Politika fetare ne demokracine tone eshte njelloj paradoksale dhe e rrezikshme cfaredolloj ngjyre te kete
Ndoshta une gabohem, por mendoj se feja, dashuria, morali, politika dhe shkenca ndodhen ne nivele te ndryshme te se gjithes.
Besimi fetar vepron ne cdo moment te besimtari bashke me parimet morale apo njohurite shkencore dhe ndikojne jeten e perditshme(edhe zgjedhjet politike).
Kur perzihet koncepti i politikes me fene (perfaqesoj zotin se me keni dhene votat dhe une jam fetar, apo nuk ka zot se me keni dhene pushtet dhe une jam ateist ), apo me moralin(jam i mire sepse jam ne pushtet ), apo me shkencen(e=mc2 se keshtu do populli ), apo me dashurine(me dashuroni se me keni dhene pushtet....), krijohet paradoksi qe ne disa raste mund te jete thjesht qesharak, ne raste te tjera eshte antiporta e totalitarizmit...
Besimtaret e cdo feje, jane SHTETAS, kane te drejte te votojne, me ane te votes zgjedhin njerezit qe bejne ligjet te cilave si shtetas duhet tu nenshtrohen.
Politika e nje kombi merret me zgjedhjen midis alternativave per interesin kombetar, dhe ne interesin kombetar futen dhe interesat e cdo shtetasi, askush nuk ka te drejten absolute ne asnje sistem(njerezor)...
Prandaj perseris se
KEMI NEVOJE SI ASNJEHERE PER NJE POLITIKE LAIKE, PER NJE ADMINISTRATE LAIKE, PER SHKOLLE LAIKE DHE PER LIGJE QE MBROJNE LAICITETIN, DHE NUK KRIJOJNE VEND PER PERĒARJE.
PS: nese i beni keto pyetje perfaqesuesve te te njejtit komuniteti fetar ju siguroj qe pergjigjet do jene shume te ndryshme
Cilat jane interesat e komuniteteve fetare per te cilat duhet te krijohen parti politike fetare per ti mbrojtur?
Kush ka te drejte nga pikepamja fetare te zgjedhe personat qe do mbrojne interesin e ketij apo atij komuniteti fetar?
A eshte e drejte nga pikepamja fetare te thuhet se dikush po mbron interesin e nje komuniteti fetar sepse ka marre shumicen e votave te ketij komuniteti?
A eshte e drejte nga pikepamja fetare te thuhet se eshte ne interesin e komunitetit fetar kjo apo ajo gje sepse u votua nga shumica?
Brenda te njejtit komuniteti fetar a eshte e drejte te thuhet se duhet pranuar ky ose ai interpretim i shkrimeve te shenjta sepse keshtu ka votuar shumica?
Krijoni Kontakt