Pershendetje.
Jam Stela dhe jetoj ne Athine. Nga fundi i shtatorit do vij ne Londer per te vazhduar studimet, vitin e 4 ne London Guildhal University.. Do studjoj per business & management
Keni hapur nje teme te shkelqyer!
Shume mendim i mire!
Te lumte per kete teme !
Mendim i mire!
Ec mo mire ja paske bere!
Nuk do te me pelqente tu prezantoja!
Mendim Koti!
Nuk di cfar te them !
Pershendetje.
Jam Stela dhe jetoj ne Athine. Nga fundi i shtatorit do vij ne Londer per te vazhduar studimet, vitin e 4 ne London Guildhal University.. Do studjoj per business & management
Shqiperia eshte bere bomb fare por ne kuptimin e mire te fjales.
P.S. Miss Blue po moti ka mbajtur keto dite.
C'ESHTJA SHQIPTARE MBI TE GJITHA
Nje Pershendetje per te gjith Studente SHqipetar ketu ne Uk!!!
Megjithe se jame me i vogel nga ju te gjith ...edhe une ...shkoj ne
shkolle...ketu ne londer..kete vite e kam te fundit ... year 11
GCSE!! ....do flisja per te ardhmen time ...por nuk kam cfare te
them se ...eshte e veshtire pa marre ato rezultate..!!
CYA...Motra dhe vellezer![]()
Jam JETUS jo TREGUS!.
Momentalisht nuk jam ne Angli, po kam kaluar 7 vite aty, dhe e kam si shtepine e dyte. Kam mbaruar International Business Administration ne Coventry University dhe kur pashe kete post, nga Egla:
Mu kujtua tamam vetja ime.Me vize studenti jo me dokumenta. Kete vit filloj vitin e trete edhe te fundit per International Business Business Administration (BA) ne Brighton. Sdi as vete si perfundova ne Business une se matematiken mezi e kalova ne shkolle te mesme
megjithese Anglia te ben me te vertete ti thuash vetes "njeri", po kthehet (ose aty ku isha une) tamam ne nje "shithole" qe i thone keta. Nuk eshte me ajo Anglia qe kishte ngjyrosur me te kuqe gjysmen e hartes se botes, ky brez qe po vjen eshte vetem me langaraqa, pijanece, injorante dhe njerez qe nuk kerkojne asgje nga vetja. Anglia pas nje fare kohe mendoj se nuk ka me cfare te te ofroje. Shumica e njerzve jane shume ordinere dhe me te vertete ta shpifin ate vend. Megjithate kur kalon nje periudhe te gjate kohe, sidomos vitet qe te krijojne si njeri, cdo ane negative nuk te ben me pershtypje, mesohesh e te futet ne gjak ai vend. Me vinte mire te shifja permirsime ne ate qyetet aq mire sa me vinte dhe kur i shifja ne Gjirokaster.
Per ata qe studjojne aty dhe duan te evitojne pagesen, une kisha nje keshille qe mudn tu ndihmoje. Nuk e di sa kontroll keni ju ne universitetet tuaj, por vitin e fundit une munda te evitoj keshtu pagesat. Antaret e Komunitetit Europian nuk paguajne shkollen aty se e paguan komuniteti. Mjafton qe te mbushesh nje formular se kerkon pagesen nga KE dhe je nga "filan" shtet Europian me "filan" numer pasaporte, (qe ja merni qnje shoku dhe i ndryshoni 2-3 numra). Ju paguani 1/6 me duket e shumes totale. Cdo Univ ka metodiken e vete keshtu qe nuk e di se si duhet ta modifikoni per Univ. tuaj.
Nese ndokujt qe studjon Marketing ose Businesss do i duhej nje "final project" jam gati t'ju nis nje kopje te projektit tim. "marketing implications for developing Mass-Tourism in Albania", 10.000 fjale.
Me vjen mire qe ka Shqiptare qe e ngrene lart emrin e vendit tone aty. Nese mund te ndihmoja ndonje prej jush me informacion per dokumenta, pagesa, metodika studimi etj, une jam gjithmone i gatshem. Urime te gjitheve dhe sukse ne Angli.
Mos na ofendo, Shqiptari nuk behet kurre anglez, dihet qe ketej edhe pse jemi per shkolle nga halli po e shtyjme. Kur te vijme ne shqiperi do rrime si ne shtepine tone, jo si miq. QE ketej do marrim gjerat qe na duhen, se u pa kjo pune pa ndihmen e perendimit shqiperia ska per tu bere ndonjehere shtet.
Te fala edhe ia kalofsh mire ne shqiperi.
Sillu me te tjeret ashtu si do qe te sillen me ty, ne kete menye bota do te jete me e drejte
hehe ah po shqiperia. nuk eshte se nuk e dua se fundja eshte vendlindja ime por me erdhi shume inat dje kur nje shok me tha se pothuajse i gjithe fjalori shqip. eshte i njejte me ate turk. he sigusrisht qe ishim 500 vjet nen sundimin e tyre, por eshte e tmerrshme ta mendosh edhe pse duhet thene se fjala dritare eshte shqip ....por me duhet te mendohem per fjale te tjera. mgjth ne per ate po mundohena qe ne te ardhmen ti sherbejeme vendit tone.
"Love your body" queen
Pershendes miqte e mi ne Angli qe sapo kan filluar vitin e rri shkollor.
P.S. Mis Blue ne me turqit smeremi vesh dot por kemi disa fjale qe ata kan lene si pasoje e pushtimit te gjat osman. Per kete ke edhe temen gjuha shqipe ku mund te postosh.
Eglantina je keqkuptuar ai postim s'ishte per ty.
C'ESHTJA SHQIPTARE MBI TE GJITHA
miredita, ju pershendes te gjitheve.
quhem bledi jam nga berati, qysh pre 4 vitesh jetoj ne angli.
studioj per theoretical physics Msc at UCL. Nese ka ndonje shqiptar qe studion atje, te me shkruaj nje mesazh.
the dardha?! sigurisht qe nuk merremi vesh dot po aman fjalet njesoj i kemi. sduam ne dhe ata te marremi vesh se po te duam e ?....haha, nejse, nejse doja vetem te thoja qe nuk me duket shqiperia nje vend qe dije ta ruaje traditen e saj, sduam ne, vetem kur dalim jashjte e kuptojme se cvend jemi dhe mua personalisht me vjen shume keq...
ah po nuk kam kohe te ikja tek vendi i pershtatshem per kete teme, kshu qe na falni nqs shkruajta ketu.ok?pacim.
"Love your body" queen
SSALB mundesisht me trego pak me hollesi se si behet ajo puna e vitit te trete per te evituar pagesen e plote.
Nje gjs skuptoj une. Nese kalon nga student nderkombetar ne student EU, duhen prova mo vlla, se kuptoj dot se cila mund te jete arsyeja.
Ti na dhe idene sa per te na ngrit mendjen, me shume.
Ciao edhe na kthe pergjigje te lutem, me e mail, ose ketu si te duash.
Ciao
Sillu me te tjeret ashtu si do qe te sillen me ty, ne kete menye bota do te jete me e drejte
Krijoni Kontakt