Close
Faqja 35 prej 38 FillimFillim ... 253334353637 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 341 deri 350 prej 378
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-02-2011
    Postime
    7
    I nderuar,
    babai im quhet Gjoni e babai yt Femihu.
    A mund te pranosh ti qe Gjoni te jete babai yt?
    A mund te pranoj une qe Femihu te jete babai im?
    Pyetja eshte retorike dhe nuk ka nevoje per nje pergjigje!

Ju myslymanet e kuptoni mire qe Kurani dhe Bibla distancohen shume
    ne shume pike. Eshte kote qe edhe ne te kerkojme nje akord ne te dy,
    sepse ky akord nuk ekziston.
    Kuptimi i jetes te Jezusit si del nga Beselidhja e Re me duket krejt ndryshem
    nga kumtimi i jetes qe kishte Muhameti dhe qe del nga Kurani.
    Nje pike referimi te perbashket ne mund ta gjejme ne natyren tone njerezore.
    Te gjithe jemi njerez qe ndjejme ne brendesine te njejta nevoja, qe u duhet nje pergjigje. Per problemet njerezore me te thelle e me serioze nje pergjigje une e gjej ne Jezu Krishtin, ti ne Kuranin. Deri kur do te vazhdojme kerkesen seriozisht, duke e marre persiper pergjegjesine e jetes tone, te dy e meritojme
    nderimin me te perzemerte dhe sinqerte.
    Nese une te nderoj dhe te respektoj ty per besimin tone te forte e qe te jep nje kuptim jetes, une e pranoj edhe rolin profetik te Muhametit qe i ka per ty fjalet qe te cojne ne jete.
    Sinqerisht, per mua, per jeten time, Muhameti nuk ka fjalet e jetes se pasosur, per jeten time e per historine time Ai nuk eshte pike referimi per kuptimin e jetes time. Kete roll per mua, ne historine time e ka Jezu Krishti. Me lirine e plote qe na ben te afte te zgjedhim ate qe per momentin eshte mire per ne, per ty dhe per mua, sipasndergjegjes tone dhe njohurive te momentit, ndjekim ate qe na duket me mire, duke i lere te hapur mundesite per zgjedhjet tjera, nese ndergjegja dhe njohurite te reja na imponojne nje drejtim tjeter.
    Nje zgjedhje personale, serioze, per kuptiminn e jetes, per njerezit nuk duhet te jete kurre shkak grindjeje, kundershtimi...por vetem tolerance. Me shume, konkretisht duhet te na shtyje te ndimojme ata qe jane ne kerkim.

Ne muslimanet e kemi obligim t'i therrasim njerezit ne te verteten, edhe pse ju mendoni ndryshe. Ne zemrat tona eshte edhe Jezusi paqja dhe shpetimi i All-llahut qofte mbi te, ne nuk bejme krahasime mes te derguarve, ne i duam te gjithe profetet e All-llahut, por ne, nuk i ngrisim ne pozite te All-llahut.

Gjoni 8:16 Por, edhe kur gjykoj, gjykimi im është i vërtetë, sepse unë nuk jam vetëm, por jam unë dhe Ati që më dërgoi. 17 Edhe në ligjin tuaj është shkruar se dëshmimi i dy njerëzve është i vërtetë.

Nese je i afte ta kuptosh kete varg, ateher do ta kuptosh se Zoti dhe Jezusi jane dy, dhe nuk jane te ngjajshem.
    Vete Jezusi a.s. thote se edhe ne ligjin tuaj eshte shkruar se deshmia e dy njerezve eshte e vertete. Pra me kete ai vetem tregoi se deshmia e Zotit dhe e tija jane dy deshmi.
    Une e kam lexuar edhe Dhiaten e Vjeter edhe te Rene, besom kam mjaft argumente, jo vetem per ty por per te gjithe ju, se Bibla ka pesuar ndryshime, dhe kam mjaft argumente nga vete Testamenti i Ri se Jezusi a.s. nuk ishte me shume se i Derguar, nese je i interesuar do t'i sjell argumentet e mia qe te bindesh.

Gjoni 5:26 Sepse, sikurse Ati ka jetë në vetvete, kështu ia ka dhënë dhe Birit të ketë jetë në vetvete

Nese edhe Jezusi a.s. ka nje jete ne vetvete si munden te jene nje atehere?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    ÇDO PEMË NJIHET NGA FRYTAT E VETA.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    Citim Postuar më parë nga abdull-llah Lexo Postimin
    I nderuar,
    babai im quhet Gjoni e babai yt Femihu.
    A mund te pranosh ti qe Gjoni te jete babai yt?
    A mund te pranoj une qe Femihu te jete babai im?
    Pyetja eshte retorike dhe nuk ka nevoje per nje pergjigje!

Ju myslymanet e kuptoni mire qe Kurani dhe Bibla distancohen shume
    ne shume pike. Eshte kote qe edhe ne te kerkojme nje akord ne te dy,
    sepse ky akord nuk ekziston.
    Kuptimi i jetes te Jezusit si del nga Beselidhja e Re me duket krejt ndryshem
    nga kumtimi i jetes qe kishte Muhameti dhe qe del nga Kurani.
    Nje pike referimi te perbashket ne mund ta gjejme ne natyren tone njerezore.
    Te gjithe jemi njerez qe ndjejme ne brendesine te njejta nevoja, qe u duhet nje pergjigje. Per problemet njerezore me te thelle e me serioze nje pergjigje une e gjej ne Jezu Krishtin, ti ne Kuranin. Deri kur do te vazhdojme kerkesen seriozisht, duke e marre persiper pergjegjesine e jetes tone, te dy e meritojme
    nderimin me te perzemerte dhe sinqerte.
    Nese une te nderoj dhe te respektoj ty per besimin tone te forte e qe te jep nje kuptim jetes, une e pranoj edhe rolin profetik te Muhametit qe i ka per ty fjalet qe te cojne ne jete.
    Sinqerisht, per mua, per jeten time, Muhameti nuk ka fjalet e jetes se pasosur, per jeten time e per historine time Ai nuk eshte pike referimi per kuptimin e jetes time. Kete roll per mua, ne historine time e ka Jezu Krishti. Me lirine e plote qe na ben te afte te zgjedhim ate qe per momentin eshte mire per ne, per ty dhe per mua, sipasndergjegjes tone dhe njohurive te momentit, ndjekim ate qe na duket me mire, duke i lere te hapur mundesite per zgjedhjet tjera, nese ndergjegja dhe njohurite te reja na imponojne nje drejtim tjeter.
    Nje zgjedhje personale, serioze, per kuptiminn e jetes, per njerezit nuk duhet te jete kurre shkak grindjeje, kundershtimi...por vetem tolerance. Me shume, konkretisht duhet te na shtyje te ndimojme ata qe jane ne kerkim.

Pergjigje per Torkerin:

Ne muslimanet e kemi obligim t'i therrasim njerezit ne te verteten, edhe pse ju mendoni ndryshe. Ne zemrat tona eshte edhe Jezusi paqja dhe shpetimi i All-llahut qofte mbi te, ne nuk bejme krahasime mes te derguarve, ne i duam te gjithe profetet e All-llahut, por ne, nuk i ngrisim ne pozite te All-llahut.

Gjoni 8:16 Por, edhe kur gjykoj, gjykimi im është i vërtetë, sepse unë nuk jam vetëm, por jam unë dhe Ati që më dërgoi. 17 Edhe në ligjin tuaj është shkruar se dëshmimi i dy njerëzve është i vërtetë.

Nese je i afte ta kuptosh kete varg, ateher do ta kuptosh se Zoti dhe Jezusi jane dy, dhe nuk jane te ngjajshem.
    Vete Jezusi a.s. thote se edhe ne ligjin tuaj eshte shkruar se deshmia e dy njerezve eshte e vertete. Pra me kete ai vetem tregoi se deshmia e Zotit dhe e tija jane dy deshmi.
    Une e kam lexuar edhe Dhiaten e Vjeter edhe te Rene, besom kam mjaft argumente, jo vetem per ty por per te gjithe ju, se Bibla ka pesuar ndryshime, dhe kam mjaft argumente nga vete Testamenti i Ri se Jezusi a.s. nuk ishte me shume se i Derguar, nese je i interesuar do t'i sjell argumentet e mia qe te bindesh.

Gjoni 5:26 Sepse, sikurse Ati ka jetë në vetvete, kështu ia ka dhënë dhe Birit të ketë jetë në vetvete

Nese edhe Jezusi a.s. ka nje jete ne vetvete si munden te jene nje atehere?
    Me duket se ky nuk eshte vendi per nje debat.
    Dhe une nuk dua te debatoj me askend.
    Une e shpall vetem besimin tim, e disa here une jap nje pergjigje sipas bindjeve te mia kur me bejne nje pyetje.
    Pra, nese ti deshiron ta njoh besimin tim ndaj Krishtit dhe ndaj Bibles, lexoj temat e mia.
    Me shume respekt edhe per besimin tend.

Torrkerry

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Si ta ruash personalitetin në jetë

Në vend që te jetosh inferior dhe pa personalitet, më mirë është që t’i kthehesh vetes dhe qëllimeve të tua të jetës, t’i shkruash me dorën tënde dhe t’i vesh para vetes e t’i kthehesh vetes çdoherë .

Lufto gjithmonë që të jesh në kënaqësinë e Allahut.

Kujtoje sinqeritetin gjithmonë .

Mësoje librin e Allahut komplet.

Jepi rëndësi dijes për fenë e Allahut.

Jepi rëndësi zemrës së shëndoshë dhe shërimit të saj.

Jepi rëndësi ruajtjes së shëndetit.

Shpejto në xhami para ezanit.

Jep sadaka çdo ditë .

Kryej të gjitha obligimet familjare.

Këshillohu me të tjerët.

Dëgjo dy palët para vendimeve.

Mos u hakmerr për vetveten tënde.

Mos u nervozo për vetveten tënde.

Mos mendo se ke hak mbi të tjerët.

Llogarite çdo punë.

Përkujto punët e së nesërmes.

Dëgjoj edhe të dobëtit se çfarë flasin.

Gëzohu kur vëllezërit e tu (muslimanët) fitojnë diçka.

Përfito nga gabimet e të tjerëve.

Mundohu të jesh i rregullt (me sinqeritet) në jetë dhe në punë.

Ruaje buzëqeshjen.

Shfrytëzoji të gjitha mundësitë për ndonjë çështje me rëndësi kur ta kesh para
    vetes.

T’i japësh përparësi punëve, sipas nevojës.

T’i japësh përparësi çështjes që të bën dobi dhe të kesh ndikim me atë.

Mundohu të jesh i suksesshëm çdoherë.

Mos e humb pozitën që të besohet dhe mos e kërko nëse dikush e kryen me
    sukses.

Jepi rëndësi asaj që të intereson dhe veçoje atë që ke ndikim.

Për ndonjë çështje që ke dobi, mundohu, provo, mëso, sepse nuk është e mundur që mos ta bësh.

Për mos suksesin tënd gjithmonë fajësoje veten dhe mësohu prej gabimeve të tua, si dhe mundohu që të mësosh çdo gjë që se di.

Mos llogarit se njerëzit janë të përsosur dhe mos humb kohë duke u marrë me ta, duke i përcjellë fjalët mes tyre, mos të interesojnë fjalët në mes tyre, pos atyre që ke dobi për ta përmirësuar veten tënde.

Allahun e lusim që të na mundësojë të punojmë vetëm ato që kemi dobi në jetë dhe ahiret!
    Përktheu : Samir Salihu
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Thënie të zgjedhura rreth përgojimit

Një njeri i thotë Hasan el Basriut, se filani të ka përgojuar. Hasan el Basriu i dërgon një tabak me hurme të freskëta dhe i thotë: “Më thanë se ti më ke dhuruar prej të mirave tua dhe une doja të të shpërbleja, por të kërkoj ndjesë që nuk e kompensoj atë të mirë që më dhe”.

Nëse nuk i bënë dobi dikujt atëherë mos e dëmto.
    Nëse nuk e gëzon atëherë mos e mërzit.
    Nëse nuk e lavdëron, mos e shaj.
    Nëse nuk i ndihmon, mos i pengo.
    Nëse nuk ke mundësi të agjërosh, mos ha mishin e njerëzve.

Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Floriri njihet në zjarr, kurse njeriu njihet në sprovë. Për të duruarin nuk ka fatkeqësi.

=

Behu si bleta qe ha me te miren e gjerave dhe dhuron me te miren
    E kur te ulet mbi dege te lules nuk e thyen e as nuk e lendon..!!!!!

=
    Ndryshuar për herë të fundit nga Renea : 23-02-2011 më 08:57

Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Uji në vetvete është i pastër, duke u trazuar me disa materie dhe sende të tjera, bëhet i
    hidhur dhe i ndyrë; njeriu është krijuar i mirë,bëhet i keq nga ndikimi i epsheve dhe i
    veseve të këqija

8. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Renea për postimin:

eagle7 (26-11-2014)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    DASHURIA, RENDËSIA E SAJ.

Nuk është e rëndësishme se çka bëjmë,
    por sa dashuri japim në atë çka bëjmë.
    Gjëra të vogla me dashuri të madhe.

NGA FORUMI

Torrkerry

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    "Dhe pse nuk mund të kesh kursyer shumë lekë përgjatë jetës tënde, nëse u ke kursyer të tjerëve lëndimet e zemrës, dije se je vërtet shumë i pasur"
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Nese bej thirrje per mire, do me urrejne te keqinjte; nese bej thirrje per sukses, do te me urrejne deshtaket; nese bej thirrje per reforma, do te me urrejne te korruptuarit. Prandaj, "bujrum" atyre qe me urrejne, pasi me tregojne se jam ne rrugen e duhur.

|Amr Khaled|
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

Faqja 35 prej 38 FillimFillim ... 253334353637 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •