Close
Faqja 8 prej 24 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 234
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    kjo formule eshte plotesisht ekuivalente me ate qe kam shkruar siper. Eshte e njejta e thene me sintakse tjeter mua me pelqen e imja me shume se eshte me e thjeshte dhe fizikisht me e kuptueshme.
    Relativisht ekuivalente, eshte. Ndersa me e kuptueshme, pa me te voglin dyshim.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    Te njejten literature kam lexuar edhe une. Por mendimi im eshte: "Shpejtesia e drites nuk mund te kalohet pasi teknologjia jone nuk eshte ne ate stad, apo ky eshte vertet limiti fundem i shpejtesise se levizjes se cdo gjeje ne Univers".

Me se fundi Zeusi mendohet te kete qene Zot i Eterit/Asgjese, po t'i referohemi Euripidit. Cfare eshte asgjeja? Me kujton Uliksin ne Askush-in.
    Keshtu eshte menyra me e mire , kete logjik e mbroj dhe une , se her do kur do thyhet dhe kjo shpejtesi.
    hahaha
    Jo more, tek je hup krejt arave diku!

1 - (v^2/c^2) eshte absolutisht njesoj si te shkruash
    1 - ( v / c )
    sepse katroret aty anihilojne njeri tjetrin dhe mbetja e tyre ruan te njejtin raport proporcionaliteti.

nese: 1C = 300.000;
    atehere 4/5C = x;

ndersa x = ( (4/5) x 300.000 ) / 1 ;
    x = ( 0.8 x 300.000 ) /1;
    x = 240.000 / 1;

Pra 4/5C i korrespondon shpejtesia prej 240.000kmps.
    dhe nese i ngrisim ne katror, ashtu kot se po na e ka qefi; per V kemi 57600000000kmps, ndersa per C kemi : 90000000000;

andaj:
    57600000000 / 90000000000 = 0.64 poashtu ne katror!
    qe kur ta zbresim nga katrori eshte serish = 0.8

A po ta rrok qe kjo eshte konstante e proporcionalitetit dhe raportit te perhershem. Ndersa principi eshte fundament i relativitetit te gjerave pra nderlidhjes dhe ndrevarshmerise se madhesive te tyre fizike te pashmangshme dhe te nderkushteshtezuara mes njera-tjetres.

pra eshte e njeta gje edhe sikur ti ngrisesh ne kub nuk ndyshon asgje - konstanta e proporcionalitetit te korrespondencave ngelet e njejte.

Jo shoqi jem nuk e ke dite hic, asnji shqiptar nuk e din pos meje dhe lexuesve te mi, te garantoj me jete. S'ka kurrfare kuptimi "filozofik" relativi eshte relativ, o per nga gjaku o gjinia, tjeter relativ nuk ka. relativ eshte dikush qi te lidh me dicka, s'ka tjeter kuptim. Po shqiptaria prej profesorave te universitetit e deri te shitesi i bananeve, e perdorin "si dicka qe duket qashtu po nuk asht bash qashtu"
    Po jo shoki jem - ti vellaun ose e ke vella edhe prej nane edhe prej babe - ai ty nuk munet me te pas vec prej babe ose vec prej nane. Pra, nese ti me thua se e ke vella prej te dy prinderve, une duhet me kan koxha budalle me shku e me e dvete edhe a-ta, a e ke vella prej te dy prinderve per ty. Kjo ty te kallzon se sa gabimisht perdoret shprehja - kjo gja easht relative. Kur pikerisht gjanat relative, jane absolutisht te sigurta dhe te percaktueshme.

ky asht nji budallak. (pike.)

hahahaha
    O Baptist rrenja katrore e (1-v^2/c^2) kurr e per jete nuk eshte e barabart me (1-v^2/c^2) kete jepja qdo matematikani dhe do ta verteton qe e ke gabim.

Kurse shembullin qe ke dhene sipas procedures eshte sakt po nuk perputhet me formulen qe ka jep Anjshtani per gjatesi .

hahahah Bapto e ben veten me te zgjuarin nga gjithe shqiptaria mer . Une atje te jam pergjigj ne menyre jo shkencore dmth jo fizike te termit relativ .

Ok bre qenka budallallek po thuje mo si eshte e drejte ????

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Ne se arrihet shpejtesia e drites, nuk kam me drite apo jo? Vetem erresire/mase. Kjo mase e erret eshte ne prehje?
    perkundrazi te verbon drita
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    edhe nje here - se em-bani shume pershtypje kjo fjali.
    Edhe mu mu ka dok "padrejtesi" lol por qi s'ka asnji lidhje me drejtesine kjo pune, -une shkrova ne fillim te fillimit qe gjea me e shpejte ne univers mund te jete gjeja me e vogel interaktive e saj. dhe se me e vogel se zero nuk mund te kete. Ne kete menyre i bie se nje gje pa mase qetesie si fotoni eshte gjeja me e shpejte qe mund te ekzistoje dhe te komunikoje.

Shpejtesia e drites nuk mund te tejkalohet as torikisht se jo me ne praktike lol.
    Nuk e kemi vene ne ate si limit po aj neve na ka thene nuk shkoj me shpejte edhe po te plasesh ne vend. Por nevoitej nje gjenialitet si ai i ajnshtajnit per ta kuptuar se cfare po thoshte drita.
    haahhahahaha e kshtu kur flet eshte qef met ngu e jo tu ofendu

Shiko masa e fotonit ne qetesi eshte 0 pra kur fillon levizjen masen e ka 0 , kurse gjat levizjes masa eshte e ndryshme prej 0 afersishte me duket se eshte 10^-36 kg , pra ka nje mase sado te vogel , behet pytja a mundet nje grimce me mase te qetesis 0 kurse gjate levizjes me te vogel se fotoni te arrij shpejtesi me te madhe se e fotonit ???
    Me hipotez time them se po , kurse praktikisht ende e pavertetume

kjo formule eshte plotesisht ekuivalente me ate qe kam shkruar siper. Eshte e njejta e thene me sintakse tjeter mua me pelqen e imja me shume se eshte me e thjeshte dhe fizikisht me e kuptueshme.
    Ne fakt kjo formule qenka dhene gabim sepse 1 duhet te qendroje jasht rrenjes katrore.
    Baptis ti me duket se ke shpik nje formul te re per llogaritjen e gjatesise , une e di te njejten qe e thot dhe javan , 1 eshte brenda rrenjes katrore .

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    perkundrazi te verbon drita
    Do te thuash drita e thithur? Pasi kjo quhet materja e zeze ose e erret.
    Por pyetja ishte per levizjen e kesaj materie qe une e perfytyroj si aspektin e kundert te drites, pra masa maksimale dhe c2 pothuaj zero.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin

Shiko masa e fotonit ne qetesi eshte 0 pra kur fillon levizjen masen e ka 0 , kurse gjat levizjes masa eshte e ndryshme prej 0 afersishte me duket se eshte 10^-36 kg , pra ka nje mase sado te vogel , behet pytja a mundet nje grimce me mase te qetesis 0 kurse gjate levizjes me te vogel se fotoni te arrij shpejtesi me te madhe se e fotonit ???

Baptis ti me duket se ke shpik nje formul te re per llogaritjen e gjatesise , une e di te njejten qe e thot dhe javan , 1 eshte brenda rrenjes katrore .
    Mos e bej vrime debatin. Ajo eshte nje ceshtje e parendesishme, ne aspektin e asaj qe mendoj se po diskuton, e mbase nje nga ato gjerat relative (te ndryshueshme) per te cilat po behet fjale.

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Keshtu eshte menyra me e mire , kete logjik e mbroj dhe une , se her do kur do thyhet dhe kjo shpejtesi.

O Baptist rrenja katrore e (1-v^2/c^2) kurr e per jete nuk eshte e barabart me (1-v^2/c^2) kete jepja qdo matematikani dhe do ta verteton qe e ke gabim.

Kurse shembullin qe ke dhene sipas procedures eshte sakt po nuk perputhet me formulen qe ka jep Anjshtani per gjatesi .

hahahah Bapto e ben veten me te zgjuarin nga gjithe shqiptaria mer . Une atje te jam pergjigj ne menyre jo shkencore dmth jo fizike te termit relativ .

Ok bre qenka budallallek po thuje mo si eshte e drejte ????
    ti nime nuk tek je mire me shnete.

ranja katrore e shpejtesise ne katror thye per konstanta e shpjetesise ne kateror eshte eshte e thjeshtesueshme dhe absolutisht e njejte me shpejtesine thye per konstanten e shpejtesise.
    ali hoxha - hoxh alia me nje fjale.

o kalavesh mos m' bo edhe nervoz tash se kurku s'je:
    57600000000 / 90000000000 = 0.64 - mos po sheh gabim najkund?!

edhe mos mu thir ma n'at formule se asht fraksion ekuacionesh ehde perpos qe nuk merret me percaktimin e gjatesise se trenit ne menyre direkte po me Delten e gjatesise pra ndryshimin e saj e jo vleren finale ate 1-sh e ka vendos gabim.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 16-08-2009 mė 15:31
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690

po de me "hipotez" tande fotoni ka mase qetesie. hahaha
    kur nuk eshte ne levizje -fotoni nuk ekziston hiq o shul hahaha. Ndersa si te formohet ai ne menyre instante e ka shpejtesine C. Nuk bo lazem me e shty deri sa t'dhez shoq - hahaha.

Ndersa "masa" e fotonit vetem permes ekuacionit te ajnshtajnit mundet teorikisht me u shprehe edhe ne kg. Por si grup fotonesh me frekuence te caktuar - sepse nje fotoni te ndare s'ka mundesi as teorike ti caktohet dicka e tille.
    BaptisT ti me duket se ke shpik nje formul te re per llogaritjen e gjatesise , une e di te njejten qe e thot dhe javan , 1 eshte brenda rrenjes katrore .
    e ke marre ne wikimiki me gjase edhe ti.
    ajo copez formule ashtu si eshte nuk ka kurrfare zbatimi as kuptimi.

Pra po e zbatove ashtu si po te them une dhe ta fusesh ne kalkulim gjatesine e dhene te trenit e qe ishte 300m me sa di, razultati i asaj formule kur ta kesh korrigjuar te del fiks 60m,
    e qe ne rast se formula do te ishte e drejte dhe e sakte edhe me tutje rezultati do duhej te ishte -60.
    metra pra te cilen kur ta mbledhim me 300m aktuale te trenit do te dale rezultati im, e qe ishte 2400m.
    shiptar zeza.
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Do te thuash drita e thithur? Pasi kjo quhet materja e zeze ose e erret.
    Por pyetja ishte per levizjen e kesaj materie qe une e perfytyroj si aspektin e kundert te drites, pra masa maksimale dhe c2 pothuaj zero.
    cka po thu bre?!
    cka eshte 'drita e thithur'? Pasi kjo quhet materia e erret.

s'ka C^2 - ajo eshte per llogaritje, veprim matematikor.

Trupi qe i afrohet shpejtesise se drites sheh vetem drite dhe kur te arrije ate shpjetesi drita eshte aq e dendur sa godet ne murin e saj dhe zberthehet ne rrezatim verbues i teri pa kthim.
    Aeneas Dardanus

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    cka po thu bre?!
    cka eshte 'drita e thithur'? Pasi kjo quhet materia e erret.

s'ka C^2 - ajo eshte per llogaritje, veprim matematikor.

Trupi qe i afrohet shpejtesise se drites sheh vetem drite dhe kur te arrije ate shpjetesi drita eshte aq e dendur sa godet ne murin e saj dhe zberthehet ne rrezatim verbues i teri pa kthim.
    Ne se te kuptoj drejt, po flet per zberthimet qe rrisin densitetin, te themi yjet e ndritshem. Une po shkoj disa faza me larg, kur cdo gje qe mund te digjet eshte djegur dhe densiteti behet aq i larte sa drita nuk shpeton dot.

Faqja 8 prej 24 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Shuki Grifēja president i ardhshėm i Maqedonisė
    Nga Beran nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 13-03-2009, 19:24
  2. Bisede Gjenish: Ajnshtajn e Tagore
    Nga D@mian nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 10-02-2009, 18:40
  3. Albert Brojka: “Nė PD ende nuk ka demokraci dhe tolerancė”
    Nga Humdinger nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 16-12-2006, 06:50
  4. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 28-03-2006, 03:36
  5. Albert Verria
    Nga Brari nė forumin Kinematografia dhe televizioni
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-03-2003, 15:01

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •