Bekham: S'jam unė tersi i Realit
Devid Bekham ėshtė shprehur i zhgėnjyer nga fakti se nuk ka fituar asgjė qė kur ka mbėrritur te Realit i Madridit, dy vjet mė parė, por beson se nėn drejtimin e Luksemburgos, "merengesėt" do tė rikthehen fitues. Ai u pėrgjigjet atyre qė e kanė cilėsuar si tersi i skuadrės madrilene. "S'jam unė tersi i Realit. Terma tė tillė mė duken qesharakė dhe normalisht tė tillė janė edhe njerėzit qė i pėrdorin ato. Nuk jam mėsuar tė kaloj dy vjet radhazi pa fituar asnjė trofe, - tha kapiteni i kombėtares angleze.
- Kjo ėshtė hera e parė qė ndodh nė karrierėn time. Sigurisht, edhe unė, si e gjithė skuadra e Realit, jam shumė i mėrzitur qė nuk pata mundėsi tė fitoja asgjė nė fund tė sezonit." Mesfushori 30-vjeēar tha se ndryshimi i katėr trajnerėve, qė kur ai luan me Realin, ka ndikuar nė ecurinė zhgėnjyese tė "galaktikėve": "Nuk jam mėsuar tė punoj me katėr trajnerė tė ndryshėm brenda njė sezoni. Unė jam detyruar tė ndryshoj shpeshherė vendin nė fushėn e lojės me trajnerė tė ndryshėm dhe kjo nuk ėshtė e lehtė pėr askėnd. Bekhami, i cili e ka fituar Ligėn e Kampioneve kur luante te Manēesteri nė vitin 1999, u shpreh se nėn drejtimin e Luksemburgos, ai kishte bindjen se skuadra do tė fitonte vitin e ardhshėm:
"Luksemburgo ėshtė trajneri qė u kuptua mė mirė nga skuadra, qė kur ai mori drejtimin e Realit. Unė jam i lumtur me vendin qė kam aktualisht nė skuadėr dhe i kam kuptuar idetė e brazilianit. Mė pėlqen edhe roli qė mė ka caktuar dhe do tė jem i gatshėm tė luaj ku ta shohė ai mė tė arsyeshme. Mė pėlqen Luksemburgo si trajner dhe si njeri, mendoj se Reali ka bėrė zgjidhjen e duhur. Ai na ka bėrė tė punojmė shumė nė stėrvitje dhe tė kemi tė qartė nė kokė atė qė kėrkon prej nesh." Gjithsesi, Bekhami ka qenė njė nga elementėt mė tė spikatur nė "rilindjen" e Realit, nė fazėn e dytė. Nė lidhje me kėtė, anglezi thotė: "Jam shumė i lumtur qė Reali beson tek unė dhe qė loja ime kėnaq drejtuesit. Dua tė qėndroj nė Madrid sa mė gjatė tė jetė e mundur dhe do tė bėj gjithēka pėr t'ia dalė mbanė." Nė fund, Bekhami jep mendimin e tij pėr Barcelonėn, e cila festoi titullin kampion tė shtunėn e kaluar: "Barēa fitoi me meritė. Kanė qenė tė fortė gjatė gjithė sezonit. Pėr mė shumė, ata kanė edhe Ronaldinjon, i cili ėshtė padyshim njė nga futbollistėt mė tė mirė qė ka parė bota nė dhjetėvjeēarin e fundit."
Luksemburgo i hap derėn K.Ronaldos
Trajneri i Realit, Vanderlei Luksemburgo, ka thurur elozhe pėr mesfushorin e djathtė tė Manēesterit, Kristiano Ronaldo. "Nuk mė pėlqen tė flas pėr merkato, - tha braziliani. - Kam lexuar shtypin kėto ditė dhe kam parė emra tė ndryshėm futbollistėsh qė i afrohen dhe largohen Realit. Pėrsa i pėrket Kristiano Ronaldos, nuk mund ta fsheh qė mė pėlqen si futbollist. Eshtė mjaft i shpejtė, ka energji dhe mund tė jap rezultate edhe nė sulm. Ai ėshtė njė futbollist me nivel, ashtu si edhe Hoakin, por ka njė kontratė me Manēesterin. Gjithsesi, duhet tė jemi tė kujdesshėm nė blerjet tona, sepse nuk mund t'i lejojmė vetes ta fillojmė sezonin me 50 futbollistė."
Krijoni Kontakt