Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 24
    i/e regjistruar Maska e huggos
    Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869

Dicka tjeter mbi egoizmin (si pjese e vetkontrollit te vetvetes...)

Tė vetpėrmbajturit ėshtė nje fare rregulli dhe sundimi mbi qejfet dhe pasionet, nėse duam t’i zeme bese fja1ės sė urtė tė popullit mjaft tė cuditshem, per besė: “te jemi zot tė vetvetes...’

‘Zot i vetvetes’ a nuk ėshtė kjo nje shprehje qesharake? Mbasi ai qė eshte zot i vetvetes eshtė nė tė njejtėn kohė, apo jo.. edhe skllav i vetvetes, dhe ai qė eshtė skllav i vetvetes ėshtė nė tė njėjtėn kohė edhe zot i vetvetes, mbasi te gjitha kėto atribute, nė tė gjitha rastet, i mvishen perhere tė njėjtit njeri.

Nuk ka dyshim. Por, mua mė duket se kuptimi i kėsaj shprehjeje na meson se ne shpirtin e njeriut ka dy pjesė, njera qe ėshtė e mirė e tjetra mė pak e mire. Kur pjesa qė natyrisht ėshtė me e mirė mban nėn sundimin e saj pjesėn qe ėshtė mė pak e mire, kjo shprehet me fja1ėt “ta jesh zot i vetvetes” dhe kjo ėshte nje levdate. Kur pėrkundrazi, per shkak tė njė edukimi tė keq apo tė disa rrethanave te krijuara nga shoqėrime tė ndryshme, pjesa me e mire, duke e ndjere se ėshte mė e dobėt, mposhtet nga forcat e se keqes, atėhere pėr nje njeri qe eshtė nė tė tille gjendje thuhet, dhe ky ėshtė nje qortim dhe nje vėrejtje e rende “Se ai eshtė skllav i vetvetes dhe nje njeri i papėrmbajtur...”

Tani, kthe sytė e shih vetveten: ti do tė vėresh tė realizuar tek ty njė nga rastet e mėsipem: ti do tė pranosh nė tė vėrtetė se ke tė drejte tė quhesh “zot i vetvetes’ mbasi ai tek i cili pjesa mė e mire urdhėron pjesėn e keqe meriton tė quhet i vetpėrmbajtur dhe zot i vetvetes. Kjo nuk do tė thote ama qe kėtu nuk haset nje numėr i madh pasionesh, qeifesh dhe vuajtjesh te cdo lloji. Shume lehte mundet qe pasionet e nje turme te mbytur nga pasionet te dominohen nga pasionet dhe mencuria e nje pakice te virtytshme.

Por deshirat e thjeshta dhe tė pėrkora, tė cilat, duke iu bindur arsyes, drejtohen nga mencuria dhe nga mendimi i drejtė, ti nuk ke per ti gjetur vecse te nje numer i vogėl njerėzish, ata tė ci1ėt cilėsitė e natyrshme mė tė bukura bashkohen ne qellim te bukur.

huggos

i/e regjistruar Maska e nyc_GURL
    Anėtarėsuar
    22-07-2002
    Vendndodhja
    ne endrra
    Postime
    17
    Egoismi perdoret nga njerzit kur nuk kan se cte bejn dhe merren me fjal (dhe per mire dhe per keq). Ne qofte se keta njerez te shikonin punen e tyre do ishin me te sinqert dhe do ndiheshin me mire mentalisht.

Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869

C'mendoni pra per egoizmin TUAJ ?

Egoizmi u vendos tek njeriu ne menyre qe ai te kete interes per vetveten. Te shkoje ne shkolle (qe te behet me i mire se komshiu), te gjeje nje pune me te mire, te vishet me moden e fundit.

Shembulli i nje njeriu jo-egoist jane disa tipa njerezish qe shfaqen rrugeve, te palare, te paqethur... etj. Mendoj se nese nuk do te egzistonte egoizmi ne ne, te gjithe do te ishim keshtu...

Prandaj ta leme pak patriotizmin dhe te fillojme te kapim rrenjet..

C'mendoni pra per egoizmin TUAJ ?

ANTIKRISHT I NDERUAR Maska e Satanisti
    Anėtarėsuar
    06-05-2002
    Vendndodhja
    FERR
    Postime
    78
    NJERIU PA ASNJE FARE DYSHIMI ESHTE EGOIST!
    CDO VEPRIM QE AI KRYEN SI I VETEDIJSHEM ASHTU DHE I
    PAVETEDIJSHEM,ESHTE NE THELB EGOIST.

shume keq qe kjo fjale eshte poshteruar aq shume.
    e c'eshte altruizmi psh pervecse nje forme egoizmi,
    c'esht dashuria pervec se thjesht egoizem.

SUPREME ART OV EGOISM
    IN NOMINE DEI NOSTRI SATANAS LUCIFERI EZCELSIL

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2002
    Vendndodhja
    somewhere
    Postime
    14
    Kush tha qe keta qe keta njerzit e palare e te parruajtur na qenkan me pak egoist se te tjere ata ore babam e dun veten e tyre me shume se ne te laret dhe te parfumosurit dhe last-fashioned-dressed,cause ata bejne ca ju do tralalaja e tyre pa e vrare mendjen se sa "te pahijshem"duken por, i dashur, ne asnje menyre jo-egoiste,mes tyre mund te gjesh shfaqje te cdo lloji egoizmi,altruizmi,superioriteti e ku di gje une cfare(they re humans)......eshte pjese e jona tejemi egoiste(duam apo jo) ,etimologjite e fjaleve jane perralla me mbreter sa ajo e Lord of the Rings(nipcja me ka treguar se une se kam pare filmin as edhe lexuar librin):about mu ego?!,.... guess I just answered u,but sigurisht qe i njoh "kufijte",si turma edhe une ...
    O "Zot" jepna fuqi te mos flasim kur s kemi gje per te thene

i/e regjistruar Maska e erin73
    Anėtarėsuar
    04-06-2002
    Vendndodhja
    Roma(Italia)
    Postime
    30
    Jam shume dakort me ty,HUGGOS.Egoizmi eshte ajo menyre te vepruari e te menduari qe ka ēuar perpara njerezimin, e cila ka bere qe njerezit te duan e te njohin me shume veten.Nuk mund te egzistoje asgje jashte egoizmit,ata qe dashurojne me shume jane te tille ne saje te egos se tyre,se vete dashuria eshte shprehje egoizmi.
    Duhen lene menjane njehere e pergjithmone,gjithe ato teorira qe na kane shoqeruar tere jeten,ku njeriu s'duhet te jete egoist,duhet te doje me shume tjetrin se veten e tj.etj.etj.
    Ne radhe te pare duhet vetja(ne fakt eshte ashtu edhe pse shume nuk e pranojne ose nuk e kuptojne dot) dhe respektuar ajo, te tjerat vijne si rrjedhoje e kesaj.
    Natyrisht,ka nje limit per ēdo gje,ndaj edhe per egoizmin.......
    Fitorja e ēdo ideali moral,ėshtė arritur me tė njėjtat mjete "imorale",me tė cilat arrihet ēdo fitore:forcė,gėnjeshtėr,shpifje,padrejtėsi.....(NI ETZSCHE)

Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869

NJE SQARIM...

Akoma nuk kam dhene mendimin tim per egoizmin. Ajo qe dua te shohim nese eshte e mundur eshte sqarimi i kesaj fjala, e pastaj do te merremi me analizen. Kemi akoma pune perpara...

miqesisht,
    huggos

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2002
    Vendndodhja
    somewhere
    Postime
    14
    Me duket se je duke na perdorur per ndonje recension apo ese,lol.Mos u bej i lodhshem,ne fund te fundit cdonjeri ka menyrene vet per tu shprehur apo jo erin73 ??!!
    shume miqeisht dhe me respekt
    spleen
    O "Zot" jepna fuqi te mos flasim kur s kemi gje per te thene

Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Aspak,

Perkundrazi perpiqem qe nese pranojme apo mohojme dicka ta arsyetojme e llogjikojme jo me si femije te fillores... Une thashe thjesht se nuk kam dhene akoma mendimin tim per kete ceshtje. Shpresoj ne mirekuptimin tuaj

miqesisht,
    huggos
    detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    31-07-2003
    Postime
    726
    Eshte i demshem kur e ke me bollek, kur te kontrollon jeten dhe deshirat e tua. Kur te largon nga njerezit qe do. Fatkeqesisht jam shume egoiste sipas rasteve, mundohem ama mos te me kontrolloj jeten.
    Be yourself and you will always be in fashion.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ē'mendoni mbi akademik Rexhep Qosja?
    Nga kosovar nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 1189
    Postimi i Fundit: 14-10-2009, 17:52
  2. Ē'mendoni pėr tė-pėrndriturit ?
    Nga King_Arthur nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 07-11-2007, 16:50
  3. Ē'mendoni pėr flamurin e ri tė Kosovės?
    Nga ~Geri~ nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 346
    Postimi i Fundit: 03-06-2007, 12:31
  4. Cmendoni per ata qe kan marr nje partner me ngjyr
    Nga friendlyboy1 nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 93
    Postimi i Fundit: 15-06-2005, 23:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •