Nuk e fiton as 'mandej'.
Masa e fotonit eshte ekuivalence, e jo specifike e tij.
Me 10 euro mund te blesh patate, apo chololata, por 10 euro jane dhe mbesin 10 euro, dhe nuk jane asnjehere patate.
Para formules se famshme te Ajnshtajnit nuk ka qene e mundur te shprehet energjia e fotonit si ekuivalence e mases inerte. Andaj kur flitet per masen e fotonit behet fjale per ekuivalencen e mases qe i korrespondon energjise se caktuar;
1.1] m = E / c^2
E jo, se ajo energji eshte mase e qetesise.
Ani cka - une serish do ta verej se treni ne anen e kundert te dritares sime do te jete me i shkurter - dhe per me teper- ajo qe ti nuk do ta gjesh ne libra, eshte se treni ne te cilin gjindesh duke nxituar me te njejten shpejtesi sa treni ne te cilin gjindem une pavaresisht pse jemi baras, treni im ty do te te duket se eshte duke ngecur per disa metra me mbrapa se i imi - nderkohe qe te njejten eksperience do ta kem une kur veshtroj trenin tend dhe do te jem plotesisht i bindur se ai gjindet atje. Sepse do te arrij t'ia shoh edhe nje pjese te mjaftueshme te ballines.
Prandaj kjo qe po thua ne vazhdim eshte krejtesisht e pasakte dhe e keqkuptuar.
Ne rast se ti je nje xhuxh me lartesi maksimale 10cm dhe shikon kompjuterin, pastaj kthehesh serish ne madhesi normale dhe e shikon kompjuterin nga e njejta pike, kompjuteri serish do ta kete te njejten madhesi.
Prandaj pershtypja jote nuk do te jete se u zvogelua kompjuteri, por se u rrite apo u zvogelove ti. Dhe kjo gje nuk do te ndikoje assesi ne proporcionet e pamjes qe sheh.
Ne se ti ke nje meter fizik ne dore dhe e mate deren e cila para nisjes kishte gjeresi prej 95cm, ajo serish do te tregoje se eshte 95cm,
por, syri yt do te thote se jo, - eshte perfundi 75cm.
Krijoni Kontakt