Une nuk kam parandjenja. Lucky you qe dini nga te anoni.
Une nuk kam parandjenja. Lucky you qe dini nga te anoni.
trendafila manushaqe
ne dyshek te zoterise tate
me dhe besen e me ke
dhe shega me s'me nxe
Jane realitet i jetes sime. Kane nje te mire, te thone gjera qe nuk mund ti dish ne asnje menyre tjeter, kane dhe nje te keqe, ndonjehere te genjejne...ajo qe pret nuk ndodh.
Mbase ne presim shume gjera, dhe kur ndodh diēka qe prisnim mahnitemi me parandjenjen tone, kur nuk ndodh nuk na ben shume pershtypje dhe e harrojme pasi ndodhia e vertete per te forcuar ata (para)ndjenej nuk vjen....kujtimi i saj fshihet si shume mendime e ndjenja te tjera.
Sidoqofte mendoj se parandjenjat jane arme shume e fuqishme, ndonjehere e zbrazur.
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
Nje mendim...
Ekzistojne tek cdokush, me shume ose me pak por ekzistojne.
Parandjenjat. Eshte e veshtire per te dhene nje perkufizim per to.
Jane eksperienca jone e heshtur(ajo e verteta e fshehur ne subkoshience) qe na udhezon. Fragmente te mekanizmit te vetembrojtjes. Qe te gjitha keto, bashke me ca te tjera qe une nuk po mundem ti perceptoj dot tani them se perbejne intuiten.
Parandjenjat jane ndoshta 99% te verteta, ose ne 99% te rasteve nenvizojne dicka te vertete qe do te ndodhe ne te ardhmen. Varet sa te zotet do te jemi te lidhim eventet dhe te krijojme te teren.
parandjenjat?
shpesh me duket sikur diēka ka nodh me perpara tamam DeJa Vu
por sbesoj
eshte thjesht truni qe ban lojna te tilla
na ban ti lexojm dhe ti anashkalojme shenjat e tjera kur duam
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ice_storm : 06-05-2005 mė 02:36
domini sumus
sumus servi
ubicumque
nusquamque
Parandjenjat, intuita... qenkan shume te zgjuara!
Kam shpetuar perseri fale tyre dhe jam e kenaqur.
In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.
Nje pjese te ketij fenomeni mund edhe ta fusesh tek intuita.
Shpeshhere gjate jetes na ndodh qe te perjetojme situata te ngjashme.Atehere ne kujtese rishfaqen veprimet qe ti ke bere ne ate moment te kaluar dhe ngjarjet qe kane ndodhur .
Kjo ne menyre te vetedishme ose jo. ( Dmth ngjara mund te "na dale para syve" ose rithirret thjesht si info per trurin)
Atehere duke pershkuar keto situata te ngjashme , mund te na ndodhe qe te "dime" se'c do ndodhe nje sec' me vone.
Mund te na thuash cili eshte ndryshimi midis parandjenjave dhe intuites njehere?Postuar mė parė nga ShadowOftheBest
In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.
Parandjenja u pershkruajt ketu si nje "Fuqi e pashpjegueshme" .
Dicka pertej llogjikes .
Ne intuite llogjika eshte pjese perberese.
Me top i ke rene... le te zere ku te zere se kushedi!Postuar mė parė nga ShadowOftheBest
Krijoni Kontakt