Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 17

Tema: O njerez

Hey, how do i look? Maska e Aragorn I
    Anėtarėsuar
    20-09-2003
    Vendndodhja
    Your five years in solitary confinement are at an end. You've paid part of your debt to France.
    Postime
    323

O njerez

Le te themi se ekzistonte nje shtet ne te cilin jeta e njeriut kercenohej nga njerez te tjere... qeveria, mafia... etj etj... pra krimi e dhuna ishin normat, por sidoqofte, jetesa ishte e mire, komoditetet nuk mungonin. Nje shtet tjeter ekzistonte, ne te cilin s'kishte krim, pra jeta nuk kercenohej dhe paqja mbizoteronte, porse skamja e varferia ishin normat. Vdekja ne kte shtet vinte heret ne jete si shkak i dietes se varfer, mungeses se shendetesise etj etj. All in all, afat-gjatesia mesatare e jetes per te dy shtetet ishte me shume pak diference per t'u vene re.

Ku do donit te jetonit ju popull?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Aragorn I : 02-06-2005 mė 01:43
    Nga halli,
    derrit i thuhet dajo.

Ndjesė pastė nėna e shtrenjtė..
    Sa shumė vėllezėr paska patur!

super saiyan Maska e vampiro
    Anėtarėsuar
    04-04-2005
    Vendndodhja
    eneh probe
    Postime
    293
    ti thua te jetojm ne Romen e lasht apo ne Pakistanin modern? perkatsisht e respektivisht simas radhes

hermano, naturalmente elijo la Roma

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Pyetje e veshtire! Gjithsesi askush nuk do te parapelqente t'i kercenohej jeta!
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anėtarėsuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Aragorn I, teme e bukur, por me nje titull te jo qelluar. Okey s'ka dert, nuk don te thote gjithmone kopertina e bukur e nje libri se ai liber eshte i vlefshem pra une do te shtoj se librin e ke te mire por kopertina s'te ben hic

Sa per te mos u larguar nga tema une do doja te jetoj atje ku jam dmth ne:

Citim Postuar mė parė nga Aragorn I
    shtet tjeter ekzistonte, ne te cilin s'kishte krim, pra jeta nuk kercenohej dhe paqja mbizoteronte, porse skamja e varferia ishin normat.
    Lumturia ne jete fitohet edhe ne skamje, nese din te jesh i lumtur mund te gjeshe ate edhe ne Kolumbi ose Nigeri edhe ne USA ose Angli.
    My silence doesn't mean I am gone!

e kithtė Maska e Rebele
    Anėtarėsuar
    22-07-2004
    Vendndodhja
    kulpėr
    Postime
    1,088
    Jeta eshte e kercenuar nė te dy shtetet. Vecse, shteti i pare te ofron mundesine te behesh/jesh "kercenuesi".

Nė te dytit, po bashkvuajtes do mbetesh, pasi "kercenuesi" eshte faktor i jashtem e shtrihet pertej kontrollit te njeriut.

Pra, nė keto kufiza (te paplota), une zgjedh te parin.

Them jo te plota pasi shteti i dyte mė duket teper ireal, edhe nga nje pikpampje hipotetike. Nuk eshte e mundur qe nė nje shtet te varfer te mbizoteroje paqja. Ligji i pershtatshmerise vetvetiu do aplikohet edhe aty (ashtu si nė te parin), madje deri nė kanibalizem nqs mjetet e mbijeteses (ushqimi etj etj) jane aq te pakta sa nuk suportojne dot as "te perzgjedhurit/te aftet".
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Rebele : 02-06-2005 mė 17:34

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Le te themi se ekzistonte nje shtet ne te cilin jeta e njeriut kercenohej nga njerez te tjere... qeveria, mafia... etj etj... pra krimi e dhuna ishin normat, por sidoqofte, jetesa ishte e mire, komoditetet nuk mungonin. Nje shtet tjeter ekzistonte, ne te cilin s'kishte krim, pra jeta nuk kercenohej dhe paqja mbizoteronte, porse skamja e varferia ishin normat. Vdekja ne kte shtet vinte heret ne jete si shkak i dietes se varfer, mungeses se shendetesise etj etj. All in all, afat-gjatesia mesatare e jetes per te dy shtetet ishte me shume pak diference per t'u vene re.

Ti thu, pėr tė vdek qė pėr tė vdek ke,,,a do me vdek si njeri ?!

Ok pra, un du me vdek nė shtetin mafioz.

P.S. Por pleaseeeeeee , mos mė ktheni ne Shqipėri.
    Where does a thought go when it's forgotten?

Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152

ooo milet!

Le te themi se ekzistonte nje shtet ne te cilin jeta e njeriut kercenohej nga njerez te tjere... qeveria, mafia... etj etj... pra krimi e dhuna ishin normat, por sidoqofte, jetesa ishte e mire, komoditetet nuk mungonin.

Nje shtet tjeter ekzistonte, ne te cilin s'kishte krim, pra jeta nuk kercenohej dhe paqja mbizoteronte, porse skamja e varferia ishin normat. Vdekja ne kte shtet vinte heret ne jete si shkak i dietes se varfer, mungeses se shendetesise etj etj. All in all, afat-gjatesia mesatare e jetes per te dy shtetet ishte me shume pak diference per t'u vene re.

Teme interesante.

Une do doja te dija perkufizimin e fjales paqe se pari. Dikur kam lexuar qe paqja mund te pershkruhet, te pakten, ne dy menyra: "positive and negative 'peace' ".

per positive peace mund te konsiderojm sistemet komuniste ku njerezit kane vuar shpirterisht dhe fizikisht, e megjithate vendi "s'ishte ne lufte" (lufte ne kuptimin me arma, etc) ... e megjithate disa njerez mund ta quajn edhe ate periudhe 'lufte' ne baze te perqindjes se njerezve qe mund te kene vdekur..(por kjo eshte teme tjeter...)

negative peace eshte "straight out" lufte...

pastaj mund te kemi menyra te tjera per ta pershkruar fjalen "paqe"...

pra, c'eshte "mbizoterimi i paqes" Aragorn I ? A eshte nje vend ku jeta nuk kercenohej me menyr direkte apo ku nuk kercenohej ne menyr indirekte? Apo ku nuk kercenohej ne cdo lloj menyre? Apo eshte ku njeriu eshte i "lire" ? (Por qe te te mos "kercenohet jeta" nuk do te te thot detyrimisht qe je i lire...)

Ju pershendes
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Veshtrusja : 03-06-2005 mė 12:01

Hey, how do i look? Maska e Aragorn I
    Anėtarėsuar
    20-09-2003
    Vendndodhja
    Your five years in solitary confinement are at an end. You've paid part of your debt to France.
    Postime
    323
    Po, tamam sic e ke thene, paqe = si ajo e sistemit komunist, ose stalinist.
    Nga halli,
    derrit i thuhet dajo.

Ndjesė pastė nėna e shtrenjtė..
    Sa shumė vėllezėr paska patur!

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    23-05-2005
    Postime
    301
    Jam plotesisht dakort me mendimin e Rebeles. Ne shtetin e pare, jeta me duket me aktive.
    Nuk do te duroja dot te shihja mjerim apo vuajtje, nuk do te mund te jetoja ne shtetin e dyte. pavaresisht nese une peronalisht do te arrija diku, vete ambjenti rrotull (vuajtje, varferi) do te ishte SHUME per mua.

Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Atehere Aragorn I, nen negative peace kemi "political repression" (jo vetem sic kishte nen komunizmin por ashtu sic ka patur dhe nen Pax Romana). Pra te rasti i dyt: Jeta nuk kercenohej ne menyr direkte, por prap kemi repression (negative peace) dhe pervec repression kemi edhe varferi (gjendje te keqe ekonomike). Mire.

Le te perkufizohemi pak me shume kur vjen puna te rasti i pare. Jeta e njeriut kercenohej e megjithate jetesa ishte mire. Pra ti thua se ishte mire materialisht por jo shpirterisht e fizikisht? Ok. Ajo gjendje "e mire" jetese (nga ana financiare po supozojm), per ke eshte mire? Vetem per mua? Vetem per nje njeri? Dhe a jam une ajo qe po kercenohet nga mafia apo jam une pjese e mafies e cila eshte "mire" financiarisht dhe lejon kercenimin e te tjereve?

ps: kjo teme te ben te mendosh Shqiperine nen Nanon dhe Shqiperine nen Enverin... dhe nje kombinim mes tyre... personalisht, dhe per fatkeqesi, sdo te preferoja asnjeren por do ikja ne Amerike
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Veshtrusja : 03-06-2005 mė 13:41

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Spiunazhi
    Nga Toro nė forumin Historia botėrore
    Pėrgjigje: 121
    Postimi i Fundit: 29-04-2019, 13:39
  2. Shoqeria apo dashuria me njerez qe marrin droge??
    Nga dodoni nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 30-05-2006, 05:20
  3. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 13-04-2005, 10:51
  4. Analize e nje muslimani
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 18:48
  5. Ndal! Punes Dhe Trafikut Te Femijeve Ne Shqiperi
    Nga StormAngel nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 21-10-2004, 04:45

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •