Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 54
    … ßriläntě … ΅ Ų λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anėtarėsuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577
    Hemoroidet janė prej sėmundjeve tė anusit dhe rektumit. Kėto janė portat e jashtme tė sistemit boshatisė sė trupit. Hemoroidet janė zgjerimi i venave hemoroidale nė anus dhe tė varurit e tyre duke marrė ngjyrė blu nė tė kuqe. Ndonjėherė mund tė formohen tromboza brenda tyre duke shkaktuar dhimbje tė forta dhe enjtje (edem). Por shenjat mė tė shpeshta janė hemoragjia me gjak nė tė kuqe tė fortė dhe kruajtje. Zakonisht nuk janė tė dhimbshėm.

Formimi .....

Shkaku kryesor ėshtė konstipacioni (kapslliku). Mė pas mund tė rradhisim kolitin, proktiti, infeksionet e zorrėve, alkooli, higjiena, zmadhimi i prostatat, qėndrimi i tej zgjatur nė shtrat apo nė kėmbė, hipertensioni portal, miomė uteri, shtatzėnia, kistet e overit, kolla kronike, mbipesha apo problemet e lindura tė mureve tė venave.

Llojet e hemoroideve

Sė pari ndahen nė tė brendshėm dhe tė jashtėm. Ato qė janė nėn vijėn qė ndan qelizart e anusit nga tė zorrėve tė trasha janė tė jashtme dhe ato hemoroide qė janė sipėr kėsaj vize quhen tė brendshme. Shumica janė tė brendshėm dhe kanė 4 gradė. Ka akut dhe kronik apo i thjeshtė dhe i komplikuar.

Grada e parė:
    Kur hemoroidi qėndron brenda dhe nuk shihet veēse me anoskop. Si shenjė ka vetėm hemoragji (pikon gjak). Zakonisht janė pa dhimbje, janė mė tė vogla se 1 cm dhe nuk preken me dorė.

Kurimi: Mund tė lidhen ose mund tė pėrdoret injeksioni i njė lėnde sklerozane apo me lazer mund tė koagulohen. Ska nevojė pėr operacion. Zakonisht njė diet e mirė, shplodhja e mjaftueshme dhe disa ilaēe si pomadat me kortizon ,kremrat e ndryshėm analgjezik(qetėsues) apo banjo me ujė tė vakėt bėjnė dobi. Nėse ka infeksion mund tė duhet antibiotik.
    Grada e dytė: Gjatė shtrėngimit nė banjė dalin dhe preken me dorė ndėrsa kur ngrihet nė kėmbė futen vet brenda. Janė reth 1-3 cm dhe pa dhimbje. Kanė hemoragji sikur pikon. Shkaktojnė ameni dhe ndonjėherė mund tė mos futen brenda. Edhe kėtu kurimi ėshtė jo me operacion por si nė shkallėn e parė.

Grada e tretė: Dalin shpesh jashtė anusit dhe shoqėrohen shpesh me tromboza kėshtu qė janė tė dhimbshme dhe tė enjtura. Duhen tė shtyhem me gisht qė tė futen dhe dalin pėrsėri. Megjithėse mund tė bėhen operacion pėrsėri fillohet me metodat konservative. Mė tė pėrdorshme janė lidhja dhe koagulimi infrared (lazer).
    Grada e katėrt: Kur kapslliku bėhet kronik dhe hemoridet zgjaten jashtė anusit si nė tualet ashtu edhe kur qėndrohet gjatė ulur. Janė vena tė fryra, pa dhimbje dhe tė qullura. Kanė hemoragji dhe probleme me ineksionet dhe pastėrtinė e kėsaj zone. Kur ulet dhe shtyp mbi to ndjen dhimbje.

Kurimi: Megjithėse disa pėrmirėsohen me diet qė pengon kapsllikun, me njė disiplinė tualeti dhe me njė higjenė tė mjaftueshme pėrsėri tek disa raste mund tė lind nevoja e kurave qė zbatohen tek gradat e tjera. Por nė shumicėn e rasteve duhet bėrė operacion.

Nėse nuk e pėrballojnė dot kėtė pėr arsye tė ndryshme atėherė gjithė jetėn duhet tė mbajnė diet me lėngje tė bollshme dhe supra, me perime dhe fruta dhe tė qėndrojnė larg ēajit (kinez), kafes, kokakolės dhe ushqimeve pikante. Edhe sporti i rregullt ka shumė dobi. Largojuni ambienteve shumė tė nxehta si sauna. Gjithashut duhet tė pihet ujė i bollshėm gjatė ditės (1.5-2 litra).

Komplikacionet (ndėrlikimet)

Si pasojė e hemorragjisė anemi, tension i ulėt, kėputje dhe zbehje. Si pasojė e plagėve dhe infektimit temperaturė. Strangulacioni: Fryrja dhe dalja jashtė anusit duke u kyēur aty dhe duke shkaktuar dhimbje si pasojė e trombozave brenda kėtyre venave. Nuk futen brenda duke bėrė tė pamundur procesin e jashtėqitjes. Pengon aktivitetin ditor. Duhet kuruar me urgjencė.

Nga: Armando Jaupaj
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-06-2009
    Postime
    3
    Ju Kisha Lut Qe Din Ndokush Nga Ju Ndonje Bar Sherus Te Hemoroideve Ose Ndonje Metod Si Te Veproj

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-03-2008
    Postime
    537
    Shko ne farmaci dhe merr nje pomade qe quhet "Preparazione H" ne italisht,kudo te ndodhesh e di farmacisti.Perdor ate dhe nderkohe mbaj dhe diete,per pune 10 ditesh s'ke me probleme.

i/e regjistruar Maska e saura
    Anėtarėsuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    Citim Postuar mė parė nga plami Lexo Postimin
    Ju Kisha Lut Qe Din Ndokush Nga Ju Ndonje Bar Sherus Te Hemoroideve Ose Ndonje Metod Si Te Veproj
    Sa u fute ne forum ,drejt e tek hemoroidet shkove
    Hajt sherim te shpejt se nuk do rrish dhe ne karrike dot ,dhe ne mezi te presim qe te na shkrush ,na lajmero per sherimin se jemi ne merak.......
    L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anėtarėsuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665

Angry

po ju tregoj nje rast humori te hidhur.
    Motra ime eshte e semure nga hemorroidet, besoj se ne shqiperi ska ngelur njeri pa qene i semure nga hemorroidet,
    ok vuante dhe vuan shume shpeshe nga krizat dhe pas shume hezitimesh vete tek doktorri ne kabinetin e tij privat qe ndodhet diku tek ........
    Mjeku pasi i vuri gishtin ne b.... i tha qe duhet operuar , por ketu tek neve ne tirane sado qe te operohesh prap do perseritet si semundje i thote mjeku, prandaj qe te mos perseritet dhe meqe e paske motren jashte shko operohu tek motra, kollajshem fare , vetem te duash
    Dhe per kaq gje i kerkoi 30 000 leke.
    U interesova ketu dhe me thane qe operacioni i hemorroideve eshte nje nga operacionet me banale per nje kirurg dhe thashe per kaq pak gje duhet te marrin rruget njerezit......

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-07-2009
    Postime
    4

lee chefree

pershendetje lee
    Nenen e kam me probleme te hemoroideve.Ju lutem nese mundet me mtregu cka duhet me bo.aea lexova postimin tend ju lutem me ndihmoni.Respekt

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-07-2009
    Postime
    4

pershendes

Citim Postuar mė parė nga Le Chiffre Lexo Postimin
    Doni te shpetoni nga majaselli (Hemorroidet) pa operacion, pa asnje ilac, dhe vetem per 3 dit?
    Me shkruani ne MP dhe ju do te shpetoni nje here e pergjithmone nga kjo semundje qe sot eshte me te vertete e perhapur ne gjithe boten.

A jam i sigurte? Ju jap garanci 100%, ju nuk do te merrni asnje ilac, asnje operacion (qe eshte i rekomandueshmi sot) dhe nuk do te beni asnje gje tjeter shqetesuese vec 7 minutave perkushtim te paket ne dite per tre dit rresht qendrim...

A eshte e provuar? Kam sheruar me dhjetra njerez te cilet sot jane te lumtur e nuk e mendojne se per vite kane vuajtur deri ne kete menyre deri kur u cliruan plotesisht.

Nuk jam shkencetar, por kam lexuar kaq shume dhe kam deduktuar kaq shume sa kam arritur ne nje "zbulim" qe po e aplikoj me nje mjek tek pacientet e tij...
    Kete informacion e kam vetem per shqiptaret...me shkruani nese vuani me te veertete perndryshe mos me humbisni kohen...sepse po te ishte une e kisha postuar ketu!

Faleminderit
    E kam lexuar postimin se per 3 dit njeriu mund te shendoshet prej hemoroideve te lutem nese esht ndonje kure qe njeriu munt ta bone vet ose dicka tjeter me trego.E kam nenen ne hall te math ju lutemm shum.respekt

i/e regjistruar Maska e fegi
    Anėtarėsuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    vėllezėr tė nderuar ndėgjova se dhjami i derrit e paska shėru njė sėmundje "hemoroidet" si ėshtė e mundur kjo qka pėrmbanė dhjami i derrit ? Njė grua e familjes ėshtė e sėmurė prej hemoroideve barėrat ja kanė sjellė edhe prej shteteve tė jashtme por ska pas shėrim dikush i paska propozu dhjamin e derrit edhe prej asaj dite nuk ka pas dhimbje sipas asaj ky ka qenė ilaqi i duhur per at, a ėshtė e lejuar kjo?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-06-2009
    Postime
    3
    Citim Postuar mė parė nga fegi Lexo Postimin
    vėllezėr tė nderuar ndėgjova se dhjami i derrit e paska shėru njė sėmundje "hemoroidet" si ėshtė e mundur kjo qka pėrmbanė dhjami i derrit ? Njė grua e familjes ėshtė e sėmurė prej hemoroideve barėrat ja kanė sjellė edhe prej shteteve tė jashtme por ska pas shėrim dikush i paska propozu dhjamin e derrit edhe prej asaj dite nuk ka pas dhimbje sipas asaj ky ka qenė ilaqi i duhur per at, a ėshtė e lejuar kjo?

Edhe une kam perdore lloj lloj barerash te ndryshme por kot, perdori vjam te derrit.Prej gjitha qe kam perdor vjami i derrit ashte lehtesusi ma i mire i smundjes ndersa per sherim mua me kan humbur krejt shpresat se edhe sipas mjekeve kjo smundje nuk ka sherim.
    Por prap po e perseris nese ndokush din ndonje bar sherus te na tregon.

i/e regjistruar Maska e fegi
    Anėtarėsuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    gjethet e rrushit te zi [lat.Vitis vinifera.]jane bime qe ndihmojne ne menyre te persosur per problemet e qarkullimit te gjakut.
    si psh kembet e renda e te fryra, variset, hemoroidet, Qarkullim jo i rregullte i gjakur... Keto gjethe permbajne nje supstace qe quhet anthocyanosides e cila i jep gjetheve edhe ngjyren e kuqe gjate stines se vjeshtes. Kjo supstance ka per karacteristike aktivitetin vitaminik te supstances P, qe do te thote, rrit ndjeshem rezistencen dhe tonikun e venave e te artereve...
    Mundt ta perdorni si "infuzjon".. Gjethet e thare mund te lehen ne uje te valuar perqate 5 deri ne 10 min.

Big Bang
    Moderator
    Moderator

Male
    Numri i postimeve: 210
    Vendndodhja: Space
    Data e regjistrimit: 06/05/2008

http://www.explorerunivers.com/

Mbrapsht nė krye

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. ju lutem me ndihmoni ta gjeje kengen e rifat berishes
    Nga Riona nė forumin Ndihmoni njėri-tjetrin
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-04-2009, 15:02
  2. Ju lutem me ndihmoni rreth ushqimit me sonde.
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 18-11-2008, 21:55
  3. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-11-2008, 10:42

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •