Pershendetje! A di ndonjeri se si mund te krijosh ndonje zarf "my documents" ne internet me qellim qe aty te ruash ato c`ka ruan ne kompjuterin tend p.sh. foto, dokumenta, etj.?
A ekziston ndonje faqe interneti qe te japi kete mundesi?
Pershendetje! A di ndonjeri se si mund te krijosh ndonje zarf "my documents" ne internet me qellim qe aty te ruash ato c`ka ruan ne kompjuterin tend p.sh. foto, dokumenta, etj.?
A ekziston ndonje faqe interneti qe te japi kete mundesi?
Aldi Shuli
Kete sherbimin e ofron Yahoo Briefcase. Aty mund te hedhesh fotografi ose dokumenta dhe i hap nga cdo kompjuter qe eshte lidhur ne internet. Te mundeson qe t'u japesh leje edhe miqve te tu te hapin dokumentat ose albumet fotografike qe hedh aty.
Mos harro se te njejten gje mund ta besh edhe me email. Tani qe yahoo e google ofrojne mbi 1GB per emailet, ke vend mese te mjaftueshem. Thjesht futi skedaret ne nje ZIP dhe bashkengjiti ne nje email drejtuar vetes. Skedaret pastaj mund t'i gjesh tek kutia e postes (inbox) ose tek kutia e emaileve te derguar (sent items).
Ki kujdes se mos shtypesh adrese te gabuar te emailit dhe ja dergon ndonje personi tjeter. Nqs ke merak se mos i hape njeri tjeter, skedaret ZIP mund t'i mbrosh edhe me fjalekalim.
Edi
Egziston nje program i vogel qe e kthen emailin e google ne nje HD virtual ne kompiuterin tend. Keshtu qe mjafton te besh save si ne nje HD te zakonshem dhe programi lidhet direct me gmail dhe i ruan te dhenat ne te . Nese hap gmail do te shohesh se c'ruan si nje attachment . Programi quhet "Gmail Drive Shell Extension"
nuk e duroj dot i-ne pa pike.
Djema ju faleminderit per ndihmen qe jepni ne kete forum!
Problemin e zgjidha me "briefcase" tek yahoo, kishte hapsire 30 mb.
Dhe nje here ju faleminderit!!!!
Aldi Shuli
Dua qe te bej nje list te programeve me nje folder apo diqka te ngjashme ne kompjuterin tim ne menyr qe te mund te futem ne at folder prej ku do qe jam.
Dua te bej sikur nje lloj serveri por qe te mund te qasem edhe prej ndonje qendre tjeter te interneti ne kete folder.
nese mundeni me ndihmoni.
tungi fidaa
Une te keshilloj te perdoresh nje program GDrive. Ky eshte nje hard disk virtual. Por te duhet nje account ne gmail. Ke kapacitet te madh aty, me shume se 2G. Programin e shkarkon free. Nese te duhet nje ftese per gmail me kontakto. Gjithashtu te duhet qe setupin e GDrive ta kesh me vete ku do qe te shkosh. Shikoje nese te intereson si ide.
Ndryshuar për herë të fundit nga GinoTheGodFather : 21-05-2006 më 14:19
Lexo kryetemat e forumit të rrjetit kompjuterik. Zgjidhja më e mirë është instalimi i një serveri FTP. Lexo temën Server FTP.
Gjithashtu lexo temën Si të përdor kompjuterin tim nga një kompjuter tjetër.
Informacionin mund ta transferosh edhe fizikisht duke e hedhur në CD, DVD, ose çelës USB. Ky i fundit është shumë praktik sepse të lejon të lexosh dhe të shkruash dokumentat shumë shpejt. Mjafton që kompjuteri ku do e përdorësh të ketë një portë USB, të cilën shumica e kanë.
Mos harro se ke dhe emailin për të njëjtën punë.
Gjithashtu mund t'i ruash dokumentat në shërbime si Yahoo Briefcase, rapidshare.de, yousendit.com, etj.
Edi
Pershendetje,
Desha të ju pys nese ka dikun në internnet ku mund të fus dicka dhe të siguroj me passwort dhe nese jam në një pc tjetër të hapi nga aty por që të jetë më pass e sigurume, kam nje "folder" me disa texte te mia personale dhe ka mbi 1.3 Mb dhe do doja që atë të siguroja aty dhe te heki nga pc
exsiston dicka e till ?
Kalofshi mirë
Mëso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!
Gmail qe eshte nje email service nga google offron nje virtual hard drive qe i rruan documentat si emails nqs ke nje gmail adrese.
Por mqs ke vetem 1.3 MB ne email mund ti rruash.
Kalofsh mire,
Ed
Krijoni Kontakt