Close
Faqja 13 prej 24 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 234
    Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Testim dhe Xhamia,
    une e di qe eshte vertetuar shkenctarisht qe koha nuk hecen me te njejten shpejtesi gjithkund ne siperfaqe te Tokes, dhe kjo nuk ka te beje asgje me ndjenjen apo perceptimin e kohes nga njeriu, por me gravitacionin e tokes ... matjet reale me ora atomike vertetojne qe sa me i dobet gravitacioni aq me shpejt hecen koha dhe sa me i forte gravitacioni aq me ngadal hecen koha, pra ne maje te Himalajas koha hecen me shpejt se sa ne fund te Pacifikut, kuptohet qe ky dilatacion eshte minimal, perafersisht nje milisekonde ne vit, mirpo sa me larg gravitacionit aq me i madh dilatacioni, keshtuqe nje astronaut qe rrin ne nje vend ne hapsire e nuk levize/sillet rreth botes, plaket me shpejt se sa nje minator.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga Zėu_s Lexo Postimin
    Testim dhe Xhamia,
    une e di qe eshte vertetuar shkenctarisht qe koha nuk hecen me te njejten shpejtesi gjithkund ne siperfaqe te Tokes, dhe kjo nuk ka te beje asgje me ndjenjen apo perceptimin e kohes nga njeriu, por me gravitacionin e tokes ... matjet reale me ora atomike vertetojne qe sa me i dobet gravitacioni aq me shpejt hecen koha dhe sa me i forte gravitacioni aq me ngadal hecen koha, pra ne maje te Himalajas koha hecen me shpejt se sa ne fund te Pacifikut, kuptohet qe ky dilatacion eshte minimal, perafersisht nje milisekonde ne vit, mirpo sa me larg gravitacionit aq me i madh dilatacioni, keshtuqe nje astronaut qe rrin ne nje vend ne hapsire e nuk levize/sillet rreth botes, plaket me shpejt se sa nje minator.
    Kete teori per her te pare e ndegjoj kishe bo mire te japesh pak me shum shpjegime .

Sepse Testim nuk dha ate qe ti po mundohesh ta thuash .

Vet graviteti ndikon ne ora te matjeve , graviteti vepron ne trupa me mase , kurse sa eshte masa e kohes ???

Sekonda eshte njesia e kohes , qe eshte zgjatja pre 9 192 601 770 perioda te rrezatimit qe i pergjigjet kalimit ne mes te dy niveleve hiper te imta te gjendjes themelore te atomit te ceziumit 133.
    Ky eshte perkufizimi themelor i sekondes , pra ne ngadalsimin dhe shpejtimin e "njehjes" se sekondes varen nga shpejtesia .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Milkway : 20-08-2009 mė 13:19

Pasioni pėr shkencėn Maska e KILI MERTURI
    Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropė
    Postime
    1,838
    Natyrisht , se graviteti ndikon nė kohė.
    Kjo ėshtė shum e logjikshme.

Por sic tha edhe Zeu_s , ndikimi ėshtė i vogėl.

Edhe nė shpejtėsin e trupave ndikon graviteti si aeroplanit , veturave , anijes etj , dhe kjo drejtpėrdrejt lidhet me kohen.

Kili

SHQIPĖRIA ETNIKE ĖSHTĖ GJAKU IM QĖ NUK FALET!
    Nė dreq tė mallkuar tė gjithė antishqiptarėt dhe tradhtarėt e kombit!

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    xhamia thuhet qe ne ''core'' te vrimave te zeza ne univers , koha stopon.

Per te dale tek ndikimi i gravitetit ne kohe.

Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Kete teori per her te pare e ndegjoj kishe bo mire te japesh pak me shum shpjegime .
    Paj tybe n'disha, ani ma me formula s'di edhe ma hiq (se hala s'jam ba pilot, veq me thirre Shumaherin ), se une n'vitin 2005 kam kuptue diēka prej ktyne gjanave (qy ku u zuna tu rrejt me fjale t'mia :P), po me ta thane t'drejten nuk di me t'kallxue ty se ēka kam kuptue une, se po m'doket qe pur me i kuptue kto gjana mire dhe me i qite n'leter, duhet me pase q'at defektin e njejt n'krye qe e ka pase Einsteini, se purndryshe vallahi asht problem, po due me thane qe kto jan gjana shum t'komplikume per trunin e nji jogjeniu.
    (Paramendoje, na kemi lexue e kemi ndegjue pur kto lloj mendimesh nga Einsteini dhe nga te tjeret, dhe prap se prap nuk mundemi ti kuptojme aq mire, ndersa ai Einsteini ka qene i pari qe ka mendue dhe i ka kuptue kto gjana. Une se di qysh mundet njeri te mendoj ne kete menyre kaq te quditshme, kaq te mbrapsht, kaq perverze, ēka dreqin i ndodhi atije njeriu qe e shtyri te mendoj ne ate menyre aq te "semure".)

Kta gjermont i thojne "Gravitative Zeitdilatation ", kshyr n'internet nashta mundesh me gjete naj kon qe din ma mire me ta spjegue, se une po e pranoj qe s'di valla.

Prenku i Dalmatėve
    Anėtarėsuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Nė dritėn fosforike qė lėshojnė varrezat gjatė natės
    Postime
    1,008
    Temperaturen zero eshte arrit , po koha zero ?????
    Temeperatura zero nuk ėshtė arrit asnjėherė. Kėshtu ėshtė siē e di unė.

Ti je duke e ngaterru kohen me diten o shoq . Ne Jupiter dita eshte me gjat dhe viti me i gjate , nje vit ne Jupiter eshte baras me 12 vite ne Toke jo pse sekonda atje eshte me e shpejte , por pse rrotullimi rrethe vetvetes dhe rrethe Diellit eshte me i ngadalshem . I ke ngaterru gjerat thelbesishte , koha ndalon nese ti udheton nje vite me shpejtesi te drites mosha jote do jet afer 10-20 vite me e re se ata ne Toke .
    Jo, jo, nuk jam duke e ngatėrru.

Mund tė shkosh edhe nė njė vend (anije kozmike) qė nuk sillet fare rreth diellit, e qė rrjedhimisht nuk ka ditė.

Pėr kohėn ėshtė vėshtirė tė flasim meqė nuk e perceptojmpė me asnjė nga shqisat tona. Por koha duke qenė madhėsi, si e tillė mund tė jetė e vogėl dhe e madhe, apo mė saktė e shpejtė dhe e ngadaltė.

Ne jemi qė tė dy nė pikėn C ku kohėn e kemi tė njėjtė. Mė pas ti futesh nė pikėn A ku koha ėshtė e ngadaltė, kurse unė nė pikėn B ku koha ėshtė e shpejtė. Ne hymė nė tė njėjtėn kohė dhe dalim nė tė njėjtėn kohė. Mirėpo ti atje ke kalu 3 orė, kurse unė vetėm gjysmė ore.

Kjo ėshtė relativiteti i kohės.

Unė kam mendimin qė nuk ėshtė e vetmja shpejtėsia ajo qė ndikon nė kohė.

Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    xhamia thuhet qe ne ''core'' te vrimave te zeza ne univers , koha stopon.

Per te dale tek ndikimi i gravitetit ne kohe.
    Ky eshte rast ekstrem . Po koha "ndalon" edhe nese udheton me biciklet ose me automobis por kjo eshte 0.00000000000001 e shpejtesise se drites dhe ky ndryshim eshte aq i vogel qe as mjetet nuk e kapin . Por logjikisht mua sme kap nje gje te till , po sdo me thene se nuk eshte qashtu se skam lexu shum rrethe kesaj teorie.
    Paj tybe n'disha, ani ma me formula s'di edhe ma hiq (se hala s'jam ba pilot, veq me thirre Shumaherin ), se une n'vitin 2005 kam kuptue diēka prej ktyne gjanave (qy ku u zuna tu rrejt me fjale t'mia ), po me ta thane t'drejten nuk di me t'kallxue ty se ēka kam kuptue une, se po m'doket qe pur me i kuptue kto gjana mire dhe me i qite n'leter, duhet me pase q'at defektin e njejt n'krye qe e ka pase Einsteini, se purndryshe vallahi asht problem, po due me thane qe kto jan gjana shum t'komplikume per trunin e nji jogjeniu.
    (Paramendoje, na kemi lexue e kemi ndegjue pur kto lloj mendimesh nga Einsteini dhe nga te tjeret, dhe prap se prap nuk mundemi ti kuptojme aq mire, ndersa ai Einsteini ka qene i pari qe ka mendue dhe i ka kuptue kto gjana. Une se di qysh mundet njeri te mendoj ne kete menyre kaq te quditshme, kaq te mbrapsht, kaq perverze, ēka dreqin i ndodhi atije njeriu qe e shtyri te mendoj ne ate menyre aq te "semure".)

Kta gjermont i thojne "Gravitative Zeitdilatation ", kshyr n'internet nashta mundesh me gjete naj kon qe din ma mire me ta spjegue, se une po e pranoj qe s'di valla.
    Eh Anjshtanj sbon mo nona .

Perpara eshte kan veshtir me kuptu kete teori , por sot ka gjithqfare metode edhe kompjuterike qe ta lehteson me kuptu ma shpejt dhe ma leht kete teori .

Citim Postuar mė parė nga Testim Lexo Postimin
    Temeperatura zero nuk ėshtė arrit asnjėherė. Kėshtu ėshtė siē e di unė.

Jo, jo, nuk jam duke e ngatėrru.

Mund tė shkosh edhe nė njė vend (anije kozmike) qė nuk sillet fare rreth diellit, e qė rrjedhimisht nuk ka ditė.

Pėr kohėn ėshtė vėshtirė tė flasim meqė nuk e perceptojmpė me asnjė nga shqisat tona. Por koha duke qenė madhėsi, si e tillė mund tė jetė e vogėl dhe e madhe, apo mė saktė e shpejtė dhe e ngadaltė.

Ne jemi qė tė dy nė pikėn C ku kohėn e kemi tė njėjtė. Mė pas ti futesh nė pikėn A ku koha ėshtė e ngadaltė, kurse unė nė pikėn B ku koha ėshtė e shpejtė. Ne hymė nė tė njėjtėn kohė dhe dalim nė tė njėjtėn kohė. Mirėpo ti atje ke kalu 3 orė, kurse unė vetėm gjysmė ore.

Kjo ėshtė relativiteti i kohės.

Unė kam mendimin qė nuk ėshtė e vetmja shpejtėsia ajo qė ndikon nė kohė.
    Valla Testim me sa di une eshte arrit temperatura zero , por saktesisht sme kujtohen shkencetaret qe kan bo nje eksperiment te tille.

E tani e ke sqaru tamam si duhet relativitetin e kohes.

Ps Busavata dhe Zeu_s e kishin zbulu ni ven per mos mu plak hiq

Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Eh Anjshtanj sbon mo nona .

Perpara eshte kan veshtir me kuptu kete teori , por sot ka gjithqfare metode edhe kompjuterike qe ta lehteson me kuptu ma shpejt dhe ma leht kete teori .
    Q'ate po e thom edhe une, sot munesh me gjete lloj lloj shembulli 3D qe me e kuptue ma leht, dhe prap se prap nuk na kape bash mire, e kanihere nuk na kape hiq edhe pse na vizatojne.

Kur ishim te tejkalimi i shpejtesise se drites dhe hecja e kohes mbrapsht, kjo logjika ime po me thot qe udhetimi ne kohe, eshte i mundur vetem ne te kaluaren, dhe ai qe udheton ne te kaluaren nuk mund te kthehet ma ne kohen e tashme, pasiqe per ate udhetarin e kohes, ishkoha e tije e tashme behet atomatikisht koha e ardhme e tije.

Keshtu ?

Mirpo nese e lidhim tash shpejtesine e drites dhe kohen me gravitacionin, ne kohen Zerro ose minus, duhet te jete gravitacioni shum i fuqishem, keshtuqe per njeriun eshte e pamundur te udhetoj me shpejtesi te drites dhe te udhetoj ne kohe, sepaku jo me kete fizinomine e sotme, perveq nese zbulohet nje kunderfuqi ("antigravitacion") ne mbrendesine e kapsules/raketes/anijes qe ta stabilizoj dhe krijoj gravitacionin e durueshem per fizionomine e njeriut.

???
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Zėu_s : 21-08-2009 mė 13:54

Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Q'ate po e thom edhe une, sot munesh me gjete lloj lloj shembulli 3D qe me e kuptue ma leht, dhe prap se prap nuk na kape bash mire, e kanihere nuk na kape hiq edhe pse na vizatojne.

Kur ishim te tejkalimi i shpejtesise se drites dhe hecja e kohes mbrapsht, kjo logjika ime po me thot qe udhetimi ne kohe, eshte i mundur vetem ne te kaluaren, dhe ai qe udheton ne te kaluaren nuk mund te kthehet ma ne kohen e tashme, pasiqe per ate udhetarin e kohes, ishkoha e tije e tashme behet atomatikisht koha e ardhme e tije.

Keshtu ?
    Zeu_s udhetimi ne kohe logjikishte dhe me formula eshte e mundur vetem ne te ardhmen , pse???

Nese udheton me nje anije kozmike me shpejtesi te drites 2 vite , jeta ne Toke do kalonte 28 vjet , nese udheton 3 vite jeta ne Toka do kalonte afer 330 vite , pra ti je ne te ardhmen kur zbret prej anijes kozmike .

Po si te kthehemi ne te kaluaren ???? Ka disa teori , por njera prej tyre eshte te tejkalosh shpejtesine e drites .
    Ka teori qe nuk e lejojne nje udhetim te tille , por shkenca gjitha paragjykimet i ka thy , dhe shpresoj qe edhe kete ta thej .

Koha e ati udhetari qe kthehet ne kohe , pra nese kthehet ne kohen qe eshte edhe i ri , psh kur ka qen 10 vjeqare , ateher ai i ka 2 koh te ardhshme te ndryshme , por nese udheton ne nje kohe tjeter ,ateher ke te drejte se koha e tashme dhe e ardhme do jet e njohur per te dhe do jete ardhmeria e tij.

Ps ndoshta e kom pshtjelle pak po kshtu e ka kjo tem

Prenku i Dalmatėve
    Anėtarėsuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Nė dritėn fosforike qė lėshojnė varrezat gjatė natės
    Postime
    1,008
    Po mirė sa orė kalojnė gjatė rrugės, prej vitit 2009 deri sa tė kthehesh nė vitin 1983? Dmth pėr sa minuta ose orė e kapėrcen rrugėn?

P.S. Unė e kam gjet ni ven edhe ma tė mirė, po moderatorėt nuk pom lan me ba hajgare kėtu.

Faqja 13 prej 24 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Shuki Grifēja president i ardhshėm i Maqedonisė
    Nga Beran nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 13-03-2009, 19:24
  2. Bisede Gjenish: Ajnshtajn e Tagore
    Nga D@mian nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 10-02-2009, 18:40
  3. Albert Brojka: “Nė PD ende nuk ka demokraci dhe tolerancė”
    Nga Humdinger nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 16-12-2006, 06:50
  4. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 28-03-2006, 03:36
  5. Albert Verria
    Nga Brari nė forumin Kinematografia dhe televizioni
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-03-2003, 15:01

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •