe vlereso vet
    http://www.gambletribune.org/article1040.html
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

djalli,më i dashuri i Zot
    Anëtarësuar
    23-03-2005
    Vendndodhja
    Në Zvicerr
    Postime
    115

Besimi dhe mosbesimi...

Sot në shekullin XXI njerëzit janë më të shkolluar se në çdo shekull tjetër. Nëse shkenca apo llogjika do ishte një mjet për të pastruar mëndjet e njerëzve nga "ëndërrat" e tyre metafizike, sot më shumë se kurrë do ndodhte një gjë e tillë. Hidhi një sy botës perëndimore. Nuk po flas për drejtësinë e besimit të tyre, por thjesht për një një besim të përgjithshëm në Zot. Pothuajse të gjithë, (me përjashtim të një pakice të vogël, të cilët ose do jenë komunistë ose të ndikuar nga disa teori ateiste) të varfër, të pasur, të shkolluar me universitete apo të pashkolluar, kanë një frikë të brëndshme kur përmendet fjala Zot. Pothuajse të gjithë shkojnë në kishë për të ndezur ndonjë qiri, apo në xhami për tu falur. Dhe me të vërtetë lind pyetja: "Kaq të marrë janë këta njerëz saqë të mos kuptojnë se nuk ka Zot? Mirë në mesjetë që njerëzit gënjeheshin lehtë pasi ishin analfabetë dhe injorantë por edhe tani?

Dy gjëra dalin, ose ju jeni njerëzit me IQ më të lartë se i tërë njerëzimi dhe si të tillë vetëm ju mund të kuptoni gjëra tepër të ndërlikuara, ose ju jeni mjaft...çfarë të them, naivë sa që të lini mënjëanë këto pyetje të thjeshta.

Megjithatë ju keni një të mirë që njerëzit e tjerë besimtarë nuk e kanë. Ju jeni të sinqertë, ju nuk jeni hipokritë. Ju shihni krimet dhe poshtërsitë që ka bërë feja gjatë shekujve dhe guxoni t'a hidhin poshtë atë. Brravo! Ju lumtë! Ju përgëzoj për këtë gjë, Por mos vallë keni edhe një gjë të keqe që nuk e keni vënë re. Mos valle jeni edhe shortsighted? (nëse nuk gabohem në shqip quhet dritëshkurtër) Mos vallë ju nuk keni mundësinë të shihni përtej fesë?

Besimi dhe mosbesimi janë që të dyja gjëra individuale,jo shoqërore!Përderisa çdo njeri ka kokën e vet dhe nuk është i lidhur me kablo përquese me kokën e dikujt tjetër,ai ka mundësi të gjejë vet se çka don për jetën e tij shpirtërore,në këtë rast fenë apo Ateizmin.

Se a jemi ne ateistët më IQ,këtu nuk ka dyshim fare që na jemi më të sofistikuarit!

Sa për ate se si jemi ne dritëshkurtër apo dritëgjatë,neve kemi dritë të mjaftueshme për vedin tonë aq sa na nevojitet drita e të pamurit!

djalli,më i dashuri i Zotit!

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Pra ti nuk e verteton me fakte llogjike kete por thjesht e beson
    Kjo qe them vertetohet kur ti thua se mua nuk me interesojne,duhen,apo hyjne ne pune mendimet e tjereve pra ti beson ne materie pa fakte llogjike.

PS.Tema kerkon nje fakt te vetem llogjik qe e mohon kategorikisht egzistencen e Zotit.Akoma nuk ka dale asnjeri te sjelli.

Floriri, e para fare ti akoma nuk di ta pershkruash ne veten tende kete Qenie te Mbinatyrshme. Te tema "Perkufizimi i zotit" akoma nuk eshte dhene ndonje ide se cfare eshte brenda jush kjo gje qe njihet me fjalen "zot". Ne qofte se ti do te arrish ta pershkruash kete subjekt me te gjitha karakteristikat e tij, atehere do te marresh urgjentisht nje pergjigje llogjike se pse ne mendojme se nuk ekziston.

E dyta, barra e proves bie gjithmone mbi ate qe afirmon dhe jo ate qe mohon.
    Jepme nje fakt pse ajo qe ju quani "zot" ekziston dhe sidomos qe ekziston sipas modelit tuaj monoteist hebraik.

E treta, pse nuk ekziston babagjyshi i vitit te ri (i cili eshte pambarimisht me efektiv per femijet sesa eshte ky supozimi juaj per te rriturit) ???
    Prektora

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    ".. mendje e infektuar nga pema e njohjes se mires dhe te keqes.."
    Marrja e njohurive eshte infektim, e?

Une nuk thashe se e besoj ate qe ju e quani zoti nisur nga morali. Thashe se dhe ate pjese te librave tuaj qe laiket e cilesojne si te dobishme duhet ta shqyrtojne shume mire perpara. Mizori te tilla te menxyrshme te kryera nga Jehovahu juaj, jane shume te demshme per mendjet e njoma feminore.

E cuditshmja eshte se pas gjithe atyre horroreve qe pershkruan duke ja atribuar kesaj Qenieje te Mbinatyrshme, arrin te thuash se kjo dicka eshte vete esenca e dashurise.

Matrix.. mjafton pak bon-sense. Edhe sikur ky supozimi juaj te ishte e vertete, dhe te behej i njohur per te gjithe, une cuditem se si mund te adhurohet dicka qe kryen mizori te tilla.
    Prektora

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    une cuditem se si mund te adhurohet dicka qe kryen mizori te tilla

Jo, ne nuk mundemi ta adhurojme Ate. Askush nuk mundet, pervec Birit!

Askush nuk e do Atin, pervec Birit te Tij.

Mendjet tona shohin nje perendi mizor qe vret dhe qe nuk vepron asnjehere ashtu sic presim ne, po Biri brenda nesh, sheh Atin e Dashurise!
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    29-09-2004
    Postime
    1,466
    Sot në shekullin XXI njerëzit janë më të shkolluar se në çdo shekull tjetër. Nëse shkenca apo llogjika do ishte një mjet për të pastruar mëndjet e njerëzve nga "ëndërrat" e tyre metafizike, sot më shumë se kurrë do ndodhte një gjë e tillë. Hidhi një sy botës perëndimore. Nuk po flas për drejtësinë e besimit të tyre, por thjesht për një një besim të përgjithshëm në Zot. Pothuajse të gjithë, (me përjashtim të një pakice të vogël, të cilët ose do jenë komunistë ose të ndikuar nga disa teori ateiste) të varfër, të pasur, të shkolluar me universitete apo të pashkolluar, kanë një frikë të brëndshme kur përmendet fjala Zot. Pothuajse të gjithë shkojnë në kishë për të ndezur ndonjë qiri, apo në xhami për tu falur. Dhe me të vërtetë lind pyetja: "Kaq të marrë janë këta njerëz saqë të mos kuptojnë se nuk ka Zot? Mirë në mesjetë që njerëzit gënjeheshin lehtë pasi ishin analfabetë dhe injorantë por edhe tani?

Dy gjëra dalin, ose ju jeni njerëzit me IQ më të lartë se i tërë njerëzimi dhe si të tillë vetëm ju mund të kuptoni gjëra tepër të ndërlikuara, ose ju jeni mjaft...çfarë të them, naivë sa që të lini mënjëanë këto pyetje të thjeshta.

Megjithatë ju keni një të mirë që njerëzit e tjerë besimtarë nuk e kanë. Ju jeni të sinqertë, ju nuk jeni hipokritë. Ju shihni krimet dhe poshtërsitë që ka bërë feja gjatë shekujve dhe guxoni t'a hidhin poshtë atë. Brravo! Ju lumtë! Ju përgëzoj për këtë gjë, Por mos vallë keni edhe një gjë të keqe që nuk e keni vënë re. Mos valle jeni edhe shortsighted? (nëse nuk gabohem në shqip quhet dritëshkurtër) Mos vallë ju nuk keni mundësinë të shihni përtej fesë?
    Chmosky tha qe 30% e njerzve jane the intelligent mass dhe 70% jane moranic mass. Ata qe besoj ne zot bejne pjese te 70%, jo vetem per ket arsye por edhe per faktin qe jane njerez te dobet dhe nuk e marrin ne krah jeten e tyre por nxjerrin zotin per te shpjeguar fatkeqsite dhe te mirat qe ju ndodhin.

Pse shumica thot qe dicka eshte e drejte nuk dmthn qe eshte e drejte.

Mos harro qe ajo shumica qe beson ne dicka hyjnore vrau Sokratin.

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •