Kemi pasur fatin historik te tille zoti Mihill, Sot asnje pjestar te cilitdo qofte konfesion nuk mund ta fajesoje askush pse i perkete mu atij besimi,sikurse nuk mund te mburret asnje per meritat personale per kete perkatesi. Ky eshte nje realitet i trashegur . Eshte fat i madh qe populli shqipetare nuk ka bere asnjehere lufte fetare mes veti,perkundrazi gjate tere historise ka dominuar ne teresi toleranca fetare ,qe duhet kultivuar edhe me shume.Per te gjetur pergjegjejen ne pyetjen e parashtruar nga ju zoti profesor duhet nisur nga historia . Besimi katolik eshte me i vjetri besim monoteist i shqipetareve,dhe sipas nje logjike ,po te kishte mundesi atje edhe duhet kethyer. Kjo eshte edhe ne perputhje me rrugen te cilen populli shqipetar e ka marre per inkuadrim ne BE dhe NATO. Vertete me duket e pa mundur qe te mund te realizohet nje gje e tille. Andaj zoti Mihill me se miri eshte te respektojme realitetin dhe teafirmojme vlerat e perbashketa kombetare si gjithnje,duke i lane besimin secilit si zgjedheje personale.Besimtaret e vertete duan e duan dhe i sherbejne fese te ciles i perkasin ,por kurre ne asnje menyre nuki mohojne tjetrit te drejten te besoje ne fene e vete dhe ne menyren e vete. Mendoj se logjika e ekzistimit te nje Zoti,qe une e besoj, na vetedijeson se te gjitha menyrat elutjeve nese behen nga zemra dhe ne menyre te devoteshme,arrijne ne te njejten adrese. Perndryshe ju zoti profesor ju njoh personalisht dhe kam respekt te madh ndaj personalitetit tuaj,andaj per te paren here u inkuadrova ne debatim rrezj besimit fetar. Ju pershendes nga zemra.Me kenaqesi te veqante do te debatoje ne temat e mendjes suaj te ndritur qe edhe une sado pak te kontriboj ne misionin tuaj te intelektualit te nivelit shum te larte.Respekte dhe pershendetje te gjithe kolegeve tuaj ne punen tuaj te shenjte qe me aq zell dhe entuziazem kryeni.Postuar mė parė nga Mihill Shala
Krijoni Kontakt