Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 18
    no/fear
    Anëtarësuar
    09-04-2005
    Vendndodhja
    on this world
    Postime
    8

Zhdukja e racizmit, toleranca dhe egalitarizmi, ideja e kohës sonë

Ne shoqerine e soteme te tolerances, demokracise dhe mirkuptimit akoma shikojme njerez qe vuajne nga racismi dhe antisemitizmi. Pse ka akoma probleme te tilla shoqeria jone? Sepse akoma prevalon injoranca e Supremacisteve te bardhe si dhe fenomeni i mosdhenies se te drejtave minoriteteve te ndryshme. Keshtu disa mund te thone qe zhdukja e racizmit eshte e thjeshte, por disa do te thone qe eshte dhe e pamundur.

Ata qe thon se eshte e thjeshte me siguri do te propozojne edukimin: pra edukimin e te rinjve, nxenesve, studeneteve qe t'i pranojne dallimet dhe ti zhdukin mendimet regresive te racizmit e fashizmit qe helmojne shpirtin e njeriut dhe t'i dedikohen botes se re moderne te tolerances dhe progresizmit. Edhe un jam per edukimin e te rinjve, por e keqja me edukimin eshte se ai eshte nje proces i ngadalte. E mira do ishte qe te behet perzierje e popujve menjehere, te martohen, te bejne femije me njeri tjetrin. P.sh. cdo ushqim qe ne hajme, i hedhim dhe kripe apo sheqer apo jo, hedhim dhe shume zarzavate etj. Duhet pra t'i perziejm sa me shume gjerat dhe ashtu ato behen me te shijshme.

Civilizimi perendimor praktikon faktikisht filosofine Utilitare - pra sa me shum gjera per sa me shum njerez. Sasi dhe barazi, kjo eshte e ardhmja. Ka rruge me te mire se kjo? Dhe sa ne rrime e grindemi me njeri tjetrin per tema te pavlera fare, me mir do ishte sikur te gjithe te beheshim vellezer e motra ne kuptimin e vertete te fjales. Une bej thirrje per homogjenizim ne shkalle bote. Keshtu jo vetem ne, por gjithe globi do hyjme ne nje faze te re zhvillimi. Nuk do kete me luftra, do promovojme egalitarizmin. Askush nuk do kete mundesi te jete me racist, se s'mund te jesh dot racist me veten tende. Te gjithe do jemi nje race, nje ngjyre, nje standart e do harrohet cdo diferenc mes nesh, do harrohen racat, luftrat etj. Me siguri qe ju do thoni se po historine, si do e harrokemi historine? Kuptohet qe historine nuk duhet ta harrojm, por ne interpretimin e ri qe do i bejme vlera semantike e races del se: race eshte vetem raca humane, njerzimi eshte nje race - ashtu pra sic dhe eshte e verteta.

Megjithate disa ngjarje te forta historike duhen ruajtur, duhet te tregohen histori qe s'duhen harruar kurre. Ketu sigurisht perfshihen viktimat e Skllaverise te te Bardheve qe u ushtrua kundrejt racave te tjera si dhe Holocausti - simbolet e miliona njerzve qe vuajten nen opresionin e eger te njeriut te Bardhe si dhe simboli i miliona hebrejve totalisht te pafajshem qe u eksterminuan nga nacionalisti i cmendur, Hitler. Keto nuk duhen harruar kure.

Kuptohet qe krijimi i races humane eshte jo e lehte dhe nuk duam asnjehere qe ti hiqet njeriut e drejta e tij, por duhet te kuptohet se ai qe nuk pranon multi-culturalizmin eshte de-facto racist e duhet detyruar te krijoje familje me dike me tolerant se vetja per te miren e te gjitheve, per te miren e njerezimit. Kjo nuk do te jete me problem per qytetarin e botes, per racen njerezore, sepse racismi nuk do te egzistoje me, ndersa multi-kulturalizmi do te kete hapur krahet e lirise dhe paqedashjes mes popujve.

Shume vdiqen per te ruajtur keto ideale, liri dhe te drejta per njerezimin, tashme ne le te ngrihemi mbi keto themele, le ta perforcojm kalane tone te humanizmit, nje ngjyre, multi-kulture, liberalizem, nje race, nje njerezim. Perhapni lajmin e mire, perzihuni me gjithkend deri ne zhdukjen e dallimeve, racizmit e te keqiave te te kaluares. Kjo eshte e sotmja dhe e ardhmja

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918

Yo, man !

lexova kete shkrimin tend dhe me terhoqi..
    sepse mu kujtuan dy fakte fare te thjeshta. Haiti dhe Zimbabwe. Cfare kane te perbashket? Shtete popullsia e te cilave eshte 100% me ngjyre (ne rastin e Haitit, qe ne kohen kur banoret me origjine franceze U CFAROSEN te gjithe qe nga i porsalinduri e deri te me plaku) dhe gati 100 % (ne rastin e Zimbabve, sepse banoret e bardhe po detyrohen te lene cdo gje dhe te rikthehen ne Angli, Hollande, etj)--

Nejse, te dy keto vende kercenohen gjithmone nga uria.. e cuditshme, he??

Patosi juaj idealist paska shkuar deri ketu sa te nxirrka dhe fjali si kjo qe vijojne:

Kuptohet qe krijimi i races humane eshte jo e lehte dhe nuk duam asnjehere qe ti hiqet njeriut e drejta e tij,

por duhet te kuptohet se ai qe nuk pranon multi-culturalizmin eshte de-facto racist e duhet detyruar te krijoje familje me dike me tolerant se vetja per te miren e te gjitheve, per te miren e njerezimit.

serioz je kur i shkruan keto gjera??

hajde, rrofte 13 qershori, dita e ylberit
    Prektora

Perjashtuar Maska e Ryder
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    Ai qe nuk pranon te jete tolerant duhet te dergohet ne nje Kamp te Detyruar Tolerance (KDT), ku ti mesohet me bajonete ne koke se gjithe njerezit jane njesoj ose nqs vazhdon te dalloje ndryshime (si ngjyra apo gjatesia) te kthehet ne sapun qe te lahemi ne tolerantet

(c)

Meqe ra fjala ky qe ka hap temen s'paska shum humor....ose do me provu te kunderten tu u tall me te kunderten...te bejn femije te gjith me njeri tjetrin thot...thuj "AAAAA" ti hedh nja dy kalamaj n'goj

E gjifa Maska e Henri
    Anëtarësuar
    14-04-2002
    Vendndodhja
    Kanada
    Postime
    1,086
    Dmth mënyra e vetme për të mos qenë rracist është përzjerja e gjakut? Ose më saktë bëji nënën të të thonë baba?

Eminem, megjithëse kam frikë se në disa vende nuk të kam kuptuar - gjuhën e kam fjalën, pasi një turli të tillë shprehjesh e përshtatjesh nuk kam ngrënë as në kampet verore të Semanit para "çlirimit" - në disa vende kam kuptuar se ajo që ti kërkon është thjesht idealizim. Le të supozojmë për një çast se rracizmi është një njollë e zezë në historinë e njerëzimit dhe duhet zhdukur. Po si? Masat që parashtron ti janë po aq të dhunshme sa ndërrmarrjet e rracizmit - apo qëllimi justifikon mjetin? Fakti qëndron se rracizmi ekziston - dhe ne si shqiptarë jemi një nga "viktimat" e rracizmit. Nëse ne ndjekim këshillën tënde, atëherë "toleranca" jonë nuk vlerësohet si ndjenjë e pastër njerëzore, po si përulje, duke u dhënë mundësi atyre që na sulmojnë të na e fusin më thellë .
    Ti përmend supremacistët e bardhë - mua më vijnë ndërmend serbët. Ata të bardhë - ne të bardhë! Pra rracizmi nuk qenka vetëm punë ngjyre!
    Ti përmend Holokaust-in e mua më qeshet nga thellësia e zemrës, pasi këto kohë as çifutët vetë nuk po e trumpetojnë aq me të madhe Holokaustin - jo pas asaj që po bëjnë me palestinezët.

Që të shprehem më qartë, në pozitat tona, plumbi do plumb - e jo "ktheji faqen tjetër"! Sigurisht, nëse unë dhe bashkëkombasit e mi do të ishim në kushte të tjera, atëherë me kënaqësi do të shqyrtoja dhe unë paqen në botë.

Se mos harroj pa përmendur Ryder, dhe lëkurën e tij të re, sidomos kur e shoh fill poshtë Cartman-it të darwin, hahaha!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Henri : 09-04-2005 më 20:06
    Perëndia nuk është mace...

i/e regjistruar Maska e R2T
    Anëtarësuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    Perseri mes nesh nje "nigger-wanna-be" me brockullat e pafundme idealiste per nje bote te paaritshme ku dhe "jevgu" e mbeturinat e tjera spermatozoike qe qarkullojne planetin sot, te kene te njejten barazpeshe sa dhe ata qe ndertuan kete planet. OK zoti Jevg, kur ata "majmunet" e tu te mos jene me parazite per racen e bardhe, ti japin botes po aq sa te tjeret e te kuptojne se pasi ke futur gishtin ne b*the nuk mund ta nuhasesh, atehere do e mar ne konsiderate kete ide qe solle ti.

Deri atehere "Jevgu mbetet jevg"....
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

i/e regjistruar Maska e leci
    Anëtarësuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Pse vetem rracizmi i te bardheve del perhere si fari i rracismit?Pse te zinjte,te verdhet e kush ka me shume ti fusi nuk qenkan rraciste..
    Ku e ka mendjen ky qe thoka ti perzijme gjerat qe te jemi njesoj?
    Nuk eshte njesoj vellai me vellain qe dalin nga i njejti bark e do jen njesoj te zinjte me te bardhet.
    Ky do jete shkrimi i ndonje pseudo-filozofi qe kushedi çfare ka pire per te arritur ne keto konkluzione.
    Merr çorben hidh brenda nja dy te zinj,dy te verdh pak sheqer dhe zarzavate edhe dilka njeriu perfekt.
    O shqipo kape mendjen se po te iken.
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Sikurse ne do te toleronim tjeret ashtu sic na tolerojne(ne perjashtim Greqise dhe Serbise), do te ishim me me te miret e botes.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

no/fear
    Anëtarësuar
    09-04-2005
    Vendndodhja
    on this world
    Postime
    8
    Ju keni ide raciste dhe eshte e cuditeshme si lejohen keto ide ne kete forum kur qe ne regjistrim thuhet:

"Duke klikuar mbi butonin "Jam Dakord", ju pranoni të mos postoni ndonjë mesazh fyes, vulgar, me përmbajtje seksuale, raciste, kërcënuese, ose në kundërshtim me ligjin."

Per rastin e Haitit dhe Zimbabwes a nuk e keni menduar se cfare donin te bardhet atje qe ne fillim? A nuk eshte ky nje rast i paster i opresionit te Bardhe kunder popujve teAfrikes?

Citim Postuar më parë nga Henri
    Ti përmend supremacistët e bardhë - mua më vijnë ndërmend serbët. Ata të bardhë - ne të bardhë! Pra rracizmi nuk qenka vetëm punë ngjyre!
    Une e kam fjalen time te zhdukja e konceptit te racave dhe e racismit. Pra inatet nacionale jane nje problem tjeter. A nuk do te ishte me mire bota pa diskriminim racor? Pse jeni kaq intolerante, nuk e kuptoj. Ato qe thuhen te shkrimi im me lart jane ato qe po ndodhin me promovues USA si dhe shtetet e Evropes do bashkohen ngadale. Tolerance is the way to go people, jo racismi dhe diskriminimi.

Toleranca shton numrin e njerëzve në Tokë, gjë që shkakton shndërrim të gjendjes së natyrës në mjedis të papërshtatshëm dhe të papëlqyeshëm për mua. Toleranca nuk është rruga për t'u ndjekur, por rruga për t'u përndjekur. Unë mbështes të gjitha ideologjitë që sjellin vdekjen e njerëzve që s'më interesojnë mua dhe që ruajnë natyrën në gjendjen që unë përcaktoj se është e saktë dhe përmbush kushtet për jetesën time. Idetë e tua janë të degjeneruara.

Të lejohet përhapja e feve si dhe e ideologjive të tjera që ndjellin vdekje në mënyrë që të zvogëlohet numri i njerëzve në Tokë. Fillo ti i pari. Tolero idetë e mia dhe vrit veten!

Perjashtuar Maska e Ryder
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    Para se te tolerosh idete e ketij, tolero edhe idete e mia e ma blej i pakete cigare...qe jeta ime te jete me e pershtatshme per mua se pertoj me shku vete...por ne kete menyre edhe vdes shpejt kshuqe tolerohen idete e ketij Fraksionit me siper...nqs ka nenji qe mendon kunder ksaj te na e rruje...po ashtu dalim intolerante?

Ket pikpytje universale mund ta zgjidhi vetem dikush...diten ky esht njeri normal qe pasi vjen nga shkolla e kalon diten nen batanije tu nigju Public Enemy "Fight the Power" edhe tu u marr me tregti letre higjenike (import Tel-Avivi)...kurse naten: sa here qe nje zezak ndihet i fyer kur sheh nje peme bambuje, sa here qe nje kinez e sheh veten ne pozite te veshtire per permasat mikroskopike te organeve gjenitale, sa here qe nje cifuti i permendet holokausti dhe s'ka mundesi te hedhi njeri ne gjygj, dhe sa here qe nje pederast grek eshte me menstruacione...ky kthehet ne superhero...vishet me spandex edhe me maske te Martin Luther Kingut (maska shitej me dy prostituta anash, mos pysni pse), edhe del me pallen e tolerances ne dore tu luftu Ku Klux Klanin, vllazerine Arjane te Dusseldorfit dhe ca psiko-manjake nga stafi i kti forumit.
    Ky bashke me ndihmesin dhe gjithashtu te dashurin e tij nga bota e kafsheve Hippie-Hippo, do luftojne intolerancen ne c'do menyre (dhe pozicion) derisa te mos kete asnje pengese per daljen e lubrifikuar te kokes se tij nga suma me thirrjen e gezuar:
    "Heyy...bota qeka me e gjere se hunda e nji zezaku, mendja ime paska qen me mikroskopike se b'olet e nji kinezi kurse greket jan pederasta gjithsesi te jet puna"
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ryder : 11-04-2005 më 02:45

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Toleranca
    Nga Shpresmiri në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 29-11-2008, 09:08
  2. A duhet mbrojtur toleranca fetare e shqiptareve ?
    Nga Dr Rieux në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 22-11-2004, 18:19
  3. Ana tjeter e medaljes: Toleranca fetare vetem per jomuslimanet
    Nga StormAngel në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-09-2004, 09:38
  4. Toleranca Fetare NË Islam!
    Nga Shpirt Njeriu në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 03-09-2004, 15:40
  5. Toleranca fetare apo papergjegjshmeri?-nga Pirro Misha
    Nga dodoni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-01-2003, 07:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •