Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 11

Tema: meditim

your incubus
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    456

meditim

SHIJE

e megjithate, crazy old baby ka te drejte kur flet per moderimin e forumit te letersise. une personalisht jam jashte mase i pakenaqur nga niveli letrar i moderatoreve te letersise. mos me keqkuptoni. nuk eshte aspak sulm personal ndaj askujt. thjeshte debat i hapur ne te cilin kam deshire te ftoj edhe albon, si i zoti i kesaj hapesire te cilen e shfrytezojme. (ce ka mire ai vampiri. zoti me siguri eshte i lidhur ngushte me pronen private).

megjithese nuk jam aktiv neper forumet e tjera, une di te them se cilesia e tyre eshte shume me e mire se sa ajo e forumit te letersise. kur bie llafi tek ndonje forum i elektronikes, i chateve, apo IT, me habit fakti qe moderatoret jane ne nje nivel shume me te larte profesional, (studente te fushave per te cilat behet fjale, apo edhe profesioniste te paguar ne te njejtat fusha). kjo ndoshta ngaqe letersia nuk i eshte aq fitimsjellese te zoteve sa keto te tjerat.

sidoqofte, lenia pas dore e forumit te letersise, eshte e kuptueshme edhe ndryshe nga perfitimet financiare, per te cilat vetem po aludoj. te vetmet kritere per te qene moderatore ne to, eshte te jesh lexues dhe me nje shije universale. te gjithe jane lexues, ama, dhe nuk mund te thuash per asnje njeri se nuk ka shije universale. atehere kushdo mund te jete moderator i letersise. edhe dikush qe nuk ka shije te rafinuara, por thjesht shije universale. dhe ketu vjen nje pike ku bashkohem prape me tan hasanin: Ylli Stefanllari, apo edhe vete Tan Hasani. pres me padurim pergjigjen e tij.

ashtu de. kerkesa u be. moderatoret duhet te jene me me shume kerkese, edhe pse njeriu eshte njeri, kushdo qofte, e do mbaj krahe edhe po te jete me shije me te perzgjedhura, pasi shija ne fund te fundit eshte personale.

une mund te them se forumi i letersise nuk ka vlere fare, dhe kurre nuk do te kete pertej emocioneve personale. forumi i letersise, te pakten per mua, ka vlerat e veta ne ate qe, ketu or miq, une kam hedhur hapat e para drejt pasionit qe kam zgjedhur, apo me ka zgjedhur, e ne ato hapa te para jam akoma

mua si krijues, me duhet t'a ushqej pasionin tim. nje nga menyrat (pa i rene shume gjate) eshte se kam qejf te bie ne kundershtim me veten. ky kundershtim i vetes, sherben gjithashtu per te dale diku. psh: -forumi i letersise, ashtu sic eshte, ka shume me shume vlera se sa thjesht dicka personale. duke pasur si moderatore figura pa shume shije te perzgjedhur, moderimi i shijeve, iu lihet ne dore vete krijuesve, dhe ne nje fare menyre, vete krijuesit jane moderatore. kjo eshte gjeja me normale qe mund te ndodhe, dhe ndodh krejt lirshem e pa moderim-. ku eshte gabimi? moderatoret pa shije mund te censurojne nje poezi apo nje shkrim qe perpiqet te zhvilloj shijen, duke dhene si arsye banalitetin, vulgaritetin, pamoralitetin, apo edhe mund t'a kuptojne si sulm personal ndaj dikujt. GJITHE ARTI ESHTE SULM PERSONAL NDAJ DIKUJT DHE NDAJ SHIJEVE TE DIKUJT APO SHIJEVE TE GJITHE RRUZULLIT. (lene, se fola si piktor).

ideja ime, ku dolem me ne fund, eshte qe duhet punuar per nje mirembajtje me te mire te forumit te letersise (nuk me pelqen fjala mirembajtje, sepse deri me tani, vetem aq kane arritur te bejne moderatoret), nje moderim me i mire, nje shtytje me e mire.

ah, po enderroj me sy hapur, e qenka edhe ora e gjumit. ah sikur te paguhesha.
    gjuha jote eshte blu blu blu blu blu ne portokalli

Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    kulle, kaq pak? S'te jane ngritur nervat tamam sic duket, se do ishe bere si djall i terbuar

Seriozisht tani:
    Ti po flet per nje forum te karakterit akademik. Dakort, por eshte praktikisht e pamundur. Nje forum i tille kerkon jo vetem survejim te detajuar, por edhe akses te limituar. Nese do te mundni, bejeni!Krijimtari me nivel, lexues me nivel, ku ka me mire?
    Nderkohe, c'te bejne moderatoret me forumistet tane qe qurraviten si kalamajte? Dhe kjo e ben punen e moderatorit nje nga me te qullosurat: te pushoje kete **** apo ate kungullin tjeter. Djall o pune.
    Summertime, and the livin' is easy...

forever hers Maska e Eagle
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Vendndodhja
    boston-temporarly
    Postime
    505
    Citim Postuar mė parė nga kulla
    Ylli Stefanllari, apo edhe vete Tan Hasani. pres me padurim pergjigjen e tij.

ashtu de. kerkesa u be. moderatoret duhet te jene me me shume kerkese, edhe pse njeriu eshte njeri, kushdo qofte, e do mbaj krahe edhe po te jete me shije me te perzgjedhura, pasi shija ne fund te fundit eshte personale.
    ide shume e mire..crazy mund te ishte nje moderator shume me vlere tek letersia. bashke me DD mundet vertet ta moderojne sic duhet ...
    nuk e duroj dot i-ne pa pike.

Sugjerimet e dhena do te merren parasysh nga moderatoret e forumit. Ne lidhje me ata qe duan t'i shtohen stafit te forumit, mund te bejne nje kerkese tek tema e moderatoreve. Kjo teme mbyllet dhe do te levizet qe ketej pasi nuk i perket ketij forumi.
    Mos shkruaj gjė kur je me nerva, sepse, ndėrsa plaga e gjuhės ėshtė mė e keqe se e shpatės, mendo ē’ka mund tė jetė ajo e pendės

Administratore Maska e Fiori
    Anėtarėsuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Eshte e kote te numeroj sa kohe kam qe vizitoj kete forum, por ka rendesi te them se gjate ketyre viteve e kam vene re se njerzve nuk ju gjendet as me te ngrohte, as me te ftohte.

Une nuk kam kohe te merrem mė me forumin sic jam marre pasi sa me shume kalojne vitet aq me shume degezohet jeta ndaj kohet e fundit jam munduar te ndihmoj shigjeten me anen teknike te forumit. Shijet dhe menyren si ajo moderon i kam vleresuar dhe i vleresoj gjithmone, edhe pse ka raste kur mund te kemi mendime fare te ndryshme.

Shigjeta dhe ne te tjeret, nuk paguhemi per punen qe bejme, as forumi i informatikes apo ndonje pjese e faqes se albasoul nuk nxjerr ndonje fitim, por gjithcka merr dhe kuptohet nuk merr leket e asnjerit nga ju, por te atyre qe e mirembajne. Pra forumi eshte nisme personale, jo fitimprurese e hapur per te gjithe shqiptaret. Informatika i ka gjerat e prera, 1 dhe 1 do bejme dy dhe nuk ka rruge tjeter, letersia le vend per shume keqkuptime. Dhe gjate ketyre keqkuptimeve njera pale do nxjerre gjithmone fajtorė, moderatoret.

Si rrjedhoje dhe me kerkese te disa prej vizitoreve ketu, pak kohe me pare hapem forumin "Kendi Letrar" te gjithe ishin te ftuar te ishin nismetare, forumi do te ishte privat, i drejtuar fillimisht nga ne (kjo per aq kohe sa te kuptonit si te regjistroheshit dhe si funksiononte) dhe mbi te gjitha shpenzimet e tij perseri do ishin pjese e shpenzimeve te forumit.

Shume pak te interesuar pashe dhe nga ata asnje te interesuar mjaft per te shkruar atje. Atehere del perseri pyetja, si e doni ujin?! Eshte forumi i hapur per te gjithe shqiptaret dhe forumei "Kendi Letrar", ju zgjidhni!

Fiori

p.s. ne forum te hapur cob nuk mund te jete mod. pas ngjarjeve te fundit, ndersa DD ka problemet e tij dhe si rrjedhoje nuk mund te mod. dot gjithe forumin e letersise.

Diabolis
    Anėtarėsuar
    21-01-2003
    Postime
    1,625
    Mund ti ndaja nė dy grupe forumet shqiptare: grupi i parė janė forume te artisteve dhe te shkrimtareve ku shumica veprojnė si lista me antarėsi tė pakėt, dhe grupi i dytė janė forume tė lexuesve, me shumė antarė ku futet forumishqiptar.
    Duke e bėrė ndarjen kėshtu, mendoj se njė forum tė lexuesve duhet ta mirėmbajnė lexuesit. Pa i hyrė thellė besoj se nė kėtė forum gjen me shumė letėrsi shqipe nga shqiptarėt se nė cilindo tjetėr prej tyre, dhe ketė, tė mirė a tė keqe njėlloj si nė tė tjerėt.
    Mėnyra se si e kanė zgjidhur tė gjithė forumet moderimin ėshtė ajo e gjyqtarėve tė basketbollit; nėse njėri i bie bilbilit pėr sa gjykon, tjetrit nuk i mbetet gjė pėr tė bėrė, vendimi i mirė i keq ėshtė marrė. Njė listė artistash mua nuk mė ka postuar pėrkthime nga Walt Whitmani, pa folur pėr ndonjė timen.
    Mėnyra dhe jo njerzit janė problemi. Sikur tė zbatohej njė sistem gjykimi si i futbollit amerikan, a bejsbollit, ku respektivisht gjyqtari kėshillohet apo ndron vendimin e tė parit, do kishim mė pak pėrplasje krijuesish me moderatorėt. Kjo nuk ėshtė e shkruar askund, edhe po tė shkruhet pamundėsia e tė qėnit 24/7 para kompjuterit, zonat orare e vėshtirėsojnė punėn.

“Ulysses” may, therefore, be admitted into the United States.
    JOHN M. WOOLSEY
    United States District Judge

Ju desh tė bėnte dhe fitonte gjyqin botueses Random House qė Uliksi-t ti hiqej ēensura dhe tė botohej nė USA.

Gjithkush nga ata qė shkruan dhe ndjen padrejtėsi mbi kurriz duhet tė ndjekė kėtė rrugė, ndryshe siē e thotė Azem Shkreli,
    “Mos u bėj poet nėse s’mund tė vdesėsh
    pėr secilin varg, tė vdesėsh pėr secilėn fjalė.”

Ka dhe zgjidhje oportuniste, forumit tė letėrsisė ti shtohet njė moderator qė ka mbaruar shkollėn pėr letėrsi, e formalisht do ishim nė rregull, por kush jep garanci qė punėt do shkonin mirė.
    wrong verb

Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    DD, kam nje paqartesi te vogel ne lidhje me ate c'ka ke thene me lart. Ti thua eshte menyra dhe jo njerzit qe i krijojne problemet. Kam pershtypjen se eshte e kunderta. Ne vija te pergjithshme, moderatoret e forumit shqiptar nuk me jane dukur te papergjegjshem, madje shpesh here kam krijuar pershtypjen se nuk u eshte dhene pushtet aq sa duhet per te zbatuar regulloren. (Te tere ata qe jane ose qe kane qene moderatore e dine se ky post nuk eshte aspak privilegj, te tere e dine sa e veshtire eshte te moderosh ne rrethana te tille. It's not fun!!!)Ndoshta ajo qe thua ti ne lidhje me nderrimin e kursit here pas here mund te beje dicka; ti thua nuk eshte provuar kjo? Une mbase nuk e di mire se c'fare ndodh prapa kuintave, por jam e sigurt qe askujt nuk i intereson te moderoje i vetem. Pasojat dihen.

Kam bindjen se forumi shqiptar do te ishte shume here me cilesor nese u jepte me teper liri anetareve. Por kjo eshte prese me dy thika: sa me e madhe liria, aq me e madhe pergjegjesia. Dhe duke pasur parasysh tere lexuesit e forumit, (for crying out loud!) kujt po t'ja jepni kete liri????? Pushteti i perdorur ne menyre jo-efektive eshte shkaterrues, por aq me teper eshte ai i tille ne duart e budallenjve. S'po zgjatem shume ketu; besoj se eshte e qarte.

Ajo c'ka i duhet forumit tone eshte nje lider vizionar; qe jo vetem te njohe disiplinen ne fjale, por te kete nje njohje te thelle te organizimit dhe komunitetit qe ai drejton. Asnje moderator nuk eshte i mire per te gjithe, pasi askush nuk mund ti kenaqe te gjithe! Nese nje moderator nuk e kupton kete, punet s'kane per te vajtur mbare as sot as njeqind e nje mot. Gjejeni ate njeri, ose ate grup njerezish, dhe do te me kishit bere nje favor te madh jo vetem mua personalisht, por tere atyre qe vijne ketu per te gjetur nje pjese te asaj c'ka ju mungon.
    Summertime, and the livin' is easy...

your incubus
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    456
    ok, nga burimet e mia, une di qe henrit i eshte kerkuar te heqi dore nga moderimi i "forumit shqiptar", letersise, vetem e vetem sepse eshte ne te njejten kohe moderatore e nje forumi te quajtur "arti letrar". (kjo nuk eshte aspak reklame. thjesht ballafaqim faktesh. ketu provohet liria e fjales per te cilen "forumi shqiptar" shquhet). me sa e njof henrin, une di te them qe eshte aq e zonja sa te mbaje dy kunguj nen nje sqetull, pa rrezuar asnjerin prej tyre, e pa krijuar preferenca. pyetja qe kam une, eshte: a ka kjo kerkese per zgjedhje, -o ne, o ata- te beje me nje konflikt interesash? pergjigja sipas mendjes time: jo, sepse jane te njejtat interesa (pervecse po te behet fjale per interesa financiare, per te cilat ngulni kembe se nuk ekzistojne). i vetmi ndryshim eshte se arti letrar ka shije disi me ekstravagande, nderkohe qe forumi i letersise tek forumi shqiptar, ka shije pak me te zbutur e me komform moralit te letrave e te gjuhes. gjuha e perdorur eshte sidoqofte e njejta, pasioni per letersine i njejti. nuk i di ferkimet qe mund te kene pasur midis tyre njera pale me tjetren, problemi eshte qe ferkime ka, nderkohe qe nuk duhet, aq me teper qe patronet e "artit letrar", e kane filluar aktivitetin virtual ne hapesirat e "forumit shqiptar", pamvaresisht se jane shkeputur per te njejtat pakenaqesi kundrejt censurimeve si ato te ngritura nga crazy old baby e nga une. (ironike qe patronet e forumit ne fjale jane kosovare).

te kerkosh nje moderim me te mire mund te jete krejt absurde. po aq absurde sa c'eshte pasioni, apo te kerkosh nje moderator me pasion. e keqja e moderatoreve te forumit te letersise, thene troc, eshte shigjeta. une nuk kam vene re asnje lloj pasioni per letersine tek shigjeta, bile mund te them se njohurite e saj jo vetem qe nuk jane per t'u pasur zili, por jane krejt pertoke. dhe kur pastaj, dikush qe eshte injorant nga ana e letersise, ka veto ne censurimin e poezive, eshte per te ardhur keq.

cfare do quaja nje moderator te mire? dike qe eshte ne lidhje te ngushta me patronet e forumit, e ne te njejten kohe me pasionin per te cuar letersine e ketij forumi perpara. pasioni eshte ngjites kur ke pasion. kur s'ke, ky topik lihet ne harrese dhe moderatore eshte prape shigjeta pa pasion. si cohet letersia perpara? duke marre shembull. cfare? po bie llafi nje konkurs letrar tek forumi i larte permendur. kam kritikat e mia edhe per konkursin ne fjale, ama. e cu pa qe u be konkursi? c'beri me shume moderimi i "artit letrar" pervecse nje konkurs? cfare do ishte moderim me i mire? mos t'a lesh me aq. nje moderator me pasion, i lidhur ngushte me te zotet e forumit, e njekohesisht me qarqet letrare indipendente nga qarqet letrare virtuale, do premtonte nje publikim te fituesve, nga ndonje shtepi botuese, apo qofte edhe reviste letrare. ku eshte kjo iniciative e moderatoreve te forumit shqiptar? iu premtoj, qe nga 19000 anetare te forumit shqiptar, prej te cileve vetem 7-8000 ma merr mendja jane aktive, votimi do arrinte tek te pakten 1000 votues. e ky numer votuesish eshte me shume se cdo krijues do kerkonte.

perralla me mbret kur moderimi i eshte lene ne dore mediokritetit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga kulla : 18-04-2005 mė 23:56
    gjuha jote eshte blu blu blu blu blu ne portokalli

E gjifa Maska e Henri
    Anėtarėsuar
    14-04-2002
    Vendndodhja
    Kanada
    Postime
    1,086
    Ėshtė e vėrtetė qė me aq shumė anėtarė sa marrin pjesė tek letėrsia ėshtė e pamundur tė kėnaqen shijet e tė gjithėve. Megjithatė, poezia e fundit e COB nga sa lexova ishte hequr pėr arsye se fyente stafin, e jo nga ankesat e lexuesve. Pa thumbuar mbi vetėkėnaqėsinė e stafit kur krahasohet me Zeusin apo perėnditė e tjera, poezia nė fjalė nuk m'u duk aspak fyese. Autori shprehu mendimin dhe pakėnaqėsinė e tij nė vargje, dhe me njė metaforė shumė tė arrirė. Fshirja e asaj poezie (pėr tė mos e quajtur mediokritet) m'u duk arrogancė. Pėrgjigjen qė do marr e kam parasysh (topi ėshtė i imi, penalltinė do e gjuaj vetė) megjithatė po them dhe unė ato qė kam pėr tė thėnė.

Shigjeta mund tė jetė shumė korrekte, e sjellshme, e edukuar, e qetė (veti kėto qė i kam hasur kur ndanim dikur kėnaqėsinė e moderimit) megjithatė pėr forumin e letėrsisė nuk ka bėrė gjė tjetėr pėrveēse rojen e "burgut". Gjithashtu, SMO-tė janė mirėmbajtės tė tė gjithė forumit shqiptar, gjė e cila u ha shumė kohė. Pėr kėto arsye edhe unė jam e mendimit qė tek Letėrsia duhet njė moderator i pėrkushtuar vetėm ndaj fjalės sė shkruar, ndaj fjalės sė lirė. Dikush me njė botėkuptim tė pakufizuar, krijues sigurisht, si dhe njohės e veprues jo vetėm i krijimtarisė letrare, por edhe i mėnyrave pėr ta ēuar kėtė krijimtari njė hap mė tej, njė shkallė mė lart.

FSH ka njė nismė tė shkėlqyer, tė bėhet njė vatėr e fjalės shqipe, e mendimit shqip. Ndaj kėrkesa ime dhe e tė tjerėve kėtu nuk mė duket aspak si rebelim apo kokėfortėsi, por si shprehje e kėnaqėsisė qė ne si anėtarė kemi ndaj forumit tė letėrsisė dhe gjithashtu si shprehje e dėshirės sė mirė qė kjo nismė tė shkojė mė tej, tė shkrijė virtualen me realen.

Pėr konkursin nė fjalė, tek Arti Letrar, ky konkurs u bė i mundur atėherė kur forumi kishte vetėm 60 anėtarė, dhe rezultatet ishin tė kėnaqshme. Duke pasur parasysh numrin tejet mė tė madh tė pjesėmarrėsve nė FSH - Letėrsia, si dhe talentin e tyree dedikimin e tyre, jam e bindur qė do tė arrihej diēka shumė mė rezultative.
    Perėndia nuk ėshtė mace...

Administratore Maska e Fiori
    Anėtarėsuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    I gjithe diskutimi erdhi perseri tek ajo se merreni shume me fjale dhe me gjerat personale te njeri tjetrit.

1. Henrit ju sqarua perse u hoq nga smod dhe nuk ka lidhje fare me forumin e letersise apo reklamat e faqeve te tjera. Henri ishte supermoderatore pra kishte ne dore me shume se forumin e letersise tek ky forum. Te tjerat nuk kane rendesi per biseden ne fjale dhe as nuk e kuptoj perse i sjell ketu.

2. Sic e permenda dhe lart egziston Forumi Shqiptar i hapur dhe Kendi Letrar ku kini mundesine te shpreheni dhe ta drejtoni si mendoni ju se eshte me mire, zgjidhja eshte e juaja. Nq se asnjera nga keto nuk ju pelqen, interneti eshte i pafund.

Cdo fjale e tepert eshte humbje kohe tani!

p.s. Ky diskutim mbyllet ketu!

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Meditim me Perėndinė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 04-03-2006, 22:45
  2. Meditim
    Nga benseven11 nė forumin Humor shqiptar
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 28-05-2005, 12:49
  3. Sami Frashėri dhe gratė, meditim mbi gjysmėn tjetėr
    Nga [xeni] nė forumin Enciklopedia letrare
    Postimi i Fundit: 12-11-2004, 06:47
  4. pse meditim quhet ky...?
    Nga SyntheticZero nė forumin Ditari i meditimeve
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 18-07-2003, 17:07
  5. meditim..
    Nga Shpirta nė forumin Ditari i meditimeve
    Postimi i Fundit: 30-06-2003, 08:55

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •