Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 43
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-11-2002
    Vendndodhja
    itali/padova
    Postime
    38

Racizëm me studentët e huaj në Padova

Sic eshe mund ta keni marre vesh nga media te ndryshme kohet e fundit ne qytetin e padovas jane duke u shfaqur gjithnje e me shume raste te diskriminimeve raciale. Kulmi i ketyre diskriminimeve raciale ka arritur ne ditet e fundit.
    Kete vit caktimi i konvikteve nga ana e ESU-s entit regjional te studenteve padovan nuk eshte bere si gjithe vitet e tjera. Kete vit (me nje vendim te comunes (regiones) ) studenteve te huaj perfitojne vetem 120 vende nder afro 2000 qe ka padova.Nuk shihet se kush meriton konviktin pra qe ka marre nje numer te caktuar provimesh dhe ka te ardhura familjale shume tulta por konvikti i jepet italianeve edhe pa asnje provim te marrun dhe me te ardhura shume me te larta se sa te studenteve te huaj.
    Keto dit ne qytetin e Padoves jane ne zhvillim disa protesta kunder keyre ligjive raciale te dala nga comunna e udhehequr nga rracit te cmendur dhe nga parti si "Lega Nord". Por nuk e di nese do te arrijme ndonje gje me keto protesta.......
    C'mendim keni ju per kete gje????
    Rrofte Shqipnia etnike

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-01-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    14
    Mendoj qe eshte absolutisht nje gje e papranueshme per nje vend ne qender te komunitetit europian dhe qe e quan veten demokratik. Italia nuk ka vecse te perfitoje nga studentet e huaj qe vijne per shkolluar dhe kontribojne ne ekonomine italiane. Ketu ne angli, studenteve te huaj u jepet prioritet ne cdo fushe te universitetit, si per vende neper dhoma studentesh edhe ne ndihme speciale falas per t'i ndihmuar ata te ambientohen me studimet ne anglisht dhe ne problemet qe lindin gjithmone kur fillon jeten studentore ne nje vend te huaj. Studentet e huaj kane nevoje per mbeshtetjen e shtetit prites dhe jo per injorancen e politikaneve dhe te disa shtetasve italiane
    Te jetosh eshte dicka e rralle, shumica e njerezve vetem ekzistojne

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-11-2002
    Vendndodhja
    itali/padova
    Postime
    38
    Pervec asaj qe tregova me lart po ju tregoj edhe nje gje tjeter qe per mendimin tin eshte nje gje e pa precedente.
    Pak shume rrenave dhe mashtrime qe na bene si tek ESU ashtu edhe tek rektorati yne i dashur sot shkuam sebashku me shume te tjere edhe nje here tek rektorati dhe pergjigja e rektorit tone te dashur ishte dilni jasht nga shtepia ime sepse une nuk e kam per detyre qe tje gjej shtepi juve ne nuk pranuam dhe erdhi PILICIA DHE NA NXJERRI JASHTE ME FORCE NGA UNIVERSITETI JONE. Ne ishim perafersisht 100 vete por kur erdhi policia u beme shume me teper megjithate ato na nxjerren jashte. Kjo eshte nje gje shume e keqe dhe e pa precedent, qe studentet te nxirren jashte nga universiteti i tyre nga POLICIA (trupat speciale). Kjo eshte hera e pare ne universitetin e Padoves qe pilicia nxjerre jashte studentet nga universiteti i tyre.
    Rrofte Shqipnia etnike

zemerdragoi Maska e greendrag
    Anëtarësuar
    23-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    272

O shkodrani

po edhe kete e paskan bere kta bij k....
    jam ktu ne Padova po se paskam marre vesh akoma nje gje te tille...
    o shkodrani108 sme eshte dukur ide e keqe ajo qe kam degjuar prej shume studenteve qe nje dite te therrisnin ata te Striscia la notizia apo ndonje nga emisione te tjera te ketij lloji qe tja u nxjerrin bojen ktyre pepinove te Padoves ,por qe ta marri vesh edhe gjith Italia se çbehet ketu ne Veneto
    Kush jeton per te luftuar nje armik,ka interes ta lere te jetoje.
    HENA TURRAVRAP HAPESIRASH I LEH QENIT,
    QIELLIN KAPERDIJN BABEZITSHEM RE,
    SA E KRISUR KJO EPOKE E DREQIT,
    SOT AS TRUPI IM SME NXE.

i/e regjistruar Maska e leci
    Anëtarësuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    kto jane popull k***e.
    Kan nje tufe debilash ne qeveri me ne mes at idiotin Bossi
    qe sdi te flasi as italisht.
    edhe e mbajne veten per te shkathet.
    shkodrani me te mira nuk flet dot me keta se pastaj te vene poshte vetes.po nuk jeni vetem ju.kendej nga ne,ne Ferrara nuk te japin as shtepite me qira pse je shqiptar.
    flaken...
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

xumparja
    Anëtarësuar
    12-10-2002
    Vendndodhja
    SHBA
    Postime
    570
    Cfare qenash, kujdesen per bashkeatdhetaret e vet me shume se te huajt.
    Turp tu vije italianeve, qe mbajne njeri tjetrin!

Si do ju vinte juve sikur Qyteti Studenti te mbushej me te huaj, dhe Shqiptaret te mos kishin perparesi?
    je ne vend te huaj.
    Po tu duken racista, mos u shko ne universitet, shko ne nje vend ose universitet tjeter.
    S'ta ka per borxh Italiani te te vere ty para te vetit.
    Vetem ke ne ndodhin kto pislliqe, ku i huaji ka perparesi per te gjitha.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fringo : 17-10-2003 më 14:46
    Qetesi!
    Shoket lexojne!

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anëtarësuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Manciste. Na trego nje cike , po ne Gjermani si ju trajtojne ju studenteshat simpatike?
    Where does a thought go when it's forgotten?

xumparja
    Anëtarësuar
    12-10-2002
    Vendndodhja
    SHBA
    Postime
    570
    Un flej ne Bahnhof (Stacioni i trenit) se aty me ze mengjesi kur dal nga puna (lol)
    Qetesi!
    Shoket lexojne!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    31-03-2003
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    4
    O Shkodran ,nuk eshte puna qe jan rrazziste ,po te gjithe universitetet italiane caktojne nje numer te kufizuar vendesh per studentet extra-comunitar,nuk e di sa eshte ne pd po ne verona eshte 12% .Prandaj mos nxe kaq shume se edhe une e kam vuajtur kete pune

zemerdragoi Maska e greendrag
    Anëtarësuar
    23-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    272

I/E nderuar Fringo

problemi qe ka shtruar shkodrani nuk esht thjesht siç e mendon ti :SI SHFRYRJE E NJE TE HUAJI QE SI SHUME NGA BASHKPATRIOTET TANE KERKOJNE TE BEHEN ZOT NE VEND TE HUAJ.
    Ktu ne Padova jan bere pislliqe ne dem te shume studenteve te huaj duke mos ju dhene ate qe i takon...
    ashtu si ty edhe un e mendoj qe askush nuk na detyroi te vinim ketu , por mos harro qe ardhja jone eshte nje investim per kete vend prandaj edhe na lejojn te vijme ketej dhe jo per burra te mire. Askush nga studentet si shqiptare apo edhe te tjere nuk e meriton diskriminimin qe na behet .
    Kush jeton per te luftuar nje armik,ka interes ta lere te jetoje.
    HENA TURRAVRAP HAPESIRASH I LEH QENIT,
    QIELLIN KAPERDIJN BABEZITSHEM RE,
    SA E KRISUR KJO EPOKE E DREQIT,
    SOT AS TRUPI IM SME NXE.

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Greva e urise - 1991 - Shembja e komunizmit
    Nga BlueBaron në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-02-2012, 21:10
  2. Shinasi Rama: Ju rrëfej kujtimet e mia mbi lëvizjen e dhjetorit '90
    Nga Xhuxh Xhumaku në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 13-12-2009, 22:54
  3. Përurohet Universiteti Europian i Tiranës
    Nga Albo në forumin Mentori akademik
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-10-2008, 17:19
  4. Ramiz Alia: Rrëfej gabimet e komunizmit
    Nga Brari në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 16-12-2006, 19:33
  5. Kur studentët detyrohen të blejnë libra nga profesorët e tyre
    Nga StormAngel në forumin Mentori akademik
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 05-10-2004, 09:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •