"LIRIA E VATANIT NUK FITOHET ME PARTI E TARAFE, AS ME TË PAFÉ E SHKIJE VESHUN SHQIPTARÇE" - Mulla Idriz Gjilani
"LIRIA E VATANIT NUK FITOHET ME PARTI E TARAFE, AS ME TË PAFÉ E SHKIJE VESHUN SHQIPTARÇE" - Mulla Idriz Gjilani
Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”
Te gjithe ata qe kapen per shpaten, prej shpates edhe do te vdesin!
Torrkerry
1.Mos u mbështet për muri se bie e të zë,mos u mbështet për njeriun se vdes e të lë, por mbështetu per ALL-LLAHUN i cili është një
(se di a a eshte fjale e urtë apo thënje, por thjesht eshte me e bukura qe kam degjuar deri me tani)
2.Feja e Shqipetarit është Shqiptaria
3.Miku i mirë njihet ne ditë të vështirë
41Mos i shiko zhgunën(veshjen) por i shiko punën
5.Punë punë natë e ditë që të shoim pakez dritë
6.Gurë gurë bëhet mur
7.Kali i huaj të lë në udhë
8.Nje njeri qe ka shume fjale, edhe nje i shurdhet e mund
9.Ai që di të vjedh di edhe te fshehe
10.FEMIJA PA NENE SI NATA PA HENE
Falni e do te gjeni falje.
JEZUSI.
Torrkerry
Duaj dhe bej cfare deshiron.
AUGUSTINI.
Torrkerry
Cdo lende qwe nuk jep fryt te mire, pritet e qitet ne zjarr.
Torrkerry
"Kam mësuar se për njeriun, është më mirë të pendohet për atë që ka bërë, sesa të vajtojë për atë që nuk e ka bërë".
Kush Meret me Vetveten e Tij,Nuk Ka Koh te Meret me Te Tjeret.
Lotët nuk të sjellin dhimbje, por dhimbja të sjell lot.. mos thuaj "o Zot unë kam një dhimbje", por "o dhimbje unë kam një Zot!"
Bëhu si bleta që ha më të mirën e gjërave dhe dhuron më të mirën.E kur të ulet mbi degë të lules nuk e thyen e as nuk e lëndon
“Nëse nuk i bindesh Krijuesit tënd që të bësh vepra të mira, të paktën mos u sill i pabindur që të bësh gjynahe”.
“Ka shumë njerëz të cilët i sheh se u ruhen të këqijave dhe të ligave, ndërsa gjuha e tyre bën masakër në të gjallët dhe të vdekurit, ndërsa ai aspak nuk vret mendjen se çfarë flet.”
Njeriu më i poshtëruar është i varfëri që lavdëron pasanikun duke iu përulur atij dhe njeriu më i nderuar është pasaniku që sillet me modesti me të varfërin duke e vlerësuar atë”.
Ki respekt per veten tende, respekt per te tjeret dhe merr pergjegjesi per veprimet e tua
Kush Meret me Vetveten e Tij,Nuk Ka Koh te Meret me Te Tjeret.
Krijoni Kontakt