DHe une po ju pershendes aty ne Toronto, kam qene disa here dhe qyetet i bukur megjithse kam degjuar qe ka shume shqiptare ......... mund te jete dicka e mire ose jo dhe aq e mire![]()
DHe une po ju pershendes aty ne Toronto, kam qene disa here dhe qyetet i bukur megjithse kam degjuar qe ka shume shqiptare ......... mund te jete dicka e mire ose jo dhe aq e mire![]()
Love is like fog -- there is no mountain on which it does not rest
....makes the impossible possible
....rules without rules.
Ndoshta ke te drejte, por mes 2 te keqijave zgjidhet ajo me e vogla. Kur je Shqiptar ose do percahesh nga feja ose do percahesh nga krahina, dialekti, fisi, mbiemri, zakoni, etj etj...Te pakten feja na ndan ne 4 copa...keto te tjerat ne 40.Postuar mė parė nga rili
Jam ne favor te mbeshtetjes te institucioneve fetare shqitpare pasi njerezit i mbeshtesin ato monetarisht, dhe drejtuesit e tyre jane te motivuar/detyruar t'u sherbejne te gjitheve. Gjithashtu jane me te edukuar e rrjedhimisht rrespektohen me shume nga turrma shqiptare. Gjithashtu kane nje autoritet moral ku mund te kritikojne ashper pa vuajtur pasojat e idhnimit te eger te Shqiptareve.
Ne perfundim ne Toronto ka 2 institucione fetare Shqiptare. Nje xhami (per 'Iliridasit'), dhe nje Kishe Ortodokse [per...]qe sherben vetem 2 here ne muaj e ka nevoje per anetere (dmth $$$$) qe te paguaje qerane. Le t'i pasurojme keto dreq institucionesh qe te mund te mundesojne me pas aktivitete qe vertet krijojne komunitet si psh www.bashkimidance.com (out of the basement of an Orthodox Church facility in Boston)
Kisha e Shen Astit per shembull, qe tani ka dhene frytet e para ndonese pa shume para. Anetare te saj kane krijuar nje gazete shqip per Shqiptaret e Torontos.
Me teper se kaq nuk mund te them. Une mendoj t'a vizitoj ate Kishe ndonje nga keto dite e te shoh se c'mund te behet per sa i perket $$$$.
www.shqiptarortodoks.com
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Qafir Arnaut : 16-06-2004 mė 02:57
Per te gjithe ato qe kane deshire me taku shqiptare ne Toronto mund te gjejne me shumice ne Marlee. Lokali me i preferuar nga shqiptaret atje eshte Timothy's i cili eshte plot me shqiptare 24 ore.
Shume shqiptare ka edhe ne Pape dhe kafja me e preferuar eshte Deli kurse rinin mund ti gjesh tek bilardoja qe ndodhet ne Danforth.
Shqiptare ka dhe ne Scarborough por atje kam qene vetem dy here dhe sjam dot nje vend preferim nga Shqiptaret.
Sa per komunitete gjate vitit jane ne gjume eletargjik, zgjohen vetem gjate festave me bo ndonje lek. Sidomos per 28&29 Nentor ka nje gjalleri nga keto te fundit ne organizimin e disa Party.
aman mer se atje tek ajo PAPA smaronin shqiptaret
se ēa ishin ca 521-sha vetem shqip ngjoje
ps: pa te keq por Montreal eshte ma mir se Toronto
domini sumus
sumus servi
ubicumque
nusquamque
asigja mi yllo asigja
domini sumus
sumus servi
ubicumque
nusquamque
Montreal "ishte" ma mire se Toronto.Postuar mė parė nga ice_storm
hahahhahahaPostuar mė parė nga BamBam
ai eshte thjesht opinioni jot
ne ai tjetri eshte i imi
rrofte liria (e kam per lirine e fjales jo te sales kuptohet)
domini sumus
sumus servi
ubicumque
nusquamque
Krijoni Kontakt