Close
Faqja 4 prej 11 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 101
    i/e regjistruar Maska e R2T
    Anëtarësuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    Per mendimin tim, Budistet kane shpegimin me te mire per Deja Vu-ne, gjithe te tjerat jane kotesira e te pa-logjikshme.
    Budistet, si shume fe te tjera bejne ndarje te qarte te trupit nga Shpirti. I konsiderojne si dy gjera te ndryshme. Dhe gjate nates kur trupi qetesohet, shpirti eshte i lire ne nje gjendje jo- te vetedijshme, dhe leviz para ose pas ne kohe. Ai eshte ne gjendje te shofe te ardhmen dhe te kaluaren, prandaj shume situata qe jetojme tashme na duken te jetuara me pare. Por dhe dicka tjeter qe nuk u prek ketu, levizja e shpirtit mendoj sjell dhe rikujtimin e situatave te ndryshme qe nuk kane te bejne fare me te tashmen. Nuk e di a e ka perjetuar njeri qe gjate dites, pa lidhje fare me cfare po kryen ne ate moment ti kujtohet nje situate kohe me pare me detaje shume te qarta. Kjo pjese e se kaluares ishte komplet e haruar dhe aq me teper detajet, por per nje cast rikujtohet me imtesi te habitshme. Budistet me pervoje, thuhet, jane ne gjendje ta kuptojne ndarjen e shpirtit, dhe ndryshe nga te tjeret e kane shpirtin TE Vetedijshem. Qe i jep mundesine te shofin para ose pas ne kohe.

Deja Vu eshte ri-perjetim momenti, per mendimin tim, qe shpirti e ka perjetuar vetem me perpara pa trupin.
    Ndryshuar për herë të fundit nga R2T : 05-04-2005 më 12:47
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Citim Postuar më parë nga R2T
    . Nuk e di a e ka perjetuar njeri qe gjate dites, pa lidhje fare me cfare po kryen ne ate moment ti kujtohet nje situate kohe me pare me detaje shume te qarta.

.
    Mua kjo s'para me ndodh, po kjo tjetra po: Jam me disa njerez dhe fjalet qe ata thone dhe vendi ku jemi eshte dicka qe e kam pare me pare.

<-----
    Anëtarësuar
    13-05-2002
    Postime
    985
    Deja vu asht psh kjo tema ktu per mu...lol
    Se ku e kam nigju ket pytje mor zot...
    ...

Moderatore
    Anëtarësuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Ky eshte nje fenomen,qe brenda sekondes na shpie diku ne te kaluaren dhe kthehemi perseri.
    Na shpie ne te ardhmen virtualisht dhe kur e jetojme realisht ate pjesez, na kujtohet qe dikur e kemi pare kete sekuence.
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

Perjashtuar Maska e diikush
    Anëtarësuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    Citim Postuar më parë nga Mina
    Ky eshte nje fenomen,qe brenda sekondes na shpie diku ne te kaluaren dhe kthehemi perseri.
    Na shpie ne te ardhmen virtualisht dhe kur e jetojme realisht ate pjesez, na kujtohet qe dikur e kemi pare kete sekuence.
    Interesante dhe kjo pikpamje, vecse natyrisht ka nevoje qe te elaborohet me shume Mina, pasi ne nuk mund ta dime se cfare eshet ne mendjen tende j/k per sa i perket arsyes se pse ti mendon se ndodh pikerisht ashtu, dhe se si ndosh.

Moderatore
    Anëtarësuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Fenomeni qe brenda sekondes te shpie ne te kaluaren quhet kujtim. Ky eshte fenomen i kundert. Te shohesh te ardhmen dhe te perseritet ekzaktesisht. P.sh. Nostradamus nuk ka gabuar. Te gjitha parashikimet jane vertetuar. Kjo eshte dezhavu-ja.
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anëtarësuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Citim Postuar më parë nga Mina
    P.sh. Nostradamus nuk ka gabuar. Te gjitha parashikimet jane vertetuar. Kjo eshte dezhavu-ja.
    http://www.activemind.com/Mysterious...s/Nostradamus/
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

Heartless Maska e White_Angel
    Anëtarësuar
    11-01-2004
    Vendndodhja
    Kristal......
    Postime
    1,293
    Teme interesante .

Te lumte Mirsad se na zjerove horizontin , por nje pyetje kisha une , Persa i perket te gjitha ketyre fallzhoreve , ose ato qe lexojne letrat , filxhanet e kafeve doren , etj etj ne cfare kategorie i fusim keta njerez. Se ne nje fare menyre edhe ata parashikojne te ardhmen ose cfare te ka ndodhur.

White_Angel
    O Zot per vete sdua gjë jo...por për prindërit nje dhëndër të bukur!

une jam
    Anëtarësuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    xeni sa per shtat te shkon avatari qe ke vene

gone Maska e helene
    Anëtarësuar
    26-02-2003
    Vendndodhja
    shume larg
    Postime
    913
    Hi

edhe mua me ndodh shpesh kjo gje, dmth te gjendem para nje pamjeje qe me le pershtypjen e diçkaje te njohur, dhe qe e kam jetuar dhe me pare.
    Une ne lidhje me kete fenomen kam lexuar kohe me pare nje shpjegim shkencor qe e lidhte thjesht me funksionimin fiziologjik te transmetimit te mesazheve ne tru.
    Kur ne shohim verdalle, gjithshka depozitohet ne trurin tone ne formen e nje memorieje fotografike.Me pas kur shohim diçka te ngjashme kjo therret ate çka eshte depozituar ne trurin tone duke bere vetvetiu krahasimin, duke na dhene informatat qe ne me pare kemi depozituar ne lidhje me kete pamje.Kjo eshte menyra normale sesi memoria jone funksionon e shpjeguar pak ne menyre "trashanike".
    Nese na ndodh qe jemi ne nje vend, qe jemi te sigurte qe s'e kemi vizituar me pare, dmth para nje pamjeje qe me 1000% s'na eshte dhene rasti ne jete te shohim ndonjehere dhe pavaresisht nga bindja per kete na krijohet pershtypja qe e kemi pare dmth DEJA VU , ajo qe ne te vertete ndodh eshte qe fotografia e mare kalon ne depozitim dhe na riparaqitet me nje shpejtesi shume te madhe aq sa nga ne nuk dallohet, sepse koha e tejçimit te mesazheve nga nervat eshte shume shume e vogel.Prandaj ajo qe na jep pershtypjen e nje fotoje te depozituar me pare ne te vertete eshte nje informacion i sapo mare nga truri.
    Nuk kam mendim timin edhe pse gjej me vend kete lloj shpjegimi nuk di as nese me vone eshte shpjeguar ndryshe ky fenomen.Pashe qe pak a shume shpjegimi i Stormit i ngjante.

Faqja 4 prej 11 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. 25 pyetje rreth Islamit - Pjesa e pare
    Nga biligoa në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-04-2009, 08:09
  2. Feja dhe politika
    Nga Albo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 24-09-2007, 18:02
  3. Barcaleta te ndryshme nga antare te forumit
    Nga markaj05 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 104
    Postimi i Fundit: 09-04-2007, 10:26
  4. Ideali dhe qenia njerezore
    Nga Redi në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 37
    Postimi i Fundit: 11-03-2006, 14:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •