Close

Rezultati i Sondazhit: A mbėshtesni krijimin e partive me karakter fetar?

Votues
315. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Po

57 18.10%
  • Jo

242 76.83%
  • Nuk e di

16 5.08%
Faqja 10 prej 10 FillimFillim ... 8910
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 99 prej 99
    About Girl Maska e Kacamistri
    Anėtarėsuar
    13-01-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    7
    Pershendetje te gjitheve.

Une nuk e mbeshtes krijimin e partive politike me karakter fetar pasi mendoj se kjo nuk eshte dicka e mire. Duke hedhur veshtrimin tone diku andej nga lindja e mesme, ku ka shume parti me karakter fetar, dhe atje ka lufte politike edhe brenda partive e grupimive te se njejtes fe, imagjino pastaj po te ishin fe te ndryshme. Pastaj, feja ne vetvete eshte nje politike me vete, pasi duke shikuar se cfare ndodh ne institucionet fetare kudo neper bote, intriga nga me te ndryshmet, fjalime e deklarata nga me provokueset, jam i bindur qe ato institucione jane si te themi institucione partiake me vete.

Kemi boll politike keshtu sic jane institucionet fetare tani, nuk besoj se do ishte mire qe te perfaqesoheshin dhe ne politike te mirefillte, haptazi. Pastaj politika nga ata fetare qe jane tamam fetare cilesohet si dicka e ulet, njerezit e politikes nga keta fetare cilesohen si njerez pa karakter, e cfare kuptimi do kish pastaj feja e vertete nqs do perfshihej dhe vete ne politike ?
    Keshtu qe me mire sic jane tani.

Kacamistri
    The Man Who Sold The World

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    30-10-2004
    Postime
    705
    1-PARTIA MYSLYMANE 100% E ANTARESIS MYSLYMAN!

2-PARTIA DEMOKRISTJANE 71.59 % E ANTARESIS MYSLYMAN!

3-PARTIA DEMOKRISTJANE NE KOSOVE 53.79% E ANTARESIS MYSLYMANE!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Albo : 09-09-2007 mė 01:30

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga fisniku-student Lexo Postimin
    nese je nje analist ateher bisedojm per kete tem a nese vetem ke ndegjuar per kete qeshtje vetem neper lajme ne TV ateher vetem thuaje mendimin tend dhe thuaj se nuk di asgje ,vetem fola me falni!

pse jo te futet feja ne politik nuk ka asgje te keqe ,vetem se futet edhe ndergjegja dhe morali ne politik ky eshte ndryshimi i cili i pengon politikes.

te mos mirren shembuj se si ka vepruar kisha ne te kaluaren derisa ka qen dominuese per udheheqjen eshtetit,se vertet ajo ka gabuar dhe nuk ka vepruar mire dhe thjesht nuk ka funksionuar si duhet.
    por merrni shmebull ne ato vende ku sundon sheriati (ligji islam) shikojini statistikat ekrimeve dhe prostitucionit deh vjedhjeve :dalin statistikat te cilat jan aq te vogal;a sa qe krahasohen ,me ndonje prej qyteteve te shqipris ,sa behen krime ne nje shtet ku sundon sheriati behen ne nje qytet te shqipris ton .d.m.th po krahasohet shteti i madh me nje qytet te vogel deh po del se ky qyteti ivogel ben krime me shum se gjith ai shtet i madh .mirpo problemi qendron tek sheriati dhe feja ne politik.
    sipas ketij te fusim sheriatin,ta bojm Shqiperine republike islamike,dhe kte fisnikun,ta bojm president...............ēa thu mer ti,ik or dreq me gjith statistikat e sheriat leshit,ku mer vesh ti ēa ka bo kisha ne te kaluaren.......ēa ka bo islami e di ti?ka bo ate qe ishim nacioni i fundit qe kemi fitu pavarsine nga turqit, dhe e fitum pavarsine per merit te atyre Shqiptareve qe e luftun islamin dhe turkun.
    shifni ktu posht se ēa bojn keta me ate sheriatin e tyre,dhe na flet per krime
    PS.te me falin antaret dhe moderatoret,por tipa si ky nuk durohen
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anėtarėsuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Une personalisht nuk e mbeshtes perzierjen e fes ne politik , do te sjellte cregullime te ndryshme dhe grindje mes feve dhe partive , keshtu qe jam per JO.
    Sui generis

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Shifni nji tjeter se ēa bo sheriati,
    Shqiperia eshte dhe keshtu do jete gjithmone,republike laike.
    Fetare merruni me punet e zotit,nuk keni pune me politiken.
    Do me u bo hoxha politikan,eh ēa gallate
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Fierak 100% Maska e Ujku'80
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    584
    nuk duhet absolutisht te kete parti me karakter fetar. Nuk eshte problemi tek emri i partise, por tek programi i tyre. Feja duhet te jete e ndare gjithmone nga politika. Shqiperia eshte dhe duhet te mbetet republike laiki. e ka thene mire i pari.
    FEJA E SHQIPTARIT ESHTE SHQIPTARIA.
    Liberté, égalité, fraternité

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anėtarėsuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    une jam kunder
    Apsolutikisht jam kunder,sepse kjo qon ne ndarje mos mendoni qe edhe njerzit e feve jan me te mir se sa politikajt,edhe ata ne nje menyr bejn luft te sundojn ne emer te feve.Shteti eshte i ndar nga feja dhe nuk guxon feja te perzihet ne punet e shtetit.Paramendoje nes vehabistet fitojn pushtetin nje dit dhe na detyrojn te bejm jet avganistanqe apo iraninqe do ishte katastrof.

i/e regjistruar Maska e Hajrush
    Anėtarėsuar
    17-09-2007
    Vendndodhja
    Ferizaj
    Postime
    91
    Postimet nė Bllog
    4
    Citim Postuar mė parė nga Veshtrusja Lexo Postimin
    mendoj se feja eshte dicka personale dhe nuk mendoj se duhet "pleksur" me politiken...!

megjithate, cdo njeri/grup duhet ta kete mundesine te krijoi parti politike. (se sa e mire do te ishte krijimi i kesaj pastaj eshte relative dhe varet te inicuesit, te qellimet, etc...)

ne krahun tjeter, smund te them absolutisht se "nuk do te votoja per nje parti fetare" pa qen e sigurt mbi qellimet e kesaj partie se pari...
    Nuk jam shumė i sigurt se kėto parti merren me qeshtjet fetare, Apo vetėm janė emėruar si tė tilla pėr hirė tė famės,sėpaku unė e kam kėtė mendim.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Hajrush : 24-09-2007 mė 18:06 Arsyeja: Nga pakujdesia bėra ca gabime nė dr.shkrim por edhe logjik.

i/e regjistruar Maska e Hajrush
    Anėtarėsuar
    17-09-2007
    Vendndodhja
    Ferizaj
    Postime
    91
    Postimet nė Bllog
    4

Exclamation

Nuk jam shumė i sigurt se kėto parti merren me qeshtjet fetare . Ato vetėm janė emėruar si tė tilla pėr hirė tė famės,namit qėkanė ata emra.Sėpakut unė e kam kėtė mendim,ndoshta edhe jam nė lajthitje .

Faqja 10 prej 10 FillimFillim ... 8910

Tema tė Ngjashme

1. Politika shqiptare
    Nga Redi nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 08-05-2006, 19:12
  2. Politika Shqiptare
    Nga Sabriu nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-03-2006, 14:58
  3. Shoqėria Civile dhe Politika
    Nga liberal nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 03-09-2004, 19:07
  4. Vendet arabe dhe perendimi
    Nga Eni nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 10-09-2003, 08:47
  5. UNMIK-u dhe KFOR-i kanė pezulluar aktivitetet e TMK-sė jashtė vendit
    Nga mani nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 11-05-2003, 17:04

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •