Galiani: Championsi s'krahasohet me kampionatin
Qėndrimi i ri ėshtė ai i "fair play"-t. Adriano Galiani ka mbetur vėrtet i shastisur nga sjellja e kolegėve europiano-veriorė, tė cilėn tani ai e pėrdor si mburojė kundėr pakėnaqėsive pėr titullin e humbur. "Kam fjetur i qetė, edhe pse Juvja na mposhti, dhe mendoj se tė njėjtėn gjė kanė bėrė edhe tifozėt e Milanit, qė janė njerėz tė zgjuar." Nė kėtė mėnyrė, administratori i deleguar i ka thėnė "mirupafshim" me lezet kampionatit, pėr t'u pėrqendruar tek etapa finale europiane, ajo nė Stamboll, ndaj Liverpulit. "E marr vesh qė ka nga ata qė bėjnė tifo pėr dėshtimin tonė tė dyfishtė, janė ziliqarė, por zilia ėshtė njė ndjenjė qė nuk mė pėrket."
- Si ndiheni pasi i keni thėnė lamtumirė titullit?
- Ndihem i kėnaqur, sepse kėto kanė qenė tri vite tė mbushura me gėzime. Juvja dhe Milani kanė tė njėjtėn forcė, pak a shumė. Kanė fituar ata, por unė s'kam asnjė lloj kompleksi dhe duke parė rezultatet stratosferike tė kėtyre sezoneve, s'kemi si tė kemi komplekse. Sigurisht, do tė kisha preferuar tė dilnim 1?0 nė vend tė 0?1, sepse titulli mė pėlqen edhe mua, por nėse nė fillim tė javės do tė mė kishin pyetur, "preferon tė shkosh nė finale tė Championsit apo tė mposhtėsh Juven?", s'do tė isha menduar dy herė. S'do ta vija kurrė finalen e Championsit me titullin.
? Por edhe nė finale ka humbje dhe shumė njerėz shpresojnė nė njė dėshtim tė dyfishtė tė Milanit...
- E rėndėsishme ėshtė tė luftosh deri nė fund nė tė gjitha frontet. Jemi nė finalen e shtatė tė epokės sonė, ku doni tė dilni? Nė Europė, nė kėtė sezon, askush s'ėshtė si ne. Nė fakt, jemi tė parėt nė renditjen e UEFA-s dhe ėshtė ajo renditja qė mė intereson. Kanė qenė tri vite tė shkėlqyera.
? Edhe Berluskoni ndihet i kėnaqur?
- Ishte i qetė, u nis pėr nė Moskė fill pas ndeshjes Milan?Juve, pa qenė aspak i shqetėsuar.
? Por, nėse humbisni edhe nė Stamboll, do tė mbeteni duarbosh...
- Nuk kam asnjėherė frikė kur luaj njė finale nė Champions. Edhe sikur tė na shkojė keq, do tė marim me vete disa madalje argjendi, por nė Europė askush s'ka arritur rezultate mė tė larta se ne. Ėshtė e qartė se do tė doja tė fitoja tė paktėn njė medalje ari dhe do tė doja tė shtoja se kampionati s'ėshtė mbyllur: Juvja ka mundėsitė e saj, por ne duhet tė bėjmė detyrėn tonė.
? Por Milani do tė shkojė shumė i lodhur nė mbrėmjen pėrcaktuese...
- Disa janė nė formė, kurse disa tė tjerė jo.
? Thonė se Pirlo mezi qėndron nė kėmbė...
- A e keni parasysh se ē'ka bėrė Pirlo sivjet? Europian, Olimpiadė, gjithēka. Shevēenko pėsoi njė dėmtim tė rėndė, por ėshtė njė kampion i madh dhe kemi besim tek ai. Ndihem i kėnaqur nga tė gjithė.
? Jeni i kėnaqur edhe nga loja?
- Patjetėr. Kam 20 vjet qė e drejtoj Milanin dhe nė kėto vite e kam mėsuar diēka: askush s'mund tė jetė nė formė 11 muaj. Ndihem krenar pėr kėtė skuadėr dhe pėr kėtė trajner, dhe besoj se tė tillė ndihen edhe tifozėt. Bėra njė testim tė vogėl, vajta nė kėmbė nga shtėpia ime nė selinė e Milanit dhe rrugės mora vetėm pėrgėzime dhe lėvdata. Nga ana tjetėr, tifozėt e Milanit s'kanė si tė mos jenė tė kėnaqur: askush s'e ka parė botėn sa ata. Shkojmė nga Manēesteri nė Stamboll dhe them se edhe finalet e humbura janė gjithsesi njė arritje e madhe, sepse ata qė ndodhen prapa, s'mund tė mendojnė se tė humbasėsh njė finale ėshtė njėlloj si tė mos kesh luajtur nė tė.
? Kush duhet ta marrė Milanin mbi supe nė kėto ditė tė fundit?
- As Van Basteni s'e merrte dot Milanin mbi supe. Pėr tė arritur nė majė tė Europės, ēdokush duhet tė japė kontributin e tij.
? Por juve ju intereson qė t'ia kaloni Real Madridit, pėrsa u takon trofeve tė fituar ndėrkombėtarė...
- S'e kam pėrmendur mė kėtė, pasi na solli ters nė Yokohama. Jemi shumė nė rregull edhe nėse mbetemi nė njė rang me Realin. Duhet t'i mėsojmė njerėzit qė tė mos dramatizojnė pėr njė humbje. Ne duhet tė luftojmė pėr tė fituar, gjėja vėrtet e shėmtuar ėshtė t'i shohėsh tė tjerėt qė luftojnė. Vėrshėllimat e fundit, shumė tė drejta, i kam dėgjuar nė grumbullimin e 2001-shit, por nė kėtė hark tė gjatė kohe, me Berluskonin nė krye, kemi shkuar nė shtatė finale dhe kemi fituar shtatė kampionate. Tani tė marrim atė qė na jepet dhe s'dua tė sillem as si fatalist dhe as si dinak.
? A do t'i bėni ndonjė telefonatė Xhilardinos apo Karminjanit pėrpara sfidės Juve?Parma?
- S'do tė bėjmė asnjė telefonatė, ēdokush duhet tė mendojė pėr veten. Ata duhet tė shpėtojnė, besoj se ky ėshtė njė motivim shumė i madh, megjithatė jemi tė qetė. Dua tė mėsoj nga kolegėt e mirė tė Europės Veriore, qė reagojnė gjithnjė me buzėqeshje
Krijoni Kontakt