Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 56
    Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    me pelqe shume Saksofoni,prandaj dhe e degjoj shume smooth xhaz ose xhaz klasik
    edhe organo (piano me shume regjistra)eshte fantastike
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 04-08-2004 mė 21:34
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Dj Visi Maska e shqiptari02
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    192
    Citim Postuar mė parė nga Fiori
    E mbaj mend gjithmone ne fund te vitit ne tetvjecare (shkolle muzike) ziheshim me te klases cila vegel ishte mbreteresha e veglave. Sigurisht secili do mbronte veglen qe i binte vete, aq dinim...me vone e kuptuam qe cdo vegel eshte mbretereshe ne llojin e saj.

Une kuptohet per tere ato ore, qe kam dashur ose me kane detyruar te shpenzoj duke studiuar - violinen kam per zemer. Por edhe piano kur me zgjon motra qe ne 5se te mengjesit se u bie shkalleve nuk eshte keq...

Nje shoqja ime me tha se nga klasa ku kam qene Nikolla, Eriola dhe Klejda vazhdojne liceun ne Tirane...po ju ra rasti te lexoni ketu - ju pershendes te treve

Paēim
    Fiori te kam pyetur disa here se ne cfare klase ke qene po tani me ne fund e nxore qe ke qene ne klase me Nikollen Eriola dhe Klejda Mos gabohem Eriola dhe Nikolla jane per violine kurse Klejda per piano, I njoh te tre personalisht Nikolla per mua eshte i pa aritshem, Nejse mos dalim nga tema une luaj kitare por desha te them qe per mua violina eshte vegla me e bukur pasi eshte konsideruar nga muzikantet si nje vegel qe eshte ne gjendje te percjelle te degjuesi qarte se per se behet fjale ne ate pjese te luajtur (dashuri,dhimbje,gezim, natyre,) neqofte se futesh thelle ne pjesen muzikore e kupton vertet perse behet fjale eshte vertet magjike..
    Opinion is like ass.. Everybody has one!

Tralala Maska e Rajli
    Anėtarėsuar
    23-02-2005
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    10

Violonēeli

Violonēeli jo vetem me pelqen, po e kam dhe profesion. Pastaj vjen klarineta, (ose gerrneta)

Thumbs up Me te bukur se klarineta nuk ka.

Kjo eshte klarineta.

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Il_principe86 : 06-04-2005 mė 18:31

Thumbs up Ja edhe nje klarinet tjeter.

Eshte vegla me e bukur e shqipetareve, eshte krenarija jone.
    Apo jo?!

Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    192

Thumbs down Jo!

Klarineta s'eshte vegel shqiptare si mund te ndihesh krenar? nuk eshte dicka qe e kemi shpikur ne si shqiptare atehere do te ndiheshim krenare, Eshte nje vegel e bukur se ve ne dyshim po pive dy gota se mer me vesh se eshte klarinete se eshte trombon. Il_principe kush eshte nje vegel qe e kemi shpikur ne si shqiptare?te te ndihmoj pak se mos thuash qe kemi shpikur shume fatkeqesisht eshte vetem 1 vegel qe ne si shqiptare e kemi shpikur 80% e veglave jane Turke.

Citim Postuar mė parė nga shqiptari02
    Klarineta s'eshte vegel shqiptare si mund te ndihesh krenar? nuk eshte dicka qe e kemi shpikur ne si shqiptare atehere do te ndiheshim krenare, Eshte nje vegel e bukur se ve ne dyshim po pive dy gota se mer me vesh se eshte klarinete se eshte trombon. Il_principe kush eshte nje vegel qe e kemi shpikur ne si shqiptare?te te ndihmoj pak se mos thuash qe kemi shpikur shume fatkeqesisht eshte vetem 1 vegel qe ne si shqiptare e kemi shpikur 80% e veglave jane Turke.
    Hej une nuk thashe qe e kemi shpikur ne klarineten, nuk e thashe aspak kete, po qe ajo eshte ne traditen tone dhe eshte prezent ne cdo dasem dhe ne cdo kenge popullore shqipetare, per kete e kisha fjalen.
    Jam shume kurioz te dij se kush eshte kjo vegel qe e kemi shpikur ne?

progress Maska e BvizioN
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Te gjitha ne pergjithesi,po per mua Piano eshte vegla me e preferuar.Tingellon mrekullueshem ne c'do lloj muzike.
    Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.

Une Ti Dhe Zoti Maska e EDUARDI
    Anėtarėsuar
    06-09-2003
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    1,946
    Citim Postuar mė parė nga albani
    Vengla me e pėrsosur eshte gitarja eletrike, mua shum me pėlqen ka nje tingull shum te bukur.

Dhe un jam i apasionuar mbas Kitares
    Takohemi Ditėn e Gjykimit

Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    192
    Citim Postuar mė parė nga Il_principe86
    Hej une nuk thashe qe e kemi shpikur ne klarineten, nuk e thashe aspak kete, po qe ajo eshte ne traditen tone dhe eshte prezent ne cdo dasem dhe ne cdo kenge popullore shqipetare, per kete e kisha fjalen.
    Jam shume kurioz te dij se kush eshte kjo vegel qe e kemi shpikur ne?

Nuk eshte fakt akoma publik por mendohet qe Okarina (Ocarina) eshte nje vegel e shpikur nga shqiptaret e para dhe e vetmja me vjen keq neqoftse te kam keqkuptuar por mesazhi yt shprehte qarte korigjimin tim.

Shnet...

Ja nje fotografi e Okarines

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Polifonia Popullore
    Nga Eni nė forumin Folklori shqiptar
    Pėrgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 23-05-2023, 16:43
  2. "Revolucioni vonuar" dhe Ahmet Krasniqi
    Nga Brari nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 214
    Postimi i Fundit: 20-09-2018, 13:55
  3. Adem Demaēi
    Nga lum lumi nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 309
    Postimi i Fundit: 29-11-2016, 17:56
  4. Shkrimet e Hershme: Bariu i Hermansit
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 13-12-2006, 08:01

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •