Luksemburgo: Kjo skuadėr nuk preket
"Nuk do tė ndryshoj asgjė, kjo skuadėr nuk preket." Ky ka qenė thelbi i intervistės sė lėshuar nga trajneri i Realit tė Madridit, Vanderlei Luksemburgo, nė prag tė derbit tė sotėm ndaj Atletikos. Braziliani beson te ky Real dhe ėshtė i bindur se ndeshjet e fundit janė baza ku do tė ndėrtohen projektet e reja tė klubit "merenges". Ja cila ka qenė intervista e Luksemburgos:
- Do tė luajė Zidan nė derbi?
- Po. Francezi ndihet mė mirė dhe do ta fillojė ndeshjen nga minuta e parė.
- Mund tė thuhet se me dy skuadra pa pretendime, derbi i Madridit ka humbur bukurinė e tij?
- Nuk mendoj kėshtu. Ne kėrkojmė tri pikė shumė tė rėndėsishme, sepse e kemi si detyrė tė grumbullojmė sa mė shumė pikė tė jetė e mundur, deri nė fund. Mos harroni qė ėshtė njė ndeshje klasike dhe gjithēka mund tė ndodhė.
- Si ju duket fakti se tė gjithė futbollistėt kanė kėrkuar qė tė jeni ju trajneri i skuadrės sezonin e ardhshėm?
- Nė aspektin profesional mė vjen mirė tė shoh se e gjithė skuadra pėrkrah idetė e mia. Jam i kėnaqur me marrėdhėniet qė kam pasur nė Madrid, qė nė ditėn e parė. Futbollistėt kanė kuptuar mesazhet e mia dhe tani po pėrgjigjen. Kjo ėshtė parė edhe nė dhjetė ndeshjet e fundit qė kemi zhvilluar.
- Pra, do tė jeni ju trajneri i Realit sezonin e ardhshėm...
- E gjithė bota ma bėn kėtė pyetje. Lexoj se nė vendin tim do tė vijė Kapelo, por pėr momentin jam unė trajner i "merengesėve" dhe kam edhe njė vit kontratė pėr tė respektuar.
- Robinjo dhe Adriano janė dy nga objektivat e njė Reali gjithnjė e mė shumė brazilian...
- Flitet shumė pėr merkato. Sigurisht, ne do tė bėjmė lėvizjet tona pėr tė mirėn e skuadrės dhe nuk do tė kushtėzohemi nga fakti nėse janė apo jo brazilianė.
- Pra, tė presim njė merkato tė zjarrtė madrilene...
- Jo. Ne do tė marrim disa pėrforcime dhe largimet do tė jenė nė minimum. Kjo skuadėr mė pėlqen mua, i pėlqen stafit drejtues dhe nuk do tė preket.
- Oueni do tė qėndrojė?
- Kampionatin e ardhshėm do tė luajė me ne. Unė jam i kėnaqur me tė gjithė futbollistėt qė kam nė dispozicion.
- Ē'mendim keni pėr Fernando Torresin?
- Shpresoj qė sot tė mos shėnojė. Eshtė njė futbollist i ri, me tė ardhme tė sigurtė pėrpara, por luan me Atletikon dhe ėshtė kundėrshtari ynė.
- Nė fund, ēfarė kujtimesh keni nga derbi i fazės sė parė. Ishte derbi juaj i parė nė Madrid...
- Kam kujtime tė bukura. Ishte njė ndeshje, nė tė cilėn fituam 3-0 nė "Visente Kalderon", por Kasiljas ishte mė i miri nė fushė. Ka evituar tre apo katėr gola tė sigurtė pėr Atletikon. Ishte njė fitore me shpirt nėpėr dhėmbė, por nė fund tė fundit kėto ndeshje mbahen mend mė mirė edhe nga njerėzit
Krijoni Kontakt