G j y s h j a j u a j
Diskutant i rregjistruar
(12/22/00 7:56:26 pm)
Reply Nje bote e lagur
--------------------------------------------------------------------------------
Nje bote e lagur, nje kohe me lageshti me priste, kur une u zgjova ne kete mengjes vjeshte.
Zbrita nga shtrati,dhe fillova te veshtroj pertej dritares,xhama dritaresh ku pikat a shiut rreshqisnin si rruaza te tejdukshme, peme te lagura qe pikonin pike pike,rruge te lagura, bari i lagur,cati te lagura ku shiu perplasej me rrembim dhe rreshqiste nga strehet duke bere nje zhurme te vecante dhe nanuritese.
Jashte ishte komplet nje bote e lagur.
Une zbrita shkallet, dhe ne kuzhine me priste nje mengjes i ngrohte,buke e thekur,nje kakao e ngrohte.
Pas mengjesit vendosa te dal ,dhe mora te vesh mushaman e shiut, cizme e mia qe shkelqenin, dhe dorezat e vogla,dhe keshtu dola jashte ne kete bote te lagur ne cdo cep.
Fillova te eci bashke me njerezit, dhe kudo shikoja cizme dhe kepuce te lagura, pikat e shiut qe pikonin ne kapelen time,dhe qe andel rreshqisnin mbi mushamane duke perfunduar ne toke.
Shikoja makinat e lagura qe shkembeheshin me njera tjetren, dhe fshirset e xhamave qe fshinin ujin nga xhamat.
Mua me pelqen koha me shi,me pelqen te vrapoj, ne pellgje me uje duke ngritur cirkat e ujit perpjete,"oh sa qejf kur bie shi"por brenda mushamase une isha i thate duart e kembet e mijaishin te ngrohta,edhe floket nuk i kisha te lagura,pra kjo bote e lagur ishte jashte mushamase time te shiut.
Kur u ktheva ne shtepi me priste nje bote tjeter akoma me a ngrohte, me priste nje ngrohtesi nene,nje ngrohtesi babai,dhe ngrohtesia e oxhakut ne cep te dhomes ku digjeshin disa dru me nje flake te shendritshme, me priste nje shtrat i ngrohte ne dhomen time dhe bota e lagur qendronte dhe priste jashte dritares.Pasi me dhuruan nje puthje te embel u gjenda ne shtratin tim, duke menduar me cudi per kete bote te lagur dhe pyesjaveten se cfare mengjsi me pret neser dhe thash"NATEN E MIRE O BOTE E LAGUR DHE ME SHI"
Marre nga libri per femije"Wet World"
Ngaudwig Bemelmans
Krijoni Kontakt