Suksese ne misionin e tij fisnik Papes se Ri !
Suksese ne misionin e tij fisnik Papes se Ri !
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga StterollA : 19-04-2005 mė 19:53
Njeriu me afet i Papa Gjon Palit te Dyte,kardinali gjerman Ratzinger eshte zgjedhur sot ne fronin me te larte te Vatikanit.
Paste bekimin e Zotit ne misionin e tij fisnik por edhe te shenjte.
PS Gjilanso,kete here fshiva vec postimin tend hipokrit dhe shpirtvogel,ne te ardhmen do te jepet mundesia te shprehesh mizerjen e shpirtit larg faqeve te ketij forumi.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga kolombi : 19-04-2005 mė 23:01
"Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"
GETE
Do zoti i ngjan Gjon palit
Shpresoj qe ndikimi pozitiv te arrije deri ne kishen e krishtere ortodokse per djemte e dhunuar nga prifterinjte ortodkse.Postuar mė parė nga Manulaki
Jan 2 foto gjat ceremonis.. ajoe 3 tymit te bardh me sa lexova ashtu ishte , qe nese del tymi ndryshe smund te fitoj , pasi nuk kuptoj mire kto.
Suksese i uroj Papes Se Ri..!!
Mė gėnjeu pasuria, jeta vrap mė iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka nė dhe tė huaj do tė vdes..
Urime besimtareve katolike per Papen e Ri!
Sa per sqarim D&G, Ratzinger ishte nje nga kardinalet me konservativ ne kishen katolike. Gjate skandaleve me krimet te natyres pedofile ne US, Ratzinger (Papa Benedikt) tha se akuzat ishin vetem per propagande kunder kishes, dhe pa baza.Postuar mė parė nga D&G Feminine
Persa i perket Kishes Orthodokse, vertete ne keto momente po kalon nje krize shoqerore, dhe spirituale, por me sa jam ne dijeni une, te pakten qe nga Skisma, nuk para jane "ndikuar" shume nga Vatikani, per mire apo per keq.
Tani, nga halli dhe jane "takuar" nja ca here, si psh, gjate kryqezatave, kur i rane "anash" per te vajtur ne Token e Shenjte, dhe kaluan nga Konstandinopoli, dhe ishin qe ishin aty, "moren" nja ca gjera, vrane "nja ca heretike/orthodokse," dhe vazhduan rrugen per ne jug.
Por thuaj, te shkuara e te harruara.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Lioness : 19-04-2005 mė 19:27
"Unė jam njė punėtor i pėrulur nė vreshtin e Perėndisė."
Papa Benedikti XVI
Hajde me kembe te mbare Papa i ri , qofte i bekuar nga zoti per veprat e tij me pelqeu fjalimi i tij i pare ....
![]()
Peshkopėt nuk zgjidhen me vota, zgjidhen nga vetė Perėndia qe vepron me anė tė Shpirtit tė Shenjtė tek kardinalėt.Mua per vete mu duk shume e natyrshme e logjikshme kjo zgjedhje.
Eshte turp ti urosh suksese nje peshkopi. Vetem nje jo-besimtar e ben kete gabim. Sic e tha edhe vete Papa Benedikti sot, "...une kam nevoje per lutjet tuaja". Njerezit besepake nderohen me fjale, njerezit e Zotit nderohen duke u lutur per ta.Suksese papes te ri!
Misioni i Papės nuk ėshtė i tij, por i Perėndisė. Njerėzit e Zotit nuk kanė vullnet te tyre por jetojnė pėr tė vėnė nė vend Vullnetin e Perėndisė.Suksese ne misionin e tij fisnik Papes se Ri !
Ajo qe ti nuk di eshte qe Papa i sapozgjedhur, ashtu si parardhesi i tij, jane te dy orthodhoksė, jo nė emėr por nė besim. Po ta kishe idene e besimit te Krishtere, do ta kuptoje ate qe ne fjaline e pare qe doli nga goja e Papa Benediktit te XVI pasi u zgjodh Papa.Shpresoj qe ndikimi pozitiv te arrije deri ne kishen e krishtere ortodokse per djemte e dhunuar nga prifterinjte ortodkse.
Termat "konservator", "tradicionalist", "ekstremist", "fondamentalist" qe po i vishen prej disa mediave liberale ne Perėndim Papa Benediktit XVI, jane emertimet e shumta qe besepaket perdorin per nje njeri qe beson se misioni i Kishės Katolike nuk eshte kompromentimi i dogmave dhe tradites per hir te trysnive shoqerore te kohes, por mbrojtja e kesaj tradite dhe ketyre dogmave mbi te cilat eshte ndertuar Kisha e Krishtit.
Nuk eshte Kisha ajo qe ndryshon per te kenaqur deshirat e njerezve, jane njerezit ata qe ndryshojne per te kenaqur Perėndinė.
Krijoni Kontakt