Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 29
    Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anëtarësuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763

Martesë /bashkëjetesë me një person me"aftësi të kufizuara"!

Kete teme po e mendoja prej kohesh por tani qe e hapa u be shkaktar nje antar qe kish postuar ne temen se cilet meshkuj na terheqin te shendoshet apo te dobtit.

Te dashur antare si i shikoni lidhjet apo martesat me persona me aftesi te kufizuara?
    Nqs bashkshorti / bashkshortja , e dashura ose i dashuri peson dicka ne jete do ta braktisnit , si do sillesisht ?

Ne shqiperi nqs nje person ishte apo eshte me aftesi te kufizuara ka te drejte te mos martohet ose te martohet me nje person ne " kategorine " e vet.
    Nuk eshte kjo nje shprehje racizmi ?Perse disa njerez nuk duhet te kene te drejta te = ne jete me disa te tjere?
    Kam shoqe qe eshte fisiotherapevtria dhe u martua me pacientin e saj dhe kalojne nje jete te lumtur.

Diskutim te kendshem.

tHeKtHi MaMa :P
    Anëtarësuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    new york
    Postime
    1,708
    nuk do ta braktisja :Sperkundrazi do i qendroia edhe me afer
    if love is the answer, could you rephrase the question?

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    jetes nuk i dihet mund te martohem edhe me ndonje vajz me aftsi te kufizuar pse jo
    une i qmoj shum ata njerz qe e bejn nje gje te till

ndersa nese gruaja ime do pesonte aksident dhe do mbet me aftsi te kufizuara une ate sdo e braktisi kurr sepse skam fuqi te lendoj nje njeri me aftsi te kufizuara do jetoj me te deri ne vdekje
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

i/regjistruar
    Anëtarësuar
    21-03-2008
    Vendndodhja
    Pistoia
    Postime
    580
    Citim Postuar më parë nga Ksanthi Lexo Postimin
    Ne shqiperi nqs nje person ishte apo eshte me aftesi te kufizuara ka te drejte te mos martohet ose te martohet me nje person ne " kategorine " e vet.
    ne fakt sot personat me ''aftesi te kufizuara'' bota po kerkon ti eliminoje qe ne embrion.

persa i perket atij shembullit tend (shoqa me pacientin) ku e din ti se ç'probleme mund te kete ajo shoqa tende ne intimitet ? jo per gje por, te gjithe VAJ ME SHKON JETA thojne kur i pyet he ç'kemi si po kalon

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Na mbyte me tema lol

Normal qe edhe mund te ndodh nje gje e tille,po ne ate rast edhe me shume duhet te jesh me prane tij/saj, dhe ta duash.

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

kush te tha...

Citim Postuar më parë nga Ksanthi Lexo Postimin
    Kete teme po e mendoja prej kohesh por tani qe e hapa u be shkaktar nje antar qe kish postuar ne temen se cilet meshkuj na terheqin te shendoshet apo te dobtit.

Te dashur antare si i shikoni lidhjet apo martesat me persona me aftesi te kufizuara?
    Nqs bashkshorti / bashkshortja , e dashura ose i dashuri peson dicka ne jete do ta braktisnit , si do sillesisht ?

Nuk eshte kjo nje shprehje racizmi ?Perse disa njerez nuk duhet te kene te drejta te = ne jete me disa te tjere?
    Kam shoqe qe eshte fisiotherapevtria dhe u martua me pacientin e saj dhe kalojne nje jete te lumtur.

Diskutim te kendshem.
    ne shkrimin tend thua se ''..Ne shqiperi nqs nje person ishte apo eshte me aftesi te kufizuara ka te drejte te mos martohet ose te martohet me nje person ne " kategorine " e vet.''...kush te tha ty qe veprohet keshtu..ka me dhjetra apo qindra raste kur kemi martesa te ndryshme nga kjo kategori qe thua ti....pastaj cfare lidhje ka kjo me racizmin moj aman...perpara se te shkruash dicka ketu informohu pak me mire...rracizmi ka te beje me rracat dhe jo me personat me aftesi te kufizuara...besoj se ketu po diskutojme per rracen shqiptare dhe jo rracat e tjera...apo nuk dite cka te shkruash dhe ja fute kot ...thjeshte per te qene ne forum...
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    Nese sejcili person niset nga vetevetja,kurr nuk do ta perbuzte personin me aftesi te kufizuara!
    Une mendoj keshtu,por ndoshta e kam gabim!
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

i/e larguar
    Anëtarësuar
    09-11-2005
    Vendndodhja
    France ...
    Postime
    6,159
    Para disa ditesh lexova dicka qe kishte te bente pikerisht me kete teme , nje histori qe me preku jasht mase , ama me tregoi qe egoizmi i nje njeriu qenka jasht mase i keq dhe se lejon nje dashuri te jetoj dhe pse njeri nga cifti eshte me aftesi te kufizuara .
    Historia ishte keshu :

Nje vajze qe nuk mund te shikonte urrente gjith boten pervec te dashurit te saj , ajo ishte e trishtuar qe se shifte dot ate , ai e pyeste gjithmone do martohesh me mua , e ajo i thoshte nese do mund te shikoja patjeter , nje dite dikush i dhuron vajzes syt .
    Ateher vajza operohet dhe shikon te dashurin e saj qe nuk kishte sy , ateher i dashuri e pyet serish po tani do martohesh me mua ....
    Ajo e shef ......Mendohet ..........Dhe i thot me vjen keq por smundem !!!!
    Ateher djali i thot : Zoti te bekoft e dashur !! Dhe kujdesu per syt e mi ....

Sado dashuri te ket asnjeher nje person normal sdo rrinte me nje me aftesi te kufizuara , kot te genjejme e te themi keshtu e ashtu ...

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    patjeter qe nuk do e braktisja. duhet te jeshe i pashpirte per te bere dicka te tille. por nuk do te martohesha me nje person te tille. e di qe tingellon keq, por nuk e imagjinoj si mund martohem me dike qe nuk jam i terhequr seksualisht... mund te jete edhe njeriu me i mire ne bote...
    Vasudhaiva Kutumbakam

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    rracizmi ka te beje me rracat dhe jo me personat me aftesi te kufizuara...besoj se ketu po diskutojme per rracen shqiptare dhe jo rracat e tjera...apo nuk dite cka te shkruash dhe ja fute kot ...thjeshte per te qene ne forum...
    ky eshte kuptimi i vertete i fjales, por fjala rracizem perdoret edhe per raste diskriminimesh per shkak te shtetesise. psh shqiptaret mund te jene viktima rracizmi ne itali... sdq edhe ti e bere nje gafe. "rraca shqiptare" the... ka rrace shqiptare?
    Ndryshuar për herë të fundit nga the admiral : 26-04-2010 më 11:17
    Vasudhaiva Kutumbakam

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •