Ju ftoj te diskutoni gjithshka qe t'ju pelqeje ne lidhje me parandjenjat.
A i duhet besuar atyre, apo jo?
Do te ishte e frikshme per ju po te parashikonit ngjarje dhe fakte me ane te parandjenjave?
Ju ftoj te diskutoni gjithshka qe t'ju pelqeje ne lidhje me parandjenjat.
A i duhet besuar atyre, apo jo?
Do te ishte e frikshme per ju po te parashikonit ngjarje dhe fakte me ane te parandjenjave?
In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.
Une u besoj parandjenjave, po jo atyre interpretimeve ekzagjeruese ne lidhje me to.Besoj qe njesoj si kafshet kemi aftesine te perceptojme rrezikun, te perceptojme natyren e njerezve qe na afrohen nga njefaresoj valesh qe ēdo person e rrethojne.Kjo aftesi te ne normale qe ka ardhur duke u dobesuar dhe ndryshon ne persona te ndryshem.
Nese pastaj me parandjenje ti po nenkupton parashikimet e te ardhmes pak me te larget apo kshu gjerash,nuk u besoj te gjitheve qe thone qe kane te tilla aftesi, po derisa besoj ne Zot besoj dhe ne fenomene te mbinatyrshme![]()
S'kam ndonje artikull shkencor per te mbeshtetur mendimin tim, por besoj ne parandjenja sepse i kam provuar. S'e di se c'eshte por eshte per t'u cuditur. Ndonjehere, kur e besoj me te vertete se dikush do me marre ne telefon (dhe pse ndoshta ka muaj qe s'kam folur me ate person), it just happens.![]()
Sa per parashikimin e gjerave te rendesishme ne bote, nahhh, me pelqen te mos di![]()
What bond is there between me and the world? I am like a rider on a summer day who takes shelter to rest under the shade of a tree, then goes on his way. ~ Profeti Muhamed Salallahu Alayhi Wa Salam
Gjithkush nga ne mund te thote se ka parandjenja. Kur e permendim kete fjale zakonisht na shkon mendja per keq. Mendoj se parandjenja eshte nje ndjesi qe te jep stres para nje ndodhie. Une i perjetoj disi ndryshe. Disa dite para se te ndodhe nje fatkeqesi, gjithmone me shfaqet ne kujtese personi te cilit i ndodh. Eshte absolute, vecse asnjehere nuk mund ta paramendoj ate qe do te ndodhe, edhe kjo eshte absolute.
Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere
Parandjenjat JANE "mjet" parashikimi, te "evoluara" ne drejtim te largimit te frikes- duke pasur nje fare sensi intuite per cfare te pret, para se ajo te ndodhe.Postuar mė parė nga angeldust
Rebelja sikur ma lexoi mendjen. Parandjenjat kane te bejne me intuiten, qe per disa njerez eshte mjaft e mprehte (dhe kjo eshte arsyeja qe shpesh here keta njerez konsiderohen si 'spiritual') Dhe intuita, ne shumicen e rasteve, eshte e lidhur me friken - friken e humbjes se dickaje, friken e deshtimit, madje do te thoja se frika eshte 'precursor' i mosbesimit/skepticizmit.
Une i besoj intuites; rrallehere me genjen. Dhe e ndjej kete shume kohe para rezultatit, gje qe me ve edhe vete ne dyshime pasi arsyetimi (ne shkalle me te gjere) nuk perputhet me ndjesine. A eshte mire? Well, shpesh here me tremb per hic mos gje e megjithate, nese nuk do ta kisha, do te me dukej sikur me kish humbur dicka nga vetja.
E pra, parandjenjat nuk kane asgje te cuditshme apo mbinatyrore. Eshte thjesht prirja e njeriut per ti analizuar faktet dhe parashikuar perfundimet.
Summertime, and the livin' is easy...
Per mua parandjenjat jane parshikime ose me sakt ne qofte se do ta kaloja nga ana matematikore thjesht nje propabilitet qe nje dicka te ndodhe .Psh ne qofte se neser kemi nje provim dhe ne nuk jemi pergatitur aq mire, parandjenjat tona per kete rast jane se ne mund te ngelim nė klase. Kjo varet sa me pak te kemi studjuar aq me shume do te na rriten parandjenjat se do ngelim dhe e kundrta.Sa me i madh te jete propabiliteti qe nje ngjarje te perfundoje mire aq me shume parandjenjat tona jane te prirura te mendojne per mire dhe e kunderta.Nuk e di ne jam ne teme por ky ishte mendimi im....
Une nuk besoj tek parandjenjat , besoj tek rastesia . psh njeriu ka shume parandjenja , nganjehere rastis dhe dicka ndodh dhe atehere thua " Ja edhe e kisha nje parandjenje sot " ... well...
Whoever said that money can not buy happiness ,simply, they didn't know where to go
shopping
Ka shume mundesi , por ama sensi i gjashte nuk eshte shume i perhapur tek njerezit , lol ...eshte edhe pak i frikshem ..Postuar mė parė nga Evelyn
Whoever said that money can not buy happiness ,simply, they didn't know where to go
shopping
Krijoni Kontakt