Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 28
    i/e regjistruar Maska e Ema
    Anėtarėsuar
    06-07-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    46

Kush me ndihmon me pergjigje ??

Kam nje peshtjellim te madh ne koke persa i perket Fese.
    E di qe me prejardhje jam katolike, dhe do doja te shkoja e te lutesha ne kishe ketu ne Londer, po nuk di as se si duhet te falem e as se cfare duhet te bej atje, sepse nuk kam qene kurre ne kishe me pare. Do donja nga ju te me tregonit se si?
    I`m just saying...
    What a person does for a living,
    does not say who they are.

Anėtarėsuar
    06-07-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    46
    JEZUS !
    Pse s`besova te ty se dita kurre c`eshte shpresa,
    pse s`te njoha ty ne mendje pata veq vdekjen......
    Tani qe po shkruaj imazhi yt eshte vargu im,
    fjala jote ne vetmine time la gjurme
    ndezi shprese per jeten...
    e thellesia e gjurmeve te tua
    nen peshperitjen e lutjeve
    ma mbushen zemren.!
    I`m just saying...

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ema, ne Londer ke Kisha shume te mira katolike. Une preferoj The Westminster Cathedral, ne Viktoria (ne qender te Londres).

Une njoh disa katolike te rinj qe merren me apologji, dmth me predikime me tema mbrojtese per besimin katolik.

Interneti ka faqet eveta katolike, po te dish anglisht, qofte edhe ndonje gjuhe tjeter perendimore si italisht etj.

========================================

Ave Maria gracia piena

Dominus tecum

benedictas tu in mulieribum

e benedictus fructus ventris tui Jesus

Santa maria mater Dei

ora pro nobis pecatorum

nunc en tis oras mortes nostraem!

====================

Kjo eshte nje nga lutjet qe me pelqen me shume edhe me pelqen ta them ne latinisht gjithmone, ne shqip eshte:

Te falem M'ri hir plote

Zoti me ty

beku je mi gjith grate

edhe beku asht fryti i barkut tyt Jezu

Shenjta Mari, nana ten Zot

lutu per na m'katnort

tash en fill t'mordjes ton. Amen
    =====================================

kjo lutje behet me rozare! po deshe te them edhe luthen -Ati yne qe je ne qiell-te cilen e di edhe ne latinisht, nje gjuhe fantastike!

Anėtarėsuar
    06-07-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    46
    Faleminderit Klod per pergjigjen tende. Problemi im nuk qendron te kisha se ska ketu, se e di qe ka plot, por se cfare duhet te bej kur te hyj brenda dhe me tej?.
    Si duhet te lutem?
    Cfare fjalesh duhet te them etj....
    I`m just saying...

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

emes

ema une kam nje mesazh per ty:

I dashur mik, a je i shpėtuar?

Shpėtimi ėshtė njė fjalė biblike dhe jo njė term qė ka dalė nga mendja e njeriut.Ky ėshtė kuptimi i shpėtimit: Sė pari, njeriu duhet tė besojė se ka vetėm njė Perėndi tė vėrtetė qė mund tė bėj diqka pėr tė dhe qė ajo qė mund tė bėjė Perėndia ėshtė e shkruar nė Bibėl.I vetmi Perėndi qė mund tė shpėtojė shpirtėrat ėshtė Perėndia i Biblės.Emri i tij ėshtė Zoti Jezus Krisht.Tek veprat 4:12 Bibla shkruan: "Vetėm Jezusi. Mesia, mund t'ju sjell shpėtim, sepse s'ka asnjė tjetėr, me anė tė cilit tė kemi mundėsi tė shpėtojmė."

A keni mėkatuar ndonjeherė?Vetėm njėherė? Keni thėnė vetėm njė gėnjeshtėr?Keni vjedhur vetėm njėherė?Njė herė mjafton! Tek Romakėt 3:23 Perėndia thotė" Sepse tė gjithė mėkatuan dhe e kanė humbur lavdinė e Perėndisė".Por njė mėkatar i shpėtuar, i ka tė falura tė gjitha mėkatet qė i ka bėrė, nėpėrmjet besimit qė ai ka tek Jezusi.Njė mėkatar i pashpėtuar mbetet nė mėkate edhe kur vdes.Asnjė njeri nuk shkon nė qiell po qe se ėshtė mėkatar.Atėherė, si ti heqim mėkatet?
    A ju shtohen mėkatet nga dita nė ditė?A keni bėrė shumė mėkate sa nuk i mbani dot nė mend?

Tė gjithė njerėzit janė mėkatarėE vetmja zgjidhje ėshtė Jezus Krishti.Ai ishte i vetmi njeri i cili ishte pa mėkat.Ai lindi dhe jetoi jetė supernatyrore.Tek hebrejėt 9:22 Bibla shkruan " Pa derdhje gjaku nuk ka falje".Gjaku ynė ėshtė i ndotur me mėkate dhe derdhja e tij nuk mund tė na pastrojė.Mėkatet mund tė na pastrojė vetėm gjaku i atij qė ishte pa mėkat.Gjaku i Jezusit.Dhe Perėndia tha qė nuk do tė na i kujtonte mė mėkatet.A nuk ėshtė ky lajm i mirė?

Tani dėgjoni kėtė.Njerezit shkojnė nė ferr vetėm pėr njė mėkat : Sepse nuk e pranojnė Jezusin si mėkatmbartėsin e tyre, si atė qė vdiq pėr mėkatet e tyre. Tek Gjoni 3:18 Bibla shkruan kėshtu "Ai qė beson nė Atė nuk do tė denohet..."
    Jezusi e dinte se sa mėkate do tė bėnit ju gjat jetės tuaj, dhe pėr hir tė dashurisė sė madhe qė ka, Ai vdiq pėr ju.Njeriu nuk ka mundėsi tė shkojė nė parajsė me forcat e veta.Ai mund ta arrije kėtė vetėm pėrmes Jezusit!

Jezusi vdiq pėr Ty personalisht, qė ti ta keshė jetėn e pėrjetshme pėrmes Tij! Ai tė don shumė dhe ėshtė i gatshėm ta ndryshojė jetėn tėnde.A do ta lejosh ti kėtė? Nėse kurrė nuk ke menduar pėr sakrificėn e Jezusit, atėherė koha ėshtė tani! Shpėtimi ėshtė shumė gjė e thjeshtė: Vetėm pendohu para Zotit, lutu qė Ai ti falė mėkatet e tua dhe dorėzoja jetėn tėnde Jezusit, si Zotit dhe shpėtimtarit tėnd.Jezusi premtoi qė kushdo qė thėrret nė emrin e Tij do tė shpėtohet dhe kjo vlen edhe pėr ty, kushdo qė ti je!

per t'u qene i krishtere nuk ka nevoje qe te beshe shume gjera te medha,(te shkosh atje apo ketu),

1- por te pranosh tani Jezusin ne jeten tende si Zotin tende Persona
    e thote fjala e Perendise(gjoni 1:12-13, veprat 16:31), pranoje edhe rrefeji mekatin tend(ēfare dolloji mekati qe te keshe, AI po te prete!!!

2- te fillosh edhe te lexosh fjalen e Perendise ēdo dite(Jozueu 1:8). keshilla ime eshte qe ta fillosh nga "Dhjata e Re"!!!

3- te fillosh edhe te lutesh perdite(ate qe ndihen ne zemer edhe jo lutje te mesuara permendesh, sepse nuk mendo qe per teshkuar te nje prind duhet te beshe nje hartim, por i thua ate qe ndihen. e njejta gje edhe me Perendine)

4- te fillosh edhe te takohesh me vellezer edhe me motra te tjere(te tjere qe kane pranuar Zotin ashtu siē e ke pranuar edhe ti)

edhe mos harro qe Zoti te do edhe vdiq per ty(ashtu siē vdiq edhe per mua) edhe te do shume, shume shume!!!

Zoti te bekofte!!! une do te lutem per ty!!!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga i krishteri : 13-08-2002 mė 21:40
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Ema me lejo tju them dicka..

Ema!
    Me lejoni qe tju jap nje "lajm te mire": Jezus Krishti i Nazaretit, vdiq ne kryq per mektate tuaja, dhe u ringjall prej vdekjes te treten dite, per shpetimin tuaj.
    Ketu FILLON rruga drejt Krishtit.
    Nese ne Zermen tuaj ju nuk e kini pranuar ende Jezus Krishtin, cdo verpim pas tij eshte i kote.
    Une do te te ftonja qe te vinje tek Krishti , nese ende nuk ke ardhur. Kur JEzus i Zgjodhi apostujt, fjalet e tij ishin: " EJA DHE ME NDIQ ".
    Pikerisht Jezusi sot po te thote: EMA: EJA DHE ME NDIQ. A JE GATI?
    Nese je gati , une po te udheheq ne nje lutje , te cilen ti mund ta thuash me gojen dhe zemren tende, duke e pohuar me gjith forcen dhe vullneti tend te lire.
    "Idashur Jezus!
    Ja tek qendroj e gjunjezuar para teje.
    Pranoj qe ti je Biri i vetmelindur i Perendise .
    Pranoj qe ti vdiqe ne kryq per mekatet e mija, dhe urinngjalle te treten dite , per drejtesimin tim, qe une te kem jeten e pasosur nen dashurine dhe paqen tende.
    Pranoj qe ti je shpetimtari i Jete sime.
    Ja tek ndjej doren tende te lehte qe troket ne Zemren time, eja o Zot dhe hyre ne te, dhe behu Zoti i jetes time.
    Sperkatme me gjakun tend, dhe me pastro o Zot nga Mekti tim , duke me bere pjestar te mbreteris tende. Pendohem nga cdo mekat te bere nga padija dhe verberia ime, sepse nuk te kam njohur ty me pare , o Zoti im.
    Me co ne Kishen tende dhe me trego vullnetin tend.
    Me jep Besim qe te te ndjek dhe me mbush me Frymen tende te Shenjte qe te te njoh , duke me mesuar Fjalen dhe Vullnetin tend , i cili eshte i shprehur ne Biblen tende.
    Ne emerin tend te Shenjte lutem o Jezus . Amin
    Ema !
    Nese ju e kini ber kete lutje me gjith fuqine e shpirtit tend, dhe nese ju e kini perzgjedhur Jezusin si Shpetimtarin e jetes suaj, Ai eshte ne ty , dhe nuk do te te braktise asnjehere, sepse vetem ne emer te tij ka falje dhe shpetim.
    Jezusi te Bekofte me Paqe, me Dashuri dhe Miresine e tij
    Deshmuesi i Krishtit
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 13-08-2002 mė 22:47

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    Lavdi o ZOT!
    U kenaqa e ndjeva paqe.

Do tiu tregoji se si ndodhi me mua kur shkova per here te pare ne kishe (kam shku vone ...kam qene 23 vjec)

Ishte dita e madhe e shna Nout (shen antonit)
    Ne Kishen e Lacit, u dynd krejt fashti..per here te pare ndjeva nje deshire te madhe te shkoja edhe une nje vrull nje emocion
    (prania e besimit, dhe Jezusi ne mua me shkundi )
    ....
    nder te tjera...
    Kur kam hyj ne dere te Kishes, me ka shperthyer nje e qare me ze dhe me lot, dridhesha e tera .... sa te gjithe te afermit e mij u ndjene si ne turp, pasi disa nga besimtaret kthyen koken , ndonese une perpiqesha ta vija doren buzeve.
    ....
    Kur u ktheva ne shpi, vellai i tregoi gjyshes e pamundur kjo te vinte me ne (nga mosha) dhe ajo u ngrit menjehere ne kembe sapo mbaroi rrefimin vellai per gjithe si kisha qare une e tha;
    "O Krisht, lum t'na per ty u ba vullnesa jote, amin" bani kryq
    e u perlot .
    Te nesermen e pyeta... e me tha "ti e ke pranue zotin e ai ti ka fale mekatet e asht krejt ne ty me gjithe fuqine e miresine e vet.

....
    Sa here shkoj ne Kishe provoj emocione (te kontrolluara tashme)
    Zoti ju bekofte te gjitheve!
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ema sic i lexove, gazetat protestante jane pak te gjata edhe te ngutshme se cfare te thone me pare e me se tepermi!

Mua me duket i pavend shqetesimi yt! Nqs ke filluar te kesh nje bindje ne besimin katolik, thjesht shko ne Kishe fillimisht, nuk eshte nevoja te besh ndonje gje te caktuar. Jepi vetes kohe, njihu me njerez, gjej e lexo materiale, lut rozaren edhe do te shohesh sa shpejt do te perparosh ne njohje!
    ===========================================

Une ta dhashe lutjen -te falem mari-pasi e di qe kjo eshte nje nga lutjet katolike me te rendesihme, madje mbaj mend se kur kam lexu jeten e Don. boskos, nje shenjti qe me pelqen shume, edhe qe mund ta kesh pare ne film ne shqipni, ky tha, se te gjitha veshtiresite ne jete i kaloi duke cituar kete lutje, qe ia mesoi e jema qe ne vogeli!

Anėtarėsuar
    06-07-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    46
    Ju falenderoj te gjitheve per ato qe me keni shkruar, i lexova me nje fryme. them se kur te shkoj ne kishe s`do kem frike se jam vetem une aty e vetmja qe nuk di asgje.. jo me, fale jush.
    I`m just saying...

Anėtarėsuar
    06-07-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    46
    Klod te lutem a me tregon se si mund ta lexoj ate lutjen tende
    qe ishte ne latinisht?
    I`m just saying...

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Partite Dhe Sektet
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 13:25
  2. Pėrgjigje: 120
    Postimi i Fundit: 29-06-2007, 09:52
  3. Dyshim dhe pėrgjigje rreth Xhihadit
    Nga ILyrium nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 15-04-2007, 16:07
  4. Ismail Kadare flet pėr zhvillimet politike nė Shqipėri
    Nga Kosovari_78_Ca nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 19-11-2004, 02:36
  5. Valle a eshte jeta nje pikepytje pa pergjigje?
    Nga blueyes nė forumin Prezantoni veten nė forum
    Pėrgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 03-11-2004, 05:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •