Close
Faqja 7 prej 14 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 131
    I PADUKSHEM
    Anëtarësuar
    01-03-2005
    Vendndodhja
    Kudo
    Postime
    149
    Citim Postuar më parë nga Manulaki
    Jo vetem qe ka greke ne Korce, por edhe te njohur, bile. E verteta eshte qe gjate komunizmit askush nuk mund te pranonte rrenjet e veta, mirepo ja qe nuk eshte me komunizem dhe njerezit jane me te lire per te permendur paraardhjen e tyre. Une kam pasur ne klase shoqe te ngushte e cila ne shtepi fliste vetem greqisht, dhe deri ne vitin e fundit te shkolles se mesme askush nuk e dinte. Kur u hapen kufijte dhe ra komunizmi ajo ishte me e lire te tregonte se c'familje ishte dhe c'gjuhe flisnin ne shtepi. Ka qene e para qe kam njohur qe ishte greke dhe qe nuk e kishte treguar asnjehere as ajo, as prinderit, per arsye te politikes se poshter qe ekzistonte, qe te persekutonte me kuc e me mac po te flisje greqisht. Tjeter, eshte nje komshija ime, plake qe tani nuk eshte me, ndjese paste, greke e lindur dhe rritur ne Stamboll, Turqi, e martuar ne Selanik (burre puro grek), lindi tre femije ne Selanik, (asnjeri prej tyre nuk ka ne certifikate si vendlindje Selanikun) por qe u vendos ne Shqiperi gjate luftes se dyte, dhe nuk pati mundesi te kthehej ne Greqi per arsye te mbylljes se kufijve. Me ardhjen ne pushtet te xhaxhkes, ajo dhe i shoqi nderruan emrat dhe fene me qellim qe te mos perndiqeshin si spiune, dhe qendruan ne Korce. Familja e gjyshit tim, ishin te gjithe greke 100%, u zhvendosen per arsye tregetare ne Bilisht te Korces, dhe me tej ne Korce, me mbylljen e kufijve nuk paten mundesi te ktheheshin mbrapa. E verteta eshte qe ne Korce ka pasur dhe ka greke puro, jo te martuar apo te fejuar, apo ku ta di une, por thjesht nuk kane jetuar si minoritare per shkak te politikes qe ndiqej ne ate sistem qe jetuam.
    Kaq persa i perket komunitetit grek ne Korce. Persa i perket shkolles, ajo qe Janullatosi thote: "Shkolla mund te behet ure bashkepunimi, jo sic ka qene 100 e kusur vjet te shkuara.." jam shume dakord. Mirepo shqiptaret, nga e mira apo nga e keqja, nga budallalleku apo zgjuarsia, ne vend qe t'i shfrytezojne gjerat per mire, menjehere mendojne te keqen.
    Une nuk jam greke, jam e lindur dhe rritur ne Korce dhe per mua gjuha qe jam rritur dhe me ka mekuar shpirtin eshte Shqipja. Por nuk mund te bej armiq me zor, dhe ta diktoj jeten nga frika e se kaluares. Deshira ime eshte qe kjo gje te behet vertet dicka per te permiresuar marredheniet e popujve jo te politikaneve. Nese eshte enderr e bukur kjo qe kam, c'te them, ja qe te tilla endrra kam dhe uroj qe te realizohet. Nese kjo shkolle eshte surprize, ndoshta surpriza tjeter eshte nje shkolle shqipe ne Greqi, kushedi!!!

Keta na qenken greket etnike.....

Ne greqi 700 000 shqiptare nga Shqiperia e asnje shkolle, ketu ne zona minoritare klasat jane me 1-2 nxenes...

I PADUKSHEM
    Anëtarësuar
    01-03-2005
    Vendndodhja
    Kudo
    Postime
    149
    Ekspansioni ekonomik i Greqise ndaj Shqiperise i krijon te gjitha keto cudira, te denja per librin Gines

i/e regjistruar Maska e Xhixhua
    Anëtarësuar
    09-03-2005
    Vendndodhja
    bathore... mer cope druni
    Postime
    134
    Sa mire.. sa mire .....edhe nje shkolle greke . Kjo i shton vlerat shume. Te mesojme gjuhen greke se pa te nuk futemi dot ne evrope.....sec oshte njeri ketu m'forum qe ka per shprehje te veten i thenie te madhit Gjergj Fishta " mallku qoft ai rob zoti qe gjuhen e vet e harron dhe te tjerat fmis i mson.. ( a dicka e tille se s'me kujtohet). Ti hapim shkollat greke qe te mesohet greqishtja sa me mire... edhe lajmet ti japim me nje gjuhe qe si ngjan shqipes fare, serise ti themi puntate, paraqitjes ti themi "luk" etj etj.....

i/e regjistruar Maska e Iliriani
    Anëtarësuar
    24-03-2004
    Postime
    986
    Albo
    Meqenese mu referove -se kam bere shume bebate me ty ketu --e doja te lija dhe rradhen te tjereve.

Po nuk duron dote PO TE SHAME GREKUN

NUK TE FAL.

Per ato qe thua mund te bej debate sic kam bere me ty pafund po nuk kane vlere fare.

Se ketu cdo gje eshte LAKURIQ

Plus debatet nuk kane vlere kur me sa kam pare kur vjene puna per grekun ti vetem te shtyn fanatizmi ta mbrosh, pa asgje, e gjithnje i humb debatet po e ruan nderin duke u hedhur nga dega ne dege per tju shmagur te pranosh humbien, e duke u hapur pa fund qe te humbesh humbien.

Bile habitesh kur nje shqiptar shpreh medimin e tij e uleret CJANE KETA PATRIOT
    Patriote jane ata sipas teje qe DUAN GREKUN E POLITIKEN E TIJ.
    Vetem se keta jane PATRIOT GREKE E JO SHQIPTARE.

Kujtojme Nolin, Kristoforidhin e me radhe dime dhe qe ka pasur dhe kolaborator si me turqit, greket ,serbet, italianet po kuptohet do kete dhe te tille.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Iliriani : 19-04-2005 më 14:29

Citim Postuar më parë nga kolombi
    .....
    Kur e dini qe nuk kemi qeveri,mblidhuni te gjithe kujt i digjet xhani per atdhe,vini dollaret dhe eurot dhe hapni nje shkoll per emigrantet e shqiptare ne greqi,private.
    Te shohim do u thone jo ,qeveria greke.S'ma ha mendja.
    Jo per gje po ne kete bote zuzare,veprat mbahen mend,llafet patriotike forumore jane fukarallek.
    Faleminderit. 100% dakord.
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Zoti pafte megjithemnd meshire per 90 % hipokrita qe kemi ne forum.
    Shkoni zhvishni ndonje femer online ate boni se ju doli boja dje degjenerata njerez na flisni dhe per fe e per kishe e per shkolle e per edukim. Sthote gje njeri per vetevrasjet dit per dit e merremi me ushunjzat matane kufirit. Hir u befshit bashke me shqiperine...

PS: Te ishim te gjithe si Onassisi, jo vetem ne aspektin pare, por dhe ne aspektin moral, homoseksual te njeriut i cili vetem per te shpetu veten nga turqit ....... atehere jo shkolla qe hapshim, por kishim per te kontrollu dhe Kishen Greke ne keto momente.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 19-04-2005 më 15:41
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Albo dhe disa te tjere,

Nga menyra se si shkruani dukeni si persona qe keni aplikuar per burse diku dhe qe te fitoni jeni te detyruar te shkruani keshtu allagrekshe.
    Do Zoti dhe i fitoni ato bursa ose ne mos bursa dicka tjeter por kur shkruani te pakten mendoni dhe mendoni me mend.
    Mirepo dikush e ka te veshtire dhe te mendoje me mend dhe flet me lehte me goje se goja per kete pune eshte ne fund te fundit.
    Mirepo si thuhet ne Librin e Shenjte per ate qe me pare i flet goja se mendja?
    Askush ketu nuk po flet kunder kultures dhe gjuhes se vjeter greke por po shprehet nje mendim per faktin e hapjes se nje shkolle ne gjuhen greke ne Korce kur asnje e tille nuk mund te hapet ne Greqi.Bile dikush aludoi se nese dikush ka para athere Greqia nuk e pengon te hape nje shkolle.Do te doja qe te ishte keshtu por koha do t'a provoje.
    Mirepo ajo qe te ben pershtypje eshte menyra se si mbrohet me fanatizem nga shume prej jush te "Klubit te Selanikut" kjo shkolle a thua se po hapet nje dicka e "rralle" dhe me te vertete "joshese" per shqiptaret!!??
    Per me teper nje shkrues i meparshem trimeron veten kur thote se greket jane qe moti ne Korce!?Po te tregoj se dhe ne Kukes ka patur perpara dhe izraelite e vllehe e ndoshta dhe te tjere se keshtu ishte Ballkani gjate sundimit Otoman.
    Lexo dhe gjej shifra se cfare perberje etnike ka patur Greqia para 100 viteve e vecanerisht Selaniku dhe Athina.Lexo dhe besoju shkrimeve te atyre shqiptareve qe u masakruan dhe u therren me thika nga greket e u perndoqen me dhune nga tokat e shtepite.Ata nuk jane nje e dy por me mijera.Athere ku jane ata fjalet e bukura per maredheniet tona "miqesore"?A po per ty Albo greku ndoqi "turqte" qe kishin "pushtuar" Greqine!
    Bile kete Albo e perforcon ate me thenjet "lapidare" per minoritetin turk ne Shqiperi apo ndoshta dhe ne Ballkan!!??
    Ndoshta dhe per mua nga emri mund te dyshoje se jam nje minoritar turk qe jetokam ne Shqiperi!?
    Keshtu pate thene dhe per Veton Surroin se ai eshte djali i nje ish-funksionari turk te mbetur ne Kosove!?
    Me ben shume pershtypje menyra juaj e te shkruarit dhe per kete qellim me nxitni t'ju ndjek me vemendje te gjithe shkrimet tuaja te meparshme e ato qe do vijne.
    Por sinqerisht desheroj dhe njehere qe te ndani mendimin e lire nga dogma me te cilin jeni mbruajtur sepse nga dogma lind dogmatizmi.
    Politika dhe Zoti nuk shkojne bashke!
    Ndryshe do te perseritni vetveten ne cdo shkrim dhe do te beheni te rendomte e me pas dhe te palexueshem.
    Ndoshta keni dhe detyrime per te folur keshtu e nese eshte kjo e fundit athere nuk kam se cfare t'ju them.Paraja e ngre ujin perpjete e jo me njeriun!

Jasu!
    Ndryshuar për herë të fundit nga DYDRINAS : 19-04-2005 më 16:00

Citim Postuar më parë nga Cyclotomic
    Zoti pafte megjithemnd meshire per 90 % hipokrita qe kemi ne forum.
    Shkoni zhvishni ndonje femer online ate boni se ju doli boja dje degjenerata njerez na flisni dhe per fe e per kishe e per shkolle e per edukim. Sthote gje njeri per vetevrasjet dit per dit e merremi me ushunjzat matane kufirit. Hir u befshit bashke me shqiperine...

PS: Te ishim te gjithe si Onassisi, jo vetem ne aspektin pare, por dhe ne aspektin moral, homoseksual te njeriut i cili vetem per te shpetu veten nga turqit ....... atehere jo shkolla qe hapshim, por kishim per te kontrollu dhe Kishen Greke ne keto momente.
    C'ke thene qofshin fjale te jetes tende, sa per jeten time eshte ne doren e dikujt tjeter dhe ne fjalet e dikujt tjeter.
    Une nuk kam frike te them mendimin tim, thjesht sepse ty s'te ardhka mire dhe jeton me mentalitetin e 200 viteve te shkuara. Frika qe ti sjell eshte prodhim i komunizmit dhe egoizmit dhe papergjegjesise te shqiptarit. Nese kjo shkolle nuk do te ishte greke, por rumune (sepse ja qe ka nga ata qe e quajne veten vllehe dhe flasin rumanisht) mos ndoshta do te shkruaje me te njejten gjuhe?
    Persa i perket Onasit, aty tregon sesa ne menyre te ulet mendon. Mos ndoshta ka pak kriminele Shqiperia qe jane milionere???? Dhe femijet qe shiten ne Greqi, shiten nga shqiptare jo nga greke (Le te hapin keta shqiptare shkolle, meqe jane me te mire se Onasi). Dhe Shqiperia nese shitet (qe une nuk e kuptoj kete mendim sepse jam teper mendjengushte ta kuptoj ) do te shitet sepse ka shume llafazane Shqiperia dhe pak vepra beres!
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

Manulaki,

Je nje produkt i/e cuditshem dhe nga fjalet me ngjan me ate priftin qe mallekonte (ne film) Stefan Bardhin.

Citim Postuar më parë nga Qazim RUDI
    Manulaki,

Je nje produkt i/e cuditshem dhe nga fjalet me ngjan me ate priftin qe mallekonte (ne film) Stefan Bardhin.
    Une nuk mallkova njeri dhe as mallkoj. Por si duket ti ke imagjinate shume te zhvilluar.Lexo mire kush mallkon dhe kush te ngjan me te tille "prifterinj". Persa i perket faktit se c'produkt jam, nuk i ka mbetur askujt ta zbuloje ketu, as ty as ndonje tjetri. Une thjesht solla nje mendim dhe ate mendim po mbroj. Ty s'te gjykon njeri. Ke mendimin tend, shume bukur. Dhe imagjinaten e paske akoma me te bukur.
    Sikur juve ketu te keni, jo me teper por, 10% te shqiptarizmit qe une kam, nuk do te shkruanit me kete gjuhe.

Dikush solli mendimin pse Janullatosi nuk bekon shkollat shqiptare ne celjen e tyre. Per momentin e pranova si mendim shume te duhur por harrojme qe shkolla shqiptare eshte laike dhe eshte shteterore, harrojme qe shkolla qe bekoi eshte PRIVATE.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Manulaki : 19-04-2005 më 16:24

Faqja 7 prej 14 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Civilizimi në Islam
    Nga AsgjëSikurDielli në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 81
    Postimi i Fundit: 01-11-2013, 09:18
  2. Dosja antishqiptare e Greqisë, 1912-2007
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  3. At Donat Kurti O.F.M.
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 25-04-2006, 03:17
  4. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26
  5. Agjencitë private të punësimit ne Shqiperi
    Nga ganoid në forumin Ekonomi & biznes
    Postimi i Fundit: 06-05-2004, 14:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •